עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. מה המצב חברה? על פניו נשמע כתמחור לא רע לדיסקים סבירים, מישהו ניסה כבר? המחיר בלירה 245 שקל, העניין הוא שב vcdhelp הביקורות מעורבות ברגע שזה לא של ווברטים. הקיצר האם מישהו ניסה? או שיודע לתת לי תשובה האם הקניה כדאית? http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=250&cat=24 מקווה לשמוע חוות דעת. the Z-Guy

• 0 תגובות
    • 735 צפיות
  2. היי, אני מתכנן שינוי של מערך הכוננים במחשב וזקוק לייעוצכם. אני מעוניין לרכוש באמזון כונן גדול בנפח 2-3 טרה. הוא בעקרון מיועד לאחסון אולם נשאלת השאלה היא האם כדאי יהיה להריץ ממנו גם את ה-OS? כיום מערך הכוננים שלי הוא כמופיע בתמונה, ולדעתי רק כונן #2 הוא SATA2 ב-7200 RPM. האם יהיה כדאי להתקין עליו OS ולהשתמש בכונן הגדול לאחסון בלבד? או כאמור להשתמש בכונן הגדול בלבד וממנו לתפעל הכל, מבלי להשאיר אף אחד מהכוננים הקיימים? שתי שאלות נוספות הן: 1. איזה כונן מומלץ מההיצע של אמזון? בבקשה מתוצרת WD ולא יצרן אחר. 2. בראייה לטווח הרחוק, האם SATA 3 ייתמך גם בחיבור SATA 2? התקציב אגב הוא גמיש ונע סביב ה-600 ש"ח. תודה חבר'ה [attachment deleted by admin]

• 27 תגובות
    • 3k צפיות
  3. אפשר לחבר שני SATA 80GB בRAID -0 וגם לחבר דיסק נוסף של 200GB SATA שיתפקד ככונן רגיל בלי RAID? המטרה זה לשים מערכת הפעלה על הדיסקים עם הRAID ובדיסק 200GB להשאיר את המידע שלא רוצים לאבד. ?

• 8 תגובות
    • 729 צפיות
  4. Started by RoyS,

שלום, ראשית אני רוצה לציין שאני לא מתמחה בכל מה שקשור לגיבוי אבל אני מחפש כלי מסויים שיעזור לי לעשות גיבויים למחשב מבלי לצרוב את זה לדיסק. אני מתכוון לגיבוי של שירים וקבצים נוספים משהו עם נפח של 10 20 גיגה כי המחשב שלי לעיתים מתמלא בג'אנק ואז צריך לפרמט אז במקום לצרוב 6 דיסקים של DVD אז להעביר את זה אליו אם אינני טועה קוראים לזה Flash Disk אשמח להצעות, ייעוץ וקישורים למוצרים המיוחדים הללו. תודה מראש, רועי.

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  5. Started by sos,

מה אתם אומרים על זה? יכול להיגרם נזק לצורב?

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  6. Started by Cupid Me,

אהלן, אם אני שם על DOK מספר תוכנות BOOTABLE אני יוכל לבחור מי מבניהן תעלה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Ziv8989,

היי, אני מתלבט בין שני דגמי כונני SSD. הראשון הוא intel 660p עם שבב QLC. קישור לאתר היצרן: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/149405/intel-ssd-660p-series-512gb-m-2-80mm-pcie-3-0-x4-3d2-qlc.html השני הוא Kingston A2000 עם שבב TLC. קישור לאתר היצרן: https://www.kingston.com/us/ssd/a2000-nvme-pcie-ssd#product-features הפרש המחירים זניח. העניין הוא שעקרונית שבב QLC נותן ביצועים טובים יותר מאשר TLC אבל ע"פ הנתונים הכרטיס של Kingston (TLC)עדיף. אשמח את עצתכם.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by נערי,

ישנו דיסקאונקי באליאקספרס במחיר אטרקטיבי, והייתי מעונין לדעת האם זה נראה לכם מזויף? מדובר ב512 ג"ב, במחיר של 106$ לעשר יחידות, דהיינו 10.6$ ליחידה. להלן הקישור למוצר: http://www.aliexpress.com/item/C008-4GB-8GB-16GB-32GB-64GB-128GB-256GB-512GB-USB-2-0-Flash-Memory-Stick-Drive/1414584212.html

9. רכשתי מאמזון כונן קשיח של 3T כחול לצורכי גיבוי וכשתחלתי תהליך של פירמוט על מנת להשמיש אותו מתברר שהוא בנוי כשני כוננים (לא מחיצות) שלא ניתנים לאיחוד. מישהו מכיר את זה ? כך בנויים הכוננים של WD ? זה פגם ? זה יתרון או חיסרון ? למה שמישהו ירצה להחליט עבורי איך תראה החלוקה של הדיסק ? אודה על כל הסבר הבהרה או הארה תודה

10. לפי מה שהבנתי זה לא פשוט כמו עד עכשיו ב-ATA הרגיל... צריך להגדיר RAID ב-BIOS ועוד כל מיני שטויות.!?!? וסליחה על הבורות אבל מה זה RAID.. (הסבר מפורט) תודה מראש !

