עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by oshri8,

שלום לכולם, לפני חצי שנה קניתי כונן קשיח של סמסונג spinpoint F3 iTB 7200RPM לפני מספר ימים שמתי לב שהכונן התחיל להיות איטי מאוד, וכשאני אומר איטי אני מתכוון 4 MB בשניה זה פחות מ wifi פשוט (לא פלא שסרטים התחילו לקרטע לי...) בקיצור, מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה? תודה רבה מראש אושרי מצורף benchmark של HDtune [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by sto00,

לא הבנתי איזשהו חלק בפרוט שלהם. איפה כתוב איזה נפח הכונן? יש להם אולי סימנים כלשהם? משהו?

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  3. יש לי מספר דיסקים קשיחים , חלקם sata וחלקם ide. זאת עובדה ידועה שקיימים תמיד נזקים קטנים ומצטברים מקפיצות מתח כמעט יום יומיות ברשת החשמל החיצונית וגם הביתית (כמו למשל בעת הפעלת מזגן שיושב על אותו מעגל חשמלי). בתור אחד שיש לו ניסיון מר עם דיסקים קשיחים שהתפגרו טרם זמנם ,אני כיום מצויד ב-ups איכותי , יחד עם זאת אי אפשר להימנע בשיטת העבודה המקובלת (שבה כל הדיסקים הקשיחים מקבלים אספקת מתח בעת הדלקת המחשב) מבלאי הנגרם עקב הסיבות הבאות : בלאי מצטבר בלתי נימנע הנובע מעצם הסיבוב הרציף של הפלטות והמאמץ נידרש מהמנוע החשמלי אשר כידוע כמו כל חלק אלקטרו-מכני סובל מבלאי מצטבר . בלאי נוסף נגרם כל פעם בעת הדלקת המחשב ותחילת סיבוב הפלטות של הדיסקים הקשיחים. עכשיו ,היות ואני ניגש לעיתים…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אהלן יש לי ipod classic 80gb. גיביתי עליו תמונות (לא דרך האיטיונס) והוא שבק חיים. כל פעם שאני מעלה אותו אני מקבל איקס אדום מוקף בעיגול. ניסיתי להכניס אותו למצב דיסק לפי ההוראות באתר של אפל אבל זה לא עבד. מישהו מכיר דרך לחלץ את התמונות מהנגן (המחשב לא מזהה אותו כשהוא מחובר...). תודה מראש

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  5. Started by GREATTHUNDER,

אני כל הזמן נתקל בHDים שיש להם חיבור SCSI, הבנתי שהSCSI הוא חיבור שמיועד לשרתים וכאלה אבל לא הבנתי מה ההבדל העקרוני בינו לבין הIDE ? נגיד שיש לי ביד דיסק SCSI 20GB יש לי מה לעשות איתו בכלל או שאני יכול לזרוק אותו לפח? מישהו יכול בבקשה להסביר בפירוט מה זה SCSI?(וגם להסביר למה הוא מיועד ולמה משתמשים בו ולא בIDE רגיל) בתודה,

• 4 תגובות
    • 5k צפיות
  6. אני פשוט לא מוצא ... מיועד ל- Cheetah של סיגייט 10K סל"ד

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  7. היה לי עד עכשיו WD CAVIAR שנהרס לגמרי אחרי שנתיים וחצי של עבודה ממש טובה ובלי בעיות. אני מריץ מערכת הפעלה ווינדוס 7 וגם תוכנות לעריכת סרטים על מחשב שולחני שקניתי ב-2011. אני הולך לקנות דיסק פנימי חדש במקום זה שנהרס, ורציתי לדעת על איזה פרמטרים כדאי להתעכב. ראיתי פה קודם דיון שדיבר על דיסק שמשמש לאחסון לעומת דיסק שמריץ את מערכת ההפעלה, ואני מניח שאצלי זה יהיה אותו דיסק שיעשה את שתי הפעולות. אם כדאי לי לדעת משהו בסוגיה הזאת, אני אשמח לשמוע - אני באמת לא מבין גדול. יש המלצה על משהו בתקציב סביר (400-600 שקל בערך)? תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. My Book Home Edition My Book Studio Edition My Book Essential Edition 2.0 My Book World Edition My Book Office Edition אלו מבחר דגמים של הארדיסקים חיצוניים על מה ללכת ומה השוני בינהם?

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  9. Started by semi-t,

בעת ההפעלה הוא אוטומטית מזהה התקני IDE.. ולוקח לו איזה 10 שניות עד שהוא מוצא אותם.. איך אפשר לפתור את זה?

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  10. Started by sgt_flippy,

מחפש לקנות כ400 דיסקים DVD ריקים , יש המלצות משהו זול וטוב?

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  11. Started by sh9696,

שלום, האם יש הבדל משמעותי במהירות בינהם? תודה

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  12. שלום לכולם! אני דיי חדש פה ושמח להצטרף לפורום ברשותכם, אציג בעייה קטנה אך מעצבנת מאוד ואם תעזרו לי אז אודה לכם מאוד! ברשותי יש צורב רגיל של Plextor בדגם Premium. (אגב - צורב משכמו ומעלה.) אני משתמש בתוכנת הצריבה של Nero בגרסא 7.0. צרבתי דיסק בפורמט אודיו רגיל, ולהפתעתי כשניסיתי לנגן אותו בכל אחת מן המערכות בבית אז הנגינה לא היתה רציפה, כלומר היו קפיצות פה ושם בשירים. חשבתי שייתכן ואולי המחשב עמוס מדי. לכן, הפעלתי מחדש את המחשב, יצאתי מן כל התוכניות הפועלות ברקע, והפעלתי שוב את הנרו וצרבתי שוב את אותו ה"פרויקט". כאשר הסתיימה הצריבה, שוב בדקתי את הדיסק בכל אחת מן המערכות בבית (כולל בכונן ה-DVD שבמחשב) וגיליתי שהקפיצות לא נפסקו, ואם זה לא מספיק אז הקפיצות היו גם באותם מקומות…

• 4 תגובות
    • 572 צפיות
  13. אמרו לי שאני צריך לעשות עדכון ביוס לגרסת הלוח אם שלי שהיא - IS7-E לפי ה- VERSION שרשום על הלוח. אפשר למצוא את העדכון באתר של ABIT (חברת הלוח שלי) אבל הגרסה שרשומה לי על הלוח היא 1.2 ואני לא מוצא באתר. הורדתי גרסה אחרת משהו כמו 1.7 ויש שם תיקון לבעיה של ההארד דיסק שלי אבל זה לא עוזר. אם מישהו יכול בבקשה לעזור לי.. תודה! נ.ב. מתי אני אמור לעשות את העדכון?? לפני התקנת הוינדוס או אחרי ??

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by nir.nir,

שלום ברשותי דיסק קשיח WD 80 ג'יגה, חדש לגמרי. התקנתי אותו בשבוע שעבר, ומדי פעם אני שומע מן רעשים שהוא מוציא... כמו רעשים של כתיבה שהיו מקובלים עוד בהרדיסקים המאוד ישנים...כמו חריקות כאלה. זה קורה כל כמה שעות, הדיסק כאילו כותב או מבצע משהו. ואז מפסיק. זה יכול להמשך שניה-שתיים...או לעיתים עד חמש שניות רצופות. חוץ מזה, המחשב עובד בצורה טובה, אין באגים או מסכים כחולים. הכל נראה תקין למעט אותו רעש. האם זה משהו טבעי, או משהו שצריך להדליק נורה אדומה? תודה.

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  15. Started by rotman,

מה המצב אנשים? קניתי HD 320 ג'יגה SATA של WD אני צריך לחלק אותו ל partitions או שאני לא חייב? כמו כן , אם אני לא חייב , כדאי? ואם כן , אז לכמה ושל איזה גודל?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי היום הארד דיסק ישן אין לי מושג של איזה חברה בעל 20גיגה איכסון (מחשב ישן) אני עובד על ווינדוס XP פרו ויש לי בעיה מוזרה מאד פיצלתי את ההארד דיסק לכונני C ו D כמו כולם הקצבתי 7גיגה לסי ו13 לדי עכשיו הבעיה היא שניגמר לי המקום בדי ויש לי גיגה פנוי בסי אז העברתי קבצים בגדול של כמעט גיגה מדי לסי והמקום בדי לא עלה עכשיו אני תקוע במצב שאין לי מקום בשני הכוננים ולכל המתחקמים לא עשיתי קופי עשיתי קאט פורמט לא בא בחשבון כי העברתי לסי דברים שאין מצב שאני הולך לוותר עליהם והצורב נדפק :[ עזרה בקשה.

