עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by pcadmin,

ברשותי nas של iomega ix2-200 שהמערכת הפעלה שלה הלכה, איך מתקינים את המערכת הפעלה מחדש?? (המערכת אמורה להיות על הדיסיקים קשיחים)

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by NI4NI,

שלום WINDOWS מכילה אפשרות מובנית לדחוס את המידע על כל כונן כדי להרוויח עוד מקום. כיום לא מקובל להשתמש בזה כי נפחי הכוננים ענקיים ממילא ומחירם זול (אני לא מתייחס לעליה הזמנית במחירים בגלל השטפונות). אני זקן מספיק כדי לזכור איך כשהיו דיסקים של 850MB ואפילו פחות, הייני משתמשים באופציה הזאת כדי להשיג עוד קצת מקום. עכשיו קניתי כונן SSD קטן למדי (64GB) ותהיתי אם לא כדאי לי להפעיל את הדחיסה עליו. ככה אני משיג יותר מקום והמחיר נראה העמסה קלה על המעבד שיצטרך כל פעם לפתוח את הקבצים - אבל זה לא נראה לי משימה קשה למעבד בימינו. האם זה כדאי ? האם מישהו ניסה את זה ? האם זה גורם לבעיות ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by imac,

לפי מה שהבנתי, הצורב בה עם קושחה שלא תומכת ב Booktype (לפי מה שהבנתי זה קשור לתמיכה במכשירי דיוידי, אנא תקנו אותי אם אני טועה), אך קיימת קושחה בשם N0AD שמאפשרת את זה, האם מישהו יכול להרחיב קצת בנושא ולומר בקצרה האם כדאי לעדכן לקושחה לא רשמית ?

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  4. Started by TermiNal,

שלום. הצורב הרגיל שלי נהרס אתמול ואני ואבא שלי החלטנו שהגיע הזמן ללכת על צורב DVD במקום עוד צורב רגיל, ויש לנו מספר שאלות בנושא. קודם כל התקציב הוא 500 ש'ח ואני זוכר שקראתי דברים טובים על NEC אז חשבנו ללכת על זה - NEC 3500A מ-KSP שווה? יש משהו יותר טוב מזיגזאג? או אולי יש משהו אחר בתקציב מ-KSP? וגם חשוב לי שאני יוכל לגבות דברים על מדיה של DVD כי יש יותר מקום מן הסתם, ה-NEC מסוגל לעשות זאת? אם לא? איזה צורב אחר מסוגל לכך בתקציב שלי? עכשיו אם הצורב הוא bulk (הוא bulk או לא?) אז הוא מגיע בלי תוכנה וכבל נכון? אז איזה תוכנות יש בשביל צריבת DVD? והכבל הוא כבל IDE רגיל שאני צריך לחבר כמו שחיברתי את הצורב הרגיל שלי? וזה שהצורב צורב מדיות DVD לא אומר שהוא לא יכול לצרוב על דיסקים ר…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by yaniv_appX,

התקנתי את המערכת הפעלה על הssd ולאחר שהתקנתי הכל כולל דרייברים המקום שנותר היה 205 אך לאט לאט גם עידכנתי וירד ל194 ועכשיו ירד ל191 ג׳יגה פנוי... יש איזושהיא בעיה?אני מפחד שעםהזמן זה ימשיך להתמלא ולא ישאר לי בכלל מקום ושזה יסתום או ״יהרוס״ את הביצועים של הכונן. יכול להיות שזה באמת העידכונים או שזה פשוט מידע סתמי שממלא אותו?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by astar86,

יש לי צורב דיוידי מותקן במחשב ורציתי לדעת איך אפשר לצרוב קבצי bsplayer לdvd

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  7. שלום יש לי מחשב נייד עם הארד דיסק מובנה האם יש אפשרות להתקין את כל התוכנות והמשחקים שעל הארד דיסק הזה במכה להארד דיסק מובנה אחר של מחשב נייח? ואם כן אשמח לקבל מדריכים

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by yuyudodo,

אנשים פה טוענים שהצורבים של NEC לא אוהבים מדיות זולות, משמע שאם יש לי 3550A הוא לא יצרוב על סילבר ליין? שנית שאלה קצת כללית. כמה זמן לוקח לצרוב דיסק דיוידי מלא ב8X וב 16X תודה...

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  9. Started by eyal00,

שלום, קניתי את הצורב ASUS 1814BLT שתומך בLIGHTSCRIBE ואני לא יודע איך משתמשים בזה. קיבלתי 2 דיסקים של LS עם הצורב. יש אולי מדריך לצריבת LS?

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  10. Started by Oranili,

.. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 486 צפיות
  11. Started by House M.D.,

אני מעוניין בהמלצה לצורב DVD , עד 140 ש"ח. הבעיה היא שאני צריך צורב SATA אבל עם חיבור מתח molex ולא מחבר sata. זה מכיוון שלספק שלי יש רק שני מחברי SATA ושניהם בשימוש בדיסקים הקשיחים שלי.

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  12. שלום לכולם, יש לי במחשב כונן DVD: LG DVD-ROM 8162B. בשנתיים הראשונות שלו הוא פעל מצויין ואז פתאום הוא הפסיק לקרוא DVD וזה כבר למעלה משנה וחצי ככה. בעוד שהוא מצליח לקרוא כל CD בצורה מצויינת - הוא לא מצליח לקרוא אף DVD (צרוב, מקורי...). דברים שניסיתי לעשות ולא עזרו: - לנקות את העדשה עם CD מנקה של SILVERLINE (מכירים את השטות הזו??!) - לשדרג את ה-Firmware לגרסה הכי חדשה (033). מה עכשיו? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 523 צפיות
  13. ברשותי כונן קשיח פנימי של סמסונג בן 5 שנים ששימש לגיבוי, במחשב נייח (מ"ה: חלונות 7 64) והיה תקין. במעבר למחשב חדש "הבחור" מסרב להפתח, תקע את עליית המחשב, דרש פירמוט, כשניסיתי להשתמש בתחנת עגינה חיצונית גם דרש פירמוט בקיצור אני בשוק זה הרי הגיבוי, כבר אין לי שערות לתלוש. המשמעות: מסירה לחברה המתמחה בשיחזור נתונים המשמעות: "חור גדול במכנסיו" המשמעות: לא בא לי ניסיון אחרון: לנסות להפעיל אותו דרך מחשב אחר. אופן הפעולה: שימוש בתחנת העגינה החיצונית שלי עם מחשב נייד ומ"ה חלונות 8 התוצאה: הכונן מגיב ונפתח (האוריקה) התוצאה: אני בהלם מוחלט !!! חסכתי כמה אלפי שקלים (והטכנאי טען שהכונן תקול) ברצינות: א. האם יש הסבר הגיוני לדבר ? ב. האם הכונן תקול באמת ולא כדאי …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by SY,

שלום שלום (הודעה ראשונה בפורום תודה..) אז ככה: 1.אני מחפש לקנות הרדיסק 120 גיגה, עכשיו ברור שברור שבארץ זה עולה הון ובחו"ל הרבה פחות, יש לי קרובת משפחה שנסעה לניו יורק (חוזרת שבוע הבא אז מהר אנשים..) וזה רק עיניין של להביא לה את שם הדגם והיא מחזירה לי את המוצר.. חשבתי על אחת ההצעות שיש פה: http://www.newegg.com/app/viewproduct.asp?DEPA=&submit=Go&description=120gb אני לא זקוק להסברים מפורטים מדי.. אני סך הכל מחפש הרדיסק שלא ימות בעוד 3 שנים ושיחזיק כמו כל האחרים שהיו לי.. יפה אז זה היה 1 עכשיו לשני: 2.אז יש לי כאן 2 הרדיסקים שמחוברים למחשב: אחד בתוך המחשב והשני בתוך מה שנקרא "מגירה" שאני אקבל את השלישי הנ"ל כבר לא יהיה לי מקום (פיזית כמובן... ) בקיצור...…

• 5 תגובות
    • 859 צפיות
  15. שלום, יש ברשותי הארד דיסק WD3200AAKS (נפח 320GB, זיכרון נדיף 16MB), וכן הארד דיסק WD1002FAEX (נפח 1TB, זיכרון נדיף 64MB). השאלה שלי היא האם כדאי להשתמש בשני הכוננים, הגדול עבור המסמכים והקטן עבור מערכת ההפעלה, התוכנות והמשחקים, או שעדיף להשתמש רק בכונן הגדול כיוןן שהוא מהיר יותר (כמובן בשתי מחיצות נפרדות - אחת למערכת ההפעלה והתוכנות, ואחת עבור המסמכים)? השאלה היא בעצם, האם בכך שמערכת ההפעלה נמצאת על כונן נפרד זה מחפה על המהירות הנמוכה של הדיסק? (מדובר במערכת הפעלה ויסטה, אם זה משנה)

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  16. היי יש לי מפרט להלן ואני חייבת לרכוש דיסק גיבוי חדש כי הדיסק המהיר מלא משום מה בתוכנות והדיסק השני גם התמלא די מהר, בגלל שזה לצורכי עבודה ויש קבצים כבדים אני צריכה למצוא פתרון וגם לגבות את זה כמו שצריך אז אשמח להמלצה האם כדאי לדעתכם פשוט לקנות דיסק קשיח יותר רציני בנוסף ולהחליף את הקיים שיהפך לגיבוי או לקנות אחר שיהיה כגיבוי... אודה לכל עזרה, להלן המפרט הקיים: Mainboard : ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-A Chipset : Intel Haswell Processor : Intel P6 @ 3600 MHz (max : 4000) Physical Memory : 16384 MB DDR3-SDRAM Video Card : Intel® HD Graphics 4600 Hard Disk : SAMSUNG HD103SJ ATA Device (1000GB) Hard Disk : Samsung SSD 840 EVO 120GB ATA Device (120GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. אני חושב לרכוש הארדיסק 500 גיגה של SEAGATE. יש הסתייגויות כלשהן לגביו? אני מחפש משהו שקט, שגם לא יהיה איטי מדי. הווסטרן הרעישו לי. כנל דיסק מחברה אחרת. לכן חשבתי עליו. יש פה איזה הודעה שנותנת לינק לבדיקת סיגייט נגועים, זה יצר אצלי חשש מסוים עכשיו לגביו. מישהו יכול להסביר מה הקטע?

• 4 תגובות
    • 806 צפיות
  18. היי פתחתי את המחשב, חיברתי את הדיסק, וינדוס רואה אותו ,הכל בסדר, מתחיל להעביר נתונים והולך לישון כשאני משאיר את המחשב דולק כי זה לוקח שעות הגיבוי, שעד הבוקר זה יסיים. בבוקר אני קם - הדיסק נעלם, לא מזוהה ע"י וינדוס. לא מופיע ב MY COMPUTER וגם לא מופיע ב DISK MANAGE בקליק ימני שעושים על MY COMPUTER. עשיתי ריסטרארט , נכנסתי ל BIOS , הוא מופיע ב BIOS אבל שוב לא מופיע בוינדוס. זה דיסק מפורמט והכל, אני מגבה בצורה תכופה בצורה כזאת. מה לדעתכם קורה פה? במחשבה שנייה אני אשאל את זה בפורום "תמיכה טכנית"...

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  19. Started by jackhammer,

שלום לכולם. אני מחפש כלי כדי להעביר HDD ל SSD. לא אכפת לי שיעלה כסף אבל שיהיה משהו אמין ומקצועי. אנחנו רוצים להתחיל להעביר משתמשים למחשבים עם SSD והתקנה מחדש של כולם קצת בעייתית... אני יודע שיש כלים כמו של פראגון https://www.paragon-software.com/technologies/components/migrate-OS-to-SSD/ ושל אקרוניס http://www.acronis.com/en-us/business/enterprise-solutions/server-partition-management/ (אולי המוצר של אקרוניס לא המוצר הנכון בשביל מה שאני מחפש אבל זה מה שמצאתי אצלהם). אם מישהו יכול להמליץ לי על מוצר כלשהו, או לחלופין לתת פידבק טוב על אחר מאלה שציינתי אני אשמח. תודה מראש

