עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. HITACHI 80GB 7200rpm ATA 2 מגה באפר איך אני מחבר?

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  2. Started by erangarubi,

הקובץ הגיע בפורמט RAR אז פתחתי אותו ואז הוא נפתח למלא קבצי RAR אז אני לא יודע אם אני צריך לצרוב אותו ככה או שאני צריך לפתוח עוד או מה ....

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  3. ד"ר אלי הררי, ממייסדי סנדיסק: "מחיר זכרונות פלאש יירד השנה ב-55% בהשוואה לשנה שעברה" (מקור themarker) הגיע הזמן! זו ירידה משמעותית+טוב לדעת שזו חברה של ישראלי...

• 4 תגובות
    • 622 צפיות
  4. Started by inglor,

שלום. אני בתהליך רכישת מחשב חדש ואני רוצה לברר האם לדעתכם יש הצדק לקנות 2 כוננים קשיחים (1 למערכת ההפעלה ו1 לקבצים) כמול הדמיית הדבר באמצעות מחיצות. בנוסף, האם יש למישהו נתונים לגבי זמן הכשל של כוננים קשיחים היום (בייחוד דגמים של 500GB) בממוצע. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  5. תנו לי המלצות צרפו את הסיבה לבחירתכם, ומה המחיר המשוער. תודה רבה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  6. שלום, אני בתהליכי הרכבת מחשב, רכשתי את לוח האם הבא https://www.gigabyte.com/Motherboard/B760-GAMING-X-DDR4-rev-10#kf כעת אני רוצה לקנות אמצעי איחסון, סדר גודל של 2Tb. שמתי לב שמידי פעם מפרסמים כאן דילים טובים של כוננים מאמזון. איך אני מוודא שהם יתאימו למחשב שלי? האם מספיק שהם יהיו חיבור PCLe 4.0? או שיש עוד דברים שחשוב להבחין בהם לפני שאני קונה? תודה

7. אז ככה... את המחשב שלי קניתי לפני שנה בערך, עם שני כוננים קשיחים של WD, ‏250 ג"ב כל אחד, מדגם WD2500KS-00MJB0 (עם הנתונים הסטנדרטיים: 16 MB Buffer,‏ 7200 RPM, ‏SATA2 וכו') כל כונן מקבל אות פיזית אחרת, אחד C והשני D. את Windows Vista התקנתי על C וכך אני עושה גם לגבי תוכנות שונות וכו'. ב-D אני מאחסן חומרים סטטיים כמו סרטים, שירים, תמונות וכו'. ועכשיו לתוכן השאלה: יש לי כונן 80 ג"ב לא ישן כל כך, גם הוא של WD, שיושב לי על המדף. דגם WD800JB-00JJC0. הוא לא SATA2 אלא IDE, אבל גם הוא 16MB Buffer, ‏7200 RPM ושאר נתונים כמעט זהים. הרבה זמן חשבתי להתקין אותו במחשב הנוכחי שלי, להתקין עליו את Windows Vista (כי 80 ג"ב זה די והותר למחיצה של מערכת הפעלה) ולהשתמש בשני הכוננים לאותם צר…

8. Started by yellow devil,

שאני מכניס דיסקים של DVD לצורב הDVD זה מראה כאילו שהם ריקים אבל הם לא אני צרבתי עליהם משחקים או סרטים... ואם אני מכניס דיסקים רגילים שהם לא דיסקים של DVD זה קורא אותם. איך פותרים את הבעיה?

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  9. אני רוצה לקנות זיכרון FLASH נייד (disk on key) בנפח של 16GB, חיפוש קצר באיביי נתן לי המון אופציות זולות של כל מיני חברות שונות ומשונות, ורציתי לדעת אם החברה כ"כ משנה במוצרים האלו? ראיתי זיכרון של 16GB של חברה לא מוכרת ב-60 ש"ח, וזיכרון בעל אותו נפח של חברת SanDisk ב- 200+. האם המחיר הגבוה שלוקחת חברה מוכרות מצדיק את התמורה? אני אשמח לקבל שמות של חברות שנחשבות לטובות בכל מה שקשור לזכרונות ניידים. תודה =]

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  10. Started by RDS,

אוקי, אז לפני כמה זמן הייתה לי בעיה במחשב, בה הייתי צריך לפרמט כונן שלם, אך בסופו של דבר הבעיה הסתדרה... אז החלטתי לגבות את המחשב.. בתחילה חשבתי שדיסק קשיח נוסף יפתור את הבעיה, וקניתי אחד כזה (HITACHI 250GB)... בסופו של דבר הבעיה נפתרה ללא הדיסק הקשיח... כרגע יש לי WD 160GB בשימוש, ואת הדיסק הנ"ל בנוסף... חשבתי להשתמש באחד מהם כגיבוי... יש לכם עצות? בעיקרון מערכת ההפעלה מותקנת על הדיסק שנמצא בשימוש כרגע (160GB) ואני מעדיף שלא להסיר את מערכת ההפעלה ולהתקין מחדש... נ.ב השגתי את הHITACHI בזול ולכן אני מעדיף שלא להחזיר אותו, אבל אופצית ההחזרה קיימת. תודה רבה וסליחה על החפירה

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  11. שלום חבר'ה, אני מקווה בזמן הקרוב להחליף את הכונן קשיח שלי לגודל של 160-200 GB. אני מחפש את הכי זול , אבל שלא יהיה זבל , שיעבוד טוב עם איזה 7200RPM (לא כמו אצלי עכשיו עם ה40 גיגה ) תקציב: לא יותר מ450 . תודה ויום טוב.

• 6 תגובות
    • 621 צפיות
  12. Started by dell,

שלום לכולם. יש לי 3 HD, אך אין לי מספיק חיבורי חשמל בשביל לחבר את הHD השלישי. אני לא מוצא משום מקום מפצל חשמל. מה אני יכול לעשות כדי לחבר את הHD השלישי .? או איפה יש מקום שאני יכול לקנות מפצל חשמל. תודה רבה ..

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  13. וזאת על מנת לבדוק איך הוא מתמודד עם עומס עבודה גבוה.

14. יש לי 2 הרדיסקים של 1TB . על אחד מהם יש וינדאוס ועל השני יש משחקים/מוזיקה/סרטים וכו' בגודל של כ 300GB . כשאני מחבר אותם ל RAID 0 מה קורה למידע שנמצא על הדיסקים?! תודה. עריכה : (שימו לב הודעת ה 3000 שלי )

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  15. שלום לכולם! אחרי שקראתי והבנתי את כל העניין של ה-RAID (תודה ענקית ל-taotao ) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=264081.0 נשארתי עם 2 שאלות: האם אפשר להקים שני מערכי RAID על בקר אחד/ לוח אם אחד (שיש עליו בקר RAID מובנה)? כלומר שאם יש לי 4 דיסקים קשיחים, הם למעשה יתפקדו כמו 2 דיסקים במערך RAID 1 יכול להתבצע? האם ניתן לחלק לפרטישן (PARTATION) מערך של דיסקים ב-RAID 1? כלומר אם יש לי שני דיסקים קשיחים שכ"א הוא 500 גיגה והם מחוברים יחד בRAID 1 האם ניתן ליצור ש50 גיגה יהיו של מערכת ההפעלה - כונן C ושאר ה450 גיגה יהיו כונן D אפשרי? האם יש המלצות ל בקרים מסוימים - חברות, דגמים וכו'? אני חושב לקנות את הלוח אם הזה: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_…

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  16. אני רוצה לקנות DVD-R, עכשיו רציתי לדעת איך הדיסקים האלו של HP: http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=310&cat=18 HP נראית לי חברה דיי רצינית (לא מאמין שהיא גם תקנה מחברה שתייצר באיכות ירודה) אבל מצד שני המחיר דיי מחשיד מישהו מכיר את הדיסקים האלו? הם יהיו לשימוש רגיל (סרטים, משחקים) לא איזה דברים מיוחדים.. תודה

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  17. Started by smack,

היי לכולם במחשב החדש שקניתי יש הארדיסק אחד:‏1TB 7200RPM, 32MB, SATA II‎ ורציתי להוסיף עוד הארדיסק מאותה חברה:‏160GB 7200RPM, 8MB, SATA II‎ בשביל שיהיה מיועד לעבודה רציתי לבדוק רק אם זה לא יעשה לי בעיות מבחינת הגודל(8,32)השונה בינהם תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  18. יש לי כמה שאלות בקשר לRAID כי אני ממש לא מבין בזה...וגם איזה RAID אני צריך... עכשיו... 1.איך עושים RAID בכלל ? (אם אפשר מדריך) 2.איזה RAID כדאי לי לעשות בשביל מהירות ולשימוש ביתי כמו סרטים ומשחקים באהרד דיסקים שהם WD 500AAKS (חצי טרה בייט 500 גיגה SATA 2) ואיזה RAID כדאי לי לעשות בשביל מהירות ולשימוש ביתי כמו שמשחקים וסרטים בארד דיסק MAXTOR STM3250820AS (אם אתם לא מבינים זה 250 גיגה SATA 2) ואיזה RAID כדאי לי לעשות בשביל מהירות ולשימוש ביתי כמו שמשחקים וסרטים בארד דיסק WD 800JD-00LSA0 (ארד דיסק 80 גיגה SATA 2 ) אם צריך עוד משהו אני יביא.. ותודה על העזרה !

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  19. שלום לכולם!!! ברשותי מחשב בעל דיסק קשיח בחיבור SATA II. עם הזמן הולך ואוזל נפח האיחסון בתוכו ,ולכן אני נאלץ לקנות דיסק קשיח נוסף. אחרי שהסתכלתי בכמה אתרים חשבתי ללכת על משהו "כבד" - 500GB,אך אני מתלבט בין שני דגמים: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5006 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4526 אשמח אם תיעצו לי במה לבחור.. דבר נוסף וחשוב יותר נעוץ בחיבור הדיסק הקשיח - אני יודע שאין ב SATA II את המושגים MASTER ו SLAVE ,ולכן רציתי רק לשאול איך צריך לחבר את שני הכוננים ביחד(האם צריכים הגדרות מסוימות או דגם מיוחד או שפשוט מחברים וזהו...) בתודה מראש!!!!

• 6 תגובות
    • 621 צפיות
  20. Started by nissim,

המחשב שלי מחולק לשני כוננים C וD כאשר אני בודק ב"מחשב שלי" את כמות הזיכרון הפנוי והתפוס יש הרבה יותר זיכרון תפוס מאשר כשאני בודק את הגודל של כל התיקיות והקבצים בתוך הכונן. זה קורה בשני הכוננים וזה מראה לי שיש כמה ג'יגה יותר מאשר אמור להיות. נ.ב בדקתי גם את כל הקבצים הניסתרים והWINDOWS מותקן בכונן C אשמח אם תגידו לי מה הבעיה ואיך לפתור אותה תודה מראש

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  21. Started by sbc1969,

שלום לכולם, אני מחפש כונן איסחון נייד, בגדול הייעוד שלו יהיה לאיחסון סרטים וגיבוי המחשב (סדר גודל של 500 GB עד 1 TR) ושאני אוכל לניידו. להבנתי WD היא חברה מרכזית בתחום ואני שמתי עין על ה: My Passport Essential SE 750 GB במחיר של 120$ וה-My Passport Elite 500 GB של WD במחיר של 60$ לכן אשמח לדעת, לפני הקניה להתעייץ במספר שאלות: 1.) האם יש חיבורים מהירים יותר בתחום מאשר USB 2/3? 2.) מהן החברות המומלצות בתחום? מהו טווח המחירים הריאלי? 3.) האם הכוננים שבחרתי נחשבים סטנדרטים ובשימוש? 4.) אני יודע שזה נשמע מטומטם...אבל הכוננים האלה הם כונן קשיח או שזה כמו DOK, כונני פלאש למיניהם? אם לא...האם יש כוננים אחרים בנפחים כאלה שהם כן? הכיוון הזה שווה בכלל? 5.) מישהו הבין את ההפרש ב…

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  22. ברצוני לרכוש הארד דיסק ללוח אם : A7V8X-X של ASUS. מה דעתכם על ההארד דיסק הזה http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=966 ?

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  23. אני רוצה שהוא יהיה חיבור SATA II ולא SATA I כדי שהוא יהיה מתאים גם ללוח אם הבא שאני יקנה... (SATA II מתחבר ל-SATA I נכון?) רצוי באפר של 16 מגה... אני חושב שאלה הדרישות מהכונן... אין לי עדיפות לשום חברה-אני פתוח להצעות! כמובן שכל הדרישות צריכות לעמוד בתקציב (600-700 שקל) ובכסף הזה אני רוצה כונן כמה שיותר גדול- 250 GB מינימום... אני מוריד,מקודד וצריך כמה שיותר נפח במחשב... יש לי שאלה בקשר לחילוק מחיצות... בעזרת איזה תוכנה אני עושה את זה? כרגע יש לי במחשב כונן 160 GB נגיד אני אוסיף כונן של לדוגמא 250GB, אני רוצה לחלק ככה שיהיה לי כונן אחד במחשב של 40GB ועוד כונן שכל מה שנשאר... זה אפשרי לעשות את זה? כי יש לי המון מידע בכונן של ה-160 ואני מאוד מפחד לאבד אותו.... אם אני אחל…

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  24. Started by noa5551,

היי, אני צריכה המלצות לכונן פנימי שיתאים ללפ טופ של דל inspirion 1440. מה ההבדל בין המהירויות השונות, והאם שווה להשקיע עוד 100 ש"ח (520 במקום 420) בשביל מהירות של 7200 ופחות זיכרון (320 במקום 500 ג"ב)? כוננים קשיחים פנימיים של ווסטרן דיגיטל הם טובים? תודה

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  25. שלום, אני רואה כל הזמן את הנתונים של ה-300 מגה בייט לשניה וה-3 ג'יגה לשניה בנתונים של הלוחות אם.. אפשר הסבר? בבקשה לפרט אני ממש לא קלטתי אם זה בכלל קשור ל-Raid. תודה.

• 3 תגובות
    • 621 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.