עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום! רציתי בבקשה המלצה לצורב DVD סמסנוג, שחור חיבור SATA, איזה הכי כדאי? תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  2. מה אפשר לעשות??

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  3. Started by IRONMAN153,

האם אפשר לפצל DISK ON KEY ל2 מחיצות כמו שעושים בכוננים קשיחים. ובכך להנות ממנו בשתי הצורות.. נגיד DOK של 32GB לפצל אותו כך שמחיצה אחת (ראשית) תיהיה 22 GB על FAT32 ועוד מחיצה(משנית) של 10 GB תיהיה ב NTFS.. לא שמעתי על קובץ אחד של יותר מ10 ג'יגה. מקסימום שראיתי זה 7.9 ISO של משחק.. בצורה הזאת אפשר להנות משתי העולמות.. גם להשתמש איתו כ DOK בכל מכשיר. (מחשב, מערכת ברכב, DVD ביתי וכו') וגם מדי פעם להעביר איזה קובץ גדול מ4GB... אשמח אם תענו לי על השאלה.. ואם כן איך ניתן לעשות זאת...

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  4. Started by 343,

1. אני רוצה לקנות מחר את הכונן Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 ב590 ש"ח באייבורי הבחירה שלי טובה או שצריך לשנות? 2. יש למישהו מדריך איך להתקין את הכונן במחשב שלי (Fractal Design Core - 3000 ) ומדריך איך לנקות את המארז ? 3. הפחית הזאת ksp.co.il/?uin=7437 טובה לניקוי המחשב ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Western Digital brings Advanced Format to Caviar Green For quite some time now, mechanical hard drives have stored data in 512-byte chunks called sectors. That sector size worked for lower capacity points, but as areal densities rise, it's become increasingly inappropriate for new drives. As a result, the industry has decided to transition to a 4KB sector size dubbed Advanced Format. So-called legacy formatting schemes sandwich each 512-byte sector between Sync/DAM and ECC blocks that handle data address marking and error correction, respectively—and also take up space. You still need those blocks with Advanced Format, but only every 4KB rather than every 512 byt…

• 1 תגובה
    • 985 צפיות
  6. Started by gm446,

שלום, אני מעוניין להרחיב את מערך האחסון באולפן שלי ואשמח לדעות לגבי המוצרים שבחרתי. לוח האם הוא Asus X570-P וכרגע יש לי שני דיסקים קשיחים אחד של 1TB ועוד אחד בן כמעט 10 שנים של סמסונג 300GB, בנוסף יש לי כונן חיצוני של Transcend 1TB, באופן עקרוני אני מרוצה ממנו אבל יציאת הUSB שלו עושה קצת בעיות לכן הוא מחובר תמיד למחשב ואני לא ממש מזיז אותו. בנוסף יש לי SSD SATA 128GB ועוד SSD של ADATA XPG M2 512GB שמריץ את המערכת ואת תוכנות האולפן. אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח של 4TB שישמש לשמירת מאסה של קבצים, גיבויים ומדיות, בשביל זה חשבתי על WD RED 4TB 7200RPM ראיתי שהוא מיועד לNAS, האם יש הבדל פונקצוינלי כלשהו או שהוא יכול לתפקד גם בPC באותו אופן? בקשר לSS…

7. הכונן קשיח בנייד מרעיש כמו טרקטור וניראה כי בעתיד הקרוב הוא יצא מכלל שימוש. אז לפני שהוא קורס לחלוטין החלטתי לקנות כונן חדש לנייד שלי מדגם HP pavilnon dv6500 שנקנה לפני שנתיים. 1. האם כל כונו קשיח 2.5" יתאים? 2. יש לי מחיצת שחזור בכונן הנוכחי שם נמצא קובץ שחזור שאיתו אני יכול לשחזר את כל המחשב דרך ממשק תוכנה של HP. איך אני גורם לכל העסק הזה לעבור לכונן החדש על מנת שאוכל להתקין בו מערכת הפעלה. תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. האם נכון הדבר שדיסק קשיח 5400 סל"ד בגודל 2.5 מהיר יותר מדיסק קשיח 5400 סל"ד בגודל 3.5? אם כן, האם בצועיו של כונן 2.5 5400 סל"ד מתקרבים לביצועיו של כונן 7200 סל"ד בגודל 3.5?