• 17 תגובות
    • 4.6k צפיות
  20. Started by I7210I,

שלום יש לי זיכרון נייד של WD 750GB והוא הועבר מFAT לNTFS. רציתי להחזיר אותו לFAT אז ניסיתי להשתמש בתוכנה בשם Aomei NTFS to FAT32 Converterהתוכנה עשתה לי מכל ה750GB עכשיו רק 7.59GB איך אני מחזיר את זה למצב שהיה קודם?או אפילו לFAT אבל באותו הנפח?תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. הצורב Philips DVDRW885 עולה 600 ש"ח אבל ידידה שלי שקנתה אותו מוכרת אותו ב-350 ש"ח. (חדש כולל אחריות) והצורב השני NEC 3520A עולה 320 ש"ח אומרים שפליפס נחשב לצורב מעולה יותר מאשר NEC. הצורב NEC 3520A טוב רק בגלל מחירו הלא יקר והצורב נותן ביצוע טוב למחיר. אבל פליפס הוא טוב יותר מבחינת ביצועים לא? עדיף את פליפס או NEC ? אני לא יודע מה להחליט, עליי לתת תשובה לידידה שלי אם אני קונה או לא. תודה.

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. Started by - Idan -,

או לחילופין, "הקלטה" של תוכנית טלויזיה/סרט בזמן שידור ישר להארד-דיסק. ניתן לעשות את זה בעזרת חיבור S-Video? יש לי כרטיס מסך רגיל עם יציאת S-Video, כניסת S-Video בטלויזיה וכבל מתאים. הסתבכתי כבר עם כל מה המידע שמצאתי בגוגל. מה גם שרובו ישן ואולי לא רלוונטי. אשמח לעזרה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. ברשותי מחשב עם לוח אם בן 3 שנים של MSI (לא מצליח לזהות איזה דגם) עם צ'יפסט 865PE אליו מחובר הארד דיסק ישן של 80 GB בחיבור SATA 1 אני מעוניין לקנות הארד דיסק חדש של WD בנפח 250 GB בחיבור SATA2. האם זה יתאים או שיהיה עלי לקנפג איכשהו את הביוס???

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  24. עריכה: הכוננים אינם זהים . הישן : WD800JB. החדש: WD800BB.הבנתי שה "BB" איטי יותר... אהלן חבר'ה שאלתי היא כזאת: אני מחזיק במערכת מחשב מלפני כ 5 שנים הכוללת הארד דיסק 80gb של WD בחיבור IDE. לאחרונה קיבלתי הארד דיסק זהה, שהיה חלק ממערכת מחשב "צעירה" יותר ובנוסף אני גם בטוח שהוא עבר שימוש פחות מסיבי משלי (פרמוטים,התקנות ומחיקות וכו'). אני רוצה להשתמש בהארד דיסק החדש כהארד דיסק ראשי שעליו תותקן מערכת ההפעלה והוא יכיל את התוכן ה "חשוב" (תמונות מסמכים חשובים וכו'); ובהארד דיסק הישן אאכסן סרטים, שירים,משחקים ועוד קישקושים שעדיף שלא יהיו על ההארד דיסק שעליו נמצאת מערכת ההפעלה. לצורך זה אני רוצה לעשות בדיקת תקינות לשני ההאר דיסקים ולבדוק מי מהם במצב "בריא" יותר. כדאי לדעת איזה מההא…

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  25. Started by sashakrik,

שלום, חודש הבא בן דוד שלי טס לגרמניה ומכיוון שה- crucial M4 128GB (נקנה בקבוצתית) פשוט לא מספיק לי מבחינת נפח חשבתי לבקש ממנו שיקנה לי שם כונן בנפח 256. מישהו מכיר חנות/חנויות זולות בגרמניה ? יותר ספציפית ברלין

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.