עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? תיכנות + Multitasking כבד + אולי משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? HD 1920x1080, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? מקסימום 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שיהיה ניתן להתקין SSD של 128/256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) שתהיה אפשרות בעתיד להרחיב ל16 GB RAM אני רוצה שיהיה לפחות 8GB RAM על המחשב, עם אפשרות להרחב…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם. אני לא כל כך מכוון בנושא המחשבים הניידים ולא יודע מה הולך היום בשוק , איזה טובים יותר ואיזה פחות אז הייתי רוצה לקבל מכם עזרה להצעת מפרט מחשב נייד.התקציב הוא גג 3500 ש''ח , לא לחרוג , עדיף לחסוך אבל אם צריך אז לנצל את כל ה-3500 .הנייד מיועד לשימושים פשוטים , צפיית סרטי HD וגלישה באינטרנט , אז זהו , אני מקווה שלא חסר פרטים , אם כן אז תגידו לי איזה ואני אכתוב. מטרות המחשב? עבודות משרדיות , גיימינג קל וצפיית סרטי HD . גודל המסך? 15.6 . משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי (אני לא יודע כל כך מה הוא המשקל הרצוי לניידים היום , שלא יהיה כבד מידי). האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר לדעתי זה יותר טוב. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESAT…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by kuBBia,

אשמח לקבל עזרה בבחירת מפרט למחשב לאחותי שישמש בעיקר לאינטרנט כתיבת עבודות ואולי משחקים קלים עד עכשיו היא מסתדרת (בקושי) עם פנטיום 4 מלפני 6 שנים אז אני מניח שכל דבר יהיה שיפור.. התקציב הוא 1500-2200 עדיף כמה שפחות..לגבי השימוש אני לא יודע אם יש טעם לקנות כרטיס מסך חיצוני או מובנה ולהשקיע יותר במעבד.. בכל מקרה חשוב לי שתהיה אפשרות לשדרג בעתיד. לא צריך שום ציוד היקפי (מסך,רמקולים,מקלדת,עכבר וכו') תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום רב ברשותי LENOVO T61 שמריץ XP, מאז ומתמיד אני נוטה להשכיב לישון את המחשב במצב "hibernate" , לפני כשבוע זנחתי את המחשב ( לאחר שעבר למצב hibernate ) וכחזרתי אליו נגמרה לו הבטריה. האם מדובר בתקלה? האם מצב זה אופיני? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by -twelve,

כרגע יש לי מחשב מלפני שלוש שנים חחח. בקיצור אבא שלי בא אליי היום ביציאה שאני יתן לו מפרט שאני רוצה בלי יותר מידי הגזמות והוא כנראה יקנה לי. עכשיו אני צריך בזה עזרה מימכם במיוחד מאלה שממש מבינים! אני צריך מחשב שיחזיק לי לפחות 3 3 וחצי שנים אוקי? אז ככה קודם כול יש לי כמה דרישות שחשבות לי... המעבד חייב להיות AMD עכשיו נראה לי שמעל 3800 זה קצת יקר אז כנראה 3800 (אלא אם כן אין הבדל גדול בינ ו לבין ה 4000). SLI חשוב לעתיד. תכלו להסביר לי על זה קצת יותר למשל איזה 2 כרטיסים אני יכול לשלב ביחד ואילו לא? ג'יפורס 7800 FX 512 אחד למה 2 זה כבר יותר מידי מארז שיהיה יפה וחזק לא ג'נרי! אני גם צריך ציוד הקפי כמו עכבר ואוזניות ופאד טוב אבל לא יקר! אני לא יוציא כסף על בד! אוזניות …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. ב3500 כולל מסך LCD 17' כולל הציוד ההיקפי עדיף מlogicpc כולל בניה בלי ווינדוס עם צורב (לא צריך ממש צורב DVD אבל ההבדל מחירים כבר די זניח אז תעשו מה שאתם רוצים) הארדיסק של 80 גיגה יספיק וזהו נראה לי... תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by TalShafir,

אני חושב לשדרג מחשב או לקנות מחשב חדש המפרט שלי עכשיו: מעבד: intel i5 2500k 3.3GHZ לוח אם: Gigabyte Z68MA-D2H-B3 זיכרון: 1x8GB 1600MHZ כרטיס מסך: 2x Gigabyte GTX 560 TI הארדיסק: WD 1TB ספק אני לא ככ זוכר אבל מספיק לSLI אז כנראה לכרטיס יחיד גם יספיק. רוב השימושים הם לגיימינג(GTA V,ARK וכו'), ותכנות(לא משהו שדורש יותר מידי יכולות עיבוד או זיכרון). אני משחק עם מסך FHD(וכנראה שאני לא מחליף בזמן הקרוב). אני חושב אולי להחליף את הכרטיסי מסך ב GTX 970 או GTX 980(או אם שווה 980TI). ואולי להוסיף עוד 8GB זיכרון לכל מקרה(אם אני כבר משדרג). אשמח לחוות דעת

8. Started by doron77,

שלום לכולם, אשתי זקוקה למחשב חדש לאחר שהR50 הנפלא התפגר לאחר 6 שנים. הדרישות: מסך 15, 4 GB הארד דיסק לא כל כך משנה 320/500 , כרטיס מסך ייתכן ומספיק מובנה. יישומים: אופיס, אינטרנט, מטלאב, SPSS חייב מסך מאט הנטייה ללנובו אדג' מאחר שהתרגלנו לטינק פאד המצויין. תקציב: בסביבות 3000-3500 ש"ח משיטוט ברשת גיליתי המון דגמים, חלקם עם מעבדי אינטל וחלקם AMD חלקם עם מעבד I3 370/380, או I5 450/480. אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בדברים. והאם התצורה הזו במחיר ובחנות הזו כדאיים: http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2694&catId=5 תודה דורון.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ben_re0,

היי אני מתלבט האם לקנות נייד בחו,ל. כמובן שרק מותג ידוע כדי לקבל את האחריות הבינלאומית... מישהו התנסה בכך? שווה את החיסכון בכסף? כמובן שזה תלוי מאיפה- אני יכול לקנות בארה"ב והונק קונג... מכירים פרטים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by mazinya,

היי אני שוקל לקנות את הנייד הזה (עם מעבד ה I5 והכרטיס NVIDIA) והייתי מעוניין לשמוע חוות דעת מאנשים שיש להם את המחשב ויכולים לתת לי עליו דיעה לטובה ולרעה. במיוחד מה שמעניין אותי זה זמן הסוללה. בביקורת ש YNET עשו עליו רשום שהוציאו קצת יותר מ 6 שעות בשימוש סביר אבל הם לא רושמים מה זה שימוש סביר וכבר קראתי קצת דעות ברשת שאומרות שלא הוציאו ממנו יותר משעתיים וחצי מקסימום 3 שעות וזה עם שימוש של אינטרנט ואופיס בלבד, אז בעיקר מעניין אותי זמן הסוללה שלו בשימוש של אינטרנט, אופיס וכו' וזמן סוללה כאשר רואים סרט למשל. בגדול ההתלבטות שלי היא בין ה Q330 לבין ה Asus U35JC-A1 כשההבדלים המהותיים בשבילי הם מצד אחד המעבד של האסוס חלש יותר אבל זמן הסוללה שלו ארוך יותר. בנוסף לסמסונג יש יתרון ק…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by cozic,

שלום, אני מעוניין לעזור לחבר לקנות נייד חדש. נמאס לו מהנייד הישן שלו (משנת 2008, ויסטה והוא כבר החליף פעמים סוללה - העלות המצטברת כבר לא מתאימה לו, לא מעוניין לחכות לפעם שלישית...) ממה שהבנתי ממנו, אלה הפרטים: * תקציב: 2600 (ניתן לעלות לכיוון 3000 אך בהחלט עדיף להשאר באזור 2600) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15.6 מינימום האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? אינטרנט אלחוטי (אם אפש…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. כמה כסף אני צריך להשקיע על מחשב שיריץ את המשחקים האלה על הגדרות גבוהות על רזולוציה של 1650X1050? בלי ציוד הקפי\מסך

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום חברים, אני מעוניין לקנות מחשב נייד עד תקציב של 8000-9000 שקל שישמש אותי לפרזנטציות של משחקי תלת מימד. המשמעות היא כמובן כרטיס גראפי חזק. כמעט קניתי את הXPS של DELL אבל אחרי ששמעתי על התקלה בסדרת הייצור של NVIDIA ,אפשר לומר שניצלתי ברגע האחרון. אשמח לקבל המלצות ללפטופ כזה. תודה, רובי

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by errorking,

שלום , יש ברשותי מחשב בן 4-5 שנים ועליו לוח אם - asus P8Z68-V אני מעוניין להחליף מאיץ מסך עד כה היה לי NVidia gtx 560 ti ואני מעוניין לקנות כרטיס חדש וחזק - gtx 1060/1070 שאלתי היא היא הלוח אם שלי מתאים ויתמוך במאיצי מסך מהדור החדש עם לפחות 6GB ? בתודה מראש לעונים

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by uziliv,

שלום קיבלתי עכשיו מחשב lenovo thinkpad t60 חדש. אני רוצה להסיר את הויסטה ולהתקין xp במקום אבל לאחר הקריאה הראשונה של הקבצים אני מקבל מסך כחול. קראתי איפשהו שניתן אולי לפתור את זה עם שינוי הגדרות בביוס. אבל כשבאתי להיכנס לביוס הוא ביקש סיסמא. אבל אני לא יודע מהי הסיסמא. יש סיסמת ברירית מחדש ללנובו? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני מחפש מחשב נייד לסביבת אופיס (פייסבוק מיילים) אבל הכי חשוב שכן ייתן לי יכולת טובה להזרים חלק דרך ה HDMI לטלווזיית 37 שלי סרטי 1080 היינוגנו דרך תוכנת POPCORN TIME (זה יהיה עיקר יעודו רוב הזמן, ניגון סרטים דרך התוכנה) שאלות \ יעוץ : 1. האם מחשב נייד זול יעשה עבודה זו טוב או שייקרטע תחת 1080 + POPCORN ? 2. דגם מומלץ ?המחיר הכי זול שאפשר אך שיעשה את העבודה (ווינדוס אני יכול להתקין לבד וכך לחסוך) 3.יד שניה אולי ? 4. אולי עדיף בכלל HTPC ? ואיזה ? 5. ישנה דרך להזרים את המדיה דרך האוויר ? כי הטלווזיה תהיה מאוד רחוקה מהמחשב כך שכבל יהווה פה בעיה .. תודה !!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Sh1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, שימושים ביתיים וקצת משחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD7 ‎ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' 1080*1920 EIZO FORIS FS2331 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט ק…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by arch12,

היי, אני אדריכלית שמשתמשת בעיקר בתוכנות - אוטוקד, רוויט, סקצ'אפ וי ריי, ועוד... קיבלתי הצעה למפרט למחשב בסכום של 5,000 ש"ח, אשמח לחוות דעתכם (מה מומלץ לשנות, או שאפשר להשאיר את המפרט כמו שהוא), אדגיש שאין לי צורך במסך/רמקולים/מלדת וכו': תאור מעבד INTEL I7 10700 מאוור מעבד ANTEC A40 PRO זיכרון 16 גיגה DDR4 KINGSTON 2666 לוחם אם GIGABYTE z490 ud דיסק קשיח 500 MZ-V7E500BW (970 EVO) M.2 מארז GX202 BLUE…

19. בלי אפשרות למתוח את התקציב מעל ל3900 תאמת אני לא כל כך מחפש כרטיס למשחקים הכי כבדים כמו CRYSIS וכו'.. אלא משחקים כמו WoW ושאר משחקי הMMORPG ופעם ב.. יוצא להוריד איזה משחק שדורש גרפיקה גבוהה יותר אבל לא מעניין אותי להפעיל משחקים שנועדו כדי לאכול את הכרטיס מסך ולא יותר מזה בקשר לOC - אני מתכוון להגיע לסביבות ה2.8-3GHz + שכחתי לכתוב שאין צורך בציוד היקפי.. המפרט שבניתי בTMS - קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T ¤ 907 1 לוחות אם Gigabyte GA-P31-DS3L Conroe Support GP31DS3L ¤ 450 1 מארזים Compucase HEC 6A19 White NO PSU ¤ 207 1 קירור למעבד Sunbeam Tuniq Tower 120mm ¤ 260 1 ספקי כוח FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 P…

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by zone glide,

בעקרון חיכיתי לרייזן 3 החדשים אבל לא יצא לי לקנות כל כך מחשב... הבנתי שעוד כמה חודשים יוצא כבר הדור הבא ומדברים על פלטפורמה חדשה לגמרי... גם ברייזן 3 הבנתי יש הרבה פעמים שהמעבד סתם מתחמם ולא בטוח שעדכון הביוס פתר את זה.. אני גם חושב על הדור הבא של כרטיסי המסך וגם DDR5.. ידוע מתי יהיה את אלו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by yarin153,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים בעלי גרפיקה גבוהה (FC4 ASSASINS CREED ועוד) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת. לא צריך אביזרים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש , מפורט למטה 5. עד כמה חשוב השקט בסול…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by asaf23,

רציתי לדעת האם שווה לי הקנייה הבאה: אני צריך תשובה דחופה כי הקנייה צריכה להתבצע עוד כמה שעות... CORE 2 DUO 2.0GHz T7250 זיכרון פנימי 667 2GB, מסך 13.3 אינץ +מצלמה,כרטיס מסך NVIDIA8400 ,דיסק קשיח 160GB ,צורב DVD,ויסטה פרמיום ,שלט אינפרא,אלחוטי +בלוטו'ת,קורא טביעות, אחריות לשנה המחיר הוא 4200 ... חפשתי דגם דומה בזאפ ואין .. אז אין לי שום מחיר שאני יכול להשוות אליו ... (הדגם ב 5800 הוא בלי ה 8400GS) תודה לכל העוזרים!!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, הרכבתי את המפרט שלהן, השימושים שלי הם ברובם פיתוח ג'אווה על לינוקס ומשחקי אסטרטגיה. כללתי 8 גיגה זיכרון (למעשה אני צריך רק 6 אבל לא הצלחתי למצוא באנדל משתלם) מכיוון שהג'אווה בעת פיתוח אוכל כמעט 3 גיגה זיכרון, והכרום עוד 2. כללתי 2 הרד דיסקים מכיוון שאני מתכוון לבנות raid0 מהם, גם בשביל מהירות הגישה וגם בשביל שרידות המידע. כמו כן כללתי מסך, ישמש בעיקר לעבודה (קריאת טקסט) אבל גם למשחקים (בעיקר אסטרטגיה, לעיתים רחוקות fps וכו'). אין צורך cutting edge שמייקר את הלוח / מעבד משמעותית - בפרט: i7, usb3, sata3 למרות שכמובן, אני לא אתנגד אם יצוץ משהו. לא יודע אם זה אכן אפשרי בקצב ההתקדמות של הטכנולוגיה כיום, אבל אשמח אם המחשב יחזיק לפחות 4 שנים, כנראה שבכל זאת רצוי אופק שדר…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני רוצה לקנות מחשב חדש, שיהיה טוב למשחקים, עבודה (תיכנות) וסרטים... חשוב לי כשאני קונה מחשב לקנות רכיבים שהם מתקדמים טכנולוגית כדי שהמחשב יחזיק שנתיים לפחות. אני לא עושה OC, ואני לא מתיימר להיות גיימר מטורף עם SLI וכאלה, מצד שני אני לא רוצה להתפשר על איכות. זה המפרט שיצא לי (לא כולל מסך, כונן קשיח, כונן אופטי, כרטיס קול, מקלדת ועכבר שכבר יש לי מספיק טובים): מעבד Intel Q9450 1540 ¤ לוח אם ASUS P5Q3 890 ¤ זיכרון OCZ DDR3 2GB 1600Mhz 740 ¤ כרטיס מסך ATI HD4870 1420 ¤ מארז Antec P182 725 ¤ ספק Modu82+ 525W 550 ¤ מאוורר BigTyp 120VX 210 ¤ סה"כ: 6075 ¤ המחירים הם לפי KSP. נראה לי שפיספסתי איפשהו כי זה נראה לי יקר מדי, אולי אני טועה. לכן אני צריך חו…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. [TABLE=width: 690, align: right] [TR] [TD]פריט [/TD] [TD]דגם [/TD] [TD]מחיר בשקלים כולל מע"מ [/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד [/TD] [TD]Intel Core i5-4590 [/TD] [TD]750 [/TD] [/TR] [TR] [TD]גוף קירור למעבד [/TD] [TD]Arctic Cooling Freezer i11 [/TD] [TD]135 [/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אם [/TD] [TD]Asus B85M-G [/TD] [TD]295 [/TD] [/TR] [TR] [TD]זיכרון פנימי [/TD] [TD]G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 [/TD] [TD]410 [/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך [/TD] [TD]SAPPHIRE 7970 3GB GDDR5 HDMI [/TD] [TD]790 [/TD] [/TR] [TR] [TD]דיסק קשיח [/TD] [TD]Seagate 2000GB ST2000DM001 [/TD] [TD]320 [/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן SSD [/TD] [TD]Samsung 840 EVO 120GB [/TD] [TD]380 [/TD] [/TR] […

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.