עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Dude29,

שלום, רציתי לשאול את עצתכם לגבי חיבור 2 דיסקים קשיחים Maxtor 80GB S-ATA Seagate 250GB S-ATA יש לי המון קבצים משותפים וכמו כן חומר חשוב כגון תמונות וסרטים ברור לי שתציעו שמערכת ההפעלה תשב על ה80 והחומר על ה250 יש לציין שה250 דיסק דנדש, וה80 בן 3 שנים אם זה משנה משהו בכלל דבר נוסף, לא אמורה להיות בעיה של איטיות כלשהי מעבודה עם 2 הארדיסקים נכון? תודה

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  2. Started by raananan,

שלום לכם, האמת שפרסמתי נושא על המפרט שלי בפורום מפרטים אבל רציתי יותר תגובות על ההארד דיסק אז אני אתן כאן מיקוד רק על הנושא הזה. אני רוצה לקנות הארד דיסק 250 ג'יגה אני רק לא יודע איזו חברה לקנות. ברוב ההשוואות שראיתי (האמת שלא ראיתי המון) רואים הארד דיסקים שלא ממש מוכרים כאן בארץ או שהם מאוד יקרים. ההתלבטות שלי היא בין הדיסקים הבאים: Maxtor MaXLine III 250GB SATA 16MB 7200RPM 7B250F0, בדיסק הזה יש גם 16MB באפר וגם NCQ. הוא עולה בסביבות ה 630. Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS לפי מה שהבנתי אין בו NCQ. והוא עולה 490. Seagate Barracuda 250GB 7200 SATA II 8MB ST3250824AS שיש לו רק 8MB באפר אבל עם NCQ ועולה 580. השאלה היא האם כדאי להשקיע וללכת על ה MAXTOR או…

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  3. Started by yesitsme,

היי, אני יודע שכשמוחקים קבצים הם נשארים על ההארדיסק.. השאלה שלי היא איך, לאחר שמחקתי את הקובץ, לעבור על כל ההארדיסק ולמצוא את הקבצים שאני רוצה להסיר למצמיתות(לכתוגב עליהם משהו)? יש תוכנה שעושה את זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  4. Started by jepe,

שלום. רציתי לדעת איזה סוג הרד דיסק מתאים לי ללוח אם. לוח אם ASUS A8NE NFORCE 4 קיבלתי עכשיו מתנה הרדיסק SATA 2 של WD האם הוא מתאים?

5. שלום אנשים... הצורב שלי הלך לעולמו ואני צריך אחד חדש. הסתכלתי במומלצים וראיתי שאת חלקם כבר לא מוכרים יותר אלא את הממשיכים שלהם... מישהו יודע מה ההבדלים בין ה-pioneer DVR-215 לבין ה-216D? אם אין הבדלים ביניהם... זה קריטי שהוא לא תומך ביטסטינג וסריקת טעויות מעמיקה? תודה אנשים. שכחתי להוסיף... אם יש צורבים עדיפים על ה-pioneer DVR-216D אני אשמח לקבל המלצה!

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  6. Started by esoreanu,

שלום זקוק להמלצה על HD חיצוני בגודל 250G, ראיתי שיש של WD, אם כל מיני חיבורים...כמה זה משמעותי ההבדלי מהירות בין החיבורים השונים (USB2, firmware)? ומה מחיר השוק האמיתי של כוננים אלו? אני ישמח גם להמלצות על חנויות... תודה!

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  7. שלום, לאחר שפירמטתי את המחשב אחד הארדיסקים שלי ביצע כמה פעמים CHKDSK. לבסוף החלטתי לבצע בו איחוי, באמצע ביצוע האיחוי, האיחוי הופסק בטענה שיש להריץ שוב CHKDSK על הארד דיסק. איתחלתי את המחשב והוא ביצע CHKDSK ולאחר מכן הכונן הוצג כ"חדש", מצ"ב תמונה. הפתרון היחיד עכשיו הוא להריץ FORMAT על הכונן, דבר שאני ממש לא רוצה לעשות. האם ישנה דרך להגיע למידע שעל הארד דיסק? זה הארד דיסק של 200GB שמלא במידע. למה בכלל הארד דיסק מוצג בצורה כזאת? למה הוא לא כמו שאר הארדיסקים?תודה.

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  8. Started by kelazar,

הדגם של הלוח אם במחשב הוא MSI MS-6318 האם ניתן להחליף דיסק קשיח במחשב פנטיום 3 מהדגם: WD300AB שהוא עם 2מגה באפר 30גיגה ו5400 סיבובים בדקה בדגם WD800JB שהוא עם 8מגה באפר 80גיגה ו7200 סיבובים בדקה? תודה רבה לעוזרים, חן

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  9. שלום חברה מה שלומכם אני מעוניין להוסיף HARDDISK נוסף למחשב שלי יש לי HP PAVILION dv9000T, למחשב נייד זה יש מקומות לשני HARD-DISKS, אחרי שיחה קצרה עם שרות התמיכה של HP העולמית הם אמרו לי כי אני חייב לקנות HARD DISK זהה לשלי. כלומר HARD DISK מסוג SEGATE 4200RPM 80GB, ואני לא יכול אחר. שאלה ראשונה שלי, האם אתם חושבים שזה נכון??? שאלה שנייה שלי, כיום אני יכול לקנות רק מיהרות של 5400RPM, אתם חושבים שזה יעבוד?? תודה רבה חברה

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  10. Started by RTTW,

היי אנשים מבקש עזרה בקשר לשני כרטיסי זיכורן פלאש של חברת SD ... אז ככה כרטיס אחד הוא של 512 מגה והכרטיס השני של 2 גיגה ושנייהם עושים לי בעיות... אני מכניס כרטיס לפלאפון PDA והוא פשוט לא מזהה אותו... שם את אותו כרטיס בפלאפון E1000 והוא גורם למסך ל המכשיר להבהב... מכניס את הכרטיס ל-E815 וגם אותו סיפור הוא מהבהב... אז מה קורה איתם?? אין מה לעשות אם זה?? האם הזיכרון פשוט ניפטר והלך לעולמו?? :-\ או שיש עדיין מה לעשות...?

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  11. Started by adizaidel,

שלום לכולם ברשותי דיסק קשיח מדגם 6v160e0 של maxtor. לפעמים מופיע מסך כחול הטוען שיש לי בעיה ב ftdisk.sys. המחשב מאתחל את עצמו אבל לא נכנס ל win xp , במקום זה הוא רושם לי להכניס אמצאי אתחול כלשהוא, כאילו ששהרדיסק לא קיים או לא מאותחל, הבעיה נפתרת רק כאשר אני מכבר את המחשב ומדליק מחדש. האם ההארדיסק שלי פגום? תודה מראש לעונים...

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  12. היי, יש לי בעיה מסוימת כשאני מחבר איזשהו מתקן אחסון עם חיבור Usb, פעם הייתי מחבר את המצלמה שלי ואוטומטית היה מופיע הכונן החדש ברשימת הכוננים. עכשיו כל פעם שאני מחבר אותה המחשב מבקש ממני להתקין רשימה שלמה של התקני אחסון אחד אחרי השני - cd rom, דיסק קשיח, usb mass storge device וכו'. אני צריך לחכות עד שזה מוצא את ההתקן לפעמים זה לקוח כמה דקות וזה משגע אותי. לפני כמה ימים קניתי דיסק און קי, ויש אותה בעיה כל פעם שאני מכניס הוא רושם לי "מזהה חומרה חדשה". העניין שבדקתי את זה במחשבים אחרים וזה לא כך. מה אפשר לעשות לגבי זה???

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  13. תראו יש לי מחשב AMD64 מפרט בצד ימין... יש לי עליו הארדיסק 60 ג'גה של ווסטרן דיגיטל ואני רוצה עכשיו לקנות עוד 80 ג'יגה... הסתכלתי וראיתי שיש כל מיני דברים SATA \ IDE בלה בלה בלה.. השאלה מה מתאים לי ומה הכי עדיף? אני רוצה לעבוד עם 2 הארדיסקים אני מקווה שזה לא מפחית מהביצועים כאשר הווינדוס יהיה מותקן על הארדיסק הישן ומשחק שיפעל מהארדיסק החדש יפחית לי בביצועים? ועוד שאלה ... יש אפשרות להעשות העברה כללית מהארדיסק הישן לחדש ולתפקד כרגיל עם החדש ?

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  14. Started by Muadib,

אז ככה, נכון להיום (ימי הביניים, עד שאני קונה את המחשב החדש) יש לי דיסק אחד של 120G שמחולק עם בערך 15G למערכת הפעלה, ו partition שני לכל שאר ההתקנות \ הורדות, שדחוס לגמרי ואני נאלץ להפעיל עליו משטר דיאטה לא סביר. חוץ מזה יש לי עוד 160G, WD, 8MB שמשמש רק למוזיקה. אה כן, IDE... יש לי כמה אפשרויות למחשב החדש, אבל אני אשמח להצעות. השאלה היא כמובן איך לקבל מקסימום ביצועים ו reliability. השאלה הראשונה היא האם לדיסק שמשמש רק למוזיקה באמת משנה עם הוא מיושן כמו הנוכחי שלי, ואולי כדאי להעביר אותו כמו שהוא למחשב החדש (הדיסק הראשון נשאר במחשב הישן). שאלה שנייה היא, האם כדאי לקנות דיסק קטן יותר, שיתן מהירות אופטימלית ולשים עליו רק את ההתקנות, או רק מערכת הפעלה. ולקנות דיסק שני של…

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  15. Started by Jenia24,

אני יודע שיש למעלה טופיק מלא בהצעות אבל אני שואל על הצורב הספציפי הזה? איך הוא? צריבה יחסית מהירה? איכותית? מכביד מאוד על המחשב כשהוא צורב? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4236 תודה מראש

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  16. שלום, יש לי מספר שאלות שמפריעות את מנוחתי בימים סוערים אלו המצב שלי כרגע הוא כזה: 2 חיבורים של SATA במחשב. כונן קשיח של 500, וכונן של 80. הווינדוס מותקן על ה80 (וזו בעצם הבעיה הגדולה) מה שאני רוצה לעשות: לקנות כונן של 640 ולהחליף את ה80. השאלות: א. נניח שאני מחליף פיזית את ה80 ב640 החדש. אני אהיה במצב ראשוני, שידרוש boot ודיסק התקנה של ווינדוס? ואז אני פשוט אצטרך להתקין כרגיל? ב. אם אני עושה את הנ"ל, ואז מחליף חזרה את הכוננים - המחשב יקלוט את התקנת הווינדוס מהכונן הישן, כולל ההגדרות הישנות? אני קצת מבולבל ואשמח אם תאירו את עיניי בתשובות ואולי טיפים והצעות. אני פשוט משתגע מזה שיש לי מקום רק ל2 כוננים והווינדוס מותקן על ה80..

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  17. Started by le011,

היי ברשותי הצורב NEC3540A.מעודכן לקשוחה האחרונה וRCP1 כאני צורב DATA(למשל סרטים של DIVX) וניסיתי עם כמה תוכנות(NERO,ROXIO,VSO)הצריבה מסתיימת בהצלחה אבל אחר כך הכונן לא קורא את הדיסק הצרוב. כאני מנסה את הדיסק בכונן של LG הוא קורא אותו ללא שום בעיות. הצעות לפיתרון הבעיה?

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  18. Started by zZOROo,

הנושא מסביר את תוכן ההודעה תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  19. Started by The Winter King,

קניתי שלשום צורב LG GSA-H10A והמחשב לא מזהה אותו (הורדתי את הקושחה הכי מעודכנת אבל זה לא עזר) ניסיתי לצרוב, והנורה של הצורב הבהבה אז חשבתי שזה עובד, אלא אם כן התקנתי אותו לא נכון. (הצורב שהחלפתי הוא צורב CD ישן של HP) במקום הכבלים שבאו עם הצורב החדש השתמשתי באלה של הישן. האם עשיתי נכון? תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  20. כונני NVMe לשוק הביתי שתומכים בתקן PCI-Express 5.0 החדיש עדיין אין, אך כשהם יגיעו - יש חברות שיהיו מוכנות לקלוט כמה מהם יחד על מנת לספק לנו מהירויות העברה דמיוניות כמעטלכתבה

21. שלום במחשב לוח 865 GME גי'גה בייט הרדיסק 80 SATA לאחר שעובד זמן מסויים יכול להיות 5 דקות וגם 20 דקות ואז המחשב ניתקע חייב במצב זה ללחוץ על כפתור restart כדי לנסות להפעילו ואז בזיהוי אוטומטי שהביוס עולה הוא פתאום לא מזהה את ההרדיסק אז אני נכנס לביוס ,ואז בזיהוי כוננים אני עובר אחד אחד ולוחץ לזהוי הוא לא מזהה את ההרדיסק ,עד שאני מעביר את הכבל מ SATA-0 ל SATA-1 אז הוא מזהה ועובד בסדר ואז שוב קורה התקלה ולפעמים הוא רושם בעליית הביוס DEASK ERORR ,פירמטתי אותו כבר 3 פעמים וזה לא עוזר, האם יכול להיות התקלה בהרדיסק או בזיהוי בלוח אם יש לציין שתקלת הזיהוי קורת רק אחרי שהוא ניתקע וזה אחרי שהמחשב עובד בין 5 דקות ל20 דקות ואז ההדלקה וכו' בדקתי את הכבלים שלו הם תקינים בה…

• 3 תגובות
    • 557 צפיות
  22. שלום, כמו שכבר כתוב בכותרת הטמפרטורות של ה-WD5000KS שלי הם בין 49 מעלות לבין 51 מעלות. מספר שאלות: האם זה נורמלי? עד כמה מעלות הדיסק יכול להחזיק מעמד, האם הטמפרטורה יחסית רחוקה מלהיות 'מסוכנת' בשביל להרוס את הדיסק? מה יכול לגרום לכך? יש לי 2 דיסקים קשיחים אחד אחרי השני. האם כדי להפריד בניהם כלומר במקום 7 ס"מ מרחק עדיף לעשות 20 ס"מ? תודה.

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  23. שלום, מתחיל להיגמר לי המקום וחשבתי להעביר את HD מהמחשב הישן שלי (הארד דיסק 20 GB של IBM) למחשב הנוכחי שלי שיש בו HD 80 GB במהירות 7200 של HITACHI. אני לא כל כך מבין בכל הנושא הזה אז רציתי לשאול אתכם האם תהיה פגיעה בביצועים. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  24. רק 1 גיגה מה עושים תודה

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  25. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

המטרה שלו היא שמירת סרטים וגישה אליהם בלבד, לא עריכה ולא אבטיח בפיתה. כרגע יש 160 ג'יגה ומבחינת מהירות קריאה הוא עובד נהדר בלי להתקע כשרוצים לראות ישירות ממנו. מבחינת מחיר אין שום הבדל ושני הסוגים עולים כמעט אותו הדבר. הכונן יהיה של WD.

• 1 תגובה
    • 557 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.