עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by The Ball,

אז ככה אני חוסך בנתיים כסף... אני מתכוון לקנות מחשב חדש לגמרי כשיצא ה- GEFORCE FX אבל אני ממש לא יודע מה לעשות בקשר למעבד עצמו... אני בעקרון חושב על קניית מעבד AMD אבל הבנתי שיצא ה- ATLON 64 BIT עוד כמה זמן... ואני לא יודע מה יהיה יותר כדאי כשישר יצא ה- GEFORCE FX לקנות את המחשב ואת המעבד הכי טוב או לחכות עוד כמה חודשים שיצא ה- AMD 64 BIT ולשבור את הראש בנתיים... תודה לכל העוזרים...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. היי, אני שואל בשביל ידידה... יש לה לאפטופ בלי כונן דיסקים, אז התקנת הווינדוס נמצא אצלה בסוג של חוצץ, ואז היא יכולה לפרמט בקלות. היא שואלת אם אפשר להעביר את המידע הזה לכונן חדש - גדול יותר (היא רוצה טרה, אני לא יודע כמה הגודל הנוכחי שלה... חושב 500 או משהו). ככה שההגדרות יהיו זהות (כשלוחצים F8 זה מעלה את ההתקנה של הווינדוס לפירמוט)... זה בערך מה שהבנתי ממנה...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by b11y,

שלום! אשמח להמלצה על מפרט למחשב שמיועד למשחקים סרטים HD ואינטרנט וגם למסך שיתאים לו 22-24 אינצ' - משהו עם ביקורות טובות (אין צורך שתהיה אופצייה לחיבור כבל HDMI). מילאתי את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב גג 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט וסרטים (סרטים - גם HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 3,…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Toxic321,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד במחיר עד 3000 ש"ח שיהיה לסרטים\WORD\EXCEL וכדומה.. המחשב לא יהיה למשחקים ואם כן אז קלים. זה יהיה המחשב העיקרי של הדירה, לכן אשמח אם למחשב יהיה צורב, בכל מקרה כונן דיסקים חובה. המחשב נקנה כמתנה לזוג צעיר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים, * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, המחשב יהיה בד"כ בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חובה שיהיה יציאת VGA או HDMI לצורך חיבור לטלווזיה * Bluetooth? אפשר, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה, מקסימום 1TB לא חושב שהם יצטרכו יותר * כונן אופטי? חובה, אם יש אפשרות שהכונ…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר עבודות משרדיות ולימודים עיוניים, משחקים קלים (Football Manager וכו'), סרטים פה ושם * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשוב שהמסך יהיה קטן באופן יחסי על מנת שהמשקל של המחשב יהיה נמוך (1.8 קילו או מתחת, עדיף מתחת). אני אחבר את המחשב למסך גדול יותר כשאלמד בבית. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכב…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים, לימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שחדש. GTA V, Saints Row IV וכו' וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם המלצה למסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by foron,

אהלן, אחרי בערך חודשיים שאני מנסה לקנות מחשב נייד ושמעתי על הרבה המלצות כאלה ואחרות, נאמר לי שכדאי לי להביא מחשב עם דיסק קשיח SSD 128 GB לפחות כי זה משפר את המהירות של המחשב. אשמח אם מישהו מכיר במקרה מפרט כזה עם מעבד I5 עד 3500 שח. תודה מראש, ואם מה שכתבתי הוא בגדר חלום אשמח לדעת..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by בן אור,

שלום יש לי מחשב שמתחיל לזחול בתקופה האחרונה, אני רוצה לקנות מחשב חדש כשאני צריך מארז, רצוי עם כמה שיותר יציאות USB, רצוי גם USB3, אם יש אופציה לאחד ללא נורות אז עדיף לוח אם, רצוי עם כרטיס גרפי מובנה בעל יציאת HDMI ו DVI מעבד כמה שיותר חזק, חובה 64BIT כי אני מחפש הרבה ראם ספק כוח סטנדרטי, אני לא ממש מתמצא אבל אני הולך לחבר אילו עוד 2 הארדיסקים לפחות, 5 מכשירים בUSB ואולי כרטיס גרפי בעתיד הרחוק לפחות 8GB ראם, ואני אוסיף אילו 4GB שיש לי כרגע במחשב גם הארדיסק יש לי כרגע ואני לא מתכוון לשדרג עדיף שקט, אבל לא קריטי נגיד 6/10 חשבתי להשקיע סביב ה 2000 אך רצוי 1000 ואני יכול בקלות להשקיע גם 4000 העיקר שהיחס בין עלות לביצועים ישתלם ויהיה באיכות בניה טובה, אני כרגע עם אותו מחשב קרוב…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by or7755,

שאלה למה אינטל מייצרת דור חדש של מעבדים חלשים רק כדי לחסוך בחשמל וביותר שעות בטריה. למה שאני ארצה מחשב שעובד 6 שעות אבל לא זז? ומה ההבדל מהמעבדים הקודמים עם סיומת U?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by nazgull,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בחנות שניידר מחשבים: http://www.pc365.co.il/ רציתי לדעת מה דעתכם על החנות, האם כדי לקנות שם?( אטרקטיבי לי מבחינת תשלומים+קרדיט) איך היחס וכו?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by IronKnife,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, משחקים מאוד מאוד קלים. * גודל המסך? שיהיה לפחות 15.6 * רזולוציית המסך? אני לא ממש מתמצא בתחום אבל עדיף שהרזולוציה תהיה גבוהה בשביל האיכות בסרטים... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 3 ק"ג נראה לי סביר אפשר לחרוג קצת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שלוש שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אפשרי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ממש מתמצא בנושא אבל שיהיה חזק חשוב לי שהמחשב ירוץ חלק אבל אני לא חושב שאני אשתמש ביותר מדי זכרון... * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, שתהיה וינדוס * האם …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכל חברי הפורום ידיד שלי יש לו נייד של אסוס ,ומלבד כניסות USB אין שום כונן אופטי,אני רוצה להתקין לו מערכת הפעלה מחדש ,האם אני חייב כונן חיצוני,או שיש דרך אחרת,הדיסק קשיח של 80 ג'גה ,מחולק לשתי מחיצות ,חשבתי שבאחד מהמחיצות יש גיבוי ,אבל לא מצאתי.מישהו יכול להדריך אותי,או לרשום לי קישור, כי האמת בניידים אין לי שום מושג.בנטבוק מדובר באולטרה נייד עם מעבד intel-atom.N.280 כונן כשיח 80 גיגה+אחד גיגה זיכרון,ובמדבקה רשום EEE pc 1000 h תודה לכם.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by dyn,

שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מחשב חדש ויש לי תקציב למחשב של 10-11 אלף למחשב. אז.. תנו לי את הצעות המפרטים הכי טובים שאתם יכולים להשיג בתקציב זה עריכה : המחשב במיוחד הוא למשחקים ולא לאוברקלוקינג או משהו אחר.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם, אני מתכוון ליקנות מחשב נייד החודש שיחליף את המחשב השולחני שלי. המחשב צריך להיות חזק מכיוון שהיה בתזוזה דיי הרבה (מקריאה בפורומים קיבלתי רושם ש LENOVO דיי חזקים). לאחר שבדקתי תאופציה להביא מחשב מחו"ל, רשויות המכס הרסו לי תרעיון :bash: אני משתמש יותר במחשב לאינטרנט, מולטימדיה (מוזיקה, סרטים) ומריץ כמה תוכנות ברקע.. וכמובן, כמו כולם אוהב שהכל רץ חלק. עכשיו נשארתי עם 2 המחשבים האלו, שהם נמצאים בגדר התקציב שלי: ACER ASPIRE 5101WLMI * מעבד: AMD Turion 64 MK36 2.0GHz 533 MHz FSB. * זיכרון: 512MB DDR2 עד 2GB. * כונן קשיח: 100GB 5400 RPM . * ATI Radeon X1100 UPTO 128MB * כרטיס קול: כולל רמקולים ומקרופון * כונן אופטי: צורב פנימי DVD Super Multi Dual La…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. ובלי ציוד הקפי ורצוי את המעבד הקטלני הזה AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אהלן חברים וחברות.... לאחר כמה שנים עם נייד נמאס לי ואני רוצה לחזור לעבוד עם נייח.... השימוש שלי בתור סטודנט זה בעיקר אינטרנט אופיס סרטים ומשחקים (לא ברמה היסטרית) משחקים כגון heroes... חשוב לי שהמחשב יהיה שקט (בסולם 1-10 משהו כמו 8).. התקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח וההצעה הבאה כבר חורגת מהתקציב ועוד אין בה כרטיס מסך... 1) מה דעתכם על המפרט? 2) איזה כרטיס מסך כדאי להוסיף? 3) האם באמת חשוב ההתעקשות על יציאת usb3 וכן על חיבור sata3 או שאני יכול להסתפק בלוח אם רגיל ללא יציאות/חיבורים אלה? 4) הבנתי שהדיעות חלוקות בנושא אבל אני אשמח לדעות נוספות: האם הקירור שבמפרט הכרחי או שאני יכול להסתפק בקירור של אינטל המובנה? (BOX)? 5) הצעות למפרטים נוספים יתקבלו בברכה... מארז PS03B ATX SILVER…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. <blockquote>שלום רב, אני מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד לאופיס אינטרנט ותוכנות קלות כמו חשבשבת ושיקלולית עד 3,000 ש"ח רצוי אם אפשר שיריץ סרטי HD ברמה בסיסית לפחות. מה שחשוב לי זה גודל מסך של 15.6''.. אני חושב ללכת על מחשב עם מעבד I3 זה אמור להיות מספיק טוב לא? i3 אמור להיות טוב יותר מP6200 נכון? ושאלה כללית האם יש הבדל באיכות בין חברות DELL ASUS ו-HP? לפי מה שנאמר לי ע"י מוכר בחנות מחשבים ההבדל לא כ"כ גדול בין החברות האם זה נכון או של-DELL יש עדיפות על האחרים? המחשבים שאני מתלבט לגביהם הם: (כמובן שאשמח לקבל את דעתכם על מחשבים נוספים שנראים לכם טובים יותר...). HP קצת יותר יקר מ3100 ש"ח... [table] [tr] [td][/td][/tr] [tr] [td] [/td][/tr][tr] [td] מחשב נייד HP Pavilion G6…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. טוב, חבר שלי מתכנן לקנות מחשב כבר הרבה זמן וסוף סוף הוא עשה את הצעד הראשון לכיוון ולקח הצעת מחיר הנה המפרט שהוא כרגע מתכנן : מעבד Intel Core 2 Quad Q9400 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Samsung HD321KJ 320GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK כרטיס גרפי Asus nVIDIA GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 PCIe צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז ANTEC SONATA-3 500W SONATA3 אין לי כרגע מחירים של כל האביזרים אבל כרגע זה יוצא 4800 ש"ח. עכשיו, מספר שאלות נוספות -האם בקרוב הולך לצאת רכיב חדש ? כרטיסי מסך \ מעבדים שיהיה שווה לחכות להם ? -האם כדאי לשנות משהו בטווח המחירים הזה ? עד 5000 ש"ח.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by barduck,

שלום, יש לי Thinkpad 600x בא בימים אשר סוללת ה bios שלו נגמרה. ניסיתי למצוא סוללה להחלפה אבל למרות שהסוללה עצמה היא סטנדרטית (ניתן להשיג בכל חנות חשמל) הסוללה המקורית באה עם מחבר מיוחד שמולחם לסוללה ועוטף אותה ולא ניראה לי שאפשר פשוט להלחים אותו לסוללה הערומה עם מלחם ביתי. יש למישהו מושג איך משדכים בין הסוללה החדשה למחבר? או לחלופין היכן ניתן לקנות סוללת bios ל thinkpad ישן? תודה! - barduck

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום, אני מעונין לרכוש מחשב נייד עד 4K שקל. המחשב אמור לשמש לגלישה באינטרנט/אופיס ואולי להפעיל משחק או שניים אבל זו לא מטרתו. רציתי לשאול אתכם האם כדאי לחכות לירידת מחירים אחרי נפילת הבורסות או שלא יהיה שינוי מהותי. כרגע אני לא צריך את המחשב בדחיפות אבל הייתי מעוניין כבר לרכוש אחד. אגב, מה אתם אומרים על המפרט הבא: ‎RD510-K.AD24E T5800 2.0GHz - Free dos‎ ‎Model‎ ‎RD510-K.AD24E‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® CoreTM 2 Duo Processor T5800, 2.0GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4GB DDR2 (800MHz,Dual Channel Support, Up to 4GB)(2slots)‎ ‎ HD‎ ‎250GB (SATA) 5400rpm ‎ ‎ Display‎ ‎15.4'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology‎ ‎ GPU‎ ‎NVIDIA® GeForce® 9300M GS (DDR2 256MB VRAM, *Turb…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by TeaTime,

חבר שלי מתחיל ללמוד בסמסטר הקרוב והוא מחשב מחשב נייד ללימודים. המחשב יהיה נטו ללימודים, ככה שביצועים במשחקים חסרי משמעות. הוא מחפש בעיקר זמן סוללה ארוך וגישה אלחוטית (מן הסתם). משקל וגודל לא משנים לו. מה מומלץ בטווחים האלה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by eyalben,

היי, טוב, הצלחתי לצמצמם את המחשבים שאני מעוניין לרכוש ל2 דגמים ואני צריך את עזרתכם להחליט מה עדיף. - במובן מסוים יש לציין שאני מעוניין לרכוש מק (בגלל MacOS) Macbook Pro - 1999$ Weight: 2.45kg CPU: 2.4 Ghz Penryn Screen: 15.4 LED Backlit 1440 x 900 non-glossy Memory: 2GB HarddriveR: 200GB Graphic card: 8600GT 256MB 1 year warranty Dell XPS M1530 - 1500$ CPU: The same Screen: The same but GLOSSY Memory: 4GB Harddrive: 320GB Graphic card: The same Warranty: 3-years פחות מעניינים אותי הגימיקים החדשים בMBP, ובמובן מסוים אני מעוניין לקנות מק (פשוט נמאס לי להתבחבש עם הPC). מצד שני, אנחנו מדברים על הפרש של 500$ שזה כמעט 1500 ש"ח והבדל משמעותי במפרט ובאחריות. מה דעתכם? איך המחשבי…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג בין השאר גם סרטים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050- LG w2284F 22inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהותמעבד אינטלIntel Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray1 [/l] מאוורר למעבדZalman SZ CC92HS CPU Cooler1 לוחות אם למעבדי אינטלAsus P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA1 זכרונותG.Skill 1x4GB…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by davidl,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. HEROES 6, FLIGHT SIMULATOR X -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 * 1024 (''19, 3:4) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by SmallerMeow,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Total war atilla, Doom, The witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 '23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים