עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by g_s,

אהלן חברה הבאתי צורב מתאילנד LITE ON LH-20A1H עכשיו מסתבר שיש לו חיבור E-IDE ולא IDE כמו שאני מכיר... והוא לא פועל לי במחשב מה זה ה E IDE הזה בכלל?יש משהו שאני יכול לעשות שהוא כן יפעל לי במחשב? ובלי קשר אני קונה עוד מחשב לבית ולא ראיתי שכתוב במיוחד על לוחות אם שהם תומכים בחיבור הזה?! מישהו יכול לתת לי לוח אם שכן תומך? תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  2. Started by kletsman,

שלום. קניתי לפני שבוע הארד דיסק של seagate baracuda 3tb אתמול נתקע לי המחשב ונעלם לי הכוננים שלו מהמחשב שלי. האם ההארד דיסק נדפק?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Guarding angel,

היי מתלבט בין 2 כונני NAS : Iomega EZ Media & Backup http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=14284 [h=1]Western Digital My Book Live 2000GB http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=39133-002-01&Cat2Cat1ID=45&Cat2ID=115&aff=Zap〈=he#.Un9uavlT7EA [/h] יש לי נתב TPLINK 1043ND אינני רוצה לחבר כונן חיצוני ל-USB שלו אלא לנצל את מהירות הפורט בכדי להעביר קבצים ברשת במהירות ולבצע סטרימינג.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by BedB0y,

לא ממש משנה המחיר, הכי חשוב איכות בגדלים של 500GB - 1TB

• 10 תגובות
    • 916 צפיות
  5. כל זה קרה לי מאז שעברתי לP4P800 SE ,דפק לי כל הרדיסק של SATA,כבר נמאס לי להישאר כל שבוע בלי מחשב רק בגלל הארדיסק,יכול להיות שזה בגלל האובר קלוק שלי(בלוחות אחרים האוברקלוק לא השפיע בכלל על שום חלק,היו לי לפני זה את הP4S800D שלא עשה בעיות,אחרי זה עברתי לגיגהבייט 8IPE1000 ,ומאז החלפתי לP4P800 SE שכולם אומרים שהוא לוח טוב,אבל בתאכלס מאז לא מפסיקות לי הבעיות עם ההארד דסיק,יכול להיות שיניתי משהו לא נכון בביוס? עריכה,מדובר בדגם 6L160M0 (מוזר, אני שלחתי לתיקון דגם שנקרא 6B160M0,יכול להיות שקיבלתי דגם ישן יותר/פחות טוב?

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  6. Started by Armageddon26,

היי, אני צריך SSD ואני קצת חדש בתחום. באיזה גודל כדאי לקנות? שמים עליו את המערכת הפעלה ואת התכנות שאני רוצה שירוצו מהר? יש עוד דברים שצריך לשים/לקנפג? תודה!

• 1 תגובה
    • 992 צפיות
  7. ב-Newegg קיימים שני צורבים טובים של סמסונג http://www.newegg.com/Product/ProductList.asp?Category=10&N=2010100005+50001077+1036506653+1298019801&Submit=ENE&Manufactory=1077&SubCategory=5 ה-182 הוא בחיבור IDE והוא גם נמכר בארץ ה-183 הוא בעל חיבור SATA ולא ראיתי אותו עדיין בארץ בקיצור - יורגש ההבדל בביצועים או לא?

• 4 תגובות
    • 611 צפיות
  8. Started by motaboy,

אז אני נכנס להגדרות חומרה של הDVD ROM שלי (LG) ומכבה את ה"Enable digital CD Audio for this drive", אבל הוא עדין מנגן את הדיסק בדיגיטל. זה מעצבן בטרוף, כי הדיסק מסתובב בשיא המהירות ועושה ימבה רעש. איך עושים את זה?

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  9. Started by ShaySolomon,

שלום, קניתי לא מזמן את הדיסק און-קי הבא: http://www.sandisk.com/products/usb/drives/ultra3/?capacity=64GB הייתי בטוח שהוא יעביר קבצים במהירות מטורפת אבל לצערי אני ממש לא מצליח לעבוד איתו. כל קובץ שאני מעביר ממנו/אליו, גם אם הקובץ קטן, עובר באיטיות מטורפת. שאני נכנס לתיקיות בתוכו כל המחשב נתקע (ניסיתי בכמה וכמה מחשבים). אני לא חושב שהבעיה היא במוצר עצמו אלא באיך שאני משתמש בו. אשמח לקבל הסבר קטן על השימוש בו והאם צריך לעבוד איתו בעזרת תוכנה כלשהי (היכן מורידים?) או פשוט להכניס למחשב ולהעביר קבצים? תודה רבה וסופ"ש נעים!

