עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by tamir245,

שלום רב. יש לי HD של WD3200AAKS שיושב במארז חיצוני ומחובר בUSB למחשב,עכשיו אני מעוניין לפרמט אותו ולקבוע לו מחיצה היות שהוא חדש. עכשיו אני עושה זאת דרך ניהול ->ניהול דיסקים>יצירת מחיצה חדשה - והוא שואל אותי האם אני מעוניין שתהיה מחיצה ראשית או מורחבת על הHD,עכשיו לא כ"כ הבנתי מה לבחור,אם אני מעוניין בעצם שכל שטח הדיסק יהיה זמין לרשותי ומדובר על HD חיצוני שאינני מעוניין לעשות בו מחיצות - אז באיזה אפשרות עליי לבחור?

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  2. יש לי בעיה מוזרה שקוראת לי לפעמים ונראה לי שאולי יש לי בעיה בכונן SSD שלי (קורסייר 60 ג'יגה) - קורה לי זה שאני למשל מוריד קובץ טורנט ולוחץ עליו ואז הוא פותח את התוכנת טורנט שלי ואז יש לי חלון שאני אמור לאשר וההורדה מתווספת לתוכנה ומתחילה אז איך שאני לוחץ על האישור לא קורה כלום ואחרי איזה שנייה - או 2 יש מין קליק כזה ואז זה קורה, כאילו ההארד דיסק "קופא" לשנייה ואז מגיב. מישהו מכיר אולי ?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by GZA3,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_436_1691_1692&products_id=10449 הוא זול מאוד אבל לפי התיאורים שם הוא נשמע בסדר גמור מספיק משוכלל למה שצריך. ללכת על זה?

• 5 תגובות
    • 707 צפיות
  4. Started by OFIRLEVY66,

ASUS DRW-1814BLT DVD-RW X18 LIGHTSCRIBE LG GSA-H44 DVDRW X18 LIGHTSCRIBE איזה מבין הצורבים הנ"ל עדיף מבחינת איכות תמונה על הדיסק ובכל איזה מהם טוב יותר? או שאתם ממליצים על משהו אחר

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  5. Started by frontal,

איזה באסה לי העליתי דיסק של וינ XP וכשהגעתי לחלק של הפרטישן לא שמתי לב שהכונן USB שלי מחובר. עשיתי DELETE PARTITION בלי לעשות פורמט. (לשני הכוננים, ואני עוד מנסה להבין למה הכונן שלי חולק לשניים....) מאז לא נגעתי בכלום, כשאני מחבר את הדיסק למחשב הוא מזהה התקן USB חיצוני אבל כמובן לא מצליח לגשת אליו. השאלה היא האם להעזר בתוכנת עזר, או שפשוט להעלות את הדיסק XP שוב ולצור PARTITION דרכו ? המטרה היא כמובן לא לאבד את כל המידע שהיה לי על הדיסק.

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  6. Started by Avisp,

היי מדובר בSandisk Cruzer החדשים יותר. הבעיה שלו שהוא מזוהה לכמה רגעים ומיד מתנתק מלווה בצלילים הרגילים של חיבור וניתוק. ניסיתי בכמה מחשבים אך לשווא. מכירים את הבעיה? תודה רבה!!

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  7. Started by psycho,

הצריבה עצמה עוברת חלק ובמהירות עד שזה מגיע לשלב ה Lead in-Lead out. מתחילת השלב הזה לוקח לו דקה או יותר עד שהוא מסיים וככה הצריבה נמשכת 3.5-4 דקות. אני משתמש בנרו 6 ובדיסקים של Memorex ו TDK. הבעיה נמשכת כבר כחצי שנה. ניסיתי לנקות את העינית עם דיסק ניקוי ועם אוויר דחוס, לא עזר. מה עוד אפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  8. Started by MetalHead,

לאחרונה רכשתי מחשב מTMS. במפרט שהרכבתי בחרתי ב http://tms.co.il/product_info.php?cPath=55_255_190_419&products_id=3139 ככונן קשיח עקב לא מעט המלצות חמות שקיבלתי. לפני מספר דקות קיבלתי שיחה מTMS ובה נאמר כי הדגם הזה לא זמין כרגע, ולא ידוע מתי יגיע משלוח נוסף. השאלה שלי היא, האם עדיף לקחת את המקביל של סמסונג http://tms.co.il/product_info.php?cPath=55_255_56_426&products_id=3398 במקום? אודה לכם מאוד על כל תשובה. יניב.

9. Started by Ashand,

שלום יש לי הזדמנות להביא צורב בלוריי של חברת IODATA או BUFFALO מיפן צריבה במהירות של 8 על סינגל לייר (SINGLE LAYER ) נראה לי גם על דואל (50GB) זה עולה בסביבות 350 דולר...האם שווה להביא? הדיסקים גם זולים יחסית כל דחסק של 25 גיגה עולה 15 שקל בערך...האם שווה להביא או לחכות עוד שנה שנתיים? אני יודע שעובדים כרגע על פיתוח דיודה שתוכל לצרוב במהירות 12 אבל עד השלב הסופי של המוצר ייקח זמן...צריבה של 8X מסיימת דיסק של 25 גיגה ב-45 דקות (או של 50 גיגה לא זוכר עכשיו) אז מה אתם אומרים? http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.aspx?NewsId=24039

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. שלום לכולם. אני מתכנן קניית מחשב חדש ואחד הדברים שאני מעוניין בהם הוא הפרדה בין כל קבצי ותוכנות מערכת ההפעלה לבין כל שאר הדברים במחשב שיהיה. לצור כך חשבתי לקנות שני כוננים קשיחים, כאשר הכונן שיכיל את מערכת ההפעלה לא צריך להיות גדול מידי. 80GB זה מעל ומעבר. ---- אבל ---- אין כוננים בנפח כזה בעלי 16MB CACHE. וכאן באה שאלתי אליכם: עד כמה כמות הCACHE תגביל אותי בעבודה בתצורה של דיסק אחד בעל 8MB CACHE למערכת ההפעלה ודיסק אחר בעל 16MB CACHE לכל שאר הדברים? כעקרון חשבתי על 2 אופציות: 1. לקנות שני דיסקים כמו שציינתי קודם ואז השאלה היא מה אני מפסיד בביצועים? 2. לקנות דיסק אחד גדול בעל 16MB CACHE ולחלק אותו לטובת מערכת ההפעלה. פיזית עדיין יהיה לי כונן אחד. מבחינת אמינו…

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  11. כשאני מעביר משהו מן ההארד דיסק אל לוח אם אז זה פועל במהירות של 100 מגה הרץ או 133 מגה הרץ במקרה של Ata 133 האם יש דרך בעזרת טכנלוגיה אחרת שהיא לא ata133 להעביר במהירות יותר גבוהה כמו 533 מגה הרץ או פחות אם כן נמקו

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by pxst17,

היי, אני בקרוב קונה מחשב חדש ואני מתלבט. יש לי כרגע במחשב קשיח רגיל של 500GB שדי מספק אותי מבחינת נפח, אז רציתי לשאול - כדאי לקנות עם המחשב החדש SSHD בנפח של 1TB שלא איטי בהרבה מ-SSD, או שלקנות בנוסף לקשיח שיש לי כרגע SSD של 120GB של SAMSUNG EVO? מה עדיף לדעתכם? יתרונות שאני מוצא ב-SSHD: לא איטי בהרבה מ-SSD נפח רב הרבה יותר ומחיר זול משמעותית מ-SSD של 1TB לדוגמה. תודה.

• 11 תגובות
    • 6k צפיות
  13. תאיך המלצה לצורב בסביבות ה-200ש"ח - חשוב צבע שחור

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  14. באיחור "קל" ואופנתי החלטתי לקנות צורב DVD. לצערי בשנה וחצי האחרונים מאז העבודה + לימודים נטשתי קצת את זירת החומרה . בזמני היו ממליצים על LITEON בעיניים עצומות והיום ראיתי ש NEC כובש את הכותרת. אז ככה, התעדכנתי פה בכמה שאפשר, אבל עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה איזה לקנות. (יש פה תר'ד ענקי ורובו מיושן + מיני ת'רדים שקשה לעקוב..) התקציב הוא עד 350 ש"ח. התלהבתי מאופציית ה DVD RAM אז אני רוצה צורב שתומך בה. חשוב לי שיתמוך במירב הפורמטים/מדיות ויהיה אמין בקריאה וכתיבה, מהירויות פחות קריטי. צריך להיות שחור, אין זמן וכוח לצבוע עוד צורב. לא נראה לי ש הLS יהיה פרקטי בקרוב ככה שזה לא ממש משנה. כרגע המועמד שלי הוא: NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (BLACK) DUAL LAYER - 290 NIS מתחר…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by KF,

שלום לכולם ניצלתי את כל ה-15GB החינמיים שקיבלתי ב-GOOGLE DRIVE. אם אני קונה 200GB נוספים בעלות של -120 ש"ח לשנה - האם אחרי שנה כל התוכן נמחק משם ? האם אני יכול לפנות אחסון ע"י מחיקה ?

16. Started by viper_sb,

אני רוצה לדעת האם מישהו מכיר בקר חיצוני אשר מאפשר לבצע RAID חומרתי

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  17. Started by ha,

למערכת החדשה שלי העברתי את מגירת הדיסקים הנשלפים מהמחשב הקודם ואני נתקל במספר בעיות. הדיסק (אחד מהם) הוא Sansung SP8004H של 80GB. הדיסק מוגדר כ ATA-100 לפי Everest בזמן שבביוס הוא מוגדר כ IDE. כאשר אני מחבר את הדיסק הנשלף הזה או דיסק נשלף אחר (לפני הפעלת המחשב כמובן) ומפעיל את המחשב, קורת תופעה מוזרה. הדיסק תמיד מזוהה בביוס אבל לפעמים ה- WinXP+SP2 לא מזהה אותו. בנוסף, גיליתי שלפעמים מהירות הדיסק נופלת ל 0.3MB וזמן הגישה ל 80MS לפי HD Tune. מישהו נתקל כבר בתופעה כזאת? איך פותרים אותה?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  18. איזה צורב DVD עדיף לקנות: LG Electronics GSA-4120B Dual Layer DVD±R/W/RAM Super Multi Drive Bulk או NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk אני יודע שהNEC הוא יותר מהיר, אבל כיום אין בכלל מדיות באותה מהירות. וגם הLG יכול לכתוב בDVD-RAM ולפי מה שהבנתי זה כמו הארד דיסק על מדיה. בקיצר אני רוצה לדעת איזה DVD יותר משתלם, גם לעכשיו וגם לעתיד - שיצאו דיסקים יותר מהירים ומדיות שתומכות בDL.

• 6 תגובות
    • 772 צפיות
  19. ברצוני לרכוש דיסק חיצוני למחשב האם למישהו יש נסיון עם הדיסקים של Lacie ? אני מתעניין בנפח של 750GB בברכה שייקה

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  20. Started by tiger2014,

אחרי התקנת ווינדוס 8 הווינדוס לא זיהה לי את הכונן של 3 טרה ביט והצלחתי להגידר ממנו רק 2 טרה ביט ו 750 גיגה נשארו לא מצליח להגדיר מה לעשות? http://www.siz.co.il/my.php?i=winacod30zmz.jpg

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. התרגלנו למאבקים בין השמות הללו בתחום הכוננים הקשיחים, אך כעת נראה שהתחרות מתרחבת אל מחוזות חדשים - כשה-IronWolf החדש ניצב מול החדשים במשפחת WD Redלכתבה

22. היי... אני מחפש צורב חדש למחשב... אני לא יודע מחיר כי אני לא יודע כמה הדבר שאני מחפש אמור לעלות.. אני מחפש צורב שיהיה בצורת slot-loading . (שפשוט מכניסים את הדיסק בלי ללחוץ על כפתור ואז לשים על המגש הזה) שיהיה צורב טוב. יש לי עדיפות לצורב פנימי מחיר שלא יהיה מוגזם כמו 700 שקל.שיהיה סביר.. תודה מראש לכל מי שיענה

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  23. יש לי NAS של qnap עם 3TB -T251A בעל שני bays מקונפג ב Raid1 . על הNAS אני מאחסן גיבויים של Acronis ו Timemachine. לאחרונה התחלתי לגבות את התמונות מהטלפונים כדי לפנות מקום ו נגמר לי האחסון. אני מתלבט האם לקנות אחד חדש או לבנות אחד כי synology או nap יקרים ברגע שרוצים מעבד חזק. האם כדאי לאחסן ב S3 ? אני רוצה שתהיה לי האפשרות לצפות ב metadata של התמונות שהיו בגוגל פוטו ( מיקום, תאריך וכו)

24. Started by dans41,

שלום, אני צריך לפרמט את המחשב שלי כי הוא כבר ניהיה איטי ואני גם צריך לגבות מידע. יש לי Green caviar בנפח 1.5TB, זה הספיק לי( נשאר לי 400GB פנוי אבל יש שם גם הרבה תוכן שאני כבר לא צריך). אני מתלבט עם לקנות Black caviar בנפח 1TB כי הוא מהיר יותר ולגבות עליו את התוכן ואז להחזיר חלק מהתכנים לירוק ולהתקין את המערכת על השחור, או לקנות כונן חיצוני ולגבות עליו את המידע ולקנות SSD בנפח 120GB ולהתקין עליו את המערכת הפעלה ושאר המידע ישאר על הכונן הקיים. מה אתם אומרים? יש המלצות לכונן נייד ו SSD? חשבתי על SSD של samsung מסדרת ה EVO ועל כונן נייד של WD.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by itaysk,

שלום, אני מעוניין לקנות הארדיסק של סביבות 500GB, ולחבר אותו לראוטר בבית. השימוש שלו יהיה בעיקר גיבויים, ואחסון סרטים וכולי. הוא יהיה נייח רוב הזמן במקום מוגן, ינויד מחוץ לבית לעתים נדירות. השאלות שלי הם בעיקר בתחום התצורה שלו, מה מומלץ לי לקנות: חיצוני או פנימי? בעקרון נשמע כאילו חיצוני, אבל האמת שאני נוטה לכיוון פנימי + קופסא כזו שתאחסן אותו עם החיבורים המתאימים. הוא יהיה יותר זול, ובעיקר יותר פרקטי אם ארצה אולי לשלב אותו בהתקנים אחרים בעתיד. 2.5" או 3.5"? בהנחה שקניתי פנימי. ממשק חיבור? אני לא ממש עוקס בתחום הזה, מה נחשב ממשק החיבור הכי מתאים לי? אשמח גם להמלצות לדגמים ספציפיים. תודה, איתי.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.