עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, יש ברשותי 2 כוננים חיצוניים, ואני מתכנן לקנות אחד נוסף, יש לי מספר שאלות ואשמח להיעזר בכם. 1. בסטיקי דיברתם על אפשרות שאפשר לקנות כונן חיצוני ועליו לשים מארז, אז מצאתי איפה קונים מארזים לכוננים קשיחים, אבל.. איפה קונים כוננים קשיחים בלי מארז? ההיגיון שלי אומר שאני צריך לקנות כונן קשיח פנימי רגיל, ועליו להרכיב מארז חיצוני שקניתי, האם זהו המצב? לדוגמא זה: http://skypc.co.il/pl_product~ST32000542AS~7~0.htm ו http://skypc.co.il/pl_product~SE-ESATA-EH-03~108~0.htm (לפחות לפי הדוגמא שהבאתי, לא נראה ממש שמשתלם לקנות מארז וכונן בנפרד, לדוגמא המוצר הבא: http://skypc.co.il/pl_product~STAC2000200~141~0.htm אמנם יקר יותר ב100 שקל, אך מציע תוכנה נלוות ועיצוב טוב יותר) 2. הייתי ר…

2. שלום, אז לאחר המלצות הפורום קניתי את הכונן הנ"ל אתמול והיות שהיה לי ניסיון רב רע מאוד עם HDD למיניהם אני מריץ בדיקות עליהם מרגע הקנייה יש לי 2 כוננים של 2TB במחשב (שניהם דרך המלצות פה) אחד זה הכונן הנ"ל, והשני זה HD204UI של סאמסונג (שעובד כבר כשנתיים בערך בלי שום בעיות) אני מצרף כמה צילומי מסך (2 הראשונים זה של הHD204UI) בנוגע לHDD, הוא משמיע גם לפעמים מין "תיק" מלחיץ קצת - אבל לאחר בירור בפורום החברה מסתבר שזה נושא ידוע וכנראה לא מזיק - אם זאת אומרים שניתן לעשות עדכון קושחה ש"אמור" לתקן את העניין... האם אתם ממליצים על העדכון? האם זה יכול להרוס את הכונן? ועד כמה זה בעייתי? (לא יצא לי לעדכן קושחה לHDD מעולם)

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. ברשותי פנטים 3 1000 (מספיק לצרכים שלי ועובד טוב מאוד) אני כבר כמה זמן מנסה להוסיף הארדיסק נוסף שיש לי, הבעיה שניסיתי את כל האפשרויות של שינוי הג'אמפרים בשניהם והוא תמיד מעלה לי את ההארדיסק השני, וזו בעיה מכיוון שיש גם עליה מערכת הפעלה, ואני לא יכול לפרמט אותה כי יש שם חומר שאני צריך. יאך ניתן לפתור זאת ? השאלה השנייה זה לגבי צורב דיוידי, אם מישהו יכול לתת קישור או פירוט של התכונות שיש היום בצורבים, מכיוון שהבנתי שיש מס' תכונות לצורבים, ובכל דגם יש מס' תכונות שקיימות וכאלו שלא, אני רוצה לדעת פשוט איזה תכונות מכל אלו שיש חשובות בשילי, וכך לבחור את הצורב דיוידי. תודה.

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  4. Started by rotem_o,

שלום לכולם, היום קניתי את הדיסק הנ"ל לצורך אכסון ולהלן מס' שאלות: 1. קראתי ביקורות קנייה ב-newegg ושמתי לב שרבים ממליצים על עדכון קושחה עבור באג מסויים(SMART problems). מישהו יודע במה מדובר? 2. לגבי פרמוט הדיסק, לא הבנתי את כל נושא ה-4K סקטורים , האם צריך להגדיר משהו שונה באתחול? 3. אשמח לקבל המלצת תוכנות בדיקה לדיסק/סקטורים פגומים/ועוד(מבית סמסונג או שלא), לפני שאני מתחיל להעמיס עליו מידע. 4. מה יהיה עדיף מבחינת ביצועים: להשאיר את מערכת ההפעלה והתוכנות על ה-WD2500KS הישן (יתרונות:7200RPM, דיסק פיזי נפרד למערכת הפעלה ותוכנות ודיסק נפרד עבור השאר) או להתקין אותה על מחיצה ב-SAMSUNG החדש (יתרונות: דיסק חדש יותר וכנראה שגם מהיר יותר)?? האם יהיה בכלל הבדל משמעותי בשימוש ביתי …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. התקנתי 3 כונני 250GB של WD (כונן אחד של היטאצ'י), ניסיתי רייד 5 ורייד 0 על לוח X58 של אינטל, אבל בעת עליית מערכת ההפעלה אני מקבל מסך כחול מהיר וריסט. יש לציין כי כונן המערכת לא נמצא במערך הרייד (כונן 1TB של היטאצ'י) אך משתמש באותו הבקר. מה הבעייה ? האם יש חובה להתקין את מערכת ההפעלה כשהרייד מותקן ??

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  6. שלום, יש לי בעיה שצצה בזמן האחרון, באמצע שימוש במחשב הוא נתקע פתאום לכמה שניות ועולה מסך כחול שמריץ מספרים מהר עד 100 והמחשב נדלק מחדש. האם זה בעיה בהארד דיסק או זכרון? המחשב בן 4, זה המפרט שלו: ‏Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB‎ Gigabyte P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E‎ ‏1GB Kingston Value‎X4 Western Digital ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) Gigabyte ‏9600GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E‎ תודה

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  7. השבוע רכשתי את ה 2TB 64MB SATA3 - 7K3000 (לפי ההמלצות שקיבלתי כאן) ולפני מספר דקות קיבלתי מסך כחול ב WIN7 64 ביט, מה שהיה מאוד מפתיע כי לא זכורה לי הפעם האחרונה בה קרה לי הדבר... האם ש קשר בין הוספת הדיסק לתופעה זו? כיצד ניתן לשלול/לאשר את הקשר? (נדמה לי שקראתי פעם שניתן לקרוא את ה DUMP של התקלה ולפרש אותו אבל אני כבר לא זוכר) באיזו תוכנה כדאי להשתמש על מנת לבדוק את הדיסק (שחצי ממנו מכיל מידע) לתקלות ו/או לבדיקת מאמץ (strese)?

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  8. Started by RayZ,

ניסיתי היום לחלק בעזרת פרטישן מג'יק כונן ל 2 כוננים, לא עשיתי גיבוי לפני (שכחתי.. ). אז חילקתי, אחרי הריסט זה התחיל לחלק (לפני שזה עלה לווינדוס), ובאמצע החילוק זה נתקע, והייתי חייב לעשות ריסט. אחרי זה הופיע לי מסך כחול, זה לא נתן לי בכלל להעלות את הכונן. ניסיתי דרך מחשב אחר (זה שאני כותב מימנו) לחבר את ההארדיסק ולחלץ את הקבצים, זה מזהה את הכונן אבל לא נותן לי לגשת אליו. מה אני עושה? הקבצים שבהארדיסק הזה חשובים מאד, מאד חשובים

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  9. Started by bennash,

יש לי מתוך המחיצות בכונן שולשה מחיצות בכונן שאני רוצה לאחד :E: F: J יש לי דיסק מחיצה גרסה 6 בJ: יש לי תוכנות מותקנות. בE: וF: אין לי כלום חוץ מNTFS. איך אני כותב merge בDiskpart של CMD?

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  10. Started by guyishai,

שלום, כבר זמן רב אני נתקל במספר בעיות מעצבנות ומטרידות: 1. יש לי שני שני כונני CD-ROM: רגיל וצורב. מדי פעם, כשאני עושה ריסטרט למחשב, פתאום אחד מן הכוננים לא מזוהה ע"י Windows (יש לי XP), ואני חייב להיכנס ל-Device Manager ולעשות Detect new devices כדי שהכונן יזוהה. 2. אחד מן הדיסקים הקשיחים שלי (ששמורים עליו כל המסמכים שלי!) סובל מאותה בעיה של חוסר זיהוי, רק שהפעם זו בעייה יותר בסיסית, ולא רק בעיה ב-Windows. אפילו בביוס הדיסק הזה לא מזוהה כשהבעיה קורה, והדרך היחידה להתמודד עם זה היא לכבות את המחשב ולהדליק אותו לאחר כחצי שעה. יש לציין שחוץ מן הבעיה הזו, הדיסק הקשיח הזה עושה בעיות נוספות: קבצי הרצה של תוכנות התקנה פשוט נפגמים על הדיסק הזה לאחר כמה הרצות, ואני חייב להוריד …

• 0 תגובות
    • 710 צפיות
  11. Started by 11GnR,

שאלה בכותרת ... ושאלה נוספת, SAMSUNG MAGICIAN מציג כמה TB נכתב לכונן. נגיד כתבתי ג'יגה בקבצים של 1 בית כל אחד, זה יציג לי ג'יגה, או שזה יציג לי כמה נכתב בהתחשבות שכל קובץ כזה הוא היה 8KB (הPAGE SIZE ב840EVO) ?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by peripushkin,

בלוח אם שלי יש 2 חיבורי sata אבל יש לי 3 הארדיסקים.. האם יש מכשיר או משו שיכול להוסיף כניסות ללוח אם/מפצל? וכמה חיבורי sata יש בלוחות חדישים? (כי ראיתי שיש אנשים פה שיש להם הרבה יותר מ3 הארדיסקים) תודה..

• 8 תגובות
    • 916 צפיות
  13. היי עקב נסיון אישי, למדתי מספר לקחים בקשר לכרטיסים - איך לא לקנות אחד מזויף ואם כבר קניתם אחד שעושה בעיות - אך לבדוק אם הוא מזויף... הנסיון שלי היה עם כרטיסי Memory Stick Pro Duo אבל נראה לי שמה שאני כותב פה יתפוס גם על כרטיסים אחרים. אז ככה איך לא לקנות כרטיס מזויף ------------------------- 1) להזהר בקניה מחנויות קטנות - עדיף לקנות מממשווקים יותר גדולים כמו למשל באג אפילו שזה עולה טיפה יותר 2) בכל מקרה לברר מי היבואן(ים) הרשמיים בארץ ולוודא שהחנות עובדת איתם 3) כדאי לברר בדיוק איך נראת האריזה ואיך נראה המוצר - במקומות כמו באג או הום סנטר - אם מציעים לכם משהו שנראה שונה או האריזה היא אחרת - להתחיל לחשוד 4) אריזה שנראית לא חדשה/משומשת - כנ"ל 5) לבדוק באינטרנט סממנים חיצוני…

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  14. Started by AnTiSh0ck,

כמה מחיצות רצוי לעשות ב500 ג'יגה? אני יודע שאין מספר מסויים אבל מה עדיף? בעיקר יהיו על הדיסק שירים משחקים וסרטים. חשבתי לעשות מחיצה אחת של 50 למערכת ההפעלה, ועוד שני מחיצות של 225 כל אחד. מה אתם אומרים ?

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  15. Started by Alexkmr,

מאתמול בלילה אני לא מצליח לגשת להרדיסק שלי. הוא עדיין מופיע אבל אין אפשרות לגשת אליו. עשיתי לו סריקה בHDTUNE וזה התוצאות: *בטעות עצרתי בסוף אבל עשיתי עוד סריקה שממשיכה רק מהקטע שהפסקתי. יש אפשרות לתקן אותו,לגשת אל הקבצים?

• 6 תגובות
    • 750 צפיות
  16. Started by ori-silver,

מה ההיתרונות והחסרונות של דיסק עם פלטה 1 בדיסק מול דיסק קשיח עם 2-3 פלטות?דיסק עם פלטה אחת לא אמור להיות פחות אמין?

• 7 תגובות
    • 954 צפיות
  17. שלום רב. לפני כיומיים נפל לי ההארד דיסק החיצוני שלי (WD My Passport 2.5' 500GB) ומאז הוא רק מקבל חשמל (לא מזוהה בכלל במחשב). עד כמה שהבנתי אין לי מה לעשות בנושא (למזלי רוב המידע היה מגובה...). בכל מקרה, החלטתי לקנות אחד חדש, ומכיוון שעם זה לא היו לי בעיות (אני כבר 3 שנים איתו), אז חשבתי לקנות שוב את אותו דגם. רק לגבי הנפח לא הייתי בטוח לגבי 500GB או 1TB, אז חיפשתי ביקורות ובZAP היו 7-8 ביקורות רעות על ה-1TB (ואלי 2 ביקורות טובות), בעוד שעל ה-500GB היו רק 4 ביקורות אך כולם טובות. אני מניח שההבדל נעוץ במס' הפלטות, ולכן רציתי לדעת האם יש דרך בה אני יכול לברר על HD חיצוני את מס' הפלטות, כך שאולי אני אמצא אחד של חברה טובה עם פחות פלטות... (או לפחות וכל לברר אם באמת יש מס' פלטו…

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  18. Started by Cupid Me,

אהלן חבר'ה, ניתן לשים מספר קבצי ISO BOOTABLE ב-DOK אחד עם קבצי מוזיקה למשל ולבחור איזה אימאג' מהם אני רוצה להעלות באתחול? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by tora26,

בס"ד שלום שאלה כללית בנוג לכונני NVME\SSD\SSD חיצוני אם אני יוצר מספר מחיצות זה יכול לגרום לאטיות מסויימת או בעיות אחרות? בין אם זה כונן שמותקנת באחת המחיצות מערכת הפעלה ובין אם זה כונן ללא מערכת הפעלה תודה

20. Started by tal76,

שלום רב יש לי מספר שאלות: 1. איך אפשר להתקין דיסק קשיח נוסף? האםרק במעמד רכישת המחשב או שגם בהמשך? האם מומלץ בכלל כדי להרחיב את שטח האכסוןבמחשב? 2. האם נכון שכול החומר הקיים במחשביושב תחת users ומכאן שדי בכך שאני מעתיקה את users לדיסקחיצוני כדי לגבות את כול החומר שלי? (התוכנות שבהן אני משתמשת הן מסמכים בword ובexcel, outlook, onenote ותמונות בפיקסה). 3.איזה תיקיות אסור למחוק (במלים אחרות,איזה תיקיות משמשות את איש המחשבים במקרי הצורך ואסור לגעת בהן?)? 4.לא ברור לי אם שולחן העבודה נחשב מקוםאכסון לכול דבר או לקיצורי דרך בלבד. במלים אחרות, האם קבצים שנשמרים בשולחן עבודה נמצאים בעוד מקום?האם כששומרים בשולחן עבודה צריך לשמור אותם בעוד מקום במחשב? 5.ס"ה גודל הקבצי…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. מערכת המחשב שלי כיום היא לוח אם P7P55D של אסוס, i5 עם 4 ג'יגה זיכרון ומספר דיסקים קשיחים המריצה Win7 64bit. זמן העלייה של המערכת ארוך מאוד (כ 5 דקות) ובזמן עבודה שמתי לב לטחינת דיסק רצינית. אני מניח כי תוספת SSD כדיסק איתחול תשפר ותפתור חלק מהבעיות בהן אני נתקל כרגע אך ישנם מספר דברים אותם איני מבין בשימוש/התקנה. -מהו הגודל הנדרש כדיסק איתחול? האם 128 יוכל להספיק? בדקתי מעט אצלי וה Program Files אצלי (כולל windows והשאר) הם בשטח של כ 40 ג'יגה אבל ה USER תופס 160 ג'יגה (וודאו ואודיאו). -האם ניתן להגדיר את ה Document ב Win7 בנפרד בממערכת ההפעלה? -האם ישנו שימוש כלשהו ב Document שמערכת ההפעלה מבצעת ברקע? (לא הייתי רוצה להציב את ה Document בדיסק קשיח ולגלות כי הביצועים ירדו כ…

• 21 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by uokie,

איך ייתכן המכרז הזה: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733486 המחיר הזה זול ב-500 ש"ח מהמחירים שראיתי. ואיך אפשר לדעת איזה סוג HDD יושב בתוך המארז? האם הכונן הזה מומלץ למטרת גיבוי? או שיש משהו טוב יותר של 2TB? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by ha,

סוף סוף הצלחתי להתקין RAID 5 במערכת שלי אך נתקלתי במספר בעיות. לוח האם הוא ABit P35 Pro הדיסקים הם: 2 של WD ו 1 של Samsung. הדגמים של WD דומים אך לא זהים, כל הדיסקים הם SATA 200GB, ה WD הם 1 SATA וה Samsung הוא 2 SATA. דריבר ה RAID הוא של אינטל והוא מקונפג כדיסק של 400 המחולק לשתי מחיצות של 200 1. מהירות העברת נתונים נמוכה הרבה יותר ממה שציפיתי. כאשר אני מריץ את HDTune 2.53 מתקבלות התוצאות הבאות: Transfer rate (min) Transfer rate (max) 50M Transfer rate (avarege) 26M Accesse time 14mSec. העתקת נתונים בין דיסק רגיל ל RAID מתבצעת במהירות של 10 מגה לשניה בלבד. האם זו מהירות נורמלית? 2. לאחר נפילת מחשב, תוכנת ה RAID manager עולה ומתחילה לנסות לתקן את ה RAID. מכוון שלוקח לה ל…

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  24. שלום אני תוהה לגבי קניית דיסקים עם הצורב הנ"ל (LG GSA-H62N). קודם כל, הבנתי שעדיף לקנות DVD+R (לפי הנושא הנעוץ). אז השאלה שלי, האם כדאי לי לקנות DVD+R DL, של 8.5 ג'יגה? כי הבנתי שיש גם דיסקים DVD שהם, למשל, כפולי הנפח של DVD+R DL רגיל - 17 ג'יגה לדיסק. (2 שכבות, ו-2 צדדים). יש כאלה להשגה בכלל? הצורב שלי תומך בהם? בנוסף, ראיתי דיסק "HD DVD+R" של VERBATIM. מה זה? מה השוני בינו לבין דיסק רגיל? הצורב שלי תומך? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  25. יושבים לי בבית כמה כונני HDD ישנים שאני עדיין רוצה לשמור גישה למידע שלהם (לעתים די רחוקות). לצורך העניין הזמנתי מeBay מתאם SATA-USB פשוט ( http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-IDE-SATA-2-5-3-5-HD-HDD-Adapter-Converter-Cable-Cord-Brand-New-/181266066009?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item2a344caa59 ) . רציתי לשאול אם יש איזשהם סיכונים בחיבור כזה, והאם צריך לנקוט בזהירות כלשהי כשמחברים את הכונן בצורה הזו (מבחינת חשמל וכו'). שאלה נוספת היא- את אחד הכוננים הרכבתי בתוך המחשב הנייח שלי, אבל ההרכבה לא צלחה ב100%, וכרגע הכונן מחובר אבל יושב קצת באלכסון. האיזון של הכונן קריטי או שזה לא משנה? תודה לעונים.

דיונים חדשים בפורומים