אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
-
צהריים טובים יש לי מחשב נייד של ASUS, ובדיסק קשיח קיימת מחיצה נפרדת בה מותקן הווינדוס, שדרכה יכולתי לפרמט את המחשב ולהתקין את הווינדוס מחדש (יש לי CD-KEY OEM מודבק בתחתית המחשב) אני רוצה לקנות דיסק קשיח חדש למחשב, אולם אז אני נכנס לבעיה: כיצד אפשר להעתיק את המחיצה הנסתרת שבה מותקן הווינדוס? מבירורים ברשת, ביצוע פעולת הClone לא תמיד מצליחה, וחלק מהתוכנות לא מצליחות להעתיק בכלל את המחיצה הנסתרת של הווינדוס - שתכלס, רק זה מה שמעניין אותי. חשבתי להוריד מהאתר של מיקרוסופט את הווינדוס, אבל אין אפשרות להכניס שם את הקוד הסיריאלי מאחר והוא OEM אז, מישהו מכיר ויכול להמליץ על דרך להעתקת הווידוס מהדיסק קשיח הישן לאחד חדש? תודה א…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כ60 מעלות לפעמים,אחרי 5 דקות יורד לטמפרטורה של 40 + טמפרטורה ממוצעת 45. אחרי ששמתי מאוורר שזורק עליו אוויר אז הטמפרטורה היא 36 ,לפעמים קופצת ללא סיבה לבערך 50. לפעמים אני שומע תיקתוקים ממנו,אבל יש לי את התוכנה Hard Disk Sentinel שאומרת שהמצב "הבריאותי" שלו הוא 100 אחוז,ז"א הוא לא מתכוון למות בזמן הקרוב. עד כמה אפשר לסמוך על תוכנה כזו? ועוד שאלה,בתוכנה כתוב לי במידע על הHD החלפתי כבל,אבל זה עדיין נשאר. הדיסק הוא WD 80 גיגה IDE האם יש חשש שהוא הולך להתפגר בזמן הקרוב? יש לי שם לא מעט מידע,ברובו חשוב. תודה.
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום בגלל רצון לחסוך בחשמל וברעש הרהרתי בדבר כיבוי הארדיסקים לאחר בערך שעה וחצי של חוסר עבודה, כמה שאלות, 1.עד כמה זה מזיק להארד דיסק (הדלקה\כיבוי)? 2.האם רוב האנשים שמדווחים על תקלות בכונן הקשיח הן תקלות שקורות תוך כדי עבודה או בזמן הדלקת המחשב? 3.האם כיבוי הכוננים מכניס אותם למצב stand by(הכוונה לזה שעדיין מגיע אליהם זרם חשמל אך נמוך משמעותית)או ממש מנתק אותם? תודה
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את Western Digital My Passport Essential 320GB WDME3200 לפרטים נוספים:http://zap.co.il/model.aspx?modelid=694401 השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול להשתמש בכונן החיצוני הנ"ל להעלאת עוד ווינדוס על המערכת זאת אומרת אם יש לי דיסק קשיח פנימי בנייד שדרכו אני מעלה ווינדוס אקספי אני רוצה להתקין ווינדוס 7 על הכונן החיצוני וכשהמחשב עולה אני יוכל לבחור אם להעלות את האקספי דרך הדיסק קשיח הפנימי של המחשב או להעלות ווינדוס 7 דרך הדיסק קשיח חיצוני למרות שהחיצוני מתחבר דרך USB מקווה שהשאלה שלי ברורה תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
יש לי הזמנות לקנות דיסקים לצריבה של DVD (נדמה לי DVD-R) של חברת BENQ ב 34 ש"ח לעוגה של 25, כדאי? איך הדיסקים שלהם? (מצטער אין לי סימני זיהוי אני לא יכול לראות פשוט שאלו אותי אם להביא לי אותם או לא) לפי התיאור שקיבלתי הם צריכים להיות כמו אלו שבתמונות למטה (אבל לא בטוח, התחתון הוא 25 יח' כנראה יותר משקף). אגב מה המחיר הסביר (שבו ניתן לקנות מדיה מחברה טובה) ליחידת מידה של DVD+-R וגם של DVD+-RW? תודה, טל [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי בעיה עם הצורב שלי, יש לי כמה שאלות 1) 4160B יכול לצרוב DVD מדיסק DVD? אם כן למה אני לא מצליח? זה אומר שזה לא מוצא כונן בתוכה POWERPRODUCER 2 GOLD שקיבלתי עם הצורב 2) מישהו יכול לתת לי לינק לDRIVER הכי חדש של הצורב הזה? חיפשתי לא היה באתר של LG למישהו יש לינק ספציפי לא להביא לי בבקשה לך לחפש באיזה אתר מעפן שאין לי מושג איך אני אמצא את עכשיו תודה רבה! 3) באיזה תוכנה טובה אפשר לצרוב DVD מדיסק לדיסק יש לי רק כונן 1!
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, רציתי לבצע גיבוי למחשב ונתקלתי בהודעה הבאה: http://prntscr.com/dk6spz האם הבעיה במחשב? מדובר בכונן ADATA בין שנה בערך, כמו זה שסוקר כאן: https://hwzone.co.il/קורבן-התעללות-כונן-ה-adata-hd720-הנייד-והקשוח-בב/ לא עבר התעללות והיה על המדף. חבל לי מאוד כי ה-HDD במחשב שלי ישן והוא למעשה העתודת גיבוי שלי (קניתי את הHDD הכי עמיד שראיתי בדיוק בגלל זה). מה אפשר לעשות מבלי לאבד את המידע? ומה עושים הלאה? זה קרה לי כבר עם כוננים של WD, עכשיו גם ADATA... הייתי שמח לקבל המלצה לחיצוני אמין מאוד בנפח 1TB לפחות.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
האם העובדה שזה ATA100 זה חיסרון וזה איטי לעומת ATA133 בצורה משמעותית? והאם כדאי לי לקחת לוח עם SATA? והאם יש שיפור במהירות שלהם???
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי פנטים 3 1000 (מספיק לצרכים שלי ועובד טוב מאוד) אני כבר כמה זמן מנסה להוסיף הארדיסק נוסף שיש לי, הבעיה שניסיתי את כל האפשרויות של שינוי הג'אמפרים בשניהם והוא תמיד מעלה לי את ההארדיסק השני, וזו בעיה מכיוון שיש גם עליה מערכת הפעלה, ואני לא יכול לפרמט אותה כי יש שם חומר שאני צריך. יאך ניתן לפתור זאת ? השאלה השנייה זה לגבי צורב דיוידי, אם מישהו יכול לתת קישור או פירוט של התכונות שיש היום בצורבים, מכיוון שהבנתי שיש מס' תכונות לצורבים, ובכל דגם יש מס' תכונות שקיימות וכאלו שלא, אני רוצה לדעת פשוט איזה תכונות מכל אלו שיש חשובות בשילי, וכך לבחור את הצורב דיוידי. תודה.
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
דיסק קשיח 1000- 1500 SATA 2 או 3 , מהיר , שקט
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי SSD 256GB שעליו מותקנת מערכת ההפעלה (WIN 10 אם זה משנה משהו ) ה hdd sential מראה לי שהוא על 98% health. האם זה תקין או שהגיע הזמן להחליף ? אם צריך להחליף אז איזה SSD יש מומלץ במחיר סביר של עד 500 ש"ח ? כונן רגיל נוסף של 2TB גם מראה לי HEALTH של 98% ואני פוחד שיקרוס לי עם כל החומר עליו כי שם זה כבר יותר רציני, 2TB. אם הוא גם דורש החלפה אשמח לקבל המלצה על כונן של 4 TB תודה רבה לכולם על העזרה
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
נו , הכותרת דיי אומרת הכל , אבל בכל זאת , אני צריך צורב דוד שתומך בכמה שיותר פורמטים , שלא ממש מפריע לו אם הוא צורב על מדיות איכותיות או לא , וכמובן , שלא יידפוק דיסקים על מהירויות בינוניות (CD אני צורב בכיף על 32X והצורב הנוכחי שלי לא הורס , זאת פחות או יותר המהירות שבא אני אצרוב דוד , חלקיי 4 כמובן , אז יוצא שאני אצרוב על 8X ואני צריך צורב שיכול לעמוד גם בקצת יותר )
-
- 6 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התקנתי דיסק SATA 2 חדש במחשב ישן והעברתי אליו המון מידע. עכשיו שהמחשב החדש הגיע וחיברתי אליו את הדיסק החדש הbios מזהה אותו כמו שצריך אבל בוינדאוס הוא לא מזהה את הגודל או את הfile system(הוא כותב raw). יש מישהו שמכיר את הבעיה ויכול לעזור לי לפתור אותה?(הוינדאוס נמצא על הארד דיסק IDE ויכול להיות שהוינדאוס לא מעודכן אם זה יכול להשפיע[אני מעדכן עכשיו]) http://img238.imageshack.us/my.php?image=hdaw0.jpg מקווה שהתמונה תוכל לעזור עכשיו שניסיתי לפרמט(לא ביצעתי את התהליך עדיין) זה כתב לי שהגודל של הדיסק הוא 127GB למרות שהגודל האמיתי הוא 320GB וגם הביוס מזהה את זה כ320 יש מישהו שאולי יכול להציע משהו שאני יכול לנסות?
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
ייתרונות וחסרונות ואם מישהו מציע משהו אחר אז שיפרט.. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום רב. יש לי מחשב חדש עם HD של 1 טרה. לקחת את ה-HD מהמחשב הקודם(240 גיגה) וחיברתי למחשב החדש. על ה-HD הישן הייתה מותקנת מערכת הפעלה WIN XP. עכשיו,במחשב החדש מותקנת גם מערכת הפעלה WIN XP , היא מזהה את הכונן,מראה לי אותו במחשב שלי אבל כשאני רוצה להיכנס אליו אני צריך לאתחל אותו. אתחול,משמע,מחיקת כל המידע הקודם,דבר שאני לא רוצה שיקרה,יש לי שם דברים רבי ערך כספי! מה אוכל לעשות? תודה רבה!
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שמתי לב למשהו מוזר (לפחות לי , כי אני חדש בתחום ה RAID) , כשאני שם מערך RAID בביוס (לא קבעתי עדיין כוננים לRAID האם זה בגלל זה ) ? כשאני נכנס להתקנה של הWINDOWS XP , הוא רושם לי שלא נמצאו כוננים קשיחים (אך במידה וקיימת מערכת הפעלה היא עולה) . אחרי שאני מוריד את מערך הRAID מהביוס [No-raid] , אפשר להתקין תמערכת הפעלה . (במידה ואני יתקין תמערכת הפעלה ללא RAID , ואז יעשה מערך RAID , כל המידע ימחק ואז לא תהיה מערכת הפעלה ) . אז ככה , האם לא נמצאו כוננים בהתקנת מערכת הפעלה בגלל שלא קבעתי דרך התוכנה של הרייד בתור מה ישמשו 2 הכוננים ? ואם לא בגלל זה , איך ניתן להתקין ווינדוס על מערכת RAID ? תודה , ואני חושב שבגלל שלא קבעתי כוננים .
-
- 3 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי צורב sony 52x32x52x עכשיו הבעיה שלי היא שאני לא יודע איך לצרוב איתו על 52x!! ??? זה צורב לי רק על 40x מקסימום רשום על הקופסה שזה מין דרך להגנה על הדיסק (זתומרת שהדיסק לא ישרף או משהו על 52x...) :-\ עכשיו אני רוצה לשאול אתכם איך אני משנה את זה ל52x כי רשום על הקופסה שאפשר אבל לא רשום איך (חיפשתי גם בחוברות שהגיעו איתו ולא רשום שם). תודה לכל העוזרים!! ;D
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, הסתכלתי בסטיקי אך לפי הקצב המהיר של שינויים ב- SSD הסקתי כי מה שמעודכן שם לא בהכרח 100% נכון. אני צריך SSD בנפח 240GB ולא 120GB מאחר וכרגע רק התיקיות הבסיסיות (Windows, Users, Program Files) תופסות אצלי 92GB וזה לפני שהתקנתי משחקים (שכל אחד תופס כ- 10GB)... השאלה היא איזה כונן 240GB נחשב מומלץ, אמין וטוב כיום? יותר חשובה לי האמינות כי אני קורא לאחרונה הרבה על SSD ששובק וכד', אז אמנם אני מתכוון לעשות גיבוי אינקרמנטלי של ה- 240GB לכונן רגיל (7200RPM) למקרה שיתקלקל כך שזו לא תהוה בעיה, אך אני מעדיף שיתקלקל כמה שפחות, שלא אבזבז את הזמן בלרוץ לחנות ולהחליף כל פעם. בסופו של דבר נראה שכל הזמן שאנחנו חוסכים כמה שניות כאן וכמה שניות שם (ברכישת SSD) מתבזבז אח"כ על החלפת הכונן…
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
-
-
יש לי HDD ישן שמפורמט ב-FAT32, האם במעבר ל-NTFS, ה-HDD יקבל ביצועים יותר טובים?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יכול להיגרם נזק לHDD מכך שיש לי SUBWOOFER גדול במרחק של 20 ס"מ מהמחשב? תודה ויום טוב.[br]פורסם בתאריך: 15.08.2008 בשעה 15:32:01 או שהרעיון שמגנט גדול יכול להזיק לHDD זו סתם אגדה אורבנית?
-
- 9 תגובות
- 796 צפיות
-
-
כי משום מה אני אף פעם לא מקבל.. איכשהו תמיד היה לי בבית אבל כרגע נתקעתי בלי. לגיטימי לכעוס על החנות ולבוא בטענות שישלחו כבל? כי זה ממש מעצבן
-
- 7 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש. במחשב יהיו שלושה דיסקים קשיחים: SSD של 250 ג'יגה ועוד שני דיסקים רגילים של 1 טרה כל אחד. רציתי לדעת כיצד מומלץ לחלק את המחיצות במערכת. כרגע מה שאני חושב לעשות: את ה SSD לחלק לשתי מחיצות- מחיצה אחת של בערך 70 ג'יגה שתשמש לווינדוס ועוד קבצי מערכת ומחיצה נוספת של 180 ג'יגה שתשמש לכל ההתקנות. את שני הדיסקים של טרה אני אשאיר כמחיצה אחת כל אחד מהם ועליהם יהיו הנתונים וההורדות. שמעתי על דבר כזה שנקרא RAID שאפשר לעשות עם שני דיסקים קשיחים כדי לשפר את הביצועים. האם זה מומלץ במקרה שלי? תודה!
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אפשר לעשות עם כונן שעובד אבל כנראה העיף את המחיצה האם ישנה תוכנה שאפשר להציא איתה את החומר מן הכונן ?
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-