אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אפשר הסבר במילים פשוטות מה זה ולמה זה טוב? האופציה היתה דלוקה אצלי עד שיום אחד המערכת הפעלה החליטה שלא בא לה לעלות יותר והוציאה לי מסך כחול בזמן הבוט, וכך עד שביטלתי את האופציה של AHCI. עכשיו כבר החלפתי הרדיסק והתקנתי מחדש מערכת הפעלה ובמקרה נזכרתי באופציה הזאת, חזרתי לביוס הפעלתי אותה ושוב מסך כחול (כבר עם הכונן החדש ומערכת הפעלה חדשה), אז פשוט ביטלתי שוב והכל עובד יפה. אבל מסכרן לדעת מה יכולה להיות הסיבה למסכים הכחולים כשהאופציה דלוקה והאם היא באמת חשובה?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש וההארד דיסק שיש בו הוא samsung 320gb וההארד דיסק במחשב הקודם הוא WD 80gb בחיבור IDE ניסיתי לחבר את הכונן הקודם למחשב החדש והווינדוס לא עולה ששתיהם מחוברים ביחד(על שתיהם מותקן ווינדוס) יש דרך לחבר את שניהם ביחד כדי להעביר את החומר ?
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
-
-
נתקלתי בהארדיסק של סמסונג, 500 GB בסה"כ 220 ש"ח בKSP. http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?type=94&subtype=98&model_cd=469 רק שהוא בעל ממשק SATA 3...זה חדש? לא יהיה ניתן להפעיל על הלוח אם? ( נקנה לפני 3 שנים- אם אינני טועה תואם עד SATA 2 ) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי צורב DVD מדגם 4163B של LG עם גירסת קושחה: 104A ורציתי לעדכן אותה לגירסת 105A ,רציתי לדעת כיצד ניתן לגבות את הגירסה הקיימת אצלי עכשיו עלמנת שאוכל לחזור אלייה במידה וגירסת ה 105A תיצור בעיות .
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
מעניין לי לדעת.....כי אם אני קונה מחשב חדש אז עדיף אץ שניהם במכה!
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי cruzer facet 16gb sandisk חיברתי את הDOK למחשב שנתקע כשהוא היה בתוכו. ביצעתי ריסט וניתקתי אותו. כשחיברתי אותו למחשב אחר המידע לא נמצא שם. היו כמה תיקיות מוסתרות שלא היו לפני כן כשהוא היה מצב תקין. כשפתחתי את העוגה של הכונן לראות את הקיבולת שלו, הוא היה באותה הקיבולת שהייתה לפני התקלה הזאת. הוא נכנס למצב sandisk secure access , המידע שם כשאני נכנס העוגה של הכונן אך אני לא רואה אותו. אשמח לעזרתכם הדחופה בנושא, המידע שיש כאן מאוד חשוב לי.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני זוכר שראיתי איפשהו אפשרות לבחור בין: העדפת ביצועים (שמחייבת הוצאה בטוחה). לבין העדפת נוחות (שבכלל לא דורשת הוצאה בטוחה). השאלה איפה היתה האפשרות הזאת, איפה אני משחק בינהם, ומה זה בתכלס משנה מבחינת ביצועים וכולי... תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
-
-
היי אני מחפש כונן SSD חיצוני בגודל של 250\500 גיגה ובסביבות 300-350 שקל ורציתי לדעת אם יש איזה כונן שמישהו פה בפורם ממליץ עליו, כרגע ההתלבטות שלי היא איזו חברה הכי עדיפה מבחינת אמינות (או שזה לא כזה דרמטי?)
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל, אני לא בטוח שזהו המקום הנכון, או אולי לא נכון לכל השאלות, אבל לפי הסתכלו ראשונית זה המקום. הייתי רוצה לשאול אתכם איזה כונן DVD אתם הכי ממליצים? האם כדאי לי לקנות כונן עם צורב? (כי יש לי צורב ממש ישן ואיטי) מה תחום המחירים של כונני DVD, טומה תחום המחירים של DVD עם צורב? בכל אופן, אחרי זה יש לי יציאת טלוויזיה מהג'יפה 2 MX, ואני רוצה למשל לשדר לטלוויזיה. יש אפשרות שאני משדר לו על "מסך 1" ואני עובד על "מסך 2"? ראיתי פעם שזה אפשרי נראה לי אבל אני לא יודע איך לעשות את זה, אני אשמח אם מישהו יסביר לי (אלא אם כן השאלה צריכה להיות מופנית לפורום כרטיסי מסך) תודה רבה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך דיסק קשיח חיצוני לצורכי גיבוי. אני מעדיף לקנות אחד שלם, לא לקנות מארז ודיסק בנפרד. אז קראתי פה מלא אשכולות בנושא, ומצאתי כמה שהתאימו לצרכים שלי. http://zap.co.il/model.asp?model_id=412418 http://zap.co.il/model.asp?model_id=522944 העניין הוא, שאני לא יודע אם יש לי eSATA במחשב, הלוח אם שלי הוא ASUS P4P800 SE. האם הדיסקים הקשיחים שציינתי פה טובים בשבילי? או שיש לכם המלצות אחרות? הצרכים שלי הם גיבוי וסרטים. ואני כן צריך להתנייד עם זה. ודבר נוסף, איך הכי טוב לשמור על ההארדיסק שלא יינזק? להחזיק אותו במקומות מסויימים כשהוא עובד\לא עובד?
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
-
-
היי, קניתי לאחרונה לפטופ של MSI מארה”ב, שלא קיבלתי עדיין. הבנתי משיטוט באינטרנט שמשום מה, על מנת להרכיב את ה-SSD השני (מסוג nVME) צריך לבקש מ-MSI קיט מכני שלא כלול עם המחשב. כמובן שלא זו הבעיה, אפשר לבקש מהם, אבל צריך למלא עבור זה טופס שכולל מספר סידורי, מה שאומר שאני צריך קודם לקבל את המחשב ורק אז למלא את הטופס. מכיוון ש-MSI ישלחו את הקיט המכני רק לארה”ב (חשוב לציין, אני משתמש פה בחברה מתווכת ששולחת מארה”ב לישראל, בדיוק למקרים שבהם החברה שקונים ממנה שולחת רק לארה”ב), אצטרך לשלם כפול על משלