אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל מומחי הפורום. ברשותי מחשב מהמפרט הבא: asus p5rd2-vm, pentium 805, 2X512 DDR2 PQI, 7600GS, NEC DVDRW, Codegen500W, Thermaltake VR cooling הדיסקים הקשיחים: 1 WD 29 GB 300BB PATA for system 2 WD 250KS 250GB 16MB SATAII בכל אופן, הדיסק השני חדש יותר ומסיבה זו עוד לא התקנתי עליו את מערכת ההפעלה. הבנתי שהלוח שלי תומך במערכי RAID. המחשב משמש לכל המטרות כולל משחקים וסרטים. באם אקנה דיסק קשיח נוסף מסוג 250KS ואחבר אותו על RAID 0+1 האם יורגש שיפור מהותי (איני זקוק למקום רב ומעדיף גם גיבוי)? כיצד בפועל עושים את המעבר ל RAID??? לא הצלחתי למצוא ספרות רלונטית על כך בספרות לוח האם. דרך אגב השבב הרלונטי הוא ULI 1575 אם אני לא טועה והוא תומך בוודאות בRAID וגם ב- JBOD…
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
היי היי, יש לי הארדיסק אחד שמוגדר כדינאמיק, אז חשבתי שאולי תוכלו להגיד לי במה זה שונה מהFAT או הNTFS הרגילים, איך זה קרה ואיך משנים לפאט. גם רציתי לדעת איך לינוכס מגיב להארדיסק שמוגדר כדינאמיק ואיך עושים לו מאונט ללינוכס (אם אפשר). תודה על עזרתכם.
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
יש לי Sandisk Cruizer 1GB ואני מודה שקצת שחקתי איתו ועכשיו במקום 1GB אני רואה מקום פנוי של רק 1MB . נסיתי לפרמט מ FAT ל FAT32 ואו NTFS אך אני מקבל כל הזמן הודעה שהדיסק קטן מידי לבצוע הפעולה. האם יש מה לעשות בנדון? לא רוצה לזרוק אותו הוא עלה לי לא מעט כסף. אנא עזרתכם.
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
קניתי RAPTOR 150GB והוא משמיע רעשים מוזרים רעשים כמו רעשים בהארדיסק ישן (כאילו הוא חושב) האם אני אמור לשמוע את ההארדיסק ?
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
אהלן , קניתי מחשב חדש (לא קניתי איתו כונן פלופי) וכשניסיתי לחבר את הכונן הפלופי אני רואה שבכבל שאני מחבר בין לוח האם לפלופי חסום מעבר אחד ואי אפשר לחבר בינהם , אז רציתי לדעת אם אפשר בכלל להוציא את המקל שאי אפשר להכניס או צריך לרכוש פלופי חדש.
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום, ברשותי HD מסוג Maxtor OneTouch 500G, ללא השנאי המקורי. הHD מגיע עם שנאי 2 אמפר (בדקתי אצל חבר שברשותו השנאי המקורי). רכשתי שנאי דומה שהומלץ ע"י המוכר בחנות אלקטרוניקה, אך בדיעבד התברר שהוא 3 אמפר. האם יש בעיה לחבר את הHD לשנאי הזה?
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
קניתי לאחרונה דיסקים של VERBATIM DVD+R x16 made in japan, בעלי מדיה קוד YUDEN000T03. צרבתי דיסק אחד והתוצאות שאני מצרף נופלות בהרבה מהתוצאות שאני מקבל כאשר אני צורב, על אותו צורב ובאותה מהירות, דיסקים בעלי מדיה קוד YUDEN000T02 אשר קניתי לפני כשנה. ניתן לראות את סוג הצורב ואת הקושחה בסריקות שאני מצרף. את שני הדיסקים צרבתי במהירות x12, בהפרש של מספר ימים זה מזה. הסריקות מתבצעות ב 8ECC, אם זה משנה. מישהו יכול להסביר מה פשר ההבדלים הגדולים בין T02 ל T03? זה TY אחרי הכל, לא? אשמח לעצות לשיפור איכות הצריבה על ה T03 או הסבר אפשרי לפשר הצריבה הלא טובה. תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
איך שניים כאלה יעבדו בraid http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3073 האם המהירות שווה תכסף או שעדיף לקנות אחד
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
היי, אני פשוט לא יודע כמה באמת חדש הנושא שיש בנעוץ - כי לפי מה שמופיע זה בערך שנה אחורה בכל מקרה, אחרי לא מעט בעיות עם צורב יחסית ישן NEC 3520AW - ואחרי שעברתי לwindows 7 ואחרי המון זמן בלנסות לתקן שגיאת power calibration error החלטתי להחליף צורב... בקיצור - אני צריך צורב DVD, אני יודע שזה ילדותי אבל חשוב לי כמעט יותר מהכל שהוא יהיה חדש, כזה שלא הפסיקו לתמוך בו כבר לפני שנתיים או שלוש משהו חדש שיצא לפני כמה שפחות זמן אחורה אני צריך חברה אמינה, וצורב שיצרוב על dual layer הכי הרבה HD וכד' לא באמת משנה לי כי סרטי HD אני רואה מהמחשב ישירות לטלוויזיה אז אין לי באמת צורך בזה. לגבי מחיר אני לא ממש נעול על מחיר, אבל אני לא הולך לבזבז 300 ש"ח על צורב שאני אשתמש בו פעם בחודש בערך.…
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
ברצוני לרכוש הארד דיסק ללוח אם : A7V8X-X של ASUS. מה דעתכם על ההארד דיסק הזה http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=966 ?
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
-
מה ההבדל בין שני הצורבים הנ"ל? איזה צורב יותר טוב מבינהם (ללא התיחסות ליחס עלות-תועלת)? ומה הצורב הכי משתלם מבין הצורבים באתר הבא בתקציב של כ-200 ש"ח (עם חריגות קטנות)? http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?catCode=10&ParentID=0 תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
לפני כמה ימים נתקע לע המחשב עשיתי ריסטרט והוא ניתקע שוב באמצע העליה, כיביתי את המחשב ואז הדלקתי והוא חזר לפעול אך לקח למחשב הרבה זמן לעלות מאז הוא עובד כרגיל גם כיביתי אותו מאז שוב והוא חזר לתפקד... אבל כשאני מעתיק אליו קבצים נשמעים רעשים כאלו כיאילו הוא מתאמץ לכתוב מה שלא היה פעם.. האם זה אומר שהכונן הגיע לסוף חייו? ואם כן למה כדאי להחליף היום?
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
-
שלום לכולם קיבלתי מחבר הרדיסק חדש 250 גי'גה IDE ובאתי לחבר אותו למחשב ולא שמתי לב שאני מחבר את כבל IDE הפוך ודחפתי את אחד הפינים שבהרדיסק לבפנים לקחתי פלייר קטן ובזהירות הוצאתי את הפין החוצה חזרה למקום אחריי שחיברתי את ההרדיסק למחשב הוא עובד מאוד איטי האם ניגרם נזק כתוצאה שאחד הפינים ניפגע? האם יש אפשרות לתקן?
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
גיסי קנה MAC חדש והוא רוצה לקנות כונן חיצוני לגיבויים. חבר שלו המליץ לו על הכונן http://www.rocstor.com/Products/rocpro-800av.html אבל עד כמה שהבנתי זה עולה כ1300 שח' בארץ מחיר שנראה לי קצת (מאוד) גבוה, אבל הידע שלי במקים שואף לאפס כך שיכול להיות שאני טועה. דבר ראשון רציתי לשאול האם מישהו מכיר את הכונן הספציפי הזה ומה דעתו עליו. כמו כן, האם כונן למק צריך איזשהו יחס שונה מכונן לPC רגיל - יש בעיות תאימות כלשהי עם הכוננים הרגילים של הPC? האם יש לכם אולי המלצות אחרות לכונני גיבוי למק (שעובדים עם הTIME MACHINE). התקציב לא מוגדר בשלב הזה - הוא אכן שיקול אבל לא שיקול יחיד והבחירה תעשה לפי מכלול שיקולים לכן בשלב זה אני משאיר את האפשרויות פתוחות.
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
ok אז ככה ... היה איזה וירוס מעצבן כניראה שעשה לי הרבה בעיות , אז התקנתי ווינדוס חדש על ארד דיסק אחר הבעיה היא שהארד-דיסק הקודם פתאום לא עובד בגלל... הווינדוס מזהה אותו אך אי אפשר להכנס אליו אני מנסה לעשות לו בדיקת שגיאות בתקווה שאולי זה יציל את המידע האבוד אך הווינדוס מסרב לעשות זאת יש איזה שהיא דרך האחרת לעשות את זה או אולי איזה תוכנה טובה שיודעת גם לעשות זאת ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
-
אני מפעיל את המחשב כדי להתקין ווינדואס אחרי חלק מהטעינות פתאום מופיע לי באופן חוזר כאילו RETRY השגיאה הזאת: Intel UNDI, PXE-2.0 (build 067) a copyright © 1997,1998 intel corporation PXE-E61: Media test failure, check cable ה- a זה כדי לסדר את הסוגריים אז תתעלמו ממנה מישהו יודע מה הבעיה ואיך לסדר אותה?
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
-
מישהו יודע למה ההארדיסק שלי חסר מנוחה? כל הזמן מתבצע איזשהו access, ומעבר לזה שהוא די רועש אני מניח שזה לא מוסיף לו בריאות. רעיון למישהו? אגב - לא עושה רושם שיש process אחד ספציפי שמעסיק אותו במיוחד. תודה
-
- 5 תגובות
- 648 צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי מחשב מTMS. במפרט שהרכבתי בחרתי ב http://tms.co.il/product_info.php?cPath=55_255_190_419&products_id=3139 ככונן קשיח עקב לא מעט המלצות חמות שקיבלתי. לפני מספר דקות קיבלתי שיחה מTMS ובה נאמר כי הדגם הזה לא זמין כרגע, ולא ידוע מתי יגיע משלוח נוסף. השאלה שלי היא, האם עדיף לקחת את המקביל של סמסונג http://tms.co.il/product_info.php?cPath=55_255_56_426&products_id=3398 במקום? אודה לכם מאוד על כל תשובה. יניב.
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
אני מוכר את הדיסק קשיח שיש לי עכשיו (320GB WD3200AAKS ב 200שקל) ואני רוצה לקנות לאצמי 500GB עד 300שקל. צריך המלצה לדיסק קשיח טוב ומהירות ושלא יהיו בעיות, תודה.
-
- 5 תגובות
- 648 צפיות
-
-
יש לי סוני אריקסון w800i.
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
אתמול קיבלתי את הדיסק 3200AAKS החדש שלי. הרכבתי אותו, הכל טוב ויפה, התוכנה HDDlife הראתה health 100% וגם performance 100%. יש לציין כי הדיסק מאורר טוב ואף קר משמעותית מ2 הדיסקים הקודמים שלי (2X80GB IDE). לאחר יצירת מחיצות בדיסק החדש ופרמוט המחיצות, רמת health ירדה בפתאומיות מרגיזה ל78%. לאחר התחלת העברת נתונים אל הדיסק הקשיח החדש ופריסת אימג' של מחיצת מערכת ההפעלה מהדיסק הישן, רמת הhealth ירדה ל75%. עכשיו, לאחר העברת כ10-15 ג'יגה מהדיסק הקשיח החדש לדיסק קשיח אחר, ירדה רמת הhealth ל74%. זה רק אני או שמשהו פה לא בסדר? הייתי רוצה שתתנו את דעתכם בעניין ואם אפשר גם את התוכנה של WD לבדיקת הדיסק, אני אסמוך על תוצאות התוכנה הזאת הרבה יותר ממה שאני סומך על HDDlife.
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-