עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לחברי הפורום, החלטתי על רכישת כונן חיצוני של 1 TB לגיבוי של המחשב העיקרי ברשת הביתית שלי במחיר הנמוך ביותר האפשרי (קניה בארץ) לפי הדרישות. הפיתרון שחשבתי עליו הוא של מיקום הכונן רחוק מהמחשבים במקום נסתר ומאובטח, ע"מ להבטיח את שלא יגנב או ייפגע במידה וקורה משהו למחשב הראשי. אומנם הדיסק ישמש לגיבוי, אך אני מעדיף שיהיה לו ממשק מהיר באופן משמעותי מ-USB 2.0. הפועל היוצא של הנ"ל הוא שאני זקוק לפתרון של דיסק רשת (NAS) או דיסק בממשק USB 3.0. פתרון של ESATA מוגבל מדי מבחינת אורכו (עד 2 מטרים לכל היותר והכבל עצמו לא זול ולא זמין) כרגע המחשב שלי אינו תומך ב-USB 3.0 ולצורך חיבור כזה אצטרך להוסיף כרטיס מתאים וכבל ארוך מספיק. הראוטר שלי מאפשר תעבורה של 10/100 וכך גם חיבור הרשת של …

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 610 צפיות
  3. שלום, אני צריך להריץ מערכת הפעלה WIN XP ושאר התוכנות שלה, באופן די שוטף בטווח הזמן הבינוני, כאשר החיבור חיצוני. זה כונן שיחסית יטייל, ככה שאני לא יודע עד כמה כונן חיצוני 3.5אינץ מתאים, למרות שהם הכי זולים וגם הכי מהירים... השאלה עד כמה כונן 2.5 יתאים כי הם יותר איטיים... אז בקיצור - מה הכי רצוי, ותתעלמו שנייה מדקויות של המחיר (למרות שצריך מחיר נורמלי יחסית) ומהנפח - דיסק קשיח חיצוני 2.5 אינץ שהוא אלגנטי וקטן אבל רק 5400RPM? דיסק קשיח חיצוני 3.5אינץ שמנמן ורגיל שמצריך ספק כח? מצד שני אפשר אולי להשקיע ולקחת אחד עם חיבור ESATA/FIREWIRE/USB למרות שלמחשב המדובר אין esata, אבל לשימוש עתידי זה יותר טוב, לא?? DOK 8/16GB סטנדרטי, למשל של sandisk או של kingstone?

• 1 תגובה
    • 847 צפיות
  4. יש לי שני כוננים קשיחים באחד מהם שהוא הכונן הראשון שהיה לי במחשב שאני נכנס לקבצים שם כל המחשב נתקע ואני חייב להפעיל מחדש את המחשב לפעמים אני מצליח לגשת לקבצים בלי שזה נתקע רק חסר לי שהלך לי הדיסקק הקשיחחח מישווו יכולל לעזורר לי בבקשההה אני לא יודע מה לעשות =[

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. http://www.liteonit.com/ODD/English/e_downloads/e_firmware_cd-rw.asp

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by galh_5,

בכמה הוא יותר מהיר?

• 4 תגובות
    • 618 צפיות
  7. מישהו מוכן להסביר לי יותר על כונני SSD ? בשביל מה זה טוב? והאם השיפור שבקניית כונן אחד כזה, לעומת נניח כונן ראפטור או וליפאטור (החדשים של 300 ג'יגה שיותר מהירים) היא אכן משמעותית? והיכן? בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  8. Started by K-R0x,

אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני מהיר בנפח של 1TB ואני לא כל כך מבין בדיסקים קשיחים אז תוכלו בבקשה להמליץ לי? ולהגיד לי איך מבדילים בין אחד טוב לאחד גרוע? וראיתי שיש דיסקים קשיחים חיצוניים עם USB 3.0, אני צריך פורט כזה במחשב בשביל זה יעבוד?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Jenia24,

אני יודע שיש למעלה טופיק מלא בהצעות אבל אני שואל על הצורב הספציפי הזה? איך הוא? צריבה יחסית מהירה? איכותית? מכביד מאוד על המחשב כשהוא צורב? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4236 תודה מראש

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  10. שלום לכולם...אני צריך להחליף הארד דיסק והחלטתי ללכת על 500GB בכל אופן אחרי בדיקות מעמיקות הגעתי למסקנה שה500 GB המהירים ביותר שניתן למצוא הוא הסמסונג...אבל ישנו גם דגם של סיגייט שהוא 500 GB רק עם 2 פלטות לעומת 3 בסמסונג ומגיע עם 32 מגה זכרון מטמון לעומת 16 בסמסונג הבעיה היא שאני לא מוצא שום ביקורת או מבחן ביצועי עליו כנראה בגלל שהוא חדש מדי (סדרה 11 של סיגייט) אז החלטתי לפנות אליכם לראות אם תוכלו לעזור לי... השם המלאBarracuda 7200.11 SATA 3Gb/s NCQ 500GB 32MB Cache Hard Drive שם הקוד ST3500320AS דף המוצרhttp://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=barracuda-7200-11-sata-3-0-gb/s-500-gb-hard-drive-st500320as&vgnextoid=c89ef141e7f43110VgnVCM100000f5ee0a0a…

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  11. לחבר שלי יש כבל עם יותר חוטים ואצלו המחשב פועל יותר מהר אז אם אני אשתמש בכבלים עם היותר חוטים המהירות תהיה יותר גדולה ? ההארדיסק שלי הוא-> Maxtor Fireball 3 20GB תודה לעונים :-*

• 5 תגובות
    • 813 צפיות
  12. היי כנראה שנדפק לי הסידירום, הוא פשוט לא מעלה משחקים או דברים אחרים, אז החלטתי להתקדם ולקנות צורב עכשיו אני יודע שהצורב המומלץ זה הלייט און שמוזכר בכותרת, רק שלפני שאני קונה יש לי 2 שאלות 1) האם הדגם של הלייט און שמומלץ הוא ה- LTR - 52327S? כי זה מה שנמכר בקייאספי. 2) האם עדיף להוסיף עוד 20 שקל בשביל 52X24X52 של teac? דגם CD-W552E תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  13. Started by JohnnyBravo,

אני צריך דיסק קשיח חיצוני נייד,בעיקר לאיכסון.בנפח של 3TB.שיהיה אמין. לגבי מחירים אין לי מושג,כמה שיותר זול. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  14. הי, מתכוון לרכוש כונן חיצוני שרוב הזמן יהיה מחובר למחשב ופה ושם יהיה נייד. האם חיבור eSATA (שיהיה בנוסף ל- USB 2) עדיף באופן משמעותי על פני USB 2 או שהדיסק מוגבל במהירות מסיבות אחרות וזה בעצם לא משנה ? תודה, shenig

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  15. Started by yomanet,

כונן הצורב lg שלי לא קולט כמה דיסקים שהוא צרב בעצמו מאותה סריית צריבה בעבר לקח לו דקה לקלוט אותם-והיום הוא לא מצליח אולי זה בגלל עדכון ביוס אני לא יודע אבל בשאר המחשבים הדיסק נקלט זה סילבר ליין אגב וזה קשור רק לאותה צריבה שעשיתי זה דיוידי שהצריבה היא של קבצי avi רגילים יש למישהו תוכנה שמצליחה לגרום לכונן לקלוט דיסקים רגישים? אולי מהו שישנה את מהירות הסיבוב או משהו כזה? יש לי של נרו אבל אני לא יודע אייך להתשתמש וזה לא עוזר

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  16. Started by netanel1,

אני רוצה המלצה לכונן קשיח IDE טוב למחשב ישן עד 400 ש"ח, מבחינת נפח, בערך 160GB יהיה סבבה בשבילי.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. 10K vs 7200 מה כל הסיפור של ה 10K הזה.... שלום חברים. אני רוצה השבוע להתקין WINDOWS 7 64 BIT על הרדיסק 10K 36גיגה השאלה שלי : א. אם אני אראה כזה הבדל שאני יעבוד בוינדוס - התקנה רגילה על הרדיסק 10K? ב. יש לי אפשרות להתקין RAID 0 לשני הרדיסקים זהים שהם 10K (זה רק במידה וההבדל יהיהמאוד משמעותי כי אני יודע ש RAID ללא בקר איכותי (קופסת חיבור קטנה כזאת שעולה סביבות 1000ש"ח הRAID לא יהיה כזה אפקטיבי)) ג. האופציה הרגילה להתקנה היא התקנה על הרדיסק 7200 500GIGA תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 997 צפיות
  18. Started by DrLEON,

יש איזה דרך להציל אותו? כמובן שהוא גם לא צורב.. בצורבים של סאמסונג וLG אין משהו שקשור לNEC? ובKSP יש אחריות של שנה על צורבים של NEC נכון?

• 9 תגובות
    • 749 צפיות
  19. Started by newyork3,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_79_1664&products_id=10684 יתרונות: 1.SATA2 2.BUFFER 16 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_81_755&products_id=8636 יתרונות: 1.NCQ 2.יש האומרים שקט יותר עזרו לי להחליט תודה

• 9 תגובות
    • 720 צפיות
  20. Started by ofer_shm,

שלום לכולם קניתי הארד דיסק חדש WD 250GB SATA II אף פעם לא התקנתי במחשב SATA אז אני לא בקיא בזה כל כך אבל אני יודע שמתי שמתקינים SATA II בד"כ לפני התקנת הווינדוס צריך להתקין לו דרייבר חיצוני ושאני התקנתי את הווינדוס הוא לא ביקש ממני שום דבר ישר התקין אותו רגיל.. עכשיו איך אני יודע שהוא התקין אותו בתור SATA II תודה לעוזרים ..

• 3 תגובות
    • 851 צפיות
  21. Started by cha_had,

שלום לכולם, בקרוב מאוד אני מתכנן לקנות את הדיסק הבא: http://ksp.co.il/?uin=17091 למיטב הבנתי הוא תומך בתקני usb 2/3, והוא מתוכנן להכיל קבצים גדולים מ-4gb, כגון סרטי 720p ומשחקים כבדים. המשמעות לכך היא שאצטרך לפרמט אותו ל-exfat או ntfs, מה שמשאיר לי בעיה אחת - זמן שאין לי. אפרט את הבעיה כך: יש לי כונן 1 tb של אותה חברה רק בצבע ירוק (2.5), ולקח לי יום וחצי לפרמט אותו! בקיצור, יש לי 2 מחשבים: נייח ונייד. הנייח הוא עם מעבד i3, וממשק usb2, הנייד עם i5 ויציאה אחת של usb3. כך שברור שבנייד התהליך יהיה מהיר יותר. השאלה שלי היא כמה זמן? אני מודה לכל מי שיעריך בשבילי את הזמן.... גם בערך יתקבל בברכה. חיים

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  22. Started by or2288,

מה זה בדיוק hdd cage והאם לכל מארז שקונים זה בא ביחד או שקונים בנפרד והאם חייב בכל מארז תדבר הזה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by shon,

איך צורבים ב nero express קובץ שגדול יותר מקיבולת של דיסק צריבה אחד. התוכנה מחלקת אוטומתית או שאני צריך לחלק? אם אני צריך לחלק אז איך מחלקים קובץ בין שהורד דרך תוכנת הביטורנט? תודה רבה רבה!

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  24. Started by 69,

אני צריך במחשב יכולת לצרוב CD, יכולת לשמוע, לנגן ולסייר בדיסקים (CD), ויכולת לראות DVD. * לא צריך צורב DVD מכאן נובע שאני חייב צורב CD (לייטאון למשל, עולה כ 200 ש"ח). ומכיוון שלא כדאי להשתמש בצורב ה CD גם לעבודה יום יומית מול דיסקים רגילים, אני מניח שצריך כונן נוסף. אם הכונן הנוסף שאקנה יהיה CDROM, אוכל לצפות בו בסרט DVD (עם התוכנה WINDVD למשל), או שאני חייב כונן DVD ? רוב תודות !

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by thebenjamin,

טוב אז יש לי HD103UJ של סמסונג והוא עושה רעשים... התקשרתי לחנות ולפי התיאור שלי הוא אמר לי שכנראה הראש המכני משוחרר או משהו בסגנון והוא זז יותר ממה שהוא אמור... בימים הקרובים אני הולך לחנות כדי שהם ישמעו במקום את הרעשים.. הוא אמר לי שאם זה מעבר לנורמל יחליפו דיסק.. השאלה אם יש לעשות משהו אם לא כי אני רגיש לרעשים וזה משגע אותי :-\

• 6 תגובות
    • 824 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.