עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום חברים לאחר שהחלפתי את הדיסקים במחשב ל-4TB, הגיע הזמן להגדיל גם את דיסקי הגיבוי החיצוניים. אני צריך 2 דיסקים - אחד 3.5" של 6-8TB ואחד נייד של 2.5" בנפח 3-4TB, מעדיף כמובן את הנפח הגדול יותר כדי שישמש אותי יותר זמן - האם יש למישהו כאן ניסיון עם דיסקים כאלו ויכול להעיד על האמינות והביצועים שלהם (יחוברו למחשב ב-USB 3) מה מומלץ לקנות ? נראה גם שיש בעיה של זמינות - דיסקים 2.5" של Seagate ו-WD בנפח 4TB שעלו כ-650 ש"ח "נעלמו" מהאתרים ובמקומם יש רק את ה-WD החדשים שעולם 770 ש"ח. בנוסף, דיסקים WD My Book 8TB לא זמינים ברוב סניפי הרשתות. מישהו יודע מה קרה לדיסקים ? יש סיבה למחסור ?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by y_a_n_i_k,

הבנתי שכרגע הSamsung 850 EVO הוא הדגם המומלץ והאופטימלי לרכישה, התקציב מאפשר את ה250GB, השאלה אם יש אחד אחר, שהוא קצת פחות מהיר ביחס לסאמסונג אבל עדיין באותו טווח מחיר ושהוא 500GB?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
    • 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אני משדרג טיפה את הדסקטופ העתיק שלי ב SSD ועל הדרך מחליף דיסק נתונים (מעדיף להזמין את הכל מפלונטר). אני לא מוצא דיסק 3TB 7200 RPM סטנדרטי במחיר סביר, שהוא לא של סיגייט או טושיבה - סיגייט מסדרת ST3000DM לא אמינים באופן יחסי לאורך שנים עפ"י נתונים של BACKBLAZE, ועם דיסקים של טושיבה אין לי נסיון כלל. מי יודע אם ניתן להשתמש ב HITACHI DESKSTAR NAS כדיסק "רגיל" ולא כ NAS? אני חושש מהאפשרות שהוא מגיע עם הגדרת AAM גבוהה ונעולה, שמתאימה לדיסק יעודי ל NAS

• 0 תגובות
    • 991 צפיות
  4. Started by RONEN1N,

ראיתי את הבעיה הזאת בכמה מחשבים שקשיחים רגילים של טרה אולי בגלל העתקה של המון קבצים בפעם אחת או התקנת המון תוכנות גרפיקה גורם לקשיח להיות מאוד איטי גם אחרי פרמוט מחדש גם ל7, 8.1 ו10. מבחינת תקינות הם נשארים על 100% בלי שום סקטור פגום

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. זה בשביל האקספריה M5 שלי, אני רוצה לצלם וידאו ותמונות וגם לאחסן שם שירים. אני מחפש קלאס 10 לפחות אבל יש ים של מוצרים ואני לא יודע איפה להתחיל. איזון בין מחיר לגודל? או ששווה כבר לקנות 256GB וזהו? ואיזה מהם? ואיפה? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  6. הי לכולם, פרמטתי את המחשב והתקנתי על הSSD ווינדוז מחדש. מה שלא לקחתי בחשבון זה שיש לי גם שני כוננים נוספים שמחוברים בRaid 0 וצריך לשנות הגדרות כדי שיעבדו. מה אני צריך לשנות בBIOS כדי להחזיר אותם לחיים? כמובן- משהו ששומר על התוכן שעליהם.. רב תודות!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, יש לי דיסק-און-קי עם כמה קבצים ואני רוצה שחלקם יהיו מוגנים ממחיקה(ברור שניתן יהיה למחוק אותם, אך יהיה יותר קשה, לא ניתן יהיה פשוט ללחוץ מקש ימני ומחק). חשבתי ליצור 2 מחיצות, ולהגדיר מחיצה אחת כREAD ONLY. בDISKPART כשניסיתי: attribute volume set readonly הוא החזיר שגיאה: Virtual Disk Service error: The operation is not supported on removable media. כשניסיתי : attribute disk set readonly זה הצליח, אבל אז 2 המחיצות היו לקריאה בלבד. מה ניתן לעשות? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ענקית מוצרי האחסון מבצעת את הקפיצה המיוחלת לדור חדש של שבבי NAND תלת מימדיים, ואנחנו מקווים למחירים שיצליחו להפתיע אותנו לטובה לכתבה

9. Started by yigal83,

שלום במערכת מחשב בה יש 4 כוננים עם מערכת הפעלה Win 10 אני מעוניין שמערכת ההפעלה לא תוכל לגשת ל 2 כוננים באופן קבוע (לא קריאה ולא כתיבה). איך עושים זאת ? המטרה שלי להתקין 2 מערכות הפעלה של win 10 על דיסקים שונים ולכל מערכת הפעלה יהיו 2 כוננים בלבד (אחד SSD ואחד רגיל), וכל אחד ממערכות ההפעלה לא יוכל לגשת לזוג הכוננים השני. זה לטובת שימוש במחשב ע"י 2 משתמשים, במקום לעשות 2 משתמשים ב win 10. תודה

• 0 תגובות
    • 995 צפיות
  10. הציעו לי את הכוננים הבאים למחשב חדש שאני קונה: אפשרות ראשונה: Samsung SSD 250/512GB 960 EVO NVMe M.2 אפשרות שנייה: SSD PCIe Gen3 256/512GB WD Black MLC הכוונה היא 2 כוננים האחד של 256 והשני של 512. הכוננים הללו יכילו 2 מערכות הפעלה נפרדות ותוכנות להפעלה (משחקים, לייטרום וכדומה). מה ההבדלים בינהם, מי טוב יותר ? מהיר יותר ? אמין יותר ? תודה

• 0 תגובות
    • 909 צפיות
  11. Started by Dorr,

שלום לכולם, כרגע במחשב מותקנת המערכת הפעלה על HD של סיגייט. על מנת להפיח בו חיים מחדש (בכל זאת עברו שבע שנים) חשבתי לרכוש SSD על מנת שהמחשב יחזור לרוץ מהר. אשמח להצעות. תודה, דור

12. Started by Yotam.B,

היי, אתחיל ואומר שאין לי מושג בנושא ואני רוצה להתחיל להיכנס אליו על מנת לרכוש אחד כבר בשבוע הקרוב. יש לי את האיימק 27׳ החדש עם חיבור TB3. כעת אני רוצה להוסיף נפח וחשבתי לעשות זאת דרך כונן TB3. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא RAID ורציתי לשאול כמה שאלות לגביו: 1. אם יש לי כלוב שתומך ב4 כוננים אבל בשלב ראשוני אני מחבר כונן אחד נניח של 2 טרה ובעתיד אני רוצה להוסיף כונן נוסף של עוד 4 טרה. האם אני רק מכניס אותו ורואה אותו ישירות כ6 טרה במק? 2. נניח ויש לי בכלוב הנ״ל 2 כוננים ואני כל הזמן מגבה ומעביר לתוכו. איך אני יודע לאיזה כונן פיזי זה עובר? 3. האם יש אפשרות לראות כל כונן בנפרד פשוט? אני כמובן מדבר על הקשר של מק כי ייתכן ושם זה …

• 0 תגובות
    • 939 צפיות
  13. Started by re212,

היי הדיסק לא ישמש למערכת ההפעלה, אלא לוידאו, קבצי קול, מסמכים וכ"ו. זה למחשב נייח, לא נייד. שלא יהיה איטי. לא חייב להיות הכי מהיר בשוק אבל צריך להיות סביר מבחינת מהירות. ה 7200 ים בד"כ מספיק מהירים בשבילי. נפח: 2TB גודל: 3.5 אינצ' מיקום: פנימי לא SSD. התקציב הוא עד 400 ש"ח. עדיף בפחות.

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  14. Started by biotech326,

היי חברים, קניתי עכשיו מחשב לגיימינג ופתאום אני רואה ש-200 ג'יגה זה לא מספיק חח חשבתי על לקנות כונן קשיח פנימי בנפח של 1TB (לא SSD) שיהיה טוב עבור גיימינג. מבחינת תקציב אני לא יודע בדיוק כמה זה אמור לעלות אז שיהיה משהו סטנדרט נגיד 300 ש"ח נראה לי סבבה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי לכולם, יש לי NAS של QNAP שאני משתמש בו גם להורדות טורנטים. כיום ההורדות יושבות על הRAID של הNAS ואני מעוניין לחבר דיסק קשיח חיצוני ושירדו אליו. לא חשובה לי היכולת לגבות את ההורדות האלה כך שאין לי צורך שישבו על הRAID. העניין הוא שיש לי לא מעט דיסקים בבית בגדלים שונים (כולם 3.5 אינטש) ואני מחפש מארז שיידע לחבר ביניהם לSTORAGE אחד. האם קיים כזה דבר? תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 983 צפיות
  16. Started by גולן ונטו,

העתקתי קבצים בגודל של כמה עשרות ג'גבייטים העתקה מ- SSD SAMSUNG 850 EVO 1 T ל - NVME (M.2) SSD SAMSUNG 960 EVO 1T שאילתא קטנה אז : מדוע כשהעתקתי מכונן זה לאחר (כמו שמפורט למעלה) הוא הגיע בטופ של המהירות ל360 מגה לשניה? האם זה קשור כבר למגבלות חיבורי ה SATA3 שמחובר לSSD הרגיל? *הרי ידוע שלכונן SSD רגיל של סמסונג מגיע למהירויות קריאה של עד 500 פלוס מינוס והכתיבה של 960EVO מגיעה עד 2900 תודה לעונים

17. Started by kobi_sion,

רשתי דיסק חדש לצורך הורדות התקנתי דיסק 6 טרה על המחשב (win7 -64 ) להורדות ישמש אך ורק לזה - יש דיסקים אחרים על המערכת לדברים אחרים יש צורך לחלק אותו (פטישנים) ?- או משהו אחר ? או פשוט להעמיס הכל בספריה אחת - סרטים ומוזיקה עם חלוקה לדירקטורי בהתאם ? קובי

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by erashel,

שלום, אני רוצה לקנות SSD לא יקר כ"כ. 240-250GB עדיף עד 400 ואפילו פחות. אני לא בעניינים בתחום הזה חוץ מזה שאני יודע על שEVO 850 זה טוב אבל זה יקר. איך הSSD של סנדיסק למשל? אני לא מתכוון לעשות שימוש כבד של העברת קבצים או משהו, רק רוצה שהמחשב יעלה מהר ויגיב מהר יותר אז מחפש משהו סביר ולא יקר מדי. אשמח להמלצות תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by balilti7,

שלום לכולם יש מישהו שיכול בבקשה לעזור לי למצוא מחשב של חברת IBM גירסה ThinkPad LTE מי שמבין במחשבים יבין מה LTE זה אפשרות להתחבר לאינטרנט דרך כרטיס סימ של פלאפון < חיפשתי באייבורי וksp ובזאפ ואין בשום מקום... אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי למישהו מהארץ דווקא ולא מחו"ל , כי זה דחוף תודה רבההההההההההה

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  20. Started by force1711,

שלום וברכה ותודה מראש לכולם, רציתי לשאול לגבי הדיסק שבכותרת, אני צריך מתאם בשביל זה, ורציתי לדעת אם מישהו יודע איזה KEY הדיסק הזה, האם M בלבד או B ? לפי מה שראיתי זה בוודאי לא B & M. אם מישהו יודע ויכול גם להמליץ לי על מתאם שמתאים לזה, אני מודה לו מאוד מראש. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by roi890,

האם לקנות למחשב זה כונן Ssd במחשב יש מעבד i5 2400 היעילות, המהירות וכל העבודה עליו ישתפרו? מבחינת ביצועי כונן ssd

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. היי, נראה לי מתאים יותר לפתוח תרד חדש, כי בניגוד לקודם זה לא שאלות כלליות. אלו דגמים ספציפיים מהבלק פריידי באיביי/אמזון/עוד מקומות אם אתקל במשהו. https://www.ebay.com/p/Seagate-Constellation-ES-2TB-Internal-7200RPM-3-5-ST32000644NS-HDD/92246111?iid=162340737898&_trkparms=5079%3A5000006421 190ש"ח 2 TB https://www.ebay.com/p/Seagate-Barracuda-2-9TB-Internal-7200RPM-3-5-ST3000DM001-HDD/111355521?iid=263110789972&_trkparms=5079%3A5000006421 210 ש"ח 3TB https://www.ebay.com/itm/WD-2TB-RE4-WD2003FYYS-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb-s-3-5-Enterprise-Hard-Drive/162680175286?_trkparms=5079%3A5000006421 2TB ש"ח193 …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. עם לא פחות מתשע פלטות מסתובבות שעטופות בתא הליום אטום, היצרנית היפנית מאמתת את השמועות ומשיקה מוצר מעניין מאוד לכתבה

24. היצרניות Silicon Motion ו-Phison אינן מבזבזות זמן, ומכינות את קו המוצרים שעשוי להפעיל את כונן האחסון המהיר העתידי שלכם לכתבה

דיונים חדשים בפורומים