אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אני רואה היום שמחירים של כונני SSD בנפח 240GB שיצאו לאור בשנות 2013 מבוססי על זיכרון MLC עולים אותו דבר כמו כוננים חדשים יותר משנת 2015 המבוססים על זיכרון מסוג TLC. נכון להיום מה עדיף לקחת ולמה? תודה אגב, אני מסתכל באתר של אייבורי לדוגמא MLC: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10055 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11502 TLC: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17763 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17175
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
חיפשתי באתר של סמסונג ולא מצאתי כמה פלטות יש לו. והאם הוא עדיף על הכונן WESTERN DIGITAL 640AAKA?
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק IBM SCSI LVD 10000RPM U160 כן זה אכן סוס עבודה, או לפחות אמור להיות קניתי אותו יד שנייה והוא לא ממש מהיר הבקר שלי הוא ADAPTEC 29160 (משהו סוף הדרך...) האם הארד דיסק מאבד ממהירותו במשך הזמן ? או שיש משהו שאני לא יודע וצריך לעשות בשביל שיפעל מהר ?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מהחיפושים ראיתי שהרבה מדברים על הסאמסונג, אבל ראיתיש אין להם 1.5TB. איפה הנקודה המתוקה של נפח מול מחיר ואיזה דיסק באמת מומלץ מבחינת שקט ואמינות.
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
בכניסת USB הרגילה לא עבד,אז קניתי ב70 שקל כרטיס סלוט שנותן לי יציאות USB 3 של trancsend,וגם איתו זה לא עובד,לבסוף נכנסתי לביוס והפעלתי את הUSB 2.0 שהיה כבוי,וגם בחרתי באפשרות full speed,וגם זה לא עזר,יכול להיות הלוח אם שלי לא תומך בUSB 3 ? זה דגם הלוח אם: asus p5ld2 se זה לינק למדריך משתמש סתם אם אתם צריכים: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2%20SE/e2705_p5ld2_se.pdf נראה לי נדפקתי כי כבר עבר חודש מהקניה,ופתחתי והוצאתי כבר מהמארז,אוףף..
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אצל דודים שלי שגרים דיי רחוק ממני, יש להם צורב DVD שעבד סבבה עד לא מזמן, היום האמא ניסתה להכניס דיסק ושום דבר לא עלה לה [ היא רגילה שזה קופץ אוטומטית ], היא נכנסה ל " מחשב שלי " וגילתה שהכונן לא מופיע שם בכלל. הדרכתי אותה בטלפון להיכנס להוספת חומרה חדשה ולהוסיף את הצורב אבל הוא לא הופיע שם, יש לה דיסק דרייברים אבל מה יש לה לעשות איתו שהכונן לא עובד? עכשיו, הכונן נפתח ונסגר כרגיל, יכול להיות שהתנתק לו הכבל IDE? היא טענה שהיה אצלהם טכנאי לפני חודש וחצי בערך שהחליף להם מאוורר שנתקע והרעיש, אולי הוא ניתק את הכונן בטעות? מה עוד יש לעשות חוץ מלבדוק אם הוא מחובר למחשב בכלל?
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
תרד זה מופנה לכל בעלי צורבי ה DVD-RAM שעד היום מחפשים מדיות DVD-RAM לצרוב עליהם ולא מוצאים... אז ככה, בשום מקום לא מצאתי שמוכרים מדיות בודדות(אם מישהו מכיר\שמע\ראה יותר ממוזמן להפנות את תשומת ליבי). ב COMP-IL נמכרות ב 150 ש"ח חמישיות דיסקים של FUJI:(כלומר 30 ש"ח ליחידה) http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=EDFUJRM475&Cat2Cat1ID=1425&Cat2ID=1727 ב E-BAY נמכרות עשיריות דיסקים של OPTODISK(שנמכרים ב COMP-IL ב 60 ש"ח ליחידה) ב 25$+משלוח כלומר פחות או יותר 150 ש"ח סה"כ - ומכאן 15 ש"ח ליחידה. אבל דיברתי עם המוכר והוא מקבל המחאות בנקאיות בלבד, לא פאיפאל. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=41793&item=5214238650&rd=1&ssPageName=WDVW א…
-
- 8 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אהלן קניתי מחשב חדש (בסגנון של המחשב שעולה 1550 שח באייבורי)והעברתי אליו את ההארד דיסק הישן כדי לחסוך בעלות השאלה שלי היא האם הוא מאט את המחשב ? והאם באופן משמעותי ? תודה רבה !! מפרט : cpu:Intel Core i3-2130, 3400 MHz Motherboard Name: Gigabyte GA-B75M-D3V כרטיס מסך מובנה :intel hd 2000 memory ram : 4gb ,1333 mhz ,transcend hdd : samsung hd200hj (200 GB, 7200 RPM, SATA II -3gb\sec ,buffer-8mb os :windows 7 64 bit
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
-
-
בתקציב של עד 1000 ש"ח משהו אמין ואיכותי ולאו דווקא הכי מהיר... תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
כפי שכתוב בכותר. הצורב שלי מת והחזיר נשמתו לבורא אחרי שנות שירות רבות. מחפש תחליף הגון שיעשה את העבודה בצורה טובה. מגבלות תקציב עד 150 ש"ח לערך. תודה זיו
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם צורב LITEON X52 עם ותק של 1/2 שנה בסך הכל, צרב בערך 500 דיסקים. תמיד משתמש ב- TDK או SILVERLINE ותוכנה NERO_EXPRESS או NERO. עד היום צרב X40 ללא בעיות. היום התחיל לפשל ולא מצליח לצרוב X40 DATA ללא נפילות, גם לא גומר VERIFICATION טוב ונתקע. אם צורב X16 אז פחות נופל. 1) האם באמת הוא מת? 2) מה מקובל/ מה מגיע לי - חדש? (חנות אמינה אך עדיין מה מקובל) תודה, יהודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. ב- 2000 windows ישנם 2 מודי עבודה עם הדיסקים basic ו-dynamic. רציתי לדעת: 1) מה ההבדל ביניהם? 2) אם המחשב שלי מחובר ל-storage שיש בו raid, האם יש היגיון להשתמש ב-dynamic? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן קשיח חיצוני של WD דגם mybook בנפח 4 טרה (עם חיבור חשמל חיצוני) עד לפני כמה ימים עבד מצויין לפני כמה ימים התחילה בעיה שכאשר אני מחבר את הכונן למחשב (דרך USB כמובן) המחשב מזהה אותו אבל לא מופיע אות כונן כשאני נכנס ל"מנהל הדיסקים" אני רואה אותו אבל מופיע לי לא מוכר וקופצת לי הודעה שמבקשת לאתחל אותו (כמו בצילום 1) לא משנה איזו סוג מחיצה אני בוחר כאני מנסה לפרמט אותו קופצת לי הודעה (כמו צילום 2) וכמובן שלא קורה שום דבר * ניסיתי במספר מחשבים ואותה התופעה מישהו מכיר פתרון?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
TOSHIBA, PLEXTOR,AOPEN,ASUS,LITE ON. אם אוכל לקבל המלצות גם מה לא לקנות זה גם טוב. תודה
-
- 4 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אני צריך כונן שישמש בעיקר לגיבוי של חומר, אבל אולי גם לעיתים ממש אשתמש בו, נראה לי שאני אקנה את השילוב הנ"ל, קראתי ביקורות ב NEWEGG של הדיסק הקשיח, והבנתי שיחסית לדגמים אחרים הוא אמין לאורך זמן, שזה מה שהכי חשוב לי, ולגבי המארז החיצוני, הסתכלתי ב KSP וזה נראה לי אולי הפירמה המוכרת היחידה - טרמל טייק, גם הצלחתי למצוא עליו ביקורות בסדר... אין לו קירור, אבל הבנתי שכמעט באף מארז חיצוני אין, אז אני מניח שזה לא מאוד קריטי... אז מה דעתכם? ושאלה טכנית - מה אני עושה לאחר הקנייה? האם יש לפרמט תחילה את הכונן הקשיח? אם כן, אז פשוט להכניס אותו קודם למארז החיצוני, ואז לחבר אותו ב USB לכל מחשב שהוא, ואז לפרמט? לאיזו שיטה לפרמט? וכמה זמן זה לוקח? ומיד אחרי זה הכל מוכן ואפשר להתחיל לעבוד?…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין בהמלצה להארד דיסק טוב ואיכותי של 3TB מעדיף כזה שולחני ולא נייד. אני מעדיף את המהיר ביותר שיש. תודה רבה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברים, לאחרונה רכשתי 2 הרדיסקים זהים כל אחד 2TB . חיברתי אותם במערך RAID 0 . כשאני מנסה לחלק אותם ע"י התוכנה בזמן התקנת וינדאוס, הוא מחלק לי רק 2TB ועוד 1.6TB לא מחלק והם נשארים "באוויר" כלומר סוג של שטח מת שאני לא יכול לעשות איתו כלום . (כשאני מנסה לפרמט את השטח ה"מת" הוא כותב לי שגיאה) דברים שניסיתי לעשות : 1. לפרמט כל דיסק בנפרד - עובד תקין לגמרי. 2. לחלק אותם ביחד בתוכנת צד 3 - אותו דבר כמו עם התוכנה של וינדאוס, לא עובד. 3. עדכון ביוס של הלוח אם לגרסה אחרונה - לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה ? ההרדיסקים תקינים לגמרי, אבל ב RAID 0 לא עובדים בעצם במלוא תכולתם ואני יכול להשתמש רק ב 2TB . לא נתקלתי בבעיה כזאת אף פעם, למישהו יש רעיונות ? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ללוח אם ASUS P4PE אני רוצה להתקין מערכת הפעלה על HD S-ATA תודה
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
קראתי את המאמרים בנוגע לRAID אבל אני לא מצליח להבין בתחלס מה זה נותן? מה היתרון על דיסק רגיל? מישהו יכול להסביר לי את זה בצורה פשוטה?! יש כאלה שלוקחים כחלק מהמערכת שלהם כונן גדול ועוד כונן RAPTOR קטן, למה זה טוב רק למערכת ההפעלה?! זה לוקח שנה להעביר מדיסק לדיסק לא?! WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD5000ABYS WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD5000YS WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS WD 500GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD5000AVJS WD 500GB (250GB/WD2500AAKS X 2) 16MB SATA2 7200 RPM מה ההבדל בניהם? הרי RAID זה חיבור שני דיסקים זה יכול להיות בכל אחד מהם לא?
-
- 5 תגובות
- 812 צפיות
-
-
עשיתי מערך RAID0 עם שני כוננים של SAMSUNG שאגב בHDTUNE מגיעים ל130 מגה לשנייה קיבלתי מהירות של 200 ומשהו מגה בשנייה :-) אמרתי עשר - בוא נשים עוד הארד דיסק - לצערי היה לי זמין רק של WD BLUE CAVIER - שלצערי הרב מסתבר שבבדיקה נותן רק 95 מגה לשנייה !!!!!!!! בכל אופן בRAID 0 עם שלושתם אני מקבל 200 מגה - ככה שאין שיפור בRAID 5 - אני מקבל כולה 100 מגה לשנייה ככה שיש ירידה מה שמראה שהטענה הרווחת שRAID 5 עושים רק עם בקר ייעודי - נכון לחלוטין ! השאלה - למה אין שיפור ביצועים עם 3 כוננים ?
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
אני מחבר את הדיסק הקשיח למחשב או דרך קופסה חיצונית שמחוברת ל USB. בשני המקרים פתחתי את הדיסק ואני רואה שהראש מסתובב והמחט הזו זזה פנימה אבל היא כל הזמן חוזרת ושוב מנסה לקרוא וככה כל הזמן. זאת אומרת יש חשמל והדיסקים בפנים מסתובבים והמחט נכנסת פנימה מנסה לקרוא. אז חשבתי אולי משהו נהרס בלוח של הדיסק ? ואז חשבתי לקנות כזה דיסק קשיח ולנסות להחליף בין הלוחות. הבעיה שאני לא מוצא כזה דיסק קשיח בשום מקום בארץ. WD - 1001FALS 00E3A0 לתקן במעבדה לא יודע התקשרתי לשתיים. באחת אמרו לי שרק הבדיקה זה מעל 100 שקל ואז תלוי מה התקלה יכול לנוע בין 200-500 שקל ועד 5000. מעבדה שניה רק הבדיקה זה מעל 300 שקל. השאלה מה אפשר עוד לע…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים, הרצתי היום בדיקת chkdsk שיגרתית דרך התוכנה המובנית של windows 7 ולהפתעתי היה רשום 8kb in bad sectors. המחשב שלי עדיין לא בן שנה... צריך לממש אחריות? זה בכלל מכוסה באחריות? לרוץ לעשות גיבויים או שאפשר לישון בשקט? תודה אנשים. (אגב הדיסק הוא samsung spinpoint F3 500gb)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אם יש לי שני כוננים קשיחים של 300GB האם אני יכול לעשות רייד רק עם 50GB מכל כונן בכדיי שיהייה כונן לווינדווס עם מהירות כפולה ? דרך אגב, איך נקרא הרייד שמכפיל את המהירות ..?
-
- 7 תגובות
- 626 צפיות
-
-
היי יש לי שני כונני SATA שאני רוצה לחבר ללוח אחד מהם כבר מורכב והוא מחובר ללוח לSATA1 שזה האדום (מאסטר) רציתי לדעת אם את השני אני מחבר לSATA2 השחור? הבנתי שיש קטע שנקרא RAIDE0 והוא הכי מומלץ מבחינת ביצועים, אם מישהו יכול להגיד לי איך אני בונה מערך זה אני אודה מאוד תודה אופס עכשיו שמתי לב שטעיתי בפורום,מנהלים, בבקשה להעביר לפורום המתאים, אני מצטער לא שמתי לב : :-[
-
- 6 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה על כונן חיצוני של 1TB. חשוב מאוד שהכונן יהיה ללא שנאי לחשמל, רק USB. חשבתי על My Passport Essential SE 1TB שעולה 595 ש"ח ב-KSP, או ST910004EXD101-RK של Seagate שזול משמעותית ועולה 440 ש"ח גם כן ב-KSP. מלבד ההבדל בגודל שלהם [ה-WD קטן יותר ב-3 ס"מ לאורך, לא משמעותי..] והתמיכה ב-USB 3 ב-WD יש הבדל אחר? אולי אמינות? עד כמה שווה להשקיע בתמיכה ב-USB 3? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-