עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Proww,

אהלן, שבת שלום. היה לי בעבר מחשב ממש ישן (בערך 10 שנים.. +-) שהיה מותקן עליו מערכת ההפעלה XP. רציתי לנסות ולהתחכם ולנסות להתקין עליו WIN7 - מה שלא צלח. המחשב עשה בעיות, נפתח עם מסך שחור וכו' וכו'. עכשיו ככה, הוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן, הינה התמונה שלו: רציתי לדעת, יש לי מחשב שמחוברים אליו 3 דיסקים קשיחים (500 גיגה, 160 ו 80). האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן? פשוט יש שם כל-כך הרבה חומר (שאגב הוא מגובה, היו 2 מחיצות שם) חשוב, החיבור שלו הוא חיבור ישן (כמו שאתם רואים בתמונה). כאשר חיברתי את הכונן הקשיח הישן, המחשב זיהה אותו, אך הוא זיהה אותו ככונן קשיח ראשי (בעת עליית המחשב הוא מנסה לפתוח אותו ולא את הכוננים החדשים יותר..) כאשר חיברתי נכנסת…

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  2. השאלה בכותרת

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  3. Started by iyehuda,

1.NEC 3550 2.LG GSA4167B 3.PHILPS 1628G מבחינת מחיר זה ממש זניח ב DVD-RAM לא נראה לי שאשתמש בו רק אם אני אראה יתרון ממש בולט מה DVD-RW הפילפס זה למעשה BENQ וכמו שהבנתי BENQ הם הכי טובים שהוא המקביל ל 1640 הנק הוא סוס עבודה בדוק עם קבלות השאלה איך השאר כי אני עובד ממש מסיבי עם הצורב עובד ללא הפסקה וגם חשוב לי שיצרוב הרבה סוגים של מדיות מה שמעולה בנק לעומת טושיבה לדוגמא

• 7 תגובות
    • 740 צפיות
  4. 1. מישהו יודע מה ההבדל הטכני בין WD5000YS ל-WD5000ABYS? שניהם שייכים לסדרת RE2, שניהם מיועדים ל-RAID, בדיוק אותן תכונות טכניות. גם באתר של WD לא מצאתי את ההבדל בינהן. 2. האם ניתן להקים מערך RAID 1 כאשר על אחד הדיסקים כבר יש מידע או שצריך למחוק את תוכנו לפני כן? 3. כנ"ל לגבי מערך RAID 5: האם ניתן להוסיף לשני דיסקים קיימים עם מידע עליהם דיסק נוסף וליצור מערך RAID 5 ללא מחיקת המידע?

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  5. באיזה דברים אני ישים לב להבדל במהירות? כשנאי ינסה להעביר קבצים ממקום למקום? כשאני יעבוד בווינדוס? כשאני ישחק? לא הבנתי מה בדיוק זה מוסיף..

• 6 תגובות
    • 740 צפיות
  6. Started by imac,

אני בקריזה, לא הייתי בבית כמה שבועות חזרתי וכל המחשב נדפק הוינדוס מקפיץ לי שגיאות והיו מלא SPYWARE וכל מיני חרא למינהם אבל הדבר העיקרי שמפריע לי היא שפתאום הצורב DVD לא מזוהה במחשב... ומן הסתם זו בעיה רצינית כי אני רוצה לפרמט... הדברים שניסיתי בינתיים זה להחליף כבל IDE וזה גם לא עזר... מה האופציות שיש? (יש לציין שהצורב היה תקין לגמריי לפני 3 שבועות)

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  7. יש לי לוח אם שאינו תומך בRAID. אני יודע שיש לא מעט כרטיסי PCI שמספקים את האופציה הזו, אבל עד כמה שאני יודע קצב הנתונים בPCI (לא אקספרס) נמוך בהרבה מהקצב של ממשק הSATA, מה שהופך את הרעיון לאבסורדי אלא אם כן אני מפספס פה משהו. האם RAID דרך בקר שכזה אכן איטי יותר משימוש בדיסקים בנפרד? אם לא, איך זה מסתדר בדיוק?

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  8. Started by isach,

היי , קניתי צורב nec 4550 בערך לפני 3 חודשים או יותר ואין לי מושג מה זה עידכוני קושחה בכלל , האם זה משפר את האיכות צריבה ? אם כן איך עושים את זה ? ראיתי פה בפורום בחיפוש לינק לאתר הזה http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=96140 אבל לא הבנתי איך מעדכנים ..וגם כתוב שזה יכול לבטל את האחריות למישהו פה יש את הצורב הזה והוא יודע איך מעדכנים את זה ומה הכי מומלץ ? אגב , הצורב אמור להיות כפול 16 בצריבות ובנרו זה תמיד מופיע לי כפול 12..מה הסיבה? ואם איזה דיסקים הכי מומלץ להשתמש איתו ? קניתי כתומים כאלה של lg dvd+r , לא נראה לי שהם משהו

• 9 תגובות
    • 740 צפיות
  9. Started by lharpaz,

בהנחה שהצורב שלי יודע לקרוא ולצרוב גם DVD-R וגם DVD+R - מה ההבדל ביניהם ומה עדיף לקנות ? ועוד כמה שאלות (קצת טיפשיות, למען האמת...) כמה אמורים לעלות דיסקים כאלו? וכמה הם אמורים לעלות? ראיתי חבילה של 10 דיסקים DVD-RW (ללא עטיפה) של Verbatim ב-80 ש"ח - זה מחיר סביר? ואיפה קונים עטיפות במחיר סביר?

• 7 תגובות
    • 740 צפיות
  10. Started by RazorJunior,

אז ככה: יש לי DVD-ROM LG DRD-8160B x16 עם firmware פרוץ RPC1. כשאני מכניס דיסק (שר הטבעות שיבת המלך) ה DVD Decrypter נותן לי מספר נתונים: Disc Information: Status: Complete Erasable: No Sessions: 1 Sectors: 3,929,310 Size: 8,047,226,880 bytes Time: 873:12:60 (MM:SS:FF) Physical Format Information: Book Type: DVD-ROM Part Version: 1 Disc Size: 120mm Maximum Read Rate: 10.08Mbps Number of Layers: 2 Track Path: Opposite Track Path (OTP) Linear Density: 0.293 um/bit Track Density: 0.74 um/track אבל במהלך ה RIP, ה BUFFER לא מתייצב אפילו לרגע, כל הזמן קופץ מעלה מטה... בסופו של דבר אלו התוצאות: I 15:18:15 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:45:20 I 15:18:15 Average …

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  11. הוא כתב לי ככה : הכל OK בירוק ו3 שינויים : בכחול, עם חץ למעלה . כנראה טוב SPIN UP TIME THRESHOLD 21 VALUE 95 WORST 93 STATUS -1 UP ---------------- שתיים באדום "התראה" SEEK ERROR RATE THRESHOLD 51 VALUE 100 WORS 253 STATUS - 100 DOWN ------ POWER ON HOURS COUNT THRESHOLD 0 VALUE 95 WORST 95 STATUS - 1 DOWN מה זההה?? כמה זה חמור ? ( איך מתקנים ?

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  12. Started by Artic,

מבקשה המלצה ספציפית ל Disk on Key (של איזה חברה ?) ערכתי חיפוש בפורום, ראיתי שלא ממש מתלהבים מ Disk on key - אני אני צריך אחד כזה. (קיבלתי בעבר המלצה אחת, אשמח לעוד דיעות). כמו כן, גודלו תלוי כמובן בצרכים שלי, אבל איזה גודל הוא הכי משתלם ? (ביחס של מגה לדולר) אשמח לקבל המלצה לשם של Disk on key ספציפי. רוב ותודות.

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  13. שלום, יש לי שאלה: מה אומר DVD+-RW לבין DVD+RW או DVD-RW.???? מה מהם יותר טוב וכדאי? ואיזה מהם הכי פופלרי וכל הנגנים מבינים אותו. עכשיו בבקשה תמליצו לי על צורב טוב לדעתכם שיצרוב טוב ושכול הנגנים יבינו עד סכום 1200 שקל. תודה.

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  14. Started by killer107,

האם הדיסק הקשיח הוא זיכרון ROM?

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  15. מבחינת מהירות ואמינות: WD 320GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER WD3200KS Maxtor 300GB SATA2 MaXLine III RoHS 7200RPM 16MB Buffer SEAGATE Barracuda 300GB ST3300622AS SATA2 NCQ 7200RPM 16MB - עד כמה ה-NCQ משמעותי? תודה.

• 6 תגובות
    • 740 צפיות
  16. Started by ronenv,

אני מעוניין לקנות למחשב שלי דיסק קשיח חדש בגודל של 160G בערך... יש הבדלים משמעותיים ביניהם? שממש מתבטאים במהירות? כאלו שמרגישים? ביציבות של המערכת? אי הרד דיסק נחשב לטוב ביותר כרגע (לא מבחינת גודל) אלא מבחינת רמת מוצר? ההבדלים הם מאוד מאוד קטנים. 150 ש"ח ליקר ביותר שמצאתי. שהוא :Western Digital WD1600YD 16MB השאלה היא מה ההבדל בינו לבין ה160G הפשוט עם 7200 מהירות ??? אם מישהו יכול לפרט על כך אני אשמח מאוד! ובכלל אם למישהו יש המלצה על הרד דיסק ברמה גבוה אני אשמח ... תודה רבה, רונן

• 9 תגובות
    • 740 צפיות
  17. אני מתכוון לרכוש 2 כוננו סמסונג F3 של 1 טרה כל אחד ויש לי מספר שאלות בנוגע לכך. 1. הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש בכלל ניסיון בזה ויכול באמת להעיד על שיפור משמעותי ומורגש בפעולה כזו. 2. האם העובדה ששני הכוננים מחוברים בחיבור sata 2 עלולה לפגום בביצועים בשל ׳צוואר בקבוק׳ שעלול להיווצר בגלל מגבלות החיבור, או שהמהירות ממילא לא מצליחה לנצל את מלוא המהירות שחיבור sata 2 מציע? 3. אם ארצה בעתיד לקנות כונן SSD ולחברו בחיבור sata 3, העובדה ששני חיבורי ה-sata 2 שלי תפוסים תשפיע בצורה כלשהי על חיבור ה-sata 3 או שאין שום קשר וכל חיבור עומד בפני עצמו ולא מושפע מהחיבורים האחרים? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  18. צריך המלצה לכונן קשיח בעל נפח 250 ג'יגה sata 2 לא יקרים תביאו לי את הכי זולים שיש

• 6 תגובות
    • 740 צפיות
  19. אני מדבר על אלו: http://www.zam.co.il/category.asp?cat_id=53 (100 יח' ב-3 ש"ח ליח', 250 יח' ב-2.94, 25 ב-4.5) הם החזירו לי אימייל בסופשבוע האחרון ואמרו שמדובר אכן בריטק הרגיל, והאמת היא שאני צריך לקנות מדיות דחוף אז אני רוצה להזמין משם 100 יח', אבל אני מפחד להתקע עם מדיות גרועות. מישהו ניסה אותם כבר? למישהו יש ניסיון עם האתר הזה בכלל, לא רק עם מדיות? (אגב, מישהו מעוניין לארגן הזמנה גדולה משותפת (האמת שהיא שה"רווח" בהזמנת של 250 יח' הוא בסה"כ 15 ש"ח לעומת ה-100, ככה שזה לא סוף העולם))...

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  20. מה אתם יכולים לחדש (לי) בנושא מעבר למה שנימצא ברשת? אני יודע שמיתייחסים אליו כאל הזיכרון המושלם (צפוי להחליף את כל סוגי הזיכרונות המוכרים לנו) ונכון להרגע זמין בנפחים של 4MB ובמחיר 25$ ליחידה. עפ"י אחד האתרים הוא יהיה זמין לקהל הרחב החל מ2010 ויכול לחיות כ10 שנים. האם יש בידכם פרטים נוספים? תודה!

• 5 תגובות
    • 740 צפיות
  21. Started by Mpro,

אז החלטתי סוף סוף להוסיף SSD למחשב שמערכת ההפעלה שלי והתוכנות ירוצו יותר טוב! אחרי שראיתי אצל חברים פשוט נדהמתי.. כנראה לא הייתי בעניינים אז ככה ראיתי את ה Corsair Force GT והוא נראה טוב ומומלץ לפי מה שראיתי וגם מצאתי בEBAY במחיר סביר עם אחריות ל 3 שנים כדאי ללכת עליו או שיש דברים יותר מומלצים כרגע?

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  22. Started by e.s,

יש לי מעבד 2 ghz וזיכרון פנימי 512 ואני רוצה להתקין במחשב עוד הארד דיסק השאלה שלי היא אם זה יעבוד טוב למרות שהמחשב שלי קצת ישן או שזה לא קשור וכמה ג'גה מקסימום אני יכול להכניס

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  23. Started by exercise,

סידרה בת 5 חלקים על שיחזור מידע מדיסקים.

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  24. Started by avihy,

אבא שלי רכש מטעם עבודתו קלטות גיבוי. הוא רוצה לחבר את הקלטת למחשב ה pc של העבודה. לאיזה יציאה מחברים?, צריך בקר מיוחד? (יש לו לוח אם ישן יחסית עם אפשרות הרחבה של pci)

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  25. Started by sofix4,

קניתי לפני שבועיים צורב DVD LG H30N בחיבור SATA. קניתי גם דיסקים של וורבטים 16x. כשאני צורב בנרו 4gb לוקח לו חצי שעה. עכשיו עשיתי חישוב, ויצא לי שהוא צורב בערך במהירות של 2x. כמה זמן אמור לקחת אם צורבים דיסק של ארבעה ג'יגה?

• 3 תגובות
    • 740 צפיות

דיונים חדשים בפורומים