עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי DELL M4800 שאני נהנה ממנו מאוד, יש לו מפרץ לדיסק אופטי שאני החלפתי במתאם כזה- https://www.aliexpress.com/item/32863110746.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4c2d1a17drxnvU&algo_pvid=7466a06a-3bf0-48a0-8072-87f654ae62e1&algo_expid=7466a06a-3bf0-48a0-8072-87f654ae62e1-0&btsid=0ab6d69515848312478584804e32c4&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ כי אני לא אוהב שהדיסק האופטי עושה רעשים כשאני מדליק את המחשב. כרגע יש לי מפרץ של 2.5 ריק שיושב בלי שימוש. למחשב יש SSD של 1TB, מבחינתך אכסון אני לא צריך עוד שום מיקום אכסון. אופציה-1: חשבתי לשים שם מתאם לכרטיס זיכרון בשביל גיבויים קטנים, לעתים אני עובד על פרויקט שאנ…

2. אני חשבתי על זה, אולי כל הסיפור הזה של הפגיעה במפעלים וכו יכול לזרז את הכניסה של כונני הSSD לתוך השוק ולתת סוג של זריקת מרץ להטמעה שלהם ולירידה שלהם לעם? (כל זה במידה והם מייוצרים במפעלים אחרים או באזורים שלא נפגעו וכו...)

3. Started by DjOrZiv,

שלום לכולם אני מעוניין לשדרג את הכונן ssd שיש לי במחשב macbook pro retina mid 2012 השדרוג אפשרי בדגם הזה והאופציות שעומדות בפניי הן כונן של חברת owc או כונן של חברת transcend שני הכוננים בנפח של 480gb והנתונים שלהם על הנייר די זהים מצאתי באיזשהו פורום מבחן השוואה שמישהו עשה בין שני הכוננים והכונן המקורי של המחשב והכונן של transcend עלה על השנייח האחרים בהרבה אם מישהו מכיר את 2 החברות ויוכל להמליץ על אחת מהן אשמח מאוד תודה רבה אור

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. כונני שרתים חדשים מבית SK Hynix מגיעים לנפחים מירביים מרשימים מבלי לוותר על מהירויות העברה שדומות בחלקן למקסימום הקיים בכונני Gen 4 ביתייםלכתבה

5. Started by e_dor,

שלום לכולם ! לפני כשבוע הדיסק SATA שלי (120 ג'יגה של ווסטרן דיגיטל) החליט שלא מתחשק לו לעלות והוא נותן תסמינים של וירוס. רציתי לדעת האם אתם מכירים תוכנות טובות למקרים כאלה שישחזרו את המידע הזה, שמתאימות בוודאות ל-SATA ! תודה רבה רבה לכולם על השקעת הזמן ונקווה שגם על פתרון מתאים. ערב טוב. נ.ב להערכת אבא שלי שבדק את העניין הבעיה היא ב: Location Table.

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  6. כונן קשיח פנימי Samsung EcoGreen F4 2000GB HD204UI סמסונג[/l] http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=774445 או כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Green 2000GB WD20EARX http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=797377 [*][/l]

• 0 תגובות
    • 780 צפיות
  7. Started by Access Denied,

אני רוצה לשדרג מערכת כך שתכיל מערך raid5 של 4 קשיחים. התקנת כרטיס raid איכותי הוא תמיד האופציה הטובה ביותר - אבל לצערי אין לי חריץ pci-e פנוי (לוח microATX) משהו מכיר דרך לעשות raid ולחבר את המערך בחיבור sata3 בודד בלוח האם?

