עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי 2 DOKים של סאנדסיק - שתומכים בטכנולוגיית U3 . היום קניתי מחדש נייד[נטבוק - ללא כונן אופטי], והבנתי שהU3 יכול לעזור לי , אני אשמח אם משהו יוכל לפרט לי על הטכנולוגיה הזו, ואיך זה באמת יכול לעזור.

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  2. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני וחשבתי על ה- Western Digital My Book Home Edition 1000GB WDH1CS10000 כאשר הלכתי לחנות, שממנה אני תמיד קונה (וגם המוכר תמיד הוגן איתי) הוא יכול להזמין לי אותו אבל אני אקבל שנתיים אחריות מהיבואן הרשמי. הסתכלתי ב-ZAP ושמתי לב שחלק מהחנויות נותנות גם שנתיים וחלקן 3 שנים אחריות, לכונן באריזת Retail - כפי שצריך להיות לפי אתר היצרן.. לפי אתר היצרן האחריות היא כזו: http://support.wdc.com/warranty/policy.asp?wdc_lang=en אז מה הולך פה? כל חנות עושה מה שבא לה? או היבואן פשוט בוחר לאיזו חנות להעניק תקופת אחריות שונה? :s05:

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. אז ככה חיברתי למחשב של אחי הארד דיסק של סיגייט 500GB חדש שקניתי עם מתאם מתח מחיבור רגיל של הספק לחיבור חשמל של SATA והוא נשרף הלכתי לחנות והחלפתי אותו ושחיברתי שוב הוא שוב נשרף מה יכולה להיות הבעיה? המתאם הזה של המתח יכול להיות שהוא שרף אותו כי ניסיתי לחבר איתו צורב דיוידי פעם שגם נשרף לי ועוד הרד דיסק 160 של WD יכול להיות שהמתאם הזה דפוק? אני ישמח לעצות כי אני לא יודע מה לעשות!!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by זאק,

קניתי מחשב ויש הארד דיסק ssd עם מערכת ההפעלה. ויש עוד הארד דיסק למידע של טרה. ההארד דיסק של טרה מוצג בתור. system reserved. מה זה אומר? האם זה יכול לעשות בעיות בהתקנה של דברים מסויימים. איך משנים את זה?

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  5. Started by the kooks,

שלום רב. רציתי לשאול לגבי כונן קשיח שראיתי למכירה, לא בדיוק הבנתי מה זה ה? 16MB רשום "Westren Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM " אוקיי תקנו אותי עם אני טועה הנפח שלו הוא 250GB טכנולוגה של SATA2 עושה 7200 סיבובים לדקה אבל מה זה ה 16 MB ויש הבדל רציני בין 16MB לבין 8MB בכוננים קשיחים(לא בנפח שלהם) תודה מראש לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. http://www.kwonline.com.au/index.php?main_page=product_info&cPath=93&products_id=73 קניתי את ההארד דיסק הבא עם 320 GB ומאז שחיברתי אותו הוא עובד מעולה ולא עושה שום בעיות אבל אני שומע כל כמה דקות מין תיק, כאילו קפיצה של המחט. ההארד דיסק חדש לגמרי... אתם חושבים שאני צריך להחזיר אותו למרות שהוא פועל מעולה?

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  7. Started by rozin,

אהלן אנשים, יש לי שאלה קטנה.. לפני כחודש בערך קניתי (בהמלצת האחלה אנשים בפורום הזה) הארדיסק מדגם: Hitachi Deskstar 7K3000 2TB HDD HDS723020BLA642 אחלה של הארדיסק, הבעיה היחידה היא שלפעמים המחשב עושה קצת רעש ונשמע שזה מגיע מההארדיסק.. מין רעשים מקוטעים כאלה במרווחי זמן שווים.. לפני שהתקנתי את ההארדיסק לא היו לי את הרעשים האלו.. לפעמים זה קורה גם כאשר אני שם רגל על המארז ומפעיל קצת לחץ... הגיוני שזה קורה כי אני מפעיל משקל אך לפני ההארדיסק זה לא קרה... האם יכול להיות שההארדיסק דפוק? או שזה הארדיסק רועש מטבעו? האם כדאי לי ללכת איתו לחנות ולבקש שיבדקו אותו? תודה.

8. היי מדובר בהארדיסק חיצוני של ווסטרן דיגטל מסדרת מייבוק(הכי ישנה אני חושב) כבן שנה וחצי. הוא עבר כבר קריסה פעם אחת, לפני כשלושה חודשים. הוא היה עמוס עד מלואו בתוכן, ויום אחד, זה סירב לי כבר להיכנס אליו ב"מחשב שלי". ההייתי חייב את המידע, היה לי די חשוב, אז שלחתי את זה חברת שיחזור מידע מן הסוג הזה(טיק טק), קיבלתי הצעת עבודה בשביל לשחזר את התוכן + מה הבעיה של הארדיסק כי העניין הוא שניסיתי לפני לחבר אותו למחשבים אחרים, ואין, זה לא עזר. המידע פשוט נדפק כלא היה. לא הצליח בכלל אפילו להיכנס להארדיסק עצמו.. הם אמרו לי ככה: ההארידסק שלך סובל מכשל לוגי חמור ביותר. מה זה אומר ? איך זה קרה ? עכשיו התסמינים שהיו(שדומים קצת למה שיש עכשיו) הם רעשים מוזרים בעת כתיבה, העתקה, מחיקה, כוו'..…

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  9. שלום רכשתי אתמול את הכונן החיצוני הנ''ל רציתי לשאול האם זה נורמלי שהטמפ' שלו תיהיה בין 62 ל67 מעלות במאמץ ? זה לא יותר מדי חם? ממה שהבנתי בכוננים פנימיים אין לעבור את הסביבות 50 מעלות.. זה תקף גם בכוננים חיצוניים ? ועוד שאלה: הגיוני שיקח להעתיק להארדיסק הזה 480 ג'יגה ב19 ומשהו שעות? (מאתמול ב18:40 עד עכשיו זה מעתיק מכונן חיצוני אחר..) אני יודע שUSB איטיים, מה, אבל עד כדי כך? תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום לכולם, אני קונה מחשב חדש ויש לי שאלה לגבי הכונן הקשיח. מה ההבדל בין שני הדגמים? WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS WD GP 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AACS אותו מחיר. ההבדל?. והאם יש כוננים יותר מומלצים במחיר של 300+- ושקטים וכמובן 500GB.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by sos,

שלום, אני עובד בחברה חדשה (לא משנה איזו) ויש לנו שרת קבצים. השרת עצמו מכיל כ-160 גיגה אך זהו לא מספיק. אנחנו מעונינים להגדיל את הנפח בצורה מאוד משמעותית. השרת הוא שרת של IBM ומשום מה נכנסתי לאתר שלהם והם לא מספקים הארד דיסק בנפח גדול מאוד. לכן רציתי לדעת האם חוות הארדיסקים (storage) יכולה לעשות את העבודה? אם כן אני צריך שתמליצו לי על אחד טוב אמין וחזק בעל נפח גדול מאוד (כסף לא מדבר במקרה הזה מדובר על איכות). בנוסף רציתי לדעת האם אפשרי לעשות שימוש בחוות הארדיסקים לא רק בשרת אחד אלה בעוד כמה שרתים אבל ברשת שונה. בנוסף האם אפשר להשתמש בחווה בנוסף למטרה של להגדיל את נפח השרת אלה גם לשמש לגיבויים? או צריך חווה נוספת? זה מאוד חשוב לי ואם מישהו יכול לעזור לי פה או פרטנית אני הו…

