ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,330 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5500 שקלים, אפשר לחרוג עד 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש המירבי הוא תכנות, הרבה עבודה עם VM, (בערך כשלוש VM של לינוקס רצים במקביל), בנוסף טיפה גיימינג (משחק כשעה בשבוע במשחקים בסגנון הירוס 3, פורטל, פורטנייט, ביושוק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אז לאחר המון חיפושים וסינונים של מחשב, הגעתי להתלבטות בין 2 מחשבים: Dell vs HP מפרטים: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cx3WoLFFkwCiWALe1C3uuVB1IzOKejruc0dOKl78la0/edit#gid=0 ההבדל הגדול בניהם, המסך של Dell יותר טוב (300Hz VS 144Hz) אבל הHP מגיע עם יותר זיכרון (32RAM VS 16RAM) יכול להיות שיש עוד הבדלים, אם תוכלו להעיף מבט על המפרט אני אשמח! אודה לעצתכם!
-
- 0 תגובות
- 522 צפיות
-
-
היי יש לי כמה שאלות עקרונית שחשובות לי יותר מההמלצה שלכם למפרט 1.האם לדעתכם עדיף לקנות מחשב עם ssd בעל נפח נמוך ולשדרג אותו באופן עצמאי ? כי שמתי לב שזה יכול להוזיל את המחיר. 2.אותו שאלה לגבי זיכרון ראם ,האם עדיף לקנות 8 גיגה ולשדרג באפן עצמאי ל 16 גיגה ?(ובכללי האם זה פשוט להוסיף ?) 3.במעבדים של אינטל מה ההבדל בין H U G ? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אם חריגה של 200-300.(מחיר באילת ) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בעיקר. גם קצת ML סרטים,קצת משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקרון אני מוכן להוציא בסביבות ה10,000 למחשב, אבל התקציב הכולל הינו 21,000 לציוד ההיקפי והמחשב ביחד פירוט בטופס הקניה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10,000, 500~ ש"ח לפה ולשם זה נכלל בתקציב, יותר מזה רק אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, עריכת סרטונים, סטרימינג, VR, משחק לדוגמא: פורזה הוריזון 4/Final Fantasy XV וכל תוכנות אדובי ודומות להן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בתקציב נפרד, מה שנשאר מהמחשב בתקציב ה21K, צורך ב2 מסכים 4K 1MS ומעל 90HZ, מ…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בעיקר, הרצת סביבות פיתוח שלא אמורות לגזול משאבים יקרים מידי, פתיחת הרבה טאבים(ועבודה בשני מסכים) בו זמנית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב(!) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אני מעדיף 15.6, משקל לא הכי קריטי לי שיהיה קל, אין צורך באורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי , אודה מאוד לעזרה לגבי מפרט מחשב . אני מחפש מחשב באיזור ה5 גג 6 אלף למטרת גיימינג (לא כבד במיוחד אך עדיין). השאיפה היא להיות מסוגל להריץ כל משחק בצורה חלקה לאו דווקא עם ההגדרות הוזיואליות הכי גבוהות. בנוסף המחשב אמור לשמש לעבודה יומיומית . מה הייתם משנים במפרט הנ"ל (ממקום אחד) : מעבד AMD Ryzen 5 3600X 3.8Ghz AM4 - Box לוח אם Asus PRIME B450M-K AM4, AMD B450, DDR4, PCI-E, VGA, DVI זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Kit כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 5700 XT PULSE 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP כונן קשיח Seagate Barracuda HDD 4TB Sata III ST4000DM004 כונן קשיח ADATA XPG SX8200 Pro PCIe NVMe M.2 2280 1TB SSD ASX8200PNP…
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 2500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? office, משחקים קלים יחסית (כמו minecraft), 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב הבא מתוכנן להחזיק הרבה שנים, אני לא גיימר כבד יותר מדי, לכן השקעתי הרבה בSSD. הלוח אם הוא בשביל אפשרות לשדרוג ל32GB ראם בעתיד. המפרט הורכב בTMS מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: CoolerMaster Hyper 212 Spectrum Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 111 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 342 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3600 CL18 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 342 מארזים: CoolerMaster MasterBox TD500 Mesh w/ctrl Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 409 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לקבל ביקורת לגבי מפרט כלשהו: TUF Z490 Gaming-Plus 998 - 947 - לוח אם Intel® Core™ I5-10500 Comet Lake 938 מעבד Gigabyte GeForce GTX 1660 GV-N1660OC-6GD כרטיס מסך Crucial Ballistix sport LT DIMM 16GB DDR4 3000Mhz DRx8 BLS16G4D30BESB זכרון CoolerMaster MasterBox MB530P מארז המחיר פחות או יותר בגבול ה-4000 שח ונראה לי שזה מחשב טוב למחיר הזה המחשב בעיקרו צריך להיות מחשב גיימינג
-
- 3 תגובות
- 792 צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.wellcom.co.il/14395 שלום לכולם, אשמח לשמוע הצעות לשיפור בחלקים ובמחיר .
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד עם מסך בגודל 14, עם אינטל i7 ומסך מגע. רוצה להגיע לסכום של עד 4000 שח (עדיפות לפחות) ראיתי שיש לאסוס ו- hp אשמח לעזרה למשהו טוב עם הפונקציות שרשמתי ובמחיר סביר. יש ״חיה״ כזו?
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
היי אני יורד לאילת אשמח למפרט מחשב גיימינג בסביבות 5 אלף כולל מסך באילת (השהמחיר הסופי יהיה באילת בסביבות 5) תודה לעוזרים .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אחותי מתחילה ללמוד חשבונאות בקרוב. כרגע לא ידוע לה על תוכנות מיוחדות אבל בגדול היא רוצה מחשב חזק, מהיר, זיכרון וסוללה חזקה(כאשר זיכרון הבנתי שניתן תמיד להוסיף אבל בתקציב שהקצבתי כמה שיותר) התקציב הוא עד 3100 שח היא רוצה חברת hp דווקא עשיתי לה חיפוש בכמה חנויות בארץ ובחול מאמזון כאשר חשוב לי לציין שבכל החנויות בארץ יצא לי להזמין ואני מרוצה ולכן השאלה היא על הדגם והמחיר. מסקנות: מחשבים בארץ + פחות "שווים" מהמחשב באמזון אך ההזמנה יותר פשוטה ו3 שנות אחראיות אמזון:מחשב יותר "שווה" אך מתלבטת על המאיץ גרפי כי הבנתי שnvida יותר טוב וכן לא יודעת אם בטוח להזמין משם .איך מבחינת זמן המשלוח בקורונה?איך עובד מבחינת אחראיות? איך עובד מבחינת…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, כן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית מהירה, כיום יש ברשותי מחשב של DELL עם 4 ג'יגה ראם בן כ-5 שנים והוא פשוט סופר-איטי, אפשר בעבודה עם חלון אחד של כרום, או פתיחת קובץ PDF אחד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב נייד מסוג: HP Pavilion 15- ak100nj. מפרט טכני: מערכת הפעלה- Windows 10 מעבד- 6th gen. Intel core i7- 6700HQ GHz 2.6 up to GHz 3.5 זיכרון- 16GB כוננים קשיחים- 1TB HDD+ 128GB SSD כונן אופטי- DVD צורב מסך: IPS WLED 15.6 רזולוציה- Full HD 1920x1080 מאיץ גרפי- NVIDIA GeForce GTX 950M עם זיכרון ייעודי בנפח 4GB קישוריות- Wi-Fi b/g/n, BlueTooth 4.0 סוללה- ליתיום בהספק Wh 48 …
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מאוד מקווה שלא אצטרך להגיע לזה. יש לי מחשב של סדר גודל של שנתיים והוא עושה כרגע בעיות ואיני יודע אם ימצא פתרון (ראו בפורום תמיכה טכנית). אם לא, אז אני רוצה כבר להכין אופציה חליפית ולא להיתקע. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 ש"ח. עדיפות לפחות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים וכו', קצת דברים שקשורים ללימודים ותכנות בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. אלא אם יש אופציה לחבר שני מסכים ואז אולי אשקול לקנות עוד אחד.המסך שלי הוא של samsung S24F350FH 4. האם יש רכיב בסיס…
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
- 1 follower
-
-
האם אתם חושבים שהמפרט הזה טוב לגיימינג ? והאם מישהו יכל להציע מפרט חלופי שכולל I7 דור 10 ולהוריד קצת בדברים שלא חייבים תודה רבה לעונים
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
יש לי חבר שאני עוזר לו פחות או יותר עם להרכיב מחשב בחלקים זה מה שהצלחתי למצוא בזול, חוץ מSSD שאני לא בטוח לגביו אני חושב שהוא יהיה אחלה לגיימינג אני בחריגה של 200 אבל מרגיש לי שהם היו קריטים. מעבד: 649 ₪ - * חדש * - AMD Quad Core Ryzen 3 3300X Up To 4.3Ghz AM4 BOX לוח אם: 295 ₪ - * מבצע יום הולדת 13 * - ASUS Prime B450M-K USB-3.1 זכרון: 268 ₪ - * מבצע יום הולדת 13 * - XPG 16G DDR4 300r0Mhz CL16 GAMMIX D10 BLACK כרטיס מסך: 942 ₪ - * מבצע * - GALAX GeForce GTX1660 6G Up to 1815Mhz 1 Click OC Dual Fan דיסק קשיח: 149 ₪ - * מבצע * - SSD WD Green 240G M.2 Transfer up to 545MB/s ספק כוח: 220 ₪ - * מבצע * - ANTEC VP600P 600W 3 Years Warranty מארז: 17…
-
- 4 תגובות
- 761 צפיות
-
-
היי חברים, אנחנו מתלבטים לגבי רכישת מחשב גיימינג לילד, בין מעבד AMD RYZEN למעבד של אינטל. מה מומלץ יותר? התקציב שלנו הוא עד 5500 כולל מס 27אינץ. ראיתי בהמלצות על המעבד הזה: AMD Ryzen5 3600 Gen3 6 Core/12 Threads - Base Clock: 3.6GHz - Max Boost Clock: 4.2GHz - 65W TDP - Tray without Fan וראיתי גם המלצות על אינטל המצ"ב: Intel Core i5 10400F 6-Core CPU מה מומלץ, או מה חזק יותר וייתן ביצועים טובים יותר? ולגבי כרטיס מסך - NVIDIA - האם אפשר להסתפק והוא ייתן עבודה טובה -? NVIDIA Geforce GTX 1660 Super 6GB ושאלה אחרונה - האם מומלץ לפצל את הכוננים הקשיחים ל- 2 SSD ורגיל? תודה!!! יעל
-
- 40 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני בדרך לקנות מחשב לעריכת אודיו (CUBASE). בעיקר משתמש בפלאגינים של איקיו, קומפרסור, מדמה טייפ, מדמי פראמפים. אין כמעט כלי MIDI וספריות סאונד. כמה שאלות: 1. קירור טוב למעבד? מארז טוב? מה מיותר ואפשר לחסוך? 2. האם באמת יש יתרון ל-nvme בתור כונן ראשי בסוג העבודה הזה של מיקסים לסאונד? 3. האם הכונן השני יכול להיות SATA, וכמה זה ישנה? 4. מישהו יודע משהו על הקטע של האחריות המוגבלת בTMS? משהו שצריך לשים לב אליו? אני מודע לזה שאין פה כרטיס מסך. אני נוטה לקחת את המחשב כמו שהוא, ואם תהיה בעיה אני אקנה כרטיס מסך. מעבדים: Intel Core i7 10700K / 1200 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1730 קירור למעבדים: be quiet! CPU Cooling Pure Rock…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום. DELL 3593-IN-RD 33-11971 . מה דעתכם לגלישה.סרטים .מוסיקה . בתודה מראש. משה
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
אהלן, לפני כמה ימים קניתי את הכרטיס מסך RTX 2070 Super, ורציתי לבדוק אילו מעבדים, לוחות אם וספקי כוח יתאימו אליו בשביל למקסם את הביצועים. התקציב שלי הינו בערך 2300 אך אני מחפש משהו שלא יהיה יקר במיוחד, אני אישית חשבתי על המעבד : AMD Ryzen 5 3600x או AMD Ryzen 5 3600 לוח אם : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, למרות שאני מעדיף לוח אם עם חיבור Ram של DDR3 מכיוון שאין לי של DDR4.. לגבי ספקי כוח אני לא כל כך בטוח, אני מחפש משהו שיתאים להכל. אם יש הצעות אחרות שאתם חושבים שיתאימו עד התקציב אני אשמח לשמוע אותן. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום מבקש מחשב שיעמוד בדרישות התוכנה Autodesk Inventor 2020 https://knowledge.autodesk.com/suppo...ntor-2020.html אלו דרישות המקסימום שהייתי רוצה שיתמוך (רק עם 16GB זיכרון) ומסך "15.6 For Complex Models, Complex Mold Assemblies, and Large Assemblies (typically more than 1,000 parts) CPU Type ¹ Recommended: 3.30 GHz or greater, 4 or more cores Memory Recommended: 24 GB RAM or greater Graphics Recommended: 4 GB GPU with 106 GB/S Bandwidth and DirectX 11 compliant See the Certified Hardwar…
-
- 0 תגובות
- 492 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לגיימינג ודיי מתלבט בין 3 דגמים שונים https://docs.google.com/spreadsheets/d/15pIyKs1LqBHNslCH2dvMJ-eYODcpTFn2RR4qXcI-5MI/edit#gid=2064781029 אשמח לעצתכם, איזה דגם (ASUS/DELL/LENOVO) ולמה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אהלן מחפש מחשב טוב לגיימינג שיריץ משחקים ברמה גבוהה לאורך זמן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 5500 ש"ח עם חריגה קלה אם כדאי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון criss remaster 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך שייתן חוויית משחק טובה אך לא יקר מידי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SDD למערכת הפעלה כונן קשיח ליתר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב, יותר חשוב ביצוע לעומת מחיר 6. האם ישנה הגבלה או הע…
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-