8. הטכנולוגיה החדשנית שתאפשר להקטין עוד יותר את האלמנטים המגנטיים שבעזרתם נשמר מידע בכוננים מכאניים תהיה מוכנה לפעולה רק בעוד כמה שנים כוננים מכאניים אולי מאבדים מההילה החיובית שלהם עם כל יום שעובר (ומביא איתו מחירים נמוכים יותר ויותר עבור כונני SSD מהירים הרבה, הרבה יותר), אך בסופו של דבר הם עדיין כאן איתנו וכנראה לא ילכו לשום מקום בעשור הקרוב לפחות – בתור אמצעי האפקטיבי ביותר לאחסון "קר" של מספר גדול של תמונות, מסמכים או קבצי וידאו. אי לכך ובהתאם לזאת, אנחנו ממשיכים לעקוב ולהחזיק אצבעות להתפחויות טכנולוגיות שיוכלו לספק לנו כוננים מכאניים משתלמים וטובים יותר – וכעת מתקבל מידע על כך שאחת מהטכנולוגיות המבטיחות ביותר בתחום, ה-HAMR עליה כבר סיפרנו לכם כמה פעמים בשנים …

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  9. בעיקרון יש לי 2 הארד דיסקים במחשב... 1 של 40 ג'יגה 1 של 30 ג'יגה לפני כמה זמן, לא יודע איך, אחרי שהפעלתי את המחשב (אחרי כיבויי) ההארד דיסק של 30 גי'גה הפסיק לפעול והמחשב לא זיהה אותו יותר... פתחתי, בדקתי, פירקתי, חיברתי ואפילו פרמטתי ולא יצא כלום פשוט כאילו הוא לא קיים כל מקום בווינדוס לא מזהה אותו, גם דרך Partition Magic, Fdisk, דיסק התקנה של ווינדוס, תוכנות לגילויי חומרה - כלוםםםםםם!!! (חשוב לציין שיש לי שם מידע יחסית חשוב) בגלל זה קרה איזה משהו במחשב וכל פעם שאני מדליק אותו (לרוב אחרי כיבויי ולא הפעלה מחדש) הוא עולה חצי וכותב שאין לי Boot Device ושאין לו לאן לעלות ולכן הוא נתקע ולא עושה כלום. אחרי שאני לוחץ ריסטארט הוא עולה כרגיל על ההארד דיסק של ה-40 ג'גה ועד…

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  10. Started by pr0zaq,

אהלן חברים יש לי כונן SSD שעליו מותקן מערכת ההפעלה וקיובייס (המחשב מיועד לעריכת אודיו ) ועל Seagate Backup Plus 3TB כל הסמפלים פלאגינים וכל התוכנות שלא קשורות למערכת ההפעלה , אני מקבל מהירויות ממש איטיות (העברת קבצים עד 18 מגה לשניה וגם פחות לא משנה אם זה מחובר בUSB3 או 2) ומלא תקיעות בעבודה עם סמפלים או כל מה שיושב על הכונן ! ניסיתי לבצע בדיקה ב HD TUNE וזה לא נותן לי ... וגם מזהה לי את הכונן בתור כונן של 375 ג'יגה . יש לי מחשב סבבה לגמרי : i5 3570 3.4GHZ 16GB DDR3 1600HZ ga-b75m-d3h חייב לתקן את הבעיה ! תודה רבה חברים

• 0 תגובות
    • 670 צפיות
  11. Started by Keman,

הנה זה בא - גרסה שנייה לכושחה של הכונן. פותרת את בעית ה"פריזים" (אין לי מושג מאיפה הם לקחו שיש כאלה ) הנה הלינק: Crucial.com Product Downloads - Firmware Updates איך עושים. הדבר פשוט: 1. מורידים את הקובץ ומחלצים ממנו קובץ ISO 2. צורבים את קובץ ה-ISO ל-CD-ROM, מומלץ לבצע בדיקה לאחר הצריבה. 3. מגבים את תכולת הכונן. 4. מפעילים את המחשב ונכנסים לביוס. 5. משנים את הגדרות הבקר מ-AHCI ל-IDE או Compatible , שומרים ויוצאים מביוס. 6. מפעילים את המחשב מכונן ה-CD-ROM 7. כאשר מתבקשים - כותבים yes ולוחצים אינטר. 8. ממתינים עד הסיום (יהיה כתוב, כי התהליך הסתיים וגרסה חדשה היא 0002) 9. מאתחלים את המחשב מחדש (אפשר עם Ctrl+Alt+Del) 10. נכנסים לביוס ומשנים את הפר…

• 0 תגובות
    • 945 צפיות
  12. יש לי צורב DVD של LG(כתוב עליו SUPER MULTI אם זה עוזר).. מה זה אומר-שאני צריך DVD שיודע לקרוא 8 ג'יגה? אני מניח שזה בגלל זה כי זה סרט כבד, ובמחשב הוא מזהה אותו כDVD ריק של 4.7 ג'יגה. עריכה: הסתדרתי, אפשר למחוק.

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  13. Started by proxima,

האם מישהו יודע לגבי אמינות ה-X-Drives ? http://store.yahoo.com/insidecomputer/x.html

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  14. Started by splify,

i have recently bought the Lite-on 1633S and was wondering if its possible, to any of your knowledge, to upgrade its firmware to the Lite-on 1653s considering the only noticeable difference i can see is the burning speed, and my knowledge in DVD-RW drives is wanting at best. Thank you.

• 0 תגובות
    • 706 צפיות
  15. Started by IdolAdmin,

היי אני צריך הרד דיסק טוב 250 או 320 ג'יגה..(תלוי לפי המחיר) אני צריך שיהיה חזק כי אני בונה מחשב חזק..(,e6600, ABIT 680i mobo, 8800GTS EVGA KO, g.skill 240pin 2X1GB 800Mhz) אני רוצה שהוא לא בטעות יגרום לחוסר ניצול של המעבד.. ראיתי באתר של פנדה שהם מסווגים את זה ל SATA 2 ול RAID....מה ההבדל? והאם 16MB? והאם כדאי לקנות רק Westran Digital או שאין בעיות עם חברות אחרות שזה יוצא יותר זול? ראיתי ש320 אם אני לא טועה רייד עולה 640 ש"ח השאלה אם אני יכול להשיג כזה ביותר זול..חברה אחרת או משהו..אני מעדיף לא יותר מ 600 שקל הרד דיסק ואם הייתי יכול 500 בלי לרדת באיכות הייתי שמח.. תודה על העזרה..

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  16. Started by solo53,

מדובר על דיסקים LG DVD-R X8 וורד סגול מגעיל הדיסקים האלו הם מהגרועים שהגיעו אלי ההודעות הן תמיד על צריבה ההצלחה בבדיקה לאחר הצריבה על ידי תוכנת הצריבה נרו בדרך כלל הבעיה ב קבצי ה UOB האחרונים הדיסקים האלו זו לא הבעיה הכספית אלא לצרוב איתם זהו פרויקט ללא סוף ניסיתי אותם על מיספר צורבים בNEC וPHLIPS בכלל לא עבדו אם עבדו זה על SAMSUNG ו SONY מתוך חבילה של 25 היו נפל 10 דיסקים זא קראים חלקית דרך אגב את אותם קבצים באותם צורבים במדיות אחרות LG DVD+R X8 או דיסקים לבנים DVD-R שלא יודע מה הם בדיוק הכל עובר בהצלחה הגעיו אלי בטעות הזמנתי את ה LG הכתומים DVD+R שלחו לי את ה - במקום וכל ההחלפה רצו שאני הממן מישלוח

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  17. כונן קשיח פנימי Samsung EcoGreen F4 2000GB HD204UI סמסונג[/l] http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=774445 או כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Green 2000GB WD20EARX http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=797377 [*][/l]

• 0 תגובות
    • 970 צפיות
  18. המותג האמריקאי שבבעלותה של טושיבה מרחיב את משפחת ה-Trion עם דגמים חדשים שמתיימרים לספק יחס עלות-תועלת מרשים במיוחד החל מימי הבלאק פריידיי בסוף השנה שעברה ובמגמה שנראה כי היא ממשיכה גם כעת, מחירי כונני ה-SSD קוצצו לרמה שעדיין לא נתקלנו בה בעבר, וגם תגי מחיר המתפרשים לפחות מ-25 סנט לכל ג'יגה-בייט של נפח אחסון כבר אינם מהווים פנטזיה אלא עובדה מוגמרת. מי שמצטרפת אל תחרות המחירים המתלהטת כעת היא OCZ, שהפכה לחברת בת של טושיבה בסוף שנת 2013, ומשיקה עתה את כונני ה-Trion 150 שלה – מבטיחים להיות גירסה משתלמת עוד יותר של ה-Trion 100, ואלטרנטיבה טובה לכונני ה-BX200 של Crucial והצעות אולטרה-זולות דומות. ה-Trion 150 מתבססים הן על בקר SATA ייעודי מבית טושיבה והן על …

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  19. Started by Kirma,

C = Windows D = כל המשחקים E = ריק אפשר לחבר אותם למחיצה אחת ? ל D ?? עריכה: הצלחתי לאחד אותם דרך "ניהול המחשב" -> "הרחבת אמצעי אחסון"

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  20. יש לי תחושה שאחרי 8 פרטשנים עם 2 מערכות הפעלה נפרדות, המחשב אומר "עד כאן", ולא רוצה לחלק עוד פרטשנים בטענה שאין מקום. האם יש דברים בגו?

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  21. אהלן לכולם, ייתכן ואני בקרוב מחליף צורב DVD, זה שאני איתו עכשיו קצת מעצבן אותי. מה ההבדל בין ה-Samsung SH-S203B, שהבנתי שמאוד מומלץ (יכולת קריאה, גם של דיסקים שרוטים, שחור, שקט וחיבור SATA הן ההעדפות העליונות שלי), לבין דגמים דומים של סמסונג, דוגמת זה: http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=13089 SH-S223F http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=13088 SH-S202J בנוסף, האם המדיות האלה איכותיות? המחיר נראה מעולה (לא SilverLine שהבנתי שמעאפנים): http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=10084

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  22. Started by ShaSiv,

אשמח לעזרה והתייעצות.יש לי מחשב נייד lenovo y700 , אני מעוניין לשדרג אותו בכונן m.2 512mb הבעיה- אני לא מוצא תשובה חד משמעית לגבי סוג הכונן שמתאים לנייד שלי.קראתי שיש דגמים שמתאימים מבחינת חריצים אך לא מזוהים במחשב עצמו.בתכלס אני מעוניין בדגם החדש מהסוג הזהhttp://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SSDPEKKW512G7X1 אבל גם חשבתי על הדגם הזה http://ksp.co.il/?uin=26612&select=.1033..152..685..367.אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי למצוא את הפרטים החסרים בנוסף כמה כדאי לחסוך 300 שקל ולקנות בחול?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by fish123,

לכונן התקליטורים יש בעיה שכל כמה דקות או מראה אור ירוק ושומעים אותו מנסה לקרוא דיסקטים (הקול הוא זזזזזז) וזה מעצבן...מישהו יודע איך להפסיק את זה?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  24. Started by okarmi,

שלום, אני מחפש לקנות דיסק קשיח חיצוני לחברה שלי. היא עורכת וידיאו (עם AVID אם זה משנה) וצריכה את הדיסק כי נגמר לה המקום וגם בשביל שתוכל להעביר בקלות את קבצי העבודה בין מחשבים (לא רק בתוך הרשת הביתית כמובן). מבחינת חיבורים איזה חיבורים אתם ממליצים לחפש? אני יודע שFIREWIRE זו דרישה. מבחינת אחסון - 500 מספיק אבל ראיתי שאין הרבה הבדל במחיר בין 500 ל1000 אז נראה לי שאני אלך על 1000 הכונן אמור ללוות אותה גם למחשב הבא שיגיע עוד שנה בערך. איזה ביצועים כדאי לחפש? RPM? CACHE? בקיצור, אשמח לקבל אפיון מבחינת תכונות ואם אפשר גם המלצות לכוננים ספציפים. תקציב - עד 1000 שקל עדיף הרבה פחות אורן

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  25. כונן פנימי בטכנולוגיית 3D XPoint שהייתה אמורה להיות הדבר הגדול הבא של אינטל מחולק לרוכשי Core i9-12900K באמזוןלכתבה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.