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  12. Started by zobako,

נכנסתי ל BIOS וראיתי שיש 2 אופציות: GSATA CTRL Mode - מוגדר על IDE ו PCH SATA CTRL Mode - מוגדר על IDE איזה מהאופציות אני צריך לשנות ל AHCI בשביל כונן ה SSD? והאם רצוי להשאיר את הכונן הקשיח הרגיל על IDE?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Id0,

קניתי אותם יחד עם הצורב במחיר של 70 שקל ל24 מדיות של - בX8 עכשיו השאלה שלי היא האם הם איכותיות, וחבר שלי אמר לי שלדעתו זה מזוייף בגלל שהציפוי שלהם נראה מוזר מה דעתכם? בהגדלה: http://img42.echo.cx/img42/6843/dsc000017oy.jpg שאלה נוספת היא מה ההבדל בין כבל IDE עם חוטים דקים וכבל עם חוטים עבים? (לא במעוגלים)

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  14. צהריים טובים, אשמח לדעת מה ההבדל בין Western Digital My Passport Essential לבין Western Digital My Book Essential. ניסיתי לבדוק עליהם קצת וההבדל היחיד שמצאתי זה שה Passport הוא קטן יותר בממדים ולכן הוא גם יקר יותר משמעותית. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by ori24,

ביומיים האחרונים התחלתי לקבל הודעת שגיאה מהווינדוס 7 לגבי זה שיש שגיאה בדיסק הקשיח ועליי לגבות מיד את כל הנתונים. שאני מאתחל את המחשב אז קופצת לי הודעת השגיאה הבאה: SEC Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status Bad, Backup, and Replace ואז רק אחרי לחיצה על F1 ההוינדוס עולה. אני חייב לציין שאני לא מרגיש שום שינוי בפעילות של המחשב,הכל רגיל. מה עושים בשגיאה כזו? הדיסק קשיח הוא מסוג SEGATE 3500410AS SATA 2,יש לי אותו כבר עוד מעט 3 שנים והוא עדיין באחריות. תודה מראש לעונים!

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  16. שלום לכולם. ליפני מספר ימים פרמטתי את המחשב. יש ברשותי HD נוסף, 250 ג'יגה של WD, הוא מלא בכ100 ג'יגה של קבצים של העבודה, תמונות משפחתיות וכו'. אני מעוניין להוסיף אותו למערכת המחשב. ידוע לי שכאשר מחברים כונן צריך לפרמט אותו, אבל פה מדובר על אחד מלא בחומר חשוב. האם מישהו יכול לספר לי כיצד זה עובד? האם באותה צורה של תחבר ותעבוד או משהו מיוחד? אין עליו מערכת הפעלה!, הוא היה כHD משני, וגם פה הוא ישמש ככה. תודה, דניאל.

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  17. כרגע יש לי במחשב הארד-דיסק של 160GIGA בתצורת SATA. אני מעוניין להוסיף כונן SATA 2 למחשב זה, בשביל מטרת שדרוגיות והוספת מקום. (אני מתכנן על כונן נוסף בגודל 250 או 320 ג'יגה). האם אפשר להוסיף לכונן הקיים? זאת אומרת אם יש לי עכשיו 160, אז אם אני אוסיף את הכונן החדש יהיה לי 160+320=480. כאילו בהארד-דיסק אחד גדול? האם בתהליך כזה יש סכנה לחומר בהארד-דיסק הישן? תודה לעוזרים מראש

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by theaskingm,

שלום היה לי עד היום כונן SATA2 אחד מחובר למחשב, היום הוספתי עוד אחד, הוא מזוהה על ידי תוכנות כמו EVEREST, גם בביוס... הכל בסדר. רק שאני לא רואה אותו תחת המחשב שלי, האם צריך לעשות משהו לפני?

• 1 תגובה
    • 499 צפיות
  19. היי לפני קצת פחות משנה רכשתי את הדיסק הזה: http://kst.co.il/Product.asp?productid=857 שלוש שנים אחריות, 2 טרה, 3.5 אינטש, USB-3. עקב רעשים שהוא עשה, פניתי לחנות ממנה רכשתי (KSP) ולאחר בדיקה אמרו לי שיביאו לי דיסק אחר, חדש, מהדגם הזה: http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=885&language=1 על הנייר - הם נראים בדיוק אותו הדבר. ההבדל העיקרי שהוא נותן 'רק' שנתיים אחריות, אבל נאמר י ב-KSP שהם יאריכו לי את האחריות ל-3 שנים מינוס החודשים שעברו מאז שרכשתי את הדיסק. הם טוענים שהם מחליפים כי כבר כמעט שום חנות בארץ לא מוכרת דיסקים של סמסונג.... מה דעתכם? זה בסדר? לעשות את ההחלפה? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  20. שלום רב לכם חברים.. יש ברשותי צורב של LG. לאחרונה הוא כבר לא צורב יותר.. הבנתי שיש מצב שזה העינית שאולי הלכה.. אז החלפתי צורב אחר שחבר נתן לי, שמתי לב שהוא מאוד איטי (שלי היה מהיר יותר) הכנסתי דיסק שירים MP3 לאחר שצרבתי, ולוקח הרבה זמן לדיסק הצרוב לעלות.. 1-יש מצב שהמהירות הקריאה איטית? 2-איך אני יודע מה מהירות, שהוא קורא את השירים..יש דרך לדעת? אשמח לקבל עזרה שלכם, תודה לעונים..

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. יש לי לוח אם שאינו תומך בRAID. אני יודע שיש לא מעט כרטיסי PCI שמספקים את האופציה הזו, אבל עד כמה שאני יודע קצב הנתונים בPCI (לא אקספרס) נמוך בהרבה מהקצב של ממשק הSATA, מה שהופך את הרעיון לאבסורדי אלא אם כן אני מפספס פה משהו. האם RAID דרך בקר שכזה אכן איטי יותר משימוש בדיסקים בנפרד? אם לא, איך זה מסתדר בדיוק?

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  22. ישנם המון מדריכים לפריצת הכונן מה שמאפשר כל מיני תוספות מעניינות, רציתי לדעת אם מישהו מכאן הצליח או ניסה ?? ועוד כמה שאלות , יש לי כונן 1 טרה פנימי שמחולק ל3 מחיצות, ורציתי לדעת למה יש לי עוד מחיצה שנקראת system reserved מהי מטרתה ? ולמה על כונן C ו- D רשום שהם: פריימרי פרטישן, ועל המחיצה השלישית E רשום לוגיקל דרייב ?? מה ההבדלים בינהם ולמה הכונן E לא קיבל עליו גם להיות פריימרי ?? רב תודות, ניר

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  23. יש לי שאלה בנושא RAID שלא הצלחתי למצוא לה תשובה: 1) האם דיסקים (IDE/SATA) שהותקנו על RAID תחת בקר אחד יצליחו לעלות על בקר RAID אחר? האם במחשב אחר? 2) במיוחד, האם דיסק שהותקן על RAID-1 יצליח לעלות בחיבור ישיר (ללא RAID בכלל)?

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  24. Started by atlant15,

שלום, הכונן הקשיח הראשי שלי © החל לעשות בעיות כאשר אני מפעיל את המחשב - לוקח לו זמן לעלות, מתאתחל וכו'. רכשתי כונן חדש ואני מעוניין לחליף ביניהם. השאלה היא, האם או כיצד אני יכול להעביר את הווינדוס והגדרותיו כמות שהם (אולי כתמונה) לכונן החדש כאשר הוא ייתפקד ככונן הראשי? יש לי עוד כונן שאליו אני אעביר את שאר המידע, אבל האם להתקין מחדש את הווינדוס זו האפשרות היחידה? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  25. שאני מתחיל להעביר המהירות תעבורה היא 32 מגה לשניה ולאט לאט זה יורד ויורד ויורד עד ל8 לפעמים פחות, למה זה קורה ? והאם אפשר להשאר על מהירות גבוהה איכשהו ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים