אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
היי יש לי מחשב בבית עם הארדיסק 250GB שמותקן עליו כרגע ווינדוס XP והוא מפוצל ל20GB~ מערכת הפעלה וכל השאר. יש לי הארדיסק לא בשימוש כרגע (היה בעבר ראשי במחשב שהתגלגל לשביקת חיים) של 80GB. האם מבחינת אמינות ומהירות משתלם לי לשים את ההארדיסק של 80GB כראשי, להתקין עליו ווינדוס 7 כך שה250GB ישאר ככונן אחסון בלבד או שעדיף לא להתעסק איתו ופשוט להשאיר את ה250 כמו שהוא (או לפצל מחדש כדי לתת יותר מקום למערכת הפעלה)? (יש לציין שחוסר במקום אין, זה מחשב לשימוש משרדי בלבד) תודה
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי DOK של 2 GB מיותר ואני רוצה להתקין עליו מערכת הפעלה של ERD. זה קובץ ISO ויש לי את התוכנה HP USB DISK.... והוא לא קורא את הקובץ ISO. השאלה שלי איה תוכנה אני מתקין על הדיסק און קי הזה את מערכת ההפעלה הזאת? תודה לעונים.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אנשים חיפשי בפורומים תשובה על השאלה שלי ולא מצאתי. אולי מישהו יכול לעזור לי. אני רוצה לבנות מערכת HTPC כמה שיותר קטנה רק כדי לנגן שירים וסרטים בLCD שיש לי בסלון. השאלה שלי היא האם אפשר להתקין מערכת הפעלה על דיסק און קי (1 גיגה) ולהשתמש בה במקום על הארד דיסק רגיל? תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
הי! למי שזוכר, ההיטאצ'י 160 שלי עשה את "גרעפס המוות" ואני מחליפו בסמסונג 250. בנוסף, יש לי מקסטור 40GB 7200rpm ישן יחסית (3-4 שנים). השאלה היא האם כדאי להתקין את ה-XP על המקסטור הבודד? האם לא עדיף פשוט להשליך אותה על ה-250 החדש, SATA2 וזהו? הבנתי שאין סיבה לחלק לכוננים לוגיים יותר, בעקבות ה-NTFS. תודה!
-
- 9 תגובות
- 639 צפיות
-
-
לפני מספר ימים קרסה מערכת ההפעלה בלפטופ שלי. כשהפעלתי את המחשב ראיתי מסך שחור והיה רשום "missing operating system" היום הוצאתי את הכונן הקשיח מהלפטופ וחיברתי אותו למחשב הנייח, וכשאני מנסה להיכנס אליו אני מקבל הודעה שהדיסק לא מפורמט. יש דרך איכשהו לשחזר את המידע או שהכל אבוד? תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שמתי לב שכל הכוננים ניידים עובדים על מערכות קבצים של FAT ,, רציתי לדעת אם כדאי בכלל להעביר אותם ל NTFS....לפעמים אני רוצה להעביר קבצים גדולים מ 4GB אבל אי אפשר...רציתי לדעת אם אני יעביר את הכונן ל NTFS זה יהרוס משו????
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שנים על שנים אני עם מערכת קבצים FAT32... בנוסף לזה גם שנים ש NTFS קיימת ועד היום לא טרחתי להמיר את הכונן שלי למערכת קבצים הנ"ל. נגיד ואני צורב את כל התוכנות ושירים וכו' שאני צריך על דיסקים רגילים האם כשאני יעתיק אותם חזרה למחשב שלי הם יעבדו אחרי ההמרה ל NTFS? כי כאילו אני צורב FAT ואז NTFS... אני יודע שאין קשר אבל רק להיות בטוח אתם יודעים בכל מקרה יש יתרונות של ביצועים? איזה חסרונות יש לה? תודה יניב
-
האם יש דרך להפוך את כונן C לNTFS במקום FAT32 בלי לפרמט? חבר לי לא יכול לפתוח קובץ גדול מ4 גיגה וזה לא עובד אם מעבירים את הקובץ לכונן D ופותחים אותו שם =S
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום,, כרגע כל החומר שלנו יושב על מחשב אחד ובו החומר על דיסק חד וגיבוי על דיסק שני. מפאת חוסר מקום אני רוצה לעבור לשימוש ביגבוי מרכזי על הרשת ויש לי מספר אפשרויות: 1) דיסק רשת, יושב על הרשת ללא מחשב אך לא זול 2) דיסק על מחשב ייעודי ברשת - דיסק זול אך דורש מחשב שלפעמים זקוק לתיקונים, שלא לדבר על החשמל שצורך 3) דיסק חיצוני על המחשב שכרגע מגבה, עם ספק 3.5 או בלי ספק 2.5 במחיר סביר מה הכי מומלץ? יתרונות וחסרונות. בברכה, יהודה
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים נשרף לי בדרך פלא (כנראה בעיה במולקס) ג'וק מהכרטיס של ההרדיסק (Quantum Fireball 6.4 GB) היה שם מידע שהיה די חשוב ופניתי לאחת מחברות השיחזור הגדולות לקבלת הצעת מחיר לשיחזור. אחרי בדיקה (זריזה) הם הודיעו שכל המנגנון נשרף והשיחזור יעלה באיזור ה- $500. סכום זה היה גבוה מידי והחלטתי לקחת את הדיסק בחזרה ללא שחזור ולנסות לשחזר אותו בעצמי. חשבתי שאם אני אמצא דיסק זהה (דגם וסדרה) ואני אחליף ביניהם את הכרטיסים הוא יחזור לתפקד כמו חדש. המקום הראשון שבו חיפשתי היה Ebay. כמעט כמו תמיד Ebay לא אכזב ואחרי מספר שבועות מצאתי דיסק מאותו דגם וסדרה אצל בחור מקנדה וזכיתי בו עבור ¤70+-. לקח לו קצת יותר מחודשיים להגיע (כנראה שהאוניה טלטלה אותו כל הדרך) וכשהוא הגיע חיברתי אותו ל…
-
- 8 תגובות
- 959 צפיות
-
-
מעשה שהיה, כך היה: קניתי כונן Maxtor Maxline III SATA 16MB 300GB 3 platters והתכוונתי לחלק אותו למחיצה של מע' הפעלה ותוכנות ולמחיצה של אחסון קבצים. החלטתי להתחכם ולעשות את המחיצה של המע' הפעלה יותר מהירה ע"י זה שהיא תהיה בסוף הדיסק (זה די משמעותי), אז בהתקנה של חלונות קודם יצרתי מחיצה של 250 ג'יגה ואז מחיצה של 30 (20 ג'יגה הולכים על הכלל שקילו=1000). בהתקנה חלונות החליט שהמחיצה של המע' היא D ולא C כי היא נמצאת אחרי זה בדיסק, וזה כבר עצבן אותי. אי אפשר לשנות את האות של הדיסק מע'. אחרי ההתקנה שמתי לב שהמחשב לא עולה מהר כמצופה וגם בנצ'ים על המחיצות הראו שזאת של הקבצים הרבה יותר מהירה מזאת של המע'. בררתי ומסתבר, שלא כמו בCD, בהארד דיסק זה הולך הפוך והמחיצה הראושנה נמצאת בקצה …
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
הכוננים המכאניים החדשים של החברה בנפח שמותח את טכנולוגיית CMR כמעט עד הקצה מוצאים את דרכם גם אל תצורות חיצוניותלכתבה
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
- 2 followers
-
-
הביקורות הראשונות עבור כונן ה-Crucial T700 החדש ממשיכות לספק פריטי מידע מעניינים אודות עידן האחסון החדשלכתבה
-
- 0 תגובות
- 347 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים במחשבי נמצא לוח אם ASUS P4P800SE (כבר 3 שנים לפחות...) יש לו רק שני חיבורי SATA והם כבר תפוסים האם יש אפשרות לחבר הרדיסק שלישי בחיבור SATA ע"י פיצול או משהו? או שעליי להשאר איתו מחובר כחיצוני דרך USB? תודה לעונים ישי
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי לפטופ עם 2 חיבורי USB בגודל מלא. זה אומר שאחרי חיבור של עכבר ואוזניות (שתמיד בשימוש) אני נשאר ללא חיבורים פנויים. יש לי חיבור Type-C SuperSpeed USB 3.0 Port פנוי (שככל הנראה ישאר פנוי כי אין לי שום דבר עם החיבור הזה). מישהו יכול להמליץ לי על מפצל שמתחבר לחיבור הזה ונותן עוד חיבור USB 3.0 בגודל מלא (כמובן עם תאימות אחורה לUSB 2.0)? אפשר גם מאיביי ואתרים מחול אם המחיר יותר זול משמעותית (לא אכפת לי לחכות קצת עד שיגיע) אני מעדיף שלא יהיה לו חיבור לחשמל אם יש אפשרות כזאת... תודה מראש לעונים?
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי יש לי דיסק קשיח חיצוני בחיבור USB אותו אני רוצה לחבר לראוטר הבא בחיבור רשת: http://orange.co.il/he-il/Catalog/Accessories/Modem3/pages/Novatel/Edimax_EW7416/ האם יש אפשרות כזו? יש מתקן כזה? או שאולי אפילו כבל יספיק? העדיפות כמובן לאיזשהו מפצל, במטרה לחבר מוצרים נוספים במידת הצורך בעתיד. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך מפצל USB שיתחבר לטלוויזיה ומן העבר השני לכונן כלשהו. המרחק בין השניים אינו כה רב, אבל הוא גם לא קרוב ברמה שרוב המפצלים היום יכולים לגשר על הפער. אני מחפש (רצוי אייבורי/KSP/באג וכו' - רשתות שקיימות בכל הערים) מפצל שהכבל שאיתו הוא מגיע הינו באורך מטר או לכל הפחות קצת פחות ממטר. הרבה יותר טוב - אם אתם מכירים רשת/חנות (פיסית) שמוכרת כבל USB שמצדו האחד זכר והשני נקבה (כך שאוכל פשוט לחבר הכונן החיצוני/פלאש דרייב לטלוויזיה) - ממש אשמח! תודה רבה לכולם
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נגמרו לי הכניסות ללוח אם לכוננים קשיחים (4 כניסות), יש אפשרות לקנות מפצל אומ תאם שיאפשר עוד חיבורים? הלוח: GA-P35-DS3L)
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ארגון Serial ATA International Organization המכונה בראשי תיבות (SATA-IO) http://hexus.net/media/uploaded/2013/8/3041dd69-1cba-412e-b645-42fd57df0e29.png אחראי לפיתוח התקנים/יושרה /איכות/הפצה של המוצר (Serial ATA (SATA™ נשיא הארגון בדבריו אמר "טכנולוגיית SATA ממשיך להתפתח כדי להתאים לדרישות תעשיית אחסון משתנות" כל זאת עם דגש לפתרונות אחסון בעלות נמוכה, ביצועים גבוהים . בינואר 2013 התקן הוצג ובאוגוסט 2013 מפרט התקן יצא לקהל / מפתחים שונים. הארגון התקינה הודיע על אשרור המפרט של הגרסה 3.2.המפרט האחרון של SATA Express, מפרט חדש המאפשר: ( נקודות מפתח החשובים לקהל המחשבים ). 1. שיפורים בניהול צריכת חשמל 2. אופטימיזציות עבור כונני מצב מוצקים (היברידיים SSHDs). 2.1 השקמה של כ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, באופן מסורתי אני תמיד מחזיק 2 כוננים פנימיים, אחד קטן למערכת ההפעלה ואחד גדול לאחסון. כמובן כשאחד מתקלקל זה אסון (טוב, לא אסון, יש לי גיבויים, אבל כאב ראש). אז שמעתי על הקסם הזה שנקרא RAID: קונים שני כוננים, כל המידע מוכפל, אם אחד הכוננים מראה סימני גסיסה פשוט מחליפים אותו בחדש באותו נפח (נכון?) וממשיכים כאילו לא קרה כלום. אבל אני לא רוצה לעלות מ-2 כוננים ל-4 (צמד כונני מערכת וצמד כונני אחסון), כי זה סתם יחמם לי את המארז. אני מעדיף להחליף את התצורה כונן מערכת+כונן אחסון בצמד כוננים גדולים, שכל אחד מהם יכיל מחיצה למערכת ומחיצה לאחסון כאשר כונן אחד מגבה את השני ב-RAID. אז צריך צמד כוננים בנפח גדול יותר. הבעיה שנראה לי שכל הכוננים הגדולים (2TB) במחירים שפויים הם איטיים…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב מ SKYPC עכשיו צרצלו אלי ואמרו שאין להם איזה HD שביקשתי והמליצו לי להחליץ לHD אחר שניהם של חברת kingston עכשיו אני רוצה עזרה בבקשה להבין מה ההבדל בניהם תודה כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB http://skypc.co.il/pl_product~3200AAKS~7~0.htm והכונן השני... כונן קשיח Westren Digital WD3200YS 320GB http://skypc.co.il/pl_product~3200YS~7~0.htm
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
-
-
האם ההבדל היחיד בין שני הכוננים הקשיחים הבאים הוא רק בגודל הזיכרון, או שיש הבדלים נוספים? 1. הכונן: WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA II 2. הכונן: WD 160GB SATA II WD1600AAJS נ.ב. הסבר לשאלה המוזרה: המליצו לי פה בפורום על הכונן השני, אבל בחנות שאני שוקל לקנות בה, שהיא די יקרה (אבל נחשבת לאמינה ובעלת תודעת שירות גבוהה), יש באותו טווח מחירים רק את הכונן הראשון. גודל הכונן לא מפריע לי, כי בכונן הנוכחי שלי, שהוא ברשותי כבר כמה שנים, השתמשתי עד כה בפחות מ- 30GB (למעשה, קצת יותר מ- 25GB). אבל אם יש הבדלים נוספים בין הכוננים, מלבד הגודל, אז אני אשקול שנית, אם לקנות את הכונן הקשיח בחנות הזאת.
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
נתקלתי משום מה בשני דגמים (?) של אותו צורב אבל שניהם באותה המהירות 52x32x52 של LG.. האם הדגם שמוכרים אצלנו שונה חומרתית מהדגם הנמכר נגיד באנגליה? למרות שצויין ששניהם מדגם GCE-8525B הצורב שנמכר אצלנו:
-
- 9 תגובות
- 894 צפיות
-
-
במהלך חיפוש דיסק קשיח 2TB בזאפ מצאתי פרסומת מעניינת באתר של איבורי(http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7068 ) עוד משהו מעניין זה שבחיפוש בזאפ אייבורי הייתה הכי זולה מכולם בהפרש מאוד מוזר ( http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=767239 ) נ.ב. מישהו כאן יכול להמליץ לי על דיסק קשיח חיצוני בגודל של 2TB טוב שגעו חופשי [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
הוא מוכר אותם ב- 3 ש"ח למדיה באריזת קייק של 25 יחידות. מישהו מכיר את המדיות האלו?
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-