עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, ניגשתי לאחת מחנויות המחשבים של רשת ידועה וביקשתי לקנות דגם מסויים של my book, לאכזבתי :s05: כאשר חזרתי לביתי שמתי לב שקיבלתי דגם אחר- WDH1CS5000 . אינני מכירה את הדגם הזה, האם יש לכם מושג אם זהו דגם טוב? הוא היה דיי יקר (700 ש"ח) ואני מתלבטת אם להחזיר אותו לחנות. אודה לכם מאד על עזרתכם, אוליב.

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  2. Started by jcena,

אהלן חברה...החלטתי לעשות אוסף של סרטי hd. אני לא רוצה להכביד על המחשב יותר מידי לכן החלטתי לקנות כונן קשיח חיצוני שאוכל לחבר אותו דרך הusb וגם ישירות לטלויזיה בחיבור הusb שלה. הנפח שאני רוצה הוא 1t או 2. המחיר עד 450 בערך... אין לי מושג באיזה כונן לבחור לכן אצטרך את עזרתכם.תודה רבה

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  3. Started by the kooks,

שלום. לקרוב משפחה שלי היה מחשב ישנן ובו הכונן שאני מדבר עליו רציתי לדעת אם זה כונן קשיח רגיל או שהוא לשרתים או משהו מיוחד מפני שהצורה שלו שונה מהכוננים הקשיחים שרואים ביום יום... בנוסף לא רשום עליו את הנפח שלו.. מישהו יודע כמה יש לו ב GB? שבת שלום.

• 3 תגובות
    • 503 צפיות
  4. Started by bennnn,

שלום, אני מעוניין לרכוש הרדיסק של סיגייט 500 גיגבייט,העניין שהוא חיבור סאטה 2 ואצלי במחשב יש חיבור סאטה רגיל,לוח אם asus-p4p 800se האם זה ייצור בעיות? והאם הסיגייט ברמה של סמסונג? כי יש לי סמסונג 80 גיגה בייט סאטה,ממש שקט ואני מאוד מרוצה ממנו,גם הסיגייט שקט ואיכותי? תודה לעוזרים":)

• 7 תגובות
    • 863 צפיות
  5. אני שוקל לקנות מחשב נייד עם כונן SSD, בנוסף אליו אצטרך כונן נוסף ואני תוהה אם יש טעם לקנות כונן נוסף בתוך המחשב HDD 7200 , או פשוט להסתפק בכונן החיצוני שיש לי Expansion Portable 2TB STEA2000400 שהוא בחיבור USB3 אבל קראתי באינטרנט שהוא בעצם עובד במהירות 5400. כמובן שנוח יותר שיהיה כונן נוסף בתוך הנייד, אבל האם יהיה הבדל משמעותי במהירות הקריאה והכתיבה של הכונן חדש בתוך המחשב נייד מסוג HDD 7200 או פשוט לחבר את הכונן החיצוני שיש לי? כמו כן, איך אני יודע באיזה מחשב נייד אני יכול להוסיף כונן קשיח בנוסף לכונן הקיים SSD או שבכל מחשב נייד יש מקום לכונן נוסף? עיקר השימוש של עריכת וידאו יהיה בכונן SSD, בכונן השני אצפה בסרטי HD, אולי משחקים קלי…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by ohad5g,

שלום אני מעוניין לקנות דיסק ssd ולהתקין עליו את המערכת הפעלה השאלה שלי את אם יש באמת הבדל שערכת הפעלה תהיה מתוקנת רק על כונן ssd זאת אומרת שאני רק צריך 32 gb זה מספיק בשביל המערכת הפעלה . ואיך אני יכול לעביר את מערכת הפעלה שלי לדיסק ssd מהדיסק הרגיל .? או שאני מתקין מחדש הכל ?..

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  7. Started by arielf19,

שלום, הציעו לי לקנות SSD של חברת toshiba מסדרה: [h=1]Toshiba Q-Series 128GB[/h]יש למישהו ניסיון איתם? או יצא לו לעבוד איתם או שמע אלייהם אשמח לקבל תשובה תודה

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  8. האם יש סיבה מדוע לא מייבאים לארץ דיסקים קשיחים עם זכרון מטמון של 128MB‏? בדקתי דיסקים קשיחים מכניים בחנויות בארץ בהם המקסימום הוא 64MB‏.... אני חושב על לבנות מחשב ונראה לי חבל שאין כוננים במהירויות יותר גבוהות בארץ יכול להיות שמהירות הדסיק הקשיח אינה דבר חשוב כל כך ואני סתם מחפש משהו שאינו הכרחי ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Jack_g,

