ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,462 דיונים בפורום זה
-
ברשותי ibm thinkpad x60 במקום לרכוש כונן SSD יקר אני רוצה להחליף את הדיסק הקשיח בסרטיס קומפק פלאש, כנראה 16 גיגה בעל מהירות של 233 מישהו ניסה את המוד הזה ? אני יודע שניתן להעלות את לינוקס אבל אני מעוניין ב XP ובעתיד 7 האם כונן CF יכול לשרוד כמה שנים או שם היתבלא במהירות ?
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב-5k ללא ציוד הקיפי (יש אפשרות של חריגה מהמחיר) שימוש למשחקים בעיקר ושיחזיק מעמד גם למשחקים שיצאו לפחות בשנתיים הבאות... תודה 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5k עם אפשרות של חריגה קלה.לא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו …
-
- 8 תגובות
- 713 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני שי, חדש באתר וגם בפורומים ממבט ראשוני האתר נראה יעיל מאוד, גם כן הפורומים. אממ ברשותי כרגע המפרט הבא, ויש לי 2000 שקלים להשקיע, אבקש לקבל ייעוץ מקצועי בקשר למה, או בקשר להאם כדאי לי להשקיע במחשב הנוכחי, או לחכות משהו כמו חודשיים ולקנות מחשב חדש? המחשב הנוכחי שלי: pentium 4 2.6 1 gigabyte kingston ddr radeon 9200 se 128 magebyte מארז חלש ספק כוח חלש ------ תודה רבה לעונים שי.
-
- 8 תגובות
- 754 צפיות
-
-
היי חברים !!! אני רוצה לקנות מחשב אבל אני בדילמה מה למשל לגבי כרטיס מסך אני לא יודע אם ללכת על ה-8800 או זיכרון פנימי ללכת על כפול ליבה או על 4 ליבות ולגבי זיכרון פנימי כמה 2 גי'גה או 4 גי'גה וכמה מגה הרץ. תקציב במחשב הוא בסביבות ה 7500 אני ישמח מאוד אם למשהו יש משהו להגיד או להוסף לי תודה אבי. אתם יכולים לרשום לי גם לאימייל avipeso1@HOTMAIL.COM
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד אמין אני מעדיף של HP או IBM הבנתי שאלו שתי החברות החזקות בשוק כיום... הצרכים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט (משחקי פוקר, ONE וכו'...),הורדות קטנות, שירים וזהו לא יותר מדי... אני מוכן להשקיע עד 3,500 ש"ח נראה לי שזה יספיק.. אז על איזה דגם אתם ממליצים לי בבקשה..? תודה מראש...
-
- 8 תגובות
- 773 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחותי, בעיקר לשימושים משרדיים פשוטים אינטרנט אופיס וכד' אבל מדי פעם היא תריץ עליו תוכנות חישוביות כמו Eprime ו-MATLAB ולכן חשוב שיהיה עליו מעבד מהיר וחזק. עדיפות לכך שיעלה כמה שפחות נניח תקציב גג של 3500 ש"ח. הדרישות העיקריות: -מסך 11 - 13" - נפח אחסון גבוה לפחות 500GB - קל משקל - חשוב מאוד שתהיה אחריות ממקום טוב ורציני. תודה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12-13 עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת המחיר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB לפחות * כונן אופטי? לא* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן אך אין חובה כזו. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב ללימודים, אך לא רק - המחשב גם ישמש אותי ליום יום ולא רק ללימודים. התקציב עד 6000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500 ש"ח אני מעוניין במחשב : 13.3" קל משקל (חשוב מאוד) זמן בטריה ארוך ככל האפשר אני מעוניין במחשב עם מעבד i3 לכל הפחות, אך מעדיף i5 שאר הפינוקים לא חובה אבל אפשריים. המחשב שתפס לי את העין הוא http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9783&perur=2&t=1&c=339 ולאחרונה גם קרץ לי המחשב הבא של אסוס http://www.fre.co.il/pl_product~165165161~39~89.htm שזול בכמעט 1000 ש"ח ידוע לי שהוא מצוייד כרטיס גרפי שכביכול אני לא צריך, אבל חוץ מזה נראה שהוא עונה על הדרישות. האם יש לכם הערות לכאן או לכאן לגבי המחשבים? האם יש עוד מחשבים שלא לקחתי בחשבון? - De…
-
- 8 תגובות
- 700 צפיות
-
-
לא צריך ציוד היקפי. המשחק הכי "כבד" שאמור לפעול זה סאן אנדרס בהגדרות מינימום... תודה!
-
- 8 תגובות
- 765 צפיות
-
-
בוקר טוב חבר'ס, אני זקוק לעזרתכם שוב (הפעם עבור חבר) - מפרט עד 3K (אפשרי לחרוג ב-200, 300 ש"ח - זה לא יעשה את ההבדל לקיצוני), בלי ציוד נלווה - אין צורך במסך, רמקולים, מקלדת, עכבר וכו'... אך ורק מעבד, לוח אם, זיכרון, כ. מסך ו-HD. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, לפני עליית המחירים הצפויה של זכרונות וכו', וזקוק לעזרתכם המקצועית. אני עובד אינטל, ולכן מתכנן להזמין רכיבים מסוימים בהנחה, אשמח שתתקנו/תכוונו אותי אם אני מפספס משהו. מכיוון שמביא חלק מהחלקים בעצמי, אשמח גם להמלצה על מקום שירכיב עבורי את המחשב. התקציב המירבי, לא כולל החלקים שאני כבר מביא בעצמי - עד 4500 שקל שימושי המחשב בעיקר למשחקים, עבודה משרדית, תכני HD. עובד לפעמים עם תוכנות CAD כמו סולידוורקס. לא זקוק לציוד היקפי. הרכיבים שאני חשבתי להביא (אשמח לקבל חוו"ד אם יש רעיונות אחרים: מעבד intel ultra 9 285K לוח אם ASUS TUF Z890-plus wifi זכרון G. Skill Trident Z5 RGB DDR5-5600 32 GB memory kit TZ5RK (האם 32GB מספיק?) SSD - Kingston KC…
-
- 8 תגובות
- 4.5k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברס, אני זקוק למחשב All in one. ראיתי בחנויות מחשבים שזה בעצם מסך שהוא גם מחשב (טאץ). אני זקוק למחשב זה היות ואין לי כל-כך הרבה מקום בבית. אני מחפש מחשב All in one שיוכל להריץ GTA V החדש - ובכללי את המשחקים החדשים היום בשוק על הצד הטוב ביותר. אשמח לעזרתכם. תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל הצעות למפרטים שונים למחשב למשחקים וגרפיקה. המפרטים באתר לא מעודכנים. בעיקרון אני לא סגור על לוח אם: ASUS STRIKER או ASUS COMMANDO או ASUS P5N-E SLI תודה.
-
- 8 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום חברי פורום מכובדים !! אז, הגיע הזמן להחליף מחשב, בניתי מפרט של מחשב שלדעתי הוא לא רע, חזק יחסית ויכול להחזיק מעמד כמה שנים. המטרה הוא גלישה מרובה באינטרנט, משחקים לרוב(בעיקר משחקי רשת), ושאר ירקות. התקציב הוא עד 5000 ש"ח, לא צריך מסך או דברים מסביב - לפניכם המחשב שבניתי, אשמח לכל הצעה לשיפור. תודה מראש ! לוח אם - Asus P5DL2 - SE --> מחיר : 560 ש"ח מעבד - CORE 2 DUO 6420 --> מחיר : 1315(פה נראה לי אפשר לרדת ברמה קצת...) זיכרונות - 2X1024 DDR 667mhz, בטח קינגסטון או משהו --> 590 ש"ח כרטיס מסך - ATI x1950pro 256mb DDR3 --> מחיר : 1150 ש"ח דיסק קשיח - WD250GB SATA II --> מחיר : 450 ש"ח צורב - NEC X18 --> מחיר : 195 ש"ח מארז + ספק כח - לא ממש משנה איזה, …
-
- 8 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום ! זה הלוח אם שלי MS-7366 אני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש ואני מעוניין בכרטיס הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4597&CatCode=531 כמו כן אני משדרג ספק כח ואני מעוניין בזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4207&CatCode=409 המעבד שלי זה E7500 האם זה יתאים לי ללוח אם? כי באתר של MSI רשום Chipset • NVIDIA® MCP73PV Chipset - Supports Dual View function (D-sub or HDMI + PCIE graphic card, for NVIDIA graphic cards only) - The additional NVIDIA PCIE graphic card needs no extra drivers installed. מה זאת אומרת FOR NVIDIA GRAPHIC ONLY ... כרטיס מסך של ATI RADEON הוא לא יכול לקלוט?! זה מידע לגבי הלוח אם שלי http://www.msi.com/index…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אשמח לדעת מה השווי של המחשב - והאם כדאי לשדרג אותו - ואיך? מפרט המחשב שלי הוא כזה: -מעבד: E8400 C2D BOX -לוח אם: BioStar TP43D2 -זיכרון: G.Skill 4gb DDR2 -כרטיס מסך: Connect3D 4850 (ללא חיבור 6pin מספק כח - עובד מהלוח אם ישירות) -קשיח: Samsung 500gb sata2 -מארז: NZXT Tempest -ספק כח: Seasonic 500w :SS-500ET - ( הוחלף לחלש יותר של SeaSonic 430 אך ה500 עדיין נמצא אצלי) ואם ברצוני לשדרג אותו מבחינת מעבד וכרטיס מסך - מה מומלץ? (שיהיה מעודכן יחסית לזמננו) תודה מראש =)