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום אני חובבן בכל הנוגע לסרברים אבל ברצוני לחפש תחליף לענן שלי בגוגל סוג של כלי או מוצר שאיתו אני יוכל לגשת לקבצים שלי בכל העולם וגם יאפשר לי להסטרים סרטונים שצילמתי או לראות תמונות מבלי שאצטרך להוריד אותם (כמו ענן) ניסיתי כמה אופציות שמצאתי באינטרנט אבל שום דבר לא ממלא את כל מה שאני מחפש פתחתי שרת FTP הבעיה איתו שאי אפשר לפתוח את התמונות והסרטונים מבלי להוריד אותם למכשיר ובנוסף ניסיתי גם לפתוח כמה סוגים של media servers אבל כולם לא מצליחים לשמש לי כתחליף כי אין הם לא קוראים קבצים שהם לא תמונות או סרטונים וגם התצוגה של רובם לקבצים היא יותר סוג של גלרייה מאשר משהו שאני מחפש שהוא יותר כמו מנהל קבצים כרגע אני משתמש בשילוב של FTP סרבר וEMBY סרבר אבל כמו שאמרתי זה לא מושלם אש…

• 0 תגובות
    • 487 צפיות
  10. Started by bennyye1,

קניתי SSD ואני רוצה להוסיף אותו למחשב נייח כך שהוא יהיה הארדדיסק הראשי ומה שיש לי כיום שיהיה המשני. איך אני אמור לחבר אותו מבחינת חיבורים פיזיים במחשב? ואיזה הגדרות בדיוק אני צריך לעשות בביוס?

• 3 תגובות
    • 6.6k צפיות
  11. Started by drorhazan,

במסגרת הקורס טכנאים שעשיתי בג'ון ברייס, התבקשנו להגיש עבודה למרצה הכוללת שטלות על חומרה לפי החומר שלמדנו. אחת מהשאלות היא: מהו sector 0 ומה הוא מכיל? התשובה שלי (ותקנו אותי אם אני טועה): Sector 0 בדיסק הקשיח או בדיסקט מכיל קובץ מיוחד המצביע על מערכת הקבצים, המראה את מיקום הקבצים על הכונן הקשיח/דיסקט ומודיעה על סידור האשכולות (clusters). לא ניתן להיכנס ל- sector 0 ישירות. תקנו אותי אם אני טועה. התקשרתי לבאג בגבעתיים לוודא את זה, כי לא הייתי בטוח בניסוח של התשובה. תשובת המוכר הייתה: "את האמת, אין לי שמץ של מושג". התחלתי לשאול אותו איך זה שהוא עובד בבאג והוא מנהל הסניף והוא לא מכיר את מבנה ההארד דיסק, והאם הוא שמע על הסמכת A+ של טכנאים. הוא אמר שהוא שמע על זה, אבל לא יותר מ…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. שלום לכולם החלפתי לפני איזה שנה את הספק כוח שלי כי הקודם נשרף . מאז הצורב נפתח כרגיל אבל הפסיק לקרוא /לצרוב . תודה רבה .

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  13. הבקשה בגוף ההודעה . משהו אמין וקל לתפעול.

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  14. Started by elkaifa,

שלום יש לי דיסק קשיח חיצוני 320GIGA של WD,הדיסק קשיח התקלקל!!! פתחתי אותו ושלפתי את הדיסק מהקופסא,בחיבור למחשב רגיל,כדיסק קשיח רגיל הספק קופץ,בבדיקה של רב מודד,מצאתי קצר בכניסה הצהובה איפה שה 12VOLTE,בדסק קשיח הזה יש לי מידע של 150GIGA . פתחתי את הבקר של הדיסק ועדיין יש קצר גם שניתקתי אותו מהדיסק. השאלה שלי היא כזאת: יש לי במקרה דיסק קשיח אחר אבל באותו נפח 320 GIGA וההבדל היחיד זה ההבדל בגירסאות שאחד זה SE והשני זה SE16. השאלה,האם כדאי להחליף בין הבקרים של הדיסקים,זאת אומרת לקחת את הבקר של הדיסק התקין ולהחליפו בבקר המקולקל למרות ששניהם לא דומים 100%?

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  15. https://www.amazon.com/-/he/dp/B0786QNS9B/ref=twister_B09RYPDGS3?_encoding=UTF8&th=1 crucial. https://www.amazon.com/PNY-CS900-Internal-Solid-State/dp/B07XZLN9KM?tag=hwzone0f-20&th=1 pny.

16. Started by Esparco,

Maxtor ‏80GB (8MB) SATA DiamondMax Plus 9‎ או Sata II Hitachi ‏Deskstar 80GB‎

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by dudik5,

זוהי הודעת השגיאה שאי מקבל כאשר אני מנסה להעתיק קבצים לדיסק און קי החדש שלי(קינגסטון דטה טרוולר 16 ג'יגה). זה קורה רק במחשב שלי. במחשב של הבת שלי הכל עובד חלק ועוברים גם ספריות קבצים של 5 ו6 ג'יגה. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 961 צפיות
  18. שלום. אני קונה מחשב חדש ולחברה בה אני קונה יש כמה דגמים אפשריים של צורבי DVD להציע לי: 1. Nec 3550 בתוספת של 140 ש"ח 2. Nec 4550 בתוספת של 170 ש"ח 3. Pioneer 110 בתוספת של 180 ש"ח 4. LG4167 בתוספת של 150 ש"ח אני יודע ש - LG לא רעה (בצורבים רגילים לפחות), ולגבי NEC ו - Pioneer, אני לא כל כך מכיר. מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  19. ובקושי רואים. איך עושים שהתמונה תהיה צבעונית??

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by popcop,

מהו הכונן הכי טוב מבחינת ביצועים שגודלו הוא 1Tb? הערות: *שיהיה SATA2 ולא ESATA *שיהיה לשימוש נרחב מאוד ובמשך זמן *שקט

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  21. שלום, אני מעוניין לדעת אם יש הבדל משמעותי בדיסקים קשיחים בין Samsung לבין Western Digital. האם Samsung באמת יותר טובים מאשר Western Digital? ואני יסביר את ההתלבטות שיש לי בעיניין: האם כדאי ללכת על: Western Digital WD1600JS - בנפח 160GB - במחיר של כ-300 שקל. או Samsung HD160JJ - גם בנפח 160GB - במחיר של כ-330 שקל. או Western Digital WD2500KS - בנפח 250GB - במחיר של כ-390 שקל. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  22. Started by barduck,

שלום, אני רוצה לקנות שלושה דיסקים קשיחים 1TB כ"א לשימוש ב RAID 5 בתקציב של 500-800 ש"ח לדיסק. מישהו יכול להמליץ על דיסקים? הדגש הוא, לפי הסדר: אמינות, צריכת חשמל, פליטת חום, רמת רעש, ביצועים. מצאתי את ההשוואה הזאת בין 4 דיסקים שלפיה הסמסונג נראה מצויין (בממוצע) אבל אני לא בטוח עד כמה זה מעודכן ואילו דיסקים חדשים יצאו בינתיים. תודה מראש. - barduck

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by ithamar22,

הורדתי את הקשוחה של Samsung HD103SJ העברתי לדיסק קשיח חיצוני אבל הוא לא מזהה את העדכון בביוס איך מעדכנים בצורה נכונה?

24. Started by xpl0it,

היי חברים. קניתי מSKYPC את הצורב של LG, ה-GSA-H62N. קראתי את האשכול פה של צורבים מומלצים, ראיתי אותו שם, בכלל אני אוהב את LG ויש לי הרבה מוצרים שלהם, אך הצורב הזה - אכזב אותי. אחרי שראיתי באשכול פה של הצורבים שאמרו שהצורב הזה שקט, חיכתה לי הפתעה ברגע שהכנסתי דיסק לצורב. בהכנת דיסק CD רגיל עם תמונות לצורב, הצורב התחיל להשמיע רעש כאילו מישהו הדליק שואב אבק בתוך המחשב. הצורב יושב בסדר גמור במסילה שלא במחשב, לא רועד, אבל מרעיש כמו סוס. מדובר פה על קריאת CD. קריאת DVD קצת פחות מרעישה, אבל עדיין. מה שמוזר הוא שצרבתי כבר 2 DVDים והצריבה הייתה ממש שקטה. פשוט מעולה. בקושי שמעתי אותו צורב. אבל אחר כך שאני מכניס את הדיסק לראות שזה באמת צרב - הצורב עושה כזה רעש שזה לא יאומן. האם זה נ…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. יש לי הארד דיסק של היטאצ'י חדש האם זה טבעי שהוא מרעיש יותר מהרגיל? לפניו היה לי אחד של WD והוא לא היה מרעיש ככה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.