תמיד חשבתי שה DVD-ROM הכוונה לכונן כגון TOSHIBA SD-M1612 או 1712 יכולים לקרוא את שניי הפורמטים גם מינוס וגם פלוס אבל היום כשצרבתי סרט על דיסק של מינוס וה TOSHIBA SD-M1612 שלי לא רצה לקרוא אותו אז התחלתי לברר הדעתי לאתר שלהם: http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=/81820000059b000000010000659c0000110d ושם כתוב שהוא תומך רק במינוס ככה לפחות הבנתי(הדף לדגם של 1712 אבל זה אותו מידע גם ב1612). אז מה אין בימינו כונן דיוידי למחשב שיכול לקרוא את שניי הפורמטים? חוץ מ צורב דיוידי כמובן. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  10. מה דעתכם על המארז הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25021#details הרעיון הוא להכניס לתוכות בינתיים סמסונג F2 ובהמשך להכניס עוד אחד (לא נראה לי שאמורה להיות לי בעיה עם דיסקים של 5400 מכיוון שזה מיועד להיות מטו נפח אחסון למדיה)

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. היי מתכנן לקנות הרד דיסק חיצוני + מארז שישמש לככונן איחסון לתמונות. רק רציתי לוודא שבמידה ואני מחבר אותו למחשב בלי חיבור SATA בלוח אם בעזרת המארז (כמובן שהמארז מתחבר להרד דיסק ב-SATA פנימית) ב-USB למחשב. אין שום בעיה עם זה, כלומר המארז למעשה עוקף את ה-SATA דרך ה-USB ולא צריכה להיות בעיה, נכון?

12. Started by jackhammer,

שלום לכולם. מעניין אותי לדעת משהו ולא ממש הצלחתי למצוא לזה התייחסות בגוגל. למה מהירויות הכתיבה מגיעות לשיא בדגם ה256GB? ז'תומרת, ככל שעולים מנפח לנפח בנפחים הנמוכים, המהירות עולה באופן די משמעותי. אבל שעולים מ256 ל512 ברוב הדגמים המהירות נשארת זהה ובחלק עולה ממש בצורה זניחה. אני מניח שיש לזה קשר למספר השבבים שנמצאים בשימוש בכל כונן, אבל לא הצלחתי למצוא לזה הסבר מדויק שיסביר את התופעה. אשמח למידע ממי שיודע.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by GNR,

היי , כשאני צורב דיסקים (גם DVD וגם CD) וצורב במהירות המקסימלית של הדיסק, אז הצורב אף פעם לא מגיע למהירות שהגדרתי , למשל הוא מתחיל לצרוב בx6 ומקסימום עולה לx12 (למשל בDVD). מה הבעיה שהמחשב לא מסוגל לצרוב יותר מהר ? אני משתמש בדיסקים של maxell וגם ניסיתי של verbatim. תודה

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  14. Started by iem,

המהירות של הכונן Western Digital 250GB Passport Essential Portable USB 2.0 Hard Drive , היא 5400 RPM. רציתי לדעת האם זה מורגש ממש באיטיות עבודה בהנחה שאני עובד על הכונן באופן רציף בנייד, או שלא ממש יורגש ההבדל בין 7200 ל- 5400 וזה זניח ? אשמח לתשובה תודה !

• 5 תגובות
    • 734 צפיות
  15. שלום יש לי את הארדיסק הנ"ל ובבדיקה שאני מריץ עכשיו ב HD TUNE אני מקבל מהירות של ממוצע 106 MB/SEC השאלה שלי היא אם המהירות הזאת היא תקינה או שהיא איטית מידי, יש לי לוח אם של ג'יגה בייט עם צ'יפסט G43 והוא תומך ב SATA2

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ashbit_q,

רציתי לשאול איך אפשר לדעת איזו מהירות יש לדיסק און קיי, יש כאלה שהם איטיים ויש מהירים למרות שכולם USB 2 איך אני בתור לקוח יכול לברר על המהירות שלהם? תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אני כעת מנסה לעשות שיכפול בעזרת GHOST בין שני דיסקים המקור WD500gb כבן שנה היעד WD640 חדש שניהם מחוברים ב SATA 2 בלוח 975X של MSI כמות החומר המועבר היא כ 480 גיג קצב העברה לפי תוכנת GHOST 11.5 הוא כ 1230MB/Sec שהם כ 20מג לשנייה ולפי חישוב זה התוכנה אומרת שיקח כ 5 וחצי שעות השאלה שלי האם הקצב תקין? לי הוא ניראה איטי מידי ניסיתי במקום GHOST 11.5 את ACRONIS (שניהם מגיעות עם HIREN BOOTCD 9.7) ואותו קצב התקבל אשמח לשמוע חוות דעת תודה מראש

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  18. Started by ori24,

קניתי dok של קינגסטון usb 3 ובכל פעם שאני מעביר סרט מהכונן הקשיח שלי במחשב אליו אז המהירות עומדת על 8.3mb בממוצע. יש לי אותו dok מסוג usb2 ושם המהירות עמדה על 4mb כאשר בהחלט אני רואה שיפור של פי 2. האם אבל זו המהירות של הusb3? קראתי באינטרנט וראיתי שהמהירות של הדבר הזה יכולה להגיע הרבה יותר למעלה. האם זה תקין מה שאני מקבל? תודה!

• 27 תגובות
    • 5.3k צפיות
  19. לחברי הפורום שלום רב. היום רכשתי את הכונן החיצוני Transcend StoreJet 25M3 1TB 2.5'' External Hard Drive USB 3.0 ויש לי שאלה לגבי מהירות העברת הקבצים, העתקתי בכוונה אליו מהלפטופ תיקיה גדולה של תוכנות שנפחה הכולל הוא כ 11GB וחיברתי אותו לפורט USB 3 בלפטופ שלי, הכונן מגיע עם 2 חיבורי USB אחד כחול ואחד לבן (אני מניח שהכחול זה USB 3 והלבן זה 2). בתחילת ההעתקה הוא היה בקצב העברה של כ 44MB לשניה ואז צנח לאיזור ה 13MB לשנייה, הזמן הכולל שלקח זה בערך כ 6 דקות להעתיק את כל ה 11GB, רציתי לדעת האם הכונן תקין והאם זו מהירות ההעברה שלו? פשוט דמיינתי מהירויות העברה גבוהות יותר. הכונן שקט מאוד ולא מרעיש, רק רוצה לוודא את תקינותו ושאין בו תקלה כלשהי. תודה מראש 8)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Omer DA,

תהיתי האם הכונן עובד במהירויות המתאימות לסדרה שלו והאם הטמפרטורה שלו סבירה (הכונן הוא SAMSUNG HD642JJ) (הוא לא כונן המערכת יש לי כונן 250 ג'יגה שעליו מותקנת מערכת ההפעלה)

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  21. Started by TPack,

שלום לכולם, קניתי חבילת דיסקים DVD-R X16 של SilverLine ומשום מה כל דיסק שניסיתי לצרוב נתן לי מקסימום מהירות של X2 (ניסיתי מס' תוכנות..) הצורב עצמו של LG מסוגל עד מהירות X8, האם זו הסיבה שהוא מזהה אותו כX2 בלבד? אם לא מה יכולה להיות הסיבה? זה הופך לי כל צריבה תמימה של 10 דק' לחצי שעה.. עריכה: ועוד שאלה, מהו בדיוק ה-DMA במדריך שבנעוץ? האם נחוץ להפעיל את האפשרות הזאת? תודה

• 4 תגובות
    • 682 צפיות
  22. Started by tom123,

למה אומרים תמיד שזה לא טוב לצרוב על מהירות גבוהה יש לי צורב 52X ואמרים לצרוב על מהירות נמכוה למה זה? או שזה נכון רק לגבי מקרים מסויימים?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. קניתי דיסקים לצריבה של Verbatim מסוג DVD +R המיוצרים בטייואן. צרבתי על אחד מהם קובץ של 4.5 גיגהבייט. הצריבה לקחה בערך 5 וחצי דקות, הרצתי בדיקה לאחר הצריבה, והבדיקה יצאה תקינה. כאשר באתי להעתיק את מה שצרבתי, חזרה להרד-דיסק, זה לקח 57 דקות. האם זה סביר שמהירות הקריאה כ"כ איטית ביחס למהירות הצריבה ?

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  24. Started by jackhammer,

שלום לכולם יש לי DOK של פטריוט 16GB אני מעתיק קבצים יחסית מהר אבל מה שמוזר זה שאני מעתיק קובץ אחר ענק (12GB) הוא מתחיל על 70MB לשניה ולאט לאט יורד אחרי דקה -2 של העתקה הוא מגיע ל40-50 ולקראת הסוף הוא אפילו מגיע עד ל20 (שזה עדיין לא רע) מה שמוזר זה שהמהירויות האלה נכונות! זה לא שהוא סתם אומר לי 70 ותוך שניה הוא נופל ל20 הוא ממש מעתיק על 70 בהתחלה (רואים לפי הנפח שיורד) תאמת לא שזה בעיה כי מהירות כתיבה של 20-30 זה מאוד טוב לDOKים אבל מאוד מעניין אותי למה זה קורה? ואם בכלל אפשר לגרום לו להשאר על 70 אני ישמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה זה קורה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by weissby,

יש לי דיסק קשיח של 40 GB שמחולק ל2 מחיצות, נניח שאני מעביר אותו אח"כ למחשב אחר שיש לו גם דיסק קשיח, אז אח"כ בmy computer אשכרה יהיה 3 local disk? או שזה לא נשמר כשמעבירים? ו..איך מחלקים את הכונן הקשיח למחיצות? כי זה לא אני עשיתי תמחיצות שיש לי כרגע בכונן של ה40 GB, נראה לי עשו לי מראש את זה כשקניתי תמחשב הנוכחי שלי..

• 5 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים