עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ranyr,

אני רוצה לקנות הרדדיסק חדש וחשוב לי שהוא יהיה שקט במיוחד בדקתי את seagate maxtor ו westerndigital הכי שקט היה ה seagate - 25db ב idle ... יש משהו יותר שקט?

2. Started by D@nny,

שלום חבר שלי צרב לי דיסק עם תמונות. התוכן של הדיסק כשני ג'יגה. משום מה הצורב שלי לא מזהה את הדיסק בכלל. אפשר אולי לגלות מה הבעיה? (למרות שהבעיה נשמעת כללית מדי). בנוסף, הצורב לא מזהה דיסק דו שכבתי... יכול להיות שהצורב נדפק "קצת"?

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  3. השאלה בכותרת אשמח למענה.

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  4. Started by ThaPhoeniX,

יש לי WD SATA 120GB,ולוח P4P800 של ASUS, הכונן עובד ועושה BOOT טוב כאשר מעלים אותו בסביבה של Windows XP אך כאשר מעלים עם מערכת דוס של למשל דיסקט הפעלה של WINDOWS 98 הוא אינו מגיד כראוי והכונן עושה בעיות של SECTOR NOT FOUND וכאלה כאשר מנסים לקרוא ממנו. אני רוצה למשל להשתמש בדיסק MULTI-BOOT עם עזרים כמו PARTITION MAGIC כדי לשלוט במחיצות של הHD וזה לא מזהה כראוי את הכונן.... יש למישהו מושג איך אני יכול להתגבר על הבעיה הזאת או איך הוא יזהה לי את הHD כראוי? בביוס יש כמה מצבים שאמורים כביכול לעזור עם בעיות של תאימות אבל הם לא ממש עוזרים... עריכה: משום מה עכשיו אני בכלל לא רואה אותו רק מתי שאני נכנס לסביבה של WINDOWS, אפילו ההתקנה של WINDOWS XP נתקעת לי על ההתחלה...

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  5. Started by WUID,

שלום לכולם , אני מעוניין לשדרג את מערך האיחסון במחשב הנייד. דגם המחשב הוא LENOVO e420s. ניתן לרכוש את המחשב עם כונן SSD, אך לא עשיתי זאת בזמנו. יש כ"כ הרבה דגמים ואין לי מושג מי נגד מי. הדבר היחידי הוא שראיתי שברשימת החלקים של המחשב מופיע כונן ה INTEL 320 80GB, אבל אני בטוח שאפשר להתקין דגמים אחרים. לדעתי הנפח שיתאים לי הוא 160GB בשביל מערכת הפעלה ועוד כמה תוכנות סימולציה שבהם אני משתמש ללימודים. לכן אני מחפש מאמר (בד"כ כאן אני מוצא מאמרים טובים) שמשווה בין הכוננים השונים.

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  6. אני מעדיף את הפנימי כי אין לי סיבה להוציא אותו מהבית. אלא אם כן חיצוני יותר מהיר אז אני אקח חיצוני. אני מעוניין לקנות טרה-בייט.

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  7. Started by Eviljelly,

לאחרונה יש לי הרבה בעיות עם אחד מהכוננים שלי (500GB Segate ST3500320AS) מספר תוכנות הורדה מדווחות על שגיאות IO בהורדת קבצים גדולים לאורך זמן, לפעמים אין גישה לכונן והוא פשוט נעלם מהמחשב שלי והדרך היחידה להחזיר אותו היא אתחול מחדש, ובמקרים מסויימים ניתוק מהחשמל. ניסיתי להריץ עליו scandisk אבל זה נתקע באמצע התוכנה של Segate לא מוצאת שום בעיה בכונן ואני מנסה להריץ את הבדיקה הארוכה שלהם אבל קצת מסתבך עם יצירת דיסק אתחול כמו שהם רוצים. המידע שעליו מגובה בשאר הכוננים יכול להיות שזה בעיה בכבל? במהלך אחת הבדיקות הציעו לעדכן קושחה, זה יכול לפתור את הבעיה? אפשר ללכת להחליף אותו במסגרת אחריות?

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  8. Started by Koko Ben Hamin,

שלום לכולם. בקרוב יגמר לי המקום אחסון במחשב(נשאר לי משהו כמו 27 גיגה וזה מתמלא תוך שבוע-שבועיים) אני צריך המלצה להארד דיסק חדש,שיהיה חיצוני או פנימי(עם העדפה לחיצוני,אבל שיהיה מהיר) ושיהיה לו מספיק מקום,משהו כמו 320GB או 500GB..הוא ישמש לאחסון. ואני צריך אותו ב-SATA1 וזאת הבעיה הרצינית(המחשב לא תומך ב-SATA2. תודה רבה לכולם .

• 5 תגובות
    • 760 צפיות
  9. Started by manga05,

רק רציתי לבשר לכם שקניתי היום 50 DVD-R של וורבטים 8X מטיוואן מחנות GOLDTOP שממוקמת ליד קניון הזהב בראשל"צ, הפרטים של המדיה בתוכנה DVD IDENTIFIER : ---------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD-R:CMC MAG. AE1] ---------------------------------------------------------------------------- Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R] Manufacturer Name : [CMC Magnetics Corp.] Manufacturer ID : [CMC MAG. AE1] Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4.71 GB (4.38 GiB)] ---------------------------------------------------------------------------- [ DVD Identifier V5.0.1 - http://DVD.Identifier.CDfreaks.c…

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  10. יש הבדל או שאין הבדל(כמו 16MB ל 8MB)? תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  11. Started by THELAD,

ככה, התקנתי לפני שבועיים בערך צורב חדש, הצורב עובד טוב. אתמול במהלך "זיפזופ" בתוכנה AIDA32 נדהמתי לגלות שהמהירות של הצורב לא מזוהה... -האם זה יכול לפגוע במהירות הצריבה ?! -מה עליי לעשות כדי לסדר את הבעיה ?! נ.ב מה אתם אומרים על הצורב ?! תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  12. Started by aviadp,

שלום יש לי כונן חיצוני שמחובר לחמחשב באופן קבוע מדי פעם אני נכנס אליו ורואה שנוספו לו כל מיני תיקיות עם שמות כגון: b3e35732a4f013274ca94925 שבתוכן כל מיני קבצי התקנה כמו כן, אני רואה שהוא עובד לפעמים (מהבהב ארוכות) בלי שבכלל העברתי אליו קבצים אשמח אם משהו יוכל לעזור לי לפתור בעיה זו האם ניתן איכשהו להגדיר שהכונן לא יפעל אלא אם כן קוראים לו? האם אפשר למחוק את התיקיות הללו? ואיפה הכונן הזה מוגדר ככונן שמתקינים אליו קבצי התקנה?

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  13. Started by yaron1000,

אם כדאי לי לקנות את הדיסקים האלה של TDK? http://www.topmarket.co.il/index.php?productID=1070 אני יודע שבדיסק שקניתי לפני חצי שנה היה מדיה קוד של tdkg02 ובמדיה שקניתי לפני חודש היה מדיה קוד של TYG01 שווה לקנות ב6.60 לדיסק? יש גם25 זה עולה6.28 לדיסק

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  14. Started by Spider1,

שלום לכולם, נמאס לי שהמעבד I5 שלי בשילוב דיסק קשיח 7200 מעלים את (יש זכרון 4GB)WIN7 home ב-10 דק. הרכיבים תקינים , אני מחפש שיפור ביצועים. חשבתי לקנות SSD של אינטל 60GB , האם זה יספיק לצורך פעולה תקינה של מערכת ההפעלה בלבד? כל שער התוכניות יותקנו על דיסקים אחרים. תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  15. Started by Big_Guy7,

יש לי צורב DVD של LG. אני רוצה לצרוב דיסק DVD, אני מכניס דיסק ריק לכונן, בתוכנת נרו - הוא לא נותן לי לצרוב כי הוא לא מזהה דיסק ב"מחשב שלי" - אני מנסה להיכנס אל התיקייה של הדיסק, והוא מבקש ממני להכניס דיסק לכונן ניסיתי כמה דיסקים ריקים, ובכולם התוצאה הייתה זהה מה אני עושה?

• 9 תגובות
    • 760 צפיות
  16. Started by rikus,

משום מה בנרו הוא מראה לי שאין לי דיסק בפנים שאני יכול לצרוב 8152MB ושאני מכניס יש לו 4800MB או משהו, עכשיו שקניתי את הצורב (פיליפס 1668LI) הבנתי שיש לו מה שנקרא DUAL LAYER, וככה אפשר לצרוב ביותר מ-4.5 ג'יגה.. לא קיבלתי את החוברת עם הצורב ככה שאין לי שמץ, אני מחפש גם בגוגל..עדיין כלום.

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  17. Started by Jesper,

שלום אתמול כשהפעלתי את המחשב ראיתי שהמחשב לא מזהה את ההארד דיסק. נכנסתי לביוס וראיתי שבאמת לא מוגדר בו הארד דיסק. החיבורים של הארד דיסק היו תקינים לגמרי ואפשר היה לשמוע שהוא מסתובב. כמובן שאף אחד לא פתח בכלל את המחשב כבר המון זמן. הקולות של הסיבוב שלו נשמעו לי די מוזרים, אבל יכול להיות שאני טועה. יש לציין שמדובר בהארד דיסק ישן (בן 4), של 60GB של IBM ניתקתי את הדיסק, ניקיתי אותו מאבק (חיצונית, ככה שאני בספק אם זה שינה משהו), ושמתי אותו בצד. היום החלטתי לנסות לראות אם הארד דיסק יעבוד בכל זאת, ולהפתעתי אחרי שחיברתי אותו הוא באמת עבד. השאלות: למה הארד דיסק לא עבד אתמול? האם יכול להיות שהארד דיסק יתחיל לקרטע לפעמים ולפמים לעבוד? האם זה מעיד שהדיסק הגיע לסוף ימיו? האם רצוי שאקנ…

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  18. Started by imber,

לפני כמה ימים חיברתי את הצורב שלי (DVD) והכל עבד. כל פעם שאני צורב דיסק של DVD הצורב לא מזהה אותו , אפילו לפני הצריבה זה לא מראה לי שיש דיסק בתוך הצורב אבל המחשב כן מזהה את הצורב. ניסיתי לצרוב דיסק רגיל וזה עבד...והדיסק עובד וגם משחקים עובדים של DVD עובדים. אני משתמש בNERO 6 תודה. http://www.lamir.co.il/product.asp?product=1194 זה מה שיש לי

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  19. Started by tehnodrom,

צריך המלצה לDOK עד 200 ש"ח לפחות 256MB אני שואל כי אני לא מבין בזה ממש וגם 200 שקל זה הרבה בשבילי אני רוצה לקנות את הכי טוב במחיר הזה...

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  20. היי אנשים עקב הכתבה החדשה באתר על דיסקים של 250GB, החלטתי שיש במחשב שלי מקום להרדיסק חדש שכזה שאלות : 1. הלוח שלי הוא DFI NF4 UD האם הוא תומך ב SATA2 ? אם הוא תומך רק ב SATA1 , זה אומר שאין מצב שאני מחבר דיסק חדש של SATA2, או שאפשר לחבר והוא יעבוד על SATA1 ? 2. כרגע שני ההרדיסקים הנוכחיים שלי הם ATA רגיל אני מניח שיהיה כדאי להעביר את מערכת ההפעלה לדיסק החדש , כי זה יהיה יותר מהיר, נכון ? באיזו דרך הכי קלה, אפשר אחרי חיבור של הדיסק החדש, להעביר אליו (תמונת דיסק ממש) את הדיסק הישן שלי C במלואו ? (להתקין דיסק SATA2, להעביר אליו את כל התוכן, כולל מערכת הפעלה, ללא התקנות מחדש של שום דבר, ולרוקן את הדיסק הישן) יש שיטה קלה לבצע דבר כזה ? 3. איך המחשב יודע מאיפה לעשות את ה BOOT כ…

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  21. Started by Danix60,

היי. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני בגודל 2.5" שיהיה לי לאחסון מידע קטן. שיהיה בין 250GB לבין 500GB. תקציב לא משנה לי, עכשיו מה לגבי הדיסק הקשיח של Seagate הFreeAgent. ? מגיע 250 ו320 ו500 GB ? אני צריך דיסק קשיח אמין במיוחד !

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  22. Started by Jenia24,

אני צריך הארדיסק עכשיו הטווח מחירים שלי זה 200 ש''ח ראיתי כבר ב200 ש''ח הארדיסקים בכל הגדלים ולא נראה לי הגיוני , אז אני מבקש המלצה לאחד שנחשב לסביר , ושיהיה מינימום 160GB

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  23. http://engadget.com/2006/01/13/fujitsus-best-laid-drive-plans-2006/

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  24. אני מנצל כרגע את כל הSATA בלוח אם - מחפש כרטיס שיוסיף לי כניסות (לפחות עוד 4) ויאפשר RAID 5 עדיף בחומרה. מצאתי כרטיס בשם SX4 של PROMISE יש למישהו ניסיון איתו? מישהו מכיר משהו אחר?

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  25. Started by iyehuda,

1.NEC 3550 2.LG GSA4167B 3.PHILPS 1628G מבחינת מחיר זה ממש זניח ב DVD-RAM לא נראה לי שאשתמש בו רק אם אני אראה יתרון ממש בולט מה DVD-RW הפילפס זה למעשה BENQ וכמו שהבנתי BENQ הם הכי טובים שהוא המקביל ל 1640 הנק הוא סוס עבודה בדוק עם קבלות השאלה איך השאר כי אני עובד ממש מסיבי עם הצורב עובד ללא הפסקה וגם חשוב לי שיצרוב הרבה סוגים של מדיות מה שמעולה בנק לעומת טושיבה לדוגמא

• 7 תגובות
    • 759 צפיות

דיונים חדשים בפורומים