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Bingo,

ה-WD250GB שלי הלך עדיין לא יודע בדיוק ממה הוא משמיע טיקיםבאתחול הביוס מזהה אותו ובתוכו מידע שמאוד חשוב לי, האם ניתן לשחזר אותו דרך איזושהיא תוכנה או רק חברה לשחזור מידע תעזור לי? ה-WINDOWS לא מזהה אותו אבל כל אתחול הוא מבצע כל מני פעולות RECOVERING שאני לא ממש מוצא.. תודה לעונים :]

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  11. Started by kashani,

היי האם הDVD של LG נועל אזורים ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by topcat115,

אני רוצה לקנות כונן SSD ולהעביר אליו את Windows 10, ללוח אם אין חיבור M.2, השאלה מה עדיף ומה יעבוד טוב בלי בעיות? SSD עם M.2 ומתאם PCIe? או SSD עם חיבור SATA? אני שואל כי M.2 הרבה יותר מהיר מSATA. הדגם של הלוח אם: Gigabyte X79-UD3. גרסת ביוס F11.

13. Started by passanger57,

האם ניתן לנתק דיסק קשיח פנימי SATA בזמן שהמחשב עובד ( בתוך ה WINDOWS ) האם יש דרך מסוימת ??

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. ערב טוב, האם כדאי לקנות כונן קשיח של 1TB מבית SEAGATE קישור : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=730223 יותר נכון לקנות 2 כוננים קשיחים כאלו ולעשות מהן RAID 1 תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  15. שלום אני הייתי מעוניין לצרוב כמה דיסקים בו זמנית בתכנים שונים בהתחלה יצא לי בפוקס שהצלחתי ע"י חיבור אחד הכוננים לPCI SATA והצורב השני לIDE שבלוח אם ,מה שהסתבר בסוף שאם שניהם מחוברים לבקר על הלוח אז הצריבות היו נדפקות, יש לציין שמדובר בצריבת מדיות DL במהירות X4 עם LB מאוד ספציפי בצריבה ,המבינים ידעו בשביל מה מדובר. בכל מקרה צריבות אלו מאוד עדינות וכל נסיון על החומרה או התוכנה דורש דיסקים בעלי ערך כספי לא קטן.. הלוח הוא G31 של GIGABYTE ולכן אני לא מתפלא שהבקר של הIDE והSATA הוא אותו אחד מה גם שאני חייב עוד יציאות SATA כי הכל תפוס אצלי בלוח להארדיסקים [1TBX4] לאחרונה כנראה נדפק לי הכרטיס PCI SATA ודיסקים שלא נצרבו בכונן IDE פשוט התחילו להדפק בקצב סידרתי עם השגיאה "שגיאת מיד…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. יש לי צורב ריקו MP7200A ואני רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בצורב הזה כדיי לצרוב דיסקים קטנים, אני חושב שקוראים להם 8cm

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. בוקר טוב. יש לי צורב dvd של LG , כבר יצא לי לצרוב בערך 10 דיסקים עד כה. 3 או 4 מהסרטים הצרובים עבדו מצוין אך השאר נתקעו במהלך הסרט, כלומר כעבור זמן לא קבוע הסרט פשוט קפא וכל שניתן לעשות הוא להוציא את הדיסק ולהתחיל את הסרט מחדש. חשוב לציין שהמכשיר תומך בקריאת דיסקים צרובים, כפי שציינתי, כבר ראיתי 3-4 סרטים צרובים. סרט אחד במיוחד, האחרון שצרבתי, בכלל לא נקרא ע"י המכשיר. אבל בכונן המחשב הוא עובד מצוין. אני משתמש ב decrypter וב dvdshrink . אני מבצע אותו תהליך של צריבה לכן אין לי מושג מדוע חלק מהצרובים עובדים וחלק לא. אודה על כל עזרה בנושא.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by eladbu,

לפני כמה זמן פירסמתי פה איזו שאלה לגבי איזה צורב לקנות אבל באותו זמן רציתי קצת לחכות מסתבר שחברתי ראתה את הלינק ואופס קנתה לי אתמול nec 3500a אך בחורה כלבבי איזה אושר!!!!! גם לא מבינה כלום במחשבים גם הביאה אותו ב 310 שקל?!?! כל שאלה שנשאלה"לעזאזל איך כל כך זול?"נדחתה בבוז "קומבינות"זרקה החצי אשכנזיה חצי סורית(רגע סורית???? אולי יש גם "קומבינות"גם להאשרת אורניום?ובזול!או שלא!) בקיצור בעודי פותח בהתרגשות עוברות לי מחשבות בראש! רגע אז מה בעצם עושים עם זה? גיבויים אני לא עושה אלה רק לעיתים רחוקות לצרוב סרטים!אני שומר על אוסף של 125 סרטים והופעות קנוייות! כן אני מאלה שאוהבים DVD מקורי תמונות מהדיגיטלית?יש לי אולי 300 מגה! אז מה פה עושה את ההבדל? ממתין לתשובתכם

• 5 תגובות
    • 694 צפיות
  19. לאחרונה הזמנתי HD זה איך אוכל לזהות אם זה מה שבאמת קיבלתי מה מספר הדגם או אם יש למשהו תמונה. שאלה נוספת היא האם לקרר את ההרד דיסק בפנל מיוחד או לקנות כבל עגול בשבילו וכמובן לכמה פרטישנים לחלק אם אני משתמש ב WIN2000

• 22 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. Started by yan_y,

שלום. אני רוצה לקנות צורב דיוידי? על מה אתם ממליצים? בחנות אמרו שהם עובדים עם NEC וגם TEAC. יש להם אפשרות להזמין לי כל צורב שאני רוצה אבל במקרה של תקלה אני אחוייב לשלוח את הצורב בעצמי בעלות של 50 ש"ח. חוץ מהצורבים שציינתי שהם לא עולים דמי משלוח. תודה לכולם!!

21. שלום רב, בעקבות פירסומי המבצעים באמזון רכשתי לאחרונה 3 דיסקים: 2 כונני NAS של SEAGATE Ironwolf וכונן SAMSUNG 870EVO . לפני מספר ימים שמתי לב שבתוכנת הניהול של ה NAS מופיע אחד הדיסקים עם אזהרה בבדיקה שביצעתי התברר ששני ערכים בערכי ה SMART הם מעבר להגדרות מה שמעיד על בעיה ולכן האזהרה ותוכנת הבדיקה של ה NAS ממליצה להחליף את הדיסק. הדיסקים בשימוש שנה וחצי לערך. הרצתי בדיקה גם על ה SSD על יד Smasung Magician וגם שם שני ערכים של ה SMART חורגים מהגדרות היצרן ניסיון לבצע תיקון על ידי התוכנה נכשל. הדיסק בשימוש חצי שנה לערך. מצ"ב תמונות. האם מישהו נתקל במצב כזה של דיסקים חדשים שמתקלקלים באופן די דומה? האם האחריות שיש לדיסקים האלה שנקנו באמזו…

22. היי אני צריך דיסק קשיח בגודל של 3T לצורך גיבוי. זה דיסק שהיה בארון ורק פעם בחודש בערך אני אגבה בעזרתו. לכן הוא לא צריך מהיר. יכול להיות 3.5 אינצ' ויכול להיות 2.5 אינצ' ולא משנה אם יתחבר בעזרת USB או בעזרת קופסה שבה אני מחבר 3.5 אינצ' למחשב בעזרת USB (כמו שאני עושה היום). הדבר הכי חשוב זה שיהיה אמין. הייתי רוצה שלא יעלה לי יותר מידי, משהו בסביבות ה 500-600 ש"ח נראה לי סביר. הבנתי שהדיון כאן: http://hwzone.co.il/community/threads/511561-%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%99-SSD-%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%9D-%28%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-2014%29#.VAH6w6PznFg לא עדכני בגלל שמדברים …

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. מה מצב ? אני מחפש כבר כמה ימים באינטרנט כוננים קשיחים .. מצאתי דברים ממש זולים.. אני רק מפחד שאני קונה "זבל" האם - דיסק קשיח - Westren Digital 200GB 7200 8MB Buffer WD2000JB שווה 480 שקל ? ומה ההבדל בין 8MB Buffer WD2000JB ל... 8MB Buffer Sata WD2000JD ל... 8MB Buffer Sata II WD2000JS המפרט שלי : AMD Athlon XP 2600+ 1.91 GHZ ASUS A7N8X-VM תודה רבה לעוזרים !!! חד פורים שמח !

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  24. Started by -swap-,

יש לי גג 900 שקל לבזבז על צורב איזה צורב כדאי לקנות משהו אמין וטוב למה קניתי צורב PLEXTOR לא מזמן והוא נדפק ממש מהר ברצוני לקנות צורב משהו כמו שיצרוב על 48..

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  25. Started by Ashand,

למשל כזה: http://cgi.ebay.com/New-LSI-3Ware-SFF-8087-to-SFF-8482-SAS-SATA-Cable-0-6m_W0QQitemZ280432992458QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414b1be0ca ? אני מחפש בעיקרון כבל שיכול לחבר את ההרדיסק SAS שלי (X4) לבקר SAS שלי שיש עלי חיבור SATA שכנראה הוא חיבור רגיל יש בהרדיסק מחבר קטן עם כמה פינים מה הפינים האלו האם הם חשובים? תודה

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.