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. דיסק של WD עם 8MB זיכרון ו-10000 סל"ד או דיסק של MAXTOR עם 16MB זיכרון ו-7200 סל"ד ???

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  12. Started by Raped,

שלום, יש לי דיסק קשיח WD 350GB ו2 כוננים בווינדאוס C\D והם מחולקים 175 GB לכל אחד עכשיו בD יש לי 30 GB בשימוש ואני מנסה להעביר לשם דברים מC והוא לא נותן לי הוא אומר לי שאין מקום פנוי בדיסק ולעשות ניקוי כזה אני תמיד עושה את הניקוי והוא עדיין עושה לי ככה, מה לעשות ? תודה מראש לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  13. Started by ליקר1983,

אהלן אנשים אני רוצה לקנות כונן קשיח אבל.... מבולבל בהתחלה חשבתי פנימי אבל אז חבר אמר לי יש לך נייד עם תקנה חיצוני תוכל לחבר לנייד(יתרון) אז... מה כדי ? חיצוני ? פנימי?? ועוד דבר ראיתי כונן קשיח חיצוני 500GB עם MY BOOK של WD מה אתם אומרים עליו? תודה אנשים ויום טוב

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  14. Started by Snufkin,

חשבתי על אחד מהכוננים הבאים: Maxtor DiamondMax 10 250 GB SATA Western Digital 250 GB SATA - WD2500JD הם פשוט הכי זמינים ואני חייב כונן חדש היום כי הישן מת!!! הם נחשבים לכוננים טובים? ממליצים על אחד מהם? או ששניהם גרועים? אני אשמח לתשובה זרייה ועיניינית.

• 6 תגובות
    • 830 צפיות
  15. שלום, במסגרת שיטוטי ב AMAZON, נתקלתי במוצר הבא: https://www.amazon.com/gp/product/B08DKL514G Timetec Liteon OEM 960GB SSD 3D NAND TLC NVMe PCIe Gen3x4 M.2 22110 110mm יש לשים לב לכך שהפורמט שלו הוא אורך מהרגיל, ולכן לא מתאים לכל לוח (לשלי כן). בנוסף, כמובן שהביצועים שלו לא גבוהים במיוחד. עם זאת, המחיר משתלם באופן קיצוני, והייתי רוכש אותו בלי להניד עפעף. שלחתי מייל ל TIMETEC ושאלתי למה לא נשלח לישראל, אך לא קיבלתי תשובה. אם יש הצעות, אשמח לשמוע. עריכה: ישנו משלוח, למי שמעניין אותי. אני הזמנתי.

• 0 תגובות
    • 893 צפיות
  16. Started by generalA,

כאשר אני בא לפרוס (מ-RAR) קובץ של מעל 4GB (קובץ ISO), אז בערך ב-95 אחוז (נקודת ה- 4GB), המחשב רושם לי שבסוג HD FAT32 לא ניתן להעביר מידע של מעל 4GB במכה. איך אני מתגבר על הבעיה בלי לפרמט כ- NTFS ???? אגב הוא מציין שבסוג NTFS באמת ניתן להעביר מעל 4GB. והאם בכלל ניתן לפרמט כך..? תודה אנשים ! נ.ב. מצטער על ההקפצה, פשוט רק עכשיו שמתי לב כי עקב תקלה הוא הקפיץ כי חשבתי שלא קלט ההודעה הקודמת. תודה!

• 7 תגובות
    • 990 צפיות
  17. Started by Judas Iscariot,

אז המחירים של כולם פחות או יותר זהים - מה שאני מתלבט לגביו זה עניין ה"הצפנה פנימית" ששמתי לב שצץ לגבי כל מיני כוננים(w.d בעיקר) שאני *לא* מעוניין בו. הכונן ישמש לגיבוי יום יומי של פחות או יותר 200GB בשבוע ובערך GB15 ביום. (ישמור בכל רגע נתון 2 גיבויים מלאים) - מדובר ברשת משרדתית קטנה. אני ארכוש ב אייבורי, KSP או TMS - אופציות רכישה מכל החנויות יתקבלו בברכה. התקציב הוא באזור ה-400 ש"ח.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. היי, יש לי מספר שאלות לגבי אמינות ובלאי של כונן ssd בהשוואה להארד דיסק "רגיל"/מגנטי/מכאני (לא יודע איך לקרוא לזה, אשמח לדעת מה השם ה"רשמי" ). 1. ראיתי שיש כוננים שמציינים אורך חיים בשעות. האם בשעות האלה נספרות גם השעות בהן המחשב פועל אבל אינו נמצא בשימוש (כלומר המחשב ב- idle אבל לא משתמשים בו)? האם יש הבדל מהבחינה הזו בין כונן שמשמש למערכת ההפעלה, לבין כונן נוסף שיש עליו חומר שעובדים איתו? (האם יש איזה-שהוא "כיבוי" של כונן שלא נמצא בשימוש? האם זה אפשרי רק בכונן שלא מחזיק את מערכת ההפעלה?) 2. מה המשמעות מבחינת בלאי הכוננים כאשר משאירים את המחשב דולק במשך זמן רב, בהשוואה לאפשרות לכבות את המחשב כאשר לא משתמשים בו? (האם יש הב…

19. היי,אני מעוניין לקנות את אחד מאלה: http://www.amazon.co.uk/Samsung-Solid-State-Drive-Warranty/dp/B004W67G78/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1318356652&sr=1-1 http://www.amazon.co.uk/Adata-S511-60GB-SATA-Internal/dp/B0050T28PQ/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1318356288&sr=8-4 האם יש מס ומכס על SSD? בנוגע ל-http://www.amazon.co.uk/Adata-S511-120GB-SATA-Internal/dp/B0050T28VA/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1318369361&sr=1-1 האם יש בעיה לחבר SATA 6Gbps ללוח בעל SATA 3Gbps? תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by avihu1,

שלום לכולם אני חדש פה.. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני 500GB שהמטרה שלו בסופו של דבר היא להתחבר עם כבל USB לDVD משולב מגבר ולנגן תוכן של סרטים שיהיו בו,האם זה אפשרי? (אני הבנתי מחבר שיכול להיות שהDVD לא יקרא את הכונן).

• 7 תגובות
    • 844 צפיות
  21. Started by rino,

היום הייתי באופיס דיפו ומצאתי שהם הורידו את מחיר עוגת 25 הדיסקים של VERBATIM ל138ש"ח מה שאומר שיחידה עולה עכשיו 5.5 ש"ח . שווה למי שרוצה דיסקים לגם יחזיקו מעמד לאורך זמן.

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  22. Started by ofer,

באקסלנט מציעים Spindle-ב BenQ Gold x52/80min/700MB 100 ב-89 ש"ח הם טובים ? למי יש נסיון איתם ברגילים אני יודע מנסיון אין בעיות

• 0 תגובות
    • 910 צפיות
  23. Started by shimon956,

אנה עיזרו לי אני יודע שאסור לי לדבר על זה באתר אבל אני לו מוצא מישהו שיעזור לי לימצוא צורב טוב הלכתי לאתר של ksp ומצאתי שם את הצורב של asus רציתי לשאול מישהו מהאתר שבאמת מנוסה אם הוא צורב טוב ??? הצורב הוא 48*12*40

• 29 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. אוקי, התקנתי צורב חדש של lite on והכל יופי טופי, אבל משום מה הסידירום שלי עכשיו זוחל, לוקח מלא זמן להעתיק מידע מדיסקים. למרות זאת הצורב מעתיק מהר, שניהם על ATA33 עם DMA מאופשר.

25. היי אני לא אפרט את כל הסיפור אבל אני אסכם בזה שאין לי טכנאי שאני מכיר לכן אני עושה את הדברים בעצמי. אז ככה קודם כל, הUSB שלי של קדמת המחשב לא עובד. יש לי 2 חיבורים והם פשוט לא עובדים. אתמול כשניקיתי את המחשב ראיתי שהחוטים שמחוברים ללוח אם פשוט קרועים..אפשר קצת עזרה עם זה? מה בדיוק אני צריך לקנות ואיפה אפשר? אני רוצה פשוט 2 חיבורי USB לקדימה.. דבר שני, הכונן/צורב שלי לא מתפקד הכי טוב. יש פשוט דיסקים שהוא לא קורא..אני חושב שהוא הפסיק לקרוא כל מה שהוא לא CD רגיל אלא רק DVD אבל אני לא סגור על זה..בכל מקרה יש הרבה דברים שהוא הפסיק לקרוא. זה יכול להיות בעיה במחשב או שהכונן עצמו לא בסדר? ואם כן גם - אשמח להמלצה מה לקנות ואיפה. תודה

• 4 תגובות
    • 674 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.