אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום חברה, ראשית, רציתי לדעת אם זה מעשי שאני אתקין בעצמי צורב dvd שאני אקנה, והאם תוכלו לסייע לי? שתיים, הציעו לי צורב sata, מה זה ה sata, ואיך אני יכול לדעת שזה יתאים למחשב שלי (המוכר אמר שבגלל שהמחשב שלי ישן לא מומלץ sata) ? תודה רבה לקוראים moshe
-
- 9 תגובות
- 702 צפיות
-
-
היי, בStorage יש מקום ל12 ארד-דיסקים, מותקנים בו 10 אשר עובדים במערך של RAID5. הבעיה היא שלסירוגין או 3 (משמאל) או 7 (מימין) מזדהים וחלק מהמידע במערך לא נגיש. מזדהים = נורית של חץ מעל הבטריה דולקת. לינק למידע טכני של המוצר מצידי שהפתרון יהיה אפילו לשלוף את המידע בכל דרך מהכוננים הקשיחים. תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם... לאחר הרבה מחשבה הגעתי למסקנה שהשדרוג הבא שכדאי לעשות הוא קניית SSD. הוא ישומש בלעדית ככונן מערכת הפעלה. שימושיי העיקריים הם עבודה משרדית, ומדי פעם - גיימינג כבד. בכל מקרה, על הכונן להתאים למשחקים כבדים, גם של הדור הבא. בנוסף, עליי לציין שאני מטפל בקבצים גדולים מאוד באופן שוטף, ומעבר לכך רוב הזמן הכונן יהיה נתון לפעולות כתיבה\קריאה אינטנסיביות. הוא יותקן במחשב לצד כונן Samsung Spinpoint F1 1TB שהוא כונן האחסון, שכרגע משמש גם בתור כונן המערכת וגם בתור כונן האחסון, דבר שאני חייב להפסיק כמה שיותר מהר. לאחר שהסמסונג יהפוך בלעדית לכונן אחסון, מקווה לצרף אליו עוד אחד כזה ולהקים מערך RAID1. איני זקוק לנפח גדול במיוחד, מפני שהכונן הוא רק בעצם 'תחנת מעבר' לאותם קבצים …
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בזמן משחק המחשב החליט לקרוס, ולאחר שהיתחלתי אותו מחדש לא יכולתי להכנס לכונן הקשיח חזרה מדובר בהרד דיסק של 1 טרה-בייט של סמסונג 103-ג'יי, כדי להכנס לכונן הוא מבקש ממני לפרמט אותו ברגע שאני נכנס ל control panel -> administrative tools -> computer management -> disk management -> כדי לעשות איזשהי פעולה על הכונן הוא מודיע לי : VIRTUAL DISK MANAGER : DATA ERROR )CYCLIC REDUNDANCY CHECK ( אני מנסה לבצע CHKDSK ב CMD והוא לא נותן לי להכנס או לבצע את הבדיקה תחת כל פרמטר ( F \ R ) שאני אתן לו the operation fail to complete because the disk management console view is not up to date refresh the view by using the refresh task. if the problem persists close the disk manag…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, מתחיל לימודי הנדסה בקרוב, אשמח לשדרג את המחשב הנייח באמצעות SSD. כרגע קיים HDD 1T, איזה נפח של SSD כדאי לרכוש? קנייה באילת, אשמח לקבל המלצה על דגם רלוונטי. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק נואשות לדרייבר של צורב מדגם YAMAHA CRW-F1E מה שקורה אני מנסה לצרוב וכל הזמן הצריבה נכשלת אם למישהו יש פיתרון אז............ תודה
-
- 4 תגובות
- 806 צפיות
-
-
חיברתי שני דיסקים SATA זהים של 200GB ללוח אם ABIT Pro p35. בביוס הגדרתי ב Integrated Peripherals בתוך OnChip SATA Devices את ה Bus master כ Enabled ואת ה SATA mode כ RAID. בנוסף, הכנתי את דיסקט הדריוור ל Windows XP והגדרתי את שני הדיסקים כ RAID0 על ידי לחיצה ^I והגדרתם כ RAID0 1. בזמן שהמחשב עולה, מוצג ששני הדיסקים מוגדרים כ RAID0 אבל מופיעה הודעה ש AHCI לא נמצא. מה זה? אני צריך את ה AHCI בזמן שאני עובד ב ?RAID0 2. כאשר אני מנסה להתקין את ה Windows XP אני לוחץ F6 וטוען את דיסקט הדריוור ל Windows .XP כאשר תוכנת ההתקנה שואלת היכן להתקין את ה Windows XP היא לא מציגה שום דיסק! מה לעשות?
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום! ;D אני מחפש כונן חיצוני להעברת סרטים לטלוויזיה. רוב הכוננים באים עם 2 חיבורי USB על מנת לספק לכונן זרם מספיק גדול. בטלוויזיה יש לי חיבור USB אחד בלבד. האם אפשר להפעיל את הכונן רק מחיבור אחד? ואם לא אז מה הפתרון? :s05: תודה לעונים!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם הייתי רוצה חוות דעת על ביצועי הדיסק של Seagate ST2000L003 שהוא SATA III עם 64MB BUFFER האם הוא רועש? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קובץ ענק של 15GB ואני רוצה להעתיק אותו לסוף המחיצה (האחרונה בדיסק) שגודלה 50GB. האם יש תוכנה שמאפשרת לעשות את זה?
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכננן לקנות מחשב חדש ואני רוצה לגבות דברים חשובים מהמחשב הישן. אני מעוניין בנפח של 1TB וגודל 2.5''. לפי מה שקצת קראתי החברות המובילות בשוק הם seagate וWD, זה נכון? איזה דיסק קשיח חיצוני כדאי לקנות? התקציב 350-400 ש"ח. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי לנייד הודעה על מבצע : דיסק SSD מNVME. 1 TB ב 105$ !!!! מעבר למחיר המאד אטרקטיבי,יש שני דברים נוספים. מדובר בNVME 3 שאמור להיות מהיר בהרבה מ NVME2. היצרן היא ....אינטל !!! האם אינטל באמת יצרנית של כוננים כאלה . האם NVME3 באמת מהיר בהרבה מ 2 ? האם כל לוחות האם תומכים בגרסא 3 ? האם זו הסיבה לצניחה במחירים של דור 2 ? אה כן,יש גם 5 שנים אחריות.
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
(אני מדבר גם על DVD-R וגם על CD-R) נו, אז יש סיבה עקרונית למה המדיות האלה זולות כל-כך? ואיך הן בצריבה איטית?
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היום סתם פתחתי תר'ד על הצורב DVD+-RW LG GSA-4120B. ואז גיליתי ששבוע הבא גיסי נוסע לחו"ל ואולי הוא יוכל לקנות לי את הצורב הזה בדיוטי פרי. רציתי לדעת אם כדאי לי ליקנות את הצורב הזה עכשיו? ד"א מישהו יכול לברר לי כמה הצורב הזה יעלה שם? ואם יש שם אותו בכלל?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כמה זמן קניתי כונן קשיח רגיל, בתחילת 2012 בעוד חצי שנה בערך אני מתכנן לקנות כונן SSD, ולא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין ה-25nm לבין ה-34nm, קוראים לזה בליטוגרפיה אם אני לא טועה לא? אז בקיצור מה ההבדל ביניהם?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב אצלי במשרד קרס לאחר שכל היום עבד מאד לאט ונתקע פעמיים. עשיתי ריסט ואז הגיע למצב של boot from CD עשיתי שוב ריסט ואותו דבר בדקתי שוב וראיתי שהמחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח. הוצאתי את הכבל שלו מהלוח וחיברתי שוב. נכנסתי לביוס בקדתי מי עושה BOOT קודם. המחשב הגיע למצב עלייה לווינדוס. חושב דיי הרבה זמן ואז שוב קורס ועושה לי BOOT FROM CD האם ההארד דיסק הלך? מה הם האפשרויות שלי? כל העסק נמצא על המחשב הזה ולא התבצע גיבוי בזמן האחרון. אסור שהמידע יאבד. תודה רבה רבה לעוזרים אני ממש נואש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה זה ביטסטינג ובמה זה עוזר לי בצריבת סרט DVD ולתאימות שלו? יש לי צורב lite-on ldw-851s, ואיפה יש עידכון קושחה לביטסטינג?
