עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. השאלה בכותרת

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  2. ידידה שלי מחפשת לקנות אולטרהבוק, ובעוד שברוב העניינים הנוגעים לכך אני יכול לייעץ לה לא רע, שאלה אחת התקילה אותי. ברוב המוחלט של האולטרהבוקים, הכונן שמגיע עם המחשב הוא כונן SSD, ובד"כ יש הפרש גדול בין המחיר של דגמים הבאים עם כונן של 128GB לאלו עם נפחים גדולים יותר. העניין הוא, שהיא צריכה יותר שטח אכסון מאשר אותם 128GB, אבל היא לא באמת צריכה את התוספת במהירויות של SSD. היות ובמחשבים הללו הכונן לעיתים קרובות אינו בתצורה המאפשרת החלפה בHDD (ולפעמים הוא אינו ניתן להחלפה עצמית בכלל), ולהסחב עם כונן חיצוני זה לא משהו שבא לה לעשות, נשאלת השאלה - האם מעשי להשתמש בחריץ הSD לצורך הרחבת שטח האכסון באופן קבוע? בסמארטפונים וטאבלטים זה המצב בד"כ, אבל אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי למחשב…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by matan13,

קיימת אפשרות יישום RAID ב-win xp ? יש חיה כזו ? ואם כן, אשמח בקצרה איך מתחילים לבצע. כי ממה שאני יודע אני צריך להתקין קודם את האופציה לביצוע RAID. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 944 צפיות
  4. שלום, ברצוני לדעת אם יש כזה דבר מגירה להארדיסק שאני שם בתוכה הארדיסק IDE רגיל, אך שהיא מתחברת ליציאת ה-USB וכך אני יכול לנתק ולחבר אותה בלי לכבות את המחשב כל פעם ולפתוח אותו... יש כזה דבר? אם כן, היכן אפשר לקנות ובאיזה מחיר? והאם זה מסובך לבנות אחד כזה לבד? (במקרה שזה מאוד יקר)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני מחפש תוכנה שתוכל לאמר לי באיזו מהירות כרטיס זיכרון של מצלמה דיגיטלית מסוגל לכתוב לעצמו או לקרוא. קיימת אחת כזו?

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  6. החברה שהייתה מוכרת עד כה בשוק האחסון בעיקר תודות לכונני ה-SATA וה-NVMe העממיים שלה תנסה את מזלה גם עם כונני אחסון בכירים, במהירויות של עד 7,000 מגה-בייט בשנייהלכתבה

7. Started by Access Denied,

אם זה לא הפורום המתאים, אני אשאל בפורום של לינוקס. השאלה דיי פשוטה, כמו שבזמנו פורסמו רשימה של טוויקים שעוזרים לשפר ביצועים בווינדוס, משהו יודע לפרט משהו כזה בלינוקס (בעברית) אני לא מתכנן לעבור ללינוקס בקרוב, אבל אני אשמח לראות משהו כזה לשימוש עתידי

8. Started by Access Denied,

קבלתי היום את ה-E6420 שהוזמן מדל, עם כונן SSD בנפח 128GB של סמסונג (סדרה 470 או pm810) יש לי 2 שאלות, מאחר ואין לי נסיון קודם עם SSD: 1. ב-bios תחת הגדרות SATA מופעלת האופציה Raid on , כשבסוגריים נכתב שזה intel rapid restore technology. האם יש צורך לשנות ל-AHCI? (המחשב יש דיסק קשיח יחיד כרגע. יתכן ויהיה דיסק רגיל נוסף בשלב מאוחר יותר) 2. האם יש צורך להפעיל את פונק' ה-TRIM המובנית של ווינדוס או שלא? מה היתרון בעבודה בכל מצב? האם יש דרך להפיק יותר מהכונן ממצבו הנוכחי?

9. Started by tttrrr888,

קירור לארד דיסקים שווה משהו ? באם כן איזה ?

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  10. Started by QWERRREWQ,

שלום חברים, השאלה שלי היא פשוטה: אני קונה מחשב נייח רגיל לגמרי, חומרה סטנדרטית לחלוטין ודי מינימלית, אלא שהדיסק הקשיח יהיה ssd מהדגם שמפורט בכותרת, רציתי לשאול האם צריך להכניס את הדיסק שהוא 2.5 אינץ' לאיזושהי תושבת בכדי שיהיה אפשר להכניס אותו למארז , או שלא צריך, וכן האם יש לקנות יחידת קירור מיוחדת לכונן ה ssd, תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. חברת Alphacool מציגה פיתוח שעשוי להיחשב מוזר ואולי גם מיותר כעת - אבל יוכל להפוך לאקס פאקטור עבור ביצועים מירביים עם הגעתם של כונני ה-NVMe בדור ה-PCIe 5לכתבה

12. החברה האמריקאית מרחיבה את היצע דור ה-PCI-Express 4.0 שלה עם דגם מוזל - ודגם משוכלל במיוחד שיהיה זמין גם עם תושבת מעניינית עבור מערכות קירור מים לכתבה

13. הנה משהו שמצאתי בפורום אחר: http://www.xbitlabs.com/news/storage/display/20120426224301_WD_Continues_to_Rapidly_Restore_HDD_Unit_Shipments_with_Help_of_Hitachi_GST.html מה אתם אומרים? נראה ירידה ביוני\יולי ?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by mccartney,

היי! יש לי מצלמת וידאו PANSONIC NV-GS60 ששומרת את המידע על קלטת MINI DV. למישהו יש מושג האם על הקלטת יש למעשה מערכת קבצים מוגדרת, ואם כן - איזו וכיצד ניתן לגשת אליה ? (הן מבחינה חומרה דרושה והן מבחינת תוכנה דרושה) תודה רבה[br]פורסם בתאריך: 8.12.2009 בשעה 14:08:42 אולי למישהו יש מושג כלשהו?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by avihy,

אבא שלי רכש מטעם עבודתו קלטות גיבוי. הוא רוצה לחבר את הקלטת למחשב ה pc של העבודה. לאיזה יציאה מחברים?, צריך בקר מיוחד? (יש לו לוח אם ישן יחסית עם אפשרות הרחבה של pci)

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  16. Started by ZXY1,

הקלטת של החתונה שלי האורך שלה הוא קצת יותר מ - 5 שעות. עכשיו הצלם ערך והעביר לקלטת DVD יצא 4 דיסקים של DVD ממש "שושלת" סידרה בפרקים. לפי מה שאני יודע דיסק DVD יכול להכיל עד 8 שעות סרט. איך יצא לו 4 דיסקים? כמה שעות סרט וידיאו יכול להכיל דיסק DVD של 4.7 GB ? ושל 8.5 GB ? כמה עולה דיסק של 8.5 GB ? ואיך צורבים על שתי הצדדים? ואיך אפשר לעשות רצף לקלטת?

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  17. שלום, יש לי הארדיסק של סיגייט 1 ג'יגה שהחל לארחונה לעשות קליקים. מה שמוזר הוא שהוא עובד בסדר גמור. אני קורא ממנו נתונים ומעתיק אליו והכל סבבה. עשיתי בדיקה של ווינדוס למצוא שגיאות ולא מצאתי וגם בדיקה עם Seatools ל-DOS ולא מצאתי שגיאות. מה שמאפיין את ההארדיסק שהוא לרוב בכלל לא בשימוש (משמש ככונן מדיה בעיקר לסרטים ומוזיקה) וכשאני ניגש אליו מהמחשב שלי הוא נתקע לכמה שניות כדי שהמחשב יניע אותו. מה שכן חשוב לציין שהקליקים הם חדשים ובעבר לא היו ומופיעים כל הזמן, גם אם אני ניגש אליו, גם אם לא וגם אם אני בכלל לא נוגע במחשב ואין תוכנה פתוחה אחרי כמה זמן הוא משמיע את הקליקים. האם תופעה זו מעידה על גסיסה של ההארדיסק? האם יש צורך להחליף אותו? כי בעיקרון הוא עובד בסדר זה רק ממש מחרפן או…

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  18. אז הביאו לי כונן WD MYPASSPORT ULTRA מארה"ב, עברו 3 חודשים בהם בקושי השתמשתי בו והוא התקלקל היום. (הוא מצפצף כשמחברים אותו ולא מזוהה במחשב. כונן אחר עובד עם אותו הכבל באותו המחשב.) בדיקת המספר הסידורי באתר של WD מגלה שהכונן באחריות עד 2019, אבל רק בארה"ב. הדרך היחידה לטפל בו זה לשלוח לארה"ב?

19. Started by dj shay 30010,

מנהלים תימחקו את מה שרשמתי

20. Started by l0l9l8,

שלום, אני קונה היום הארד דיסק... השאלה שלי האם כונן IDE דורש הגדרה לאחר חיבורו? או שהמחשב מזהה אותו אוטומטית? ואיך לפרמט אותו בלי המערכת הפעלה? (יש לי כונן קיים עם מערכת הפעלה וזה יהיה בנוסף). תודה מראש!

21. Started by iyehuda,

אתם זוכרים את התרד הזה : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=95699.0 בסוף יצא מזה משהו אני רואה : http://ksp.co.il/hw_zone.html

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  22. Started by מר מקלדת,

ממשק IDE 8MB BUFFER 7200 RPM 3 שנות אחריות 255 ש"ח, משתלם או שעדיף 250GB ב-329 ש"ח? (אין לי חיבור SATA).

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  23. קניתי לפני שבועיים כזה HDD מבחור בארה"ב ולאחרונה שאלתי אותו אם יש לו עוד אחד למכור והוא שלח לי אם אני מעוניין לרכוש 20 יחידות של הדיסק הנ"ל במחיר של 70$ ליחידה כאשר הדיסק הנ"ל מתומכר בארץ כב 770 ש"ח ע"פ זאפ, לא מצאתי בחנויות האהובות עלינו דיסק קשיח זהה במחירים יותר זולים. אני מאמין שיחד אם משלוח ומיסים שקרוב לוודאי המכס יטיל ייצא מחיר של 400 ש"ח ליחידה שעכגיין זול בכ370 ש"ח מהמחיר הנמוך ביותר שמופיע בזאפ . האם יש אנשים שמעוניינים להצטרף לקניה זו ? שכחתי להוסיף כמובן שמדובר בדיסקים קשיחים חדשים לחלוטין טוב המוכר שלח לי עלות משלוח אז המחיר של הדיסק +המשלוח יוצא 79$

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  24. Started by ozba77,

אני רוצה לקנות צורב DVD חדש למחשב בגלל שהישן עושה קצת בעיות ראיתי בנעוץ המלצה ל- Pioneer DVR-215BK בחנות אמרו שיש להם רק דגם 216D מה ההבדל ביניהם ? ואיזה צורב מומלץ באופן כללי ? תודה

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  25. Started by ORrrr,

ערב טוב, ברצוני לרכוש צורב חדש שיחליף את הצורב הנוכחי והזקן שלי בן ה ארבע וחצי כמעט 5 שנים, ובחנות שאני קונה ממנה מוכרים רק פיליפס וLG וזאת החנות הקרובה מהבית שלי ועל אף שהיא שכונתית כזו יש שם שירות נהדר ויש לי נסיון טוב ומחירים זולים כמו חנות מקוונת.. כבר שאלתי אם מוכרים לייט און מכיוון שכולם ממליצים פה עליו והוא אמר שלא, שאלתי למה אז הוא אמר שיש לו בעיות עם היבואן שלו לא משנה בכל אופן אני יכול לשאול אם יש עוד איזה פירמה שהוא יכול להביא חוץ מפיליפס וLG וכאן החלק שלכם, חוץ מלייט און, על איזה צורב אתם ממליצים לי בשביל צרכיי הביתיים כמו שאומרים :] תודה מראש, אור..

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים