ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? 2000 ש"ח (משלם בכ.אשראי) את המחשב ככל הנראה שאני אקנה מ- KSP 2. מטרות המחשב? לדוגמה: לרוב שימוש משרדי, אבל שתהיה לו היכולת להריץ משחקים כבדים/מודרניים כגון: GTA IV 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: צורב DVD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? יש לי כבר כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שלא יעשה הרבה רעש, שלא יציק באוזניים. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אינטל. ASUS P5N32-SLI Deluxe (nForce4 SLI) - ATX INTEL Pentium 4- 3.0 (631) 64BIT-2MB Cache, 800Mhz FSB 775 - RET AMD DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 512 Cache [939 PIN]- RETAIL זיכרון - במקרה של אינטל אני מבין שכדאי DDR2 לא ? כרטיס מסך - X1800GTO שאר הדברים לא רלוונטים.
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה בהרכבת מפרט למחשב ששימושו יהיה מדיה-סנטר, תכני HD, חובה יציאת HDMI, דבר נוסף שרציתי לדעת - HDMI מעביר תמיכה בסאונד 5.1? בכל מקרה, אם יש לי רסיבר ישן שאליו מחוברים מערכת רמקולים ואין לו חיבור HDMI - אין אני יכול לחבר לטלויזיה גם את הכבל HDMI וגם לקבל סאונד מהריסיבר שמחובר למערכת רמוקלים וסאב (5.1). האם זה דורש ממני להתקין כרטיס קול 5.1 ערוצים ולחבר אותו ידנית לריסבר? תודה! רן
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך נייד לצורך לימודים ושימוש כמחשב עיקרי שלי, ולכן בא לי שהוא יחזיק לי הרבה זמן ויהיה איכותי, התחלתי לעשות מחקר על הדגמים השונים והסדרות והיצרנים השונים אך קצת טבעתי בכל שטף המידע והסוגים והמבחר אז אשמח מאוד לעזרה בגדול בגדול אני לא מחפש גודל ספציפי, יכול לזרום על 13.3 או על 14.4 ואפילו 15.6 למרות שמעדיף שלא, מה שכן חשוב לי מאוד כדי שהמחשב יחזיק לי הרבה זמן ויהיה רלוונטי זה - כונן SSD (הייתי אומר לפחות 128GB אבל אם מישהו חושב אחרת אשמח לשמוע) מעבד I5\I7 משקל נמוך מ1.7 ק"ג מחשב דק (לא ספציפי פה אבל בין 15-25 מ"מ ככה נראה לי) עדיף כמובן סוללה טובה וזהו בגדול אני מאמין שרוב המחשבים שיענו על הדרישות הבאות יבואו עם כמות מכובדת של RAM בכל מקרה אז א…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני צריך מפרט לחבר בתקציב של 2000 שקל. יש לו דיסק 80 גיגה (אני חושב ide) וכרטיס קול 5.1 של קריאייטיב,כך שלא צרך כרטיס קול וhd. הוא לא משחק משחקים. צריך צורב דיוידי,וכרטיס מסך שיש לו dvi. בתודה מראש,דן.
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד ואני רוצה לבצע את הקניה כמה שיותר מהר כי מה שיש לי כיום לא כ"כ עושה את העבודה. המחשב הוא ללימודים בעיקר. אבקש לא לחרוג מעל 4,000. מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14". עדיף מאט אך לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD אך שוב לא קריטי. שהמסך יהיה איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? יחסית קל, שלא ישבור את הגב. אם צריכה להיות התפשרות אפשר שתהיה כאן בתחום הסביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, עד כמה שאפשר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ו8SSD יהיה מצויין * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * הא…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אסוס N55SF עם כ"מ 555GT 2GB. הכ"מ אמור להיות מסוגל להריץ תלת מימד לפי Nvidia. צריך מסך מיוחד בשביל זה? צריך משקפיים? מה מייחד פלטפורמה שמסוגלת להריץ תלת מימד לעומת כזו שלא?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Extreme QX9770 3.2hz 12MB BOX כמות: 1 - מחיר: ¤6774 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 - מחיר: ¤319 לוח אם: Gigabyte GA-X48T-DQ6 כמות: 1 - מחיר: ¤1391 מארז: Tagan CS-EL Diablo BM 25CM Front, 36CM Side כמות: 1 - מחיר: ¤685 קירור למארז: Coolermaster Blue Led Silent Fan 120mm X2 כמות: 1 - מחיר: ¤70 ספק כוח: Enermax Galaxy 1000W כמות: 1 - מחיר: ¤1475 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) DDR3-1800Mhz Twin3x4096-1800C8DF כמות: 1 - מחיר: ¤3264 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 1TB 16MB Raid Edition FYPS כמות: 2 - מחיר: ¤1347 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail כמות: 2 - מחיר: ¤2899 כונן אופטי: Liteon Blue-Ray Rom (NO RW) DH-401S…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב הוא 3000, ניתן לחרוג רק אם קריטי. השימושים העיקריים, זה הרצת משחקים חדשים וצפייה בסרטים. המסך שיש לי עכשיו זה Syncmaster 740bx Samsung, מתכוון לשדרג אותו למסך גדול יותר בשלב מאוחר יותר. אין צורך בציוד הקפי. שהמחשב יהיה יחסית שקט (8 מתוך 10). לא מתוכנן אוברלוק, אין צורך במע' הפעלה, הרכבה של המחשב תלוי עד כמה יקרה ההרכבה. העדפה לרכישה באיזור אשדוד - ראשון לציון (לא מKSP, IVORY עקב חוות דעת לא משהו). יש העדפה שתהיה אופציה לשדרוג בעתיד הרחוק.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום... אני מחפש מחשב נייד (אני מניח שבעקבות התקציב והשימושים שלי, אתם תמליצו על netbook) חדש. השימושים הם בסיסיים ביותר: רק גלישה באינטרנט, מוזיקה, אולי משחקי אינטרנט קלים פה ושם, סרטים (לא HD), עבודה משרדית (וורד וכו'), יישומים קלים כגון סקייפ (חייבת להיות תמיכה במיקרופון). יש עוד דבר אחד - המחשב צריך להריץ Adobe Pro Premier ופוטושופ (לא באותו הזמן) בצורה בסיסית. לגבי מערכת הפעלה או גודל מסך - אין עדיפות, מה שנכנס בתקציב. התקציב: אין, כמה שיותר קטן בשביל לקיים את כל התנאים הנ"ל. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלנו מתקרב לגיל פרישה. אשמח לקבל המלצות על פי הפרטים הבאים. תקציב: לא יותר מ- 2,000 ש"ח (ורצוי פחות). מטרות/שימושי המחשב: שימוש ביתי - אינטרנט, אופיס, משחקים (SIMS2 המשחק הכי "כבד" שהיה לנו עד כה). רזולוציה בשימוש כרגע 1024X768 ציוד הקפי: אין צורך בציוד היקפי. קיים מסך Viewsonic17, צורב, מקלדת, עכבר. דיסק קשיח: 500GB שקט: 8 (ממוקם בסלון) אוברקלוק: לא! מערכת הפעלה: Win7 (קיימת, אין צורך לכלול). הרכבת מחשב בחנות: כן. חנות: מרכז - רצוי איזור השרון בקשות מיוחדות: יציאת וידאו דיגיטאלית (DVI/HDMI) - כחלק מהלוח או בכרטיס נפרד, תלוי בהמלצתכם למפרט שנותן את התמורה הטובה ביותר. כמו כן, המחשב הישן סחב 8 שנים ועודנו משמש אותנו בזכות שידרוגים במהלך השנים. מחפש מחשב אמ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 4K השימוש במחשב יהיה ל אינטרנט, סרטי HD, תיכנות (כולל הפעלת vmware) וקצת גיימינג כרגע המחשב ייתחבר למסך 22' אבל יכול להיות שבהמשך הוא ייתחבר למסך גדול יותר. אני רוצה שיהיה למחשב כונן SSD שעליו אני אתקין את המערכת הפעלה וכונן HDD רגיל שישמש ככונן אכסון. אם המחשב יוכל להריץ את המחשקים החדשים זה יהיה נחמד, אבל לא הכי קריטי, מעדיף לא להתפשר על שאר הדברים. רוב הסיכויים שהמשחקים שאני אריץ על המחשב יהיו בסגנון diablo 3 או משחקי ספורט (nba\pes) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכנ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי את מחשב נייד : HP Pavilion dv6-3125ej XR528EA כבר קרוב ל4 שנים. בחצי השנה האחרונה הוא התחיל ממש להתחמם, קניתי לו משטח קירור אבל זה בכל זאת לא עובר. מישהו יודע אם יש פתרון? ועוד דבר איך בודקים מה הטמפרטורה של המחשב?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (דסקטופ) שמשמש כמחשב של מד רוח. כלומר הוא מחובר עם כבל תקשורת לשבשבת רוח מקבל נתונים ועושה כל הזמן FTP של הנתונים לשרת. חוץ מזה הוא גם מחובר למצלמת רשת שמצלמת את חוף הים ועושה גם FTP של התמונות לשרת. המחשב דלוק כל הזמן 24 שעות ביממה כבר כמה שנים. מדי פעם יש תקלות בעיקר בשל הפסקות חשמל. אני מחפש משהו מאוד פשוט אך יציב שיעשה את הפעולות הנ"ל. האם לדעתכם לפטופ פשוט של 1500 ש"ח יכול לעשות את העבודה? או שעדיף לקנות דסקטופ ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי חברים מה שלומכם? אני צריך מפרט ב 2500 שקלים. לא זקוק לציוד היקפי, לתוכנות נלוות, מערכת הפעלה, מסך וכו'. נטו מחשב ללא כלום. FREE DOS. מותר לחרוג בכ- 200-300 שקלים לא יותר. זה לא בשבילי. אני ב"ה מסודר. המפרט לא משנה לי אם יהיה מבוסס AMD מה שסביר להניח שיקרה בגלל התקציב הנמוך. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה לא עולה לי חלונות XP.אסביר.שמדליקים מחשב נייד בהתחלה מזהה חומרה וניתקע.לא ממשיך להגיע לדיסק קשיח. אני הוצאתי דיסק קשיח וחיברתי למחשב שולחני והוא תקין וכן מזהה אותו ויש גישה לקבצים. במחשב נייד בלי דיסק קשיח אני מדליק אותו ישר כותב הודעה שלא מוצא דיסק קשיח. ואני מחזיר דיסק קשיח למחשב נייד ומגיע לדיסק קשיח שוב לא עולה לי ניתקע בהתחלה. נסיתי להיכנס ל- bios וראיתי דיסק קשיח מזהה ותקין.עשיתי תוכנה בדיקה דיסק קשיח שגיאות סקטורים. בסיום נימצא תקין אין שגיאות סקטורים. ועוד משהו שמדליקים בהתחלה בצד ימין כתוב באנגלית לילחוץ מקש HOME (הגדרות) אני לחצתי מקש HOME ויש כתוב לי Password login: אני לא יודע מה זה אין אני כותב סיסמא נכונה ולהיכנס להגדרות. אני לא היגדרתי ס…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי תקציב של 2000 ש"ח אינני יודע מה לקנות עם הכסף הזה אנא עיזרו לי המערכת שלי (למקרה אם זה עוזר למישהו): מעבד: פנטיום 4 כרטיס מסך: Geforce 2 MX 100\200 מערכת הפעלה: ווינדוס 98 זיכרון: 256 RAM
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי זה מה שבניתי על פי ידע כללי של השוק היום עם הסתכלות רחבה על העתיד , הרצתי שני מפרטים שהם כמעט אותו דבר בשני אתרים:: האתר הראשון הוא IPQC : מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1552 לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-DS4 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1211 כרטיס מסך: EVGA PCI-EX 2.0 GeForce GTX260 CORE 216 55nm 896MB DDR3 : 896-P3-1255-AR - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1477 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤315 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL8-8-8-21 - F3-10600CL8D-4GBHK אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤569 מארז: COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU - זמין במלאי אחריות: שנה. מ…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה ההבדל בין הסוגים השונים למה אחד עולה 200 והשני 400? אני רוצה אחד של 4 גיגה 1333 למחשב נייד
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבוע טוב לכם אני מעוניין שתיבנו לי מחשב ב1000 שקל ללא מארז וללא צורב וכרטיס מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד FL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1 ST077/ST078 מסך Sony 19'' SDM-X95F LCD - ¤1,480.00 ¤1,480.00 1 IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box - ¤1,060.00 ¤1,060.00 1 39200 לוח אם GigaByte GA-965P-DS3 - ¤700.00 ¤700.00 1 twin667 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 - ¤580.00 ¤580.00 1 160JS דיסק קשיח Westren Digital WD1600JS 160GB - ¤311.00 ¤311.00 1 LV131 כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7300GS TD 256MB - ¤327.00 ¤327.00 1 GSA-H22 צורב LG GSA-H22 X18 DVD - ¤214.00 ¤214.00 1 6A19B מארז מחשב כולל ספק HEC 6A19B 300W - ¤311.00 ¤311.00 1 967561-0119 מקלדת Logitech Cordless Desktop EX110 - ¤202.00 ¤202.00 1 4000 הרכבת מחשב+התקנת תוכנה+אחריות על עבודה - ¤0.00 סך הכל : ¤5,185.00
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני בודק קניית מחשב לחבר. המחשב מיועד בעיקר למשחקים. תקציב סדר גודל של 5500 ש"ח(לא כולל מסך, מחיר לאשראי). הקניה צריכה להתבצע בחנות אחת(ולא לפי מפרט שמורכב באינטרנט) באיזור המגורים של החבר( ראיתי רכיבים רבים שלא נסחרים בחנויות הרגילות אלא רק באינטרנט, כנ"ל לגבי דגמים חדשים מאוד). ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא לגבי: א. כרטיס מסך - איזה. ב. מאוורר למעבד - האם צריך ואם כן איזה. ג. ספק כח - אם צריך ואיזה. ד. מארז - איזה מומלץ. ה. זכרון - האם עדיף ללכת על kingstone ddr400 512mb במקום? והאם ניתן להחליף בשלב מאוחר (ללא סיבוך וללא עלות גבוהה בחנות) : ספק כח, מאוורר למעבד. בשלב הנוכחי אני מתכוון לקנות כרטיס מסך אחד בלבד. להלן המפרט: athlon 64 3000+ 939 - 900ns asus a8n sli d…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מתלבט אם לקנות את המחשב הזה ביד שניה.. כמה שווה?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, דוא"ל ואופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
** בעיקר תוכנות אדובי וקצת תכנות. רק 2D. ** אני מתכנן לחבר 2 מסכים ב- DVI. ** חשוב שיהיה שקט ומהיר במיוחד. ** להלן התשובות: מה התקציב המקסימאלי? - 5000 בלי מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית עם תוכנות אדובי בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא ממש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפר…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-