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
לפני כשבוע בערך כאשר ניסיתי לצרוב דיסק DVD לאחר העתקת דיסק המקור והחלפה בדיסק לצריבה נפתח לי חלון שטען כי הדיסק לא נועד לצריבה. ניסיתי לעבור מספר תוכנות ולהחליף דיסק לצריבה אך לא השתנה דבר החל מ CLONE DVD, ALCOHOL 120, DVD SHRINK, NERO וכו'! לפני כיומיים המחשב פורמט ועדיין הבעיה חוזרת על עצמה כל מידע שאני מעוניין לצרוב על דיסק DVD לא מתאפשר החל מדיסק DATA רגיל של גיבוי נתונים, סרט DVD, דיסק מוסיקה וכו' כאשר אני מכניס דיסק CD-R רגיל 700MB אין שום בעיה ואני מצליח לצרוב כל דבר הצורב של NEC דגם - nec dvd rw nd 3520a תודה לעוזרים וסופ"ש נעים
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום לכולם.. לאחרונה קניתי הארד דיסק פנימי חדש של 2TB - והורדתי את HDTUNE כי רציתי לבדוק אותו לראות שהכל תקין מההתחלה.. על הדרך גם נכנסתי לתיקיות של שאר ההארדיסקים שיש לי (במקרה הזה - 500GB של WB) והיה רשום לי: שני הדברים בצהוב ממש מלחיצים אותי... הCRC ERROR קצת פחות כי זה רושם שזה יכול להיגרם בגלל כבל פגום ויכול להיות באמת שהכבל ההוא פגום כי ל2TB לא היה כבל אז לקחתי לו את הכבל של ה500GB הזה ובשבילו מצאתי כבל באחד המגירות... אבל ממש מלחיץ אותי העניין של הBad Sectors... מה אפשר לעשות בנוגע לזה? בחלק מקומות באינטרנט אומרים שאפשר לתקן את זה... בחלק אחד אומרים שההארד דיסק בשלבי גסיסה ועומד למות - ככה וככה כבר גיביתי את כולו על הכונן החדש של 2TB. אפשר לעזרה כלשהי.. תוד…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לפני שנים השתמשתי באייפוד 5G 80GB. באיזשהו שלב הכונן הקשיח שלו נדפק והתחיל להכנס לסיבובים אינסופיים ולהתקע. קבעתי (בלי הרבה ידע) שהכונן נדפק. יכול להיות שלא. אבל אני די בטוח שכן. בכל אופן, יש ברשותי כונן קשיח (MK3265GSX) וחשבתי לששלב באיזשהי צורה בינו ובין האייפוד ליצירת קופסת מוזיקה אחת. יכול להיות מעניין לסלון. זה הגיוני בכלל? הכונן של האייפוד הוא מדגם MK80106AH ויש לו חיבור ZIF, חיבו שונה מזה של כונן 2.5" סטנדרטי. הבנתי שיש מתאמים לדברים האלה (אבל! כל אחד מהכוננים דורש מתח שונה. זה של האייפוד 3.3V ב0.5A וה-2.5" 5V ב-1A). בקיצור, שאלתי היא: האם אפשר לשלב בין השניים? אם כן, איך? איזה מתאם ואיפה לקנות? ומה שיקולי צריכת האנרגיה? תודה רבה מראש וכו'
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
הדיסק הוא דיסק גי פי טי יש לי הודעת שאין אפשרות להעתיק את הקובץ "פונקציית MS-DOSS לא חוקית" מישהו יודע מה הבעיה? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי יש לי DOK 4GB של סאנדיסק, הצלחתי להתקין עליו פיירפוקס אבל לא בעברית מישהו מכיר דרך להתקין עליו את הגרסא העברית? וגם איך אני מעביר את המועדפים מהפיירפוקס במחשב לDOK? גם לא הצלחתי להתקין ICQ וMSN יש למישהו פתרון לכל אלו? וחוץ מאלו יש המלצות לתוכנות ממש טובות ויעילות?
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
-
-
יש לי ארד דיסק של 160 גיגה בטכנולוגיה sata עכשיו אני רוצה לפרמט את הארדיסק שלי ובדוס הוא לא מזה אותו מה אני יכול לעשות??? אני עובד עם ויסטה אני רוצה לפרמט בישביל לחזור לXP עכשיו בדוס לא מזה לי את הכונן הקשיח SATA שאני רוצה לפרמט לפרמט אני יודע
-
- 7 תגובות
- 836 צפיות
-
-
טוב... עכשיו אני צריך לבחור מבין 4 החברות האלה... מה הכי כדאי ? או שיש חברה אחרת שיותר כדאי ?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אף פעם לא הבנתי את הנתונים בממשקי דיסקים קשיחים, של Transfer rate למשל בסאטה 2 זה 3 ג'יגה ביט שהם כ 375 מגה בייט לשנייה ובמציאות הדיסקים מגיעים לקצב העברה של כ-90 מגה בייט לשנייה בקריאה ונראה לי קצת פחות בכתיבה (כמובן כאשר מדובר על דיסק בודד ולא RAID) בנוסף, כאשר היה מעבר מסאטה לסאטה 2 ששוב הנתון של ה-Transfer rate הוכפל, הקצבים האמיתיים לא הוכפלו עכשיו עם הסאטה 3 שצפוי להגיע, 6 גיגה ביט קצב העברה, מה זה בדיוק אומר ואיך מתרגמים את הנתון הזה? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-