ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? מיועד לסטודנט להנדסת חשמל, המחשב ישמש לתכנות (סביבת עבודה VISUAL STUDIO), מטלב, משחקים מודרניים * גודל המסך? 15.6'' * משקל רצוי? עד 2.5 קילו, מומלץ פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה של 4 שעות יהיה נחמד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות חצי טרה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שלום לחברי הפורום, אני מחפש מחשב שישרת אותי בלימודי בהנדסת חשמל, בתקציב של עד 5000 ש"ח…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח ( תכנות ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא - אך לגביי המקלדת הייתי רוצה למצוא מחשב נייד עם מקלדת שמתאימה לגיימינג ( עומק בלחיצה, רגישות מספיקה ודברים אחרים שחשובים לחוויה טובה יותר ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד: מטרות המחשב? אופיס, גלישה וצפייה בסרטים גודל המסך? 15 כרטיס מסך - בעיקר לסרטי HD, קצת פוטושופ (רמה בסיסית) משקל רצוי? משקל ממוצע - לא כבד האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בלוטות? לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח - 500GB כונן CD/DVD? צורב? כן כונן Bluray? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן (בעברית) האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מצאתי שלושה דגמים אופציונלים http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53SD/#specifications http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03049920&cc=il&dlc=he&lc=he&product=51890…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן! אני לומד עיצוב תעשייתי וצריך לקנות מחשב לקראת שנת הלימודים הקרובה... מתלבט בין שני דגמים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=24828 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=25347 מצד אחד, הOMEN מציע זכרון ראם DDR4 ובכרטיס מסך DDR5, אבל מצד שני 12GB ולא 16GB. מה דעתכם? אמור להריץ AUTOCAD, SOLIDWORKS, וכדומה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יקנה גם מסך LG L1970HR בנפרד (עוד 2100 ש"ח) המחשב צריך הכל חוץ מצורב ורמקולים (ומסך כמובן) כרטיס מסך בתקציב של 1500-1600 יספיק (אני חשבתי על X1800XT 256MB) דיסק קשיח בנפח 250GB (אני חשבתי על WD 250GB 7200RPM 16MB SATA II) זיכרון אני חושב שעדיף 2GB ולא נראה לי שיש צורך ביותר מ667MHZ מקלדת ועכבר לא צריך משהו מפוצץ (250 ש"ח בערך) מארז MIDI עם קירור טוב (הולך להיות בחדר יחסית חם) אין העדפה לגבי מעבד (כפול ליבה כמובן) ולוח אם לא הולך לעבור OC ורצוי שהכל יהיה מחנות אחת תודה ;D
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני מחפשת מחשב נייד לעבודה עם תוכנת אוטוקאד (אדריכלית). התקציב הוא כ- 4,000- 5,000 ש"ח. המסך הדרוש הוא לפחות 17". (ברור לי גם שהמחשב יהיה כבד, באזור ה-3 ק"ג...) ראיתי את המחשב הזה: Dell Vostro 3750 i7-2630QM NVIDIA Geforce GT525M http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791199 אבל אני לא יודעת אם כרטיס המסך מספיק טוב. בנוסף, אני לא יודעת לגבי המעבד- הבנתי שעדיף i5 על i7... אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה נעה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז מסתבר שהמחשב שלי כבר בן 7 (רציתי לשדרג את הזיכרון שלו ורק אז גיליתי שהוא אפילו לא תומך ב-DDR3). הגיע הזמן למחשב חדש אני משחק מדי פעם במחשב, אבל אני לא גיימר. חשוב לי יותר שאני אוכל לעבוד על המחשב גם בעתיד. 1. התקציב הוא 3600 ש"ח. אם יש משהו שממש מצדיק חריגה, אפשר לחרוג עד 4,000 ש"ח (אבל רק אם באמת יש סיבה טובה) 2. בטווח הקצר (עד שנתיים) אני אשתמש במחשב בשביל עבודה משרדית ומשחקים. בטווח הארוך יותר אני עדיין ארצה להשתמש במחשב לעבודה משרדית (אופיס, גלישה, פיתוח). המחשב לא ישמש לעריכה גרפית. אני לא גיימר מושבע. אין צורך שהמשחקים הכי חדישים ירוצו בהגדרות גבוהות על המחשב - ואני אסתדר עם Watchdog בהגדרות נמוכות. רזולוציית המסך היא 1920x1200. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Nba2k15, GTA5, Arma 3, witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בצי…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB לוח אם GIGABYTE GA-G33M-S2L מאורר למארז Zalman Case Fan ZM-F3 120mm צורב LG GSA-GH20L X20 DVD מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box זיכרון 2 סטיקים Kingston 1024MB 800MHz DDR2 CL 5-5-5-18 כרטיס זיכרון: geforce 8800 gts 512 מארז כולל ספק Antec SONATA-III EC 500W זה המפרט שיש לי כרגע , הרבה זמן לא התעדכנתי במשחקים ודברים חדשים. עד כמה טוב הוא יפעיל משחקים של היום ? תודה. והזיכרון הוא 3 גי'יגה לא 2.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה. אני מתכנן לקנות מחשב עד אוקטובר (תחילת הלימודים) שיהיה לא כבד (כלומר מקסימום 14"), משחקים לייט (בלי כרטיס מסך מובנה של intel), אחריות של חברה מוכרת, 2GB זכרון, הרדיסק 120-160 ושאר הדברים הרגילים (wi-fi, bluetooth). אחרי חיפוש מייגע מצאתי שני דגמים שהניחו את דעתי. LG R405 שאחרי הרחבת אחריות ל-3 שנים ושדרוג ל-2 ג'יגה זכרון יעלה 6,300 ש"ח: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4718 DELL D630 שיעלה כ-9,000 ש"ח אחרי הוספת Vista Buisness, הרדיסק 160GB ו-7200 RPM, ו-2GB זכרון. אני לא יודע אם שווה להשקיע כל כך הרבה במחשב נייד: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-nvidia.htm דגמים שעלו בשיקול אך נפסלו: HP DV-2351 שכבר מיושן ופשוט לא משתלם כבר לעומת הדגם המקביל שלו ב-L…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer Xtreme Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H87-D3H LGA1150, Intel H87, DDR3 1600 1 זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX780 OC 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III 1 צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1 ספקי כוח: ספק כח Antec High Current Gamer 620W Active PFC 13.5cm PSU HCG-620 (Retail) 1 מארזים: מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התבקשתי למצוא מפרט הכולל רכיבים אלו: פנטיום 4 עם HT ו800 FSB - מהירות פחות קריטי. 512 MB DUAL DDR - מחפש איכות - איזה חברה כדאי? איזה מהירות צריך שלא ייווצר צוואר בקבוק? לוח - המלצות מתאימות? צורב DVD - איזה כדאי - כאשר לא הולכים על הכי משוכלל / חדש כרטיס ג רפי - 400 - 600 שקל - אני אמצא בפורום המתאים אני מניח..... מארז + ספק - המלצות על משהו אמין / סולידי. אם למישהו היה כח לקרוא.......ספרו לי על המלצות + כמה כדאי לשלם..... אם קניתם או מכירים מישהו שקנה ומרוצים מהמקום - ספרו. תודה לכולם!!
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן! מישהו יודע אם האתר notebookclub שמוכרים dell מאפשר שדרוג חינם לווינדוס 7 לאחר קנייה של ויסטה? אני נוסע לשם מחר בבוקר ושכחתי לשאול בטלפון בבקשה מי שיודע משהו שיגיד תודה! עוד שאלה קטנה למי שיודע: מה עדיף הארד דיסק 250GB 7200RPM או בתוספת של 120 שקל 320GB 5400RPM? האם ההבדל במהירות ניכר?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט: CM elite 120 - 264₪ Asus h87i plus - 640₪ Intel core i3 haswell 4130 - 569₪ Scythe Shuriken Rev. B - 115₪ שימושים: מחשב htpc סלוני לצורכי אינטרנט וסרטים והמלצה לssd תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חבר צריך ממני מפרט למחשב בשביל אחותו ולקחתי על עצמי את המטלה וההתייעצות איתכם. הוא רוצה לנצל את כל התקציב, בחריגה של 100-200 מקסימום. השימושים יהיו בעיקר משרדיים - מאינטרנט עד תוכנות כבדות, שלא תיהיה בעיה של מקום\רעש יותר מדי. בנוסף, יכול להוות מחשב למשחקים קלים. אין צורך בשום ציוד היקפי מלבד לצורב, שום צורך במערכת הפעלה. רצוי שהחנות יהיה באזור רמת-גן-גבעתיים, כמובן שתיהיה אמינה. אשמח לעזרה, תודה מראש לכל העוזרים ! 8)
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות שרת RAID עבור המחשבים בבית, שיתבסס על מערכת הפעלה freeNAS (אפשר למצוא פרטים עליה ב-http://www.freenas.org/ ). מאחר וזו מערכת הפעלה המבוססת על freeBSD, יש צורך בחומרה שתתאים למערכת ההפעלה. הדרישות מהכיוון שלי: * זה צריך להיות מחשב שקט, כי הוא ימוקם באחד החדרים בבית, ורצוי שיפלוט חום נמוך. * עדיפות ללוחות אם עם פורט רשת של 1000BaseT, כדי לאפשר חיבור מהיר למחשבים שמחוברים אליו קווית. * ניתן להסתמך על כרטיס גרפי על לוח האם, מאחר ועיקר התיפעול של מערכת ההפעלה נעשה דרך ממשק WEB ממחשבים אחרים. * מקום גידול לכוננים קשיחים - אני מתכנן להתחיל עם שלושה כוננים של 500M (כמו http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=489) ומעוניין בשטח גידול עד שמונה כ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל עניין של עלות מול תועלת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח (רק אם זה הבדל משמעותי). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מחשב ביתי (אינטרנט, אופיס, סרטים) ופיתוח תוכנה מידי פעם (WebStorm ,IntelliJ ,Visual Studio 2013). שורה תחתונה - רוצה מחשב מהיר וחזק, שיחזיק כמה שיותר שנים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920X1080 מסך 23 אינץ' (אפשרות ל- 24 אינץ' בעתיד). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מפרט לקולנוע ביתי,עד 3000 ש"ח תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? *5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? *לחסוך כמה שאפשר כל עוד זה עומד בדרישות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? *עד 5600 ש"ח פלוס מינוס לפה ולשם למה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? *גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. *pubg/fortnite/overwatch/call of duty/battlefield ועוד. לא לקחת את המשחקים האלה כדוגמה לאיזה כרטיס מסך צריך, אני פשוט רוצה את המחשב החזק ביותר לגיימינג במסגרת התקציב, כי ייתכן ש…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אהלן, אני מעונין לשדרג את המחשב שלי שיריץ בצורה טובה משחקים חדשים כגון crysis 2 , call of duty. התקציב שלי הוא בסביבות 1500 שקלים. חשבתי על כרטיס מסך ATI Radeon HD4870 והרחבת הזכרון ל 2gb. מה אתם חושבים? מפרט קיים Pentium d 2.8 1gb ddr2 - ram לוח אם - GA-8N-SLI gigabyte ספק - 400w מסך - 19 אינץ. כטיס מסך - 7600 geforce
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני נוסע לאמריקה בעוד חודש וחצי ואני יגיע לניו יורק עוד 6 שבועות (השבועיים הראשונים היו בקנדה) אני צריך מחשב נייד קל לא צריך מסך גדול מקסימום אם זה קל 13" כונן שהיה לפחות 30 gb וכדי שהיה המעבד החדש centrino עכשיו האם כדי לי לקנות את power book של ה 12" ועוד שאלה אמרו לי שיש מקום שאני יכול "להתפיס" אל המקלדת עיברית (במקום מיוחד) שזה יראה כמו מקלדת עבריץ רגיל אבל השאלה האם מחשב האמריקה יוכל לכתוב בעיברית זה קשור לחומרה? או שאני צריך רק ווינדוס בעיברית ןאם זה יעבוד אני יוכל לכתוב בעיברית גם באפל תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני סטודנט בבצלאל בעיצוב גרפי ואני מתכנן לקנות מחשב חדש לאחר ירידת המחירים כנראה בתחילת אוגוסט. אני צריך מחשב חזק שיכול להריץ פוטושופ, אילוסטרייטור, איןדיזיין, פלאש פריימיר ואפטר אפקטס (CS3) ובעתיד גם מאייה בצורה שוטפת בלי בעיות. התקציב שלי הוא בין 3500 עד מקסימום 5000 .רק מחשב בלי ציוד היקפי מחשב חזק רק לעבודה בלי משחקים לא משנה מראה יופי אלא רק עבודה. תודה רבה. נ.ב. אני לא יודע מה הדרישות של כל התוכנות מצטער ושקלתי Q6600 אבל אני לא יודע אם צריך
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב של גרפיקאי מקצועי, לצורך עבודה בתוכנות כגון פריאנד, פוטושופ וקורלדרו. התקציב הוא 9000 ש"ח פלוס מינוס, הוא צריך ליכלול מעבד, זיכרון, לוח אם, 2 דיסקים אחד למערכת ההפעלה והתוכנות ואחד לחומרים, צורב DVD, כרטיס מסך, מארז, ספק ומסך 19" רצוי רחב. תודה מראש לכל מי שיעזור.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, בעיקרון אני שוקל לקנות מחשב בזמן הקרוב (יכול להמתין חודש חודשיים לעדכון מחירים) והייתי רוצה להתחיל להרגיש את השוק בצורה טובה יותר (אחרי משהו כמו 4 שנים שאני עוקב בצורה כללית) בעקרון אני מחפש מחשב בעל ביצועים שיספיקו למשחקים קיימים (יוצאים כיום) בעלי דרישות גבוההות, כל זה ללא OC מאחר ואני לא רוצה להכנס לתחום יותר מידי לעומק. בנוסף מאחר ואני מתכנן לעבוד במחשב עם matlab אני אצטרך זכרון של: 2 GB בתור תנאי הכרחי. נתחיל במפרט ל:1. מחשב כולל מסך LCD 17 ללא ציוד היקפי וכרטיס קול בסיסי. 2. מחשב ללא מסך (נשתמש ב crt החצי מת שלי) ללא ציוד היקפי. upgrade אפשר לותר על upgrading עתידי המחשב הנ"ל מתוכנן לתקופה של שנה - שנתיים.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סבא שלי קיבל מאורנג' במסגרת איזה חבילה את המחשב הנייד של HP מדגם HP Pavilion dv6 - 1110ej זה המפרט שלו: http://www.orange.co.il/res/YKM/prog..._ds_israel.pdf האם זה מחשב טוב לסרטי HD ולהריץ משחקים חדשים על הגדרות בינוניות?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-