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצה לנייד בסביבות ה4 וחצי אלף. בעיקר בשביל מולטימדיה. זאת אומרת סרטים, מוזיקה ומשחקים גם אם אפשר. .והכי חשוב שהמחשב יהיה בנוי מחומרים איכותיים, ולא יתחמם מהר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים אינטרנט ומשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…
-
- 8 תגובות
- 950 צפיות
-
-
מחיר 4וחצי - 5 אלף בלי: מסך צורב וכונן משמש בעיקר למשחקים(שיהיה חזק למשחקים) אינטרנט וגרפיקה קצת.. ועכשיו שאלה אחרת אני אוכל לקחת מהמחשב הישן שלי את הזיכרון 512 RAM ולהוסיף לחדש? תודה
-
- 8 תגובות
- 706 צפיות
-
-
המחשב במפרט דומה לזה: http://www.computeruniverse.net/products/e90271670/d2/specifications/fsc-esprimo-mobile-v5535-m550-vista-hb.asp (ההבדלים הם בסוללת 6 תאים ו-HD בגודל 120MBבמה שמוצע לי). השאלה היא, האם המחשב יסחב את הויסטה? ומה עם סרטי HD 720p? הוא מוצע לועד עובדים במחיר של 1675 ש"ח (כן, זאת לא טעות). השימוש שלו יהיה לאינטרנט, OFFICE, וצפיה בסרטים והוא יתנייד רק בתוך הבית (חדר-סלון-מרפסת). בתודה מראש, ושנה טובה...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 1MB 800MHz HT 530 Abit AA8-3rd Eye Intel 925X LGA 775 Micron 256 533mhz DDR2 240pin X2 WD 120GB 7200 8MB SATA Abit RX600 XT-PCIE PCIe ATi Radeon X600XT 256-bit 128MB 1.44 3.5 MIDI ATX (480w SONY LCD 17 SDM-HX73 איך המפרט הנ"ל? יוצא בסביבות ה8000 שקל.
-
- 8 תגובות
- 743 צפיות
-
-
ערב טוב. אני מחפש לי מחשב נייד בעיקר ללימודים וגלישה באינטרנט, אולי בעתיד שיהיה גם לשימוש בתוכנות גרפיות כמו Solidworks וכו'. לא מעניינים אותי סופר ביצועים לגיימינג וכו', זאת לא המטרה של המחשב. ערכתי את הודעתי לפי השאלון בפורום. * מטרות המחשב? לימודים וגלישה באינטרנט, אולי שימוש בתוכניות שרטוט כמו Solidworks. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' בלבד. * רזולוציית המסך? לא עקרוני ממש, אבל כמובן שכמה שיותר טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא שאני מבין בזה. * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סביבר, שלא ימות תוך שעתיים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יכול להיות אחלה אם יהיה HDMI. * Bluetooth? אפשרי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תודה לכולם.
-
- 8 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום, קניתי נייד של DELL, המחשב הגיע עם win 8.1, יש אפשרות לשנמך אותו לwin 7 עם רישיון חוקי? או שאני חייב לירכוש רישיון חדש? התקנת win אחר ממה שקיבלתי פוגם באחריות? איך אני יודע מה הproduct key של הwin 8 שלי? אין למחשב כונן אופטי ולכן לא קיבלתי דיסק. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב למשחקים ולעריכת וידיאו חשוב מעבד חזק וכרטיס מסך חזק אם אפשר גם להוסיף קירור ושיהיה כמה שיותר שקט אין צורך במסך אני רוצה להשקיע במחשב בסביבות ה6000 שקל אבל אפשר גם לחרוג קצת והאם כדאי לחכות קצת עד שיצאו דברים חדשים בישביל הוזלת מחירים כי בינתיים זה לא דחוף מאוד
-
- 8 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש המלצה למחשב עם הדרישות המינימאליות הבאות, ללא ציוד הקפי: מעבד כפול ליבה (משהו סביר אבל לא overkill לשאר המערכת) 2 גיגה זיכרון לפחות כרטיס מסך שמסוגל להציג HD מלא עם 512 מגה זיכרון לפחות ותמיכה בDX11 ומעלה 500GB כונן קשיח לוח אם יציב, ללא שטויות מיותרות, מאפשר OC קל. מארז לא מכוער מידי (עדיף HEC פשוט או משהו כזה...) אין דרישות לחיבורים מיוחדים (אני מניח ש6 USB, כניסת HDMI למסך וכו' זה סטנדרט) אין מיגבלות רעש (בגבול הסביר, כן... לא מחפש ציוד מיוחד, אבל אם יש חלופות שקטות אז עדיף) אין צורך בצורב רצוי מ-KSP (אגב, מכירים בעיות כלשהן עם הסניף בצומת בילו?) לא צריך הרכבה (אלא אם זה לא יותר מ-50 ש"ח) שימושים: SC2 סרטים בסטרימינג וורד תודה לעוז…
-
- 8 תגובות
- 943 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E6300 1049 ABIT AB9 632 G.Skill DDR2 1GB 667MHZ CL5 * 2 735 ASUS / HIS Radoen X1950 PRO 256MB 1199 WD 2500 SATA2 16MB 0 HEC 6AR6 246 Enermax Liberty 400W 421 Logitech Cordless Desktop EX110 202 Arctic Cooling Freezer 7 135 את ההארדיסק כבר יש לי בגלל זה הוא לא עולה
-
- 8 תגובות
- 865 צפיות
-