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  17. Started by ben060,

הוא מתאים רק IDE או ל SATA 2 יש לי בלוח רק IDE האם הוא יתאים?

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  18. קניתי WD 80GB 8MB אבל רוצה לדעת האם באמת זה 8MB ולא הרגיל (2MB?). איך בודקים זאת?

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  19. שלום לכולם, מה שחשוב לי זו המהירות קריאה הכתיבה פחות חשובה, אני מתלבט האם לקנות דיסק SSD יחיד של 120GB או לקנות 2 של 64GB ולחבר ברייד 0 ע"י הבקר של הלוח אם הלוח הוא ASUA P8P67 הדיסקים המדוברים הם של קרושל (מיקרון M4) כלומר C400 השאלה העיקרית היא אם אני יחבר 2 דיסקים כאלה ברייד 0 האם זה יכפיל לי את מהירות הקריאה כלומר במקום באזור ה 300MS לאיזור ה 600MS וכמו כן את מהירות הכתיבה. תודה מראש לכל העונים.

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by ZeppeliN,

אני באמצע בחירת כונן קשיח בנפח 250GB. עד אתמול הייתי די סגור על הWD2500KS אבל שהסתובבתי בKSP ראיתי את הMAXTOR ?6V250F0. ההבדל הוא 40 ש"ח (450 ש"ח ל-Maxtor ו-410 ש"ח ל-WD) מה עדיף? Maxtor 6V250F0 DiamondMax 10 250Gb SATA II 7200rpm 16Mb vs. Western Digital Caviar WD2500KS 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA מה יותר שווה? האם כדאי להוסיף את ה40 ש"ח האלו? עוד שאלה קטנה, אני כנראה אלך על הצורב Samsung S182D, האם הוא באמת הבחירה הטובה ביותר? (עולה 170 ש"ח, 180 ש"ח לדגם השחור) ולא אפכת לי מLightScribe. תודה

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  21. שלום לכולם. נתקלתי בבעיה מוזרה ממש לפני כמה דקות. אני משתמש בDOK הזה כבר הרבה זמן ולא הייתה לי בעיה להכניס קבצים של 1-2GB (מעולם לא ניסיתי קבצים גדולים מ2GB) והיום ניסיתי להכניס קובץ שהוא 4.7GB אבל אז עולה לי הודעה שאומר לי שהדיסק מלא, אבל הקטע הוא שכל ה15.1GB שקיימים הדיסק פנויים. עשיתי פירמוט ולא עזר. הDOK המדובר זה: http://www.transcendusa.com/products/ModDetail.asp?ModNo=165 בגרסת 16GB. ----------------------------------לא משנה כבר פתרתי את הבעיה.שחכתי שצריך לפרמט אותו לNTFS

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. יש תמונה. איך התוצאה טובה ? הדיסק פועל כSATA לא SATA2. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  23. Started by dudik5,

היו לי במחשב שני הארד דיסקים SATA הראשון WD320 שעליו הייתה XP - הכונן נשרף (ממש עם להבה) השני סמסונג של טרה שעליו כל המידע שלי ( לא נפגע) קניתי כונן חדש WD 500 ועליו התקנתי את מערכת ההפעלה. עכשיו המחשב לא מזהה את הסמסונג טרה , שעליו כל המידע שלי. מה עושים? מדובר בכונן הדינאמי [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 849 צפיות
  24. מעוניין בהמלצה לכונן ssd ובקר sata 3 ללוח אם asus m2n-e לשימושי תכנות אופיס גלישה באינטרנט והרצת מכונות וירטואליות. תקציב פחות מ 1000 שקל תודה.

25. Samsung 840 evo 120gb או Kingston v300 120gb מי מביניהם הכי מומלץ, מבחינת האיכות והביצועים?

• 2 תגובות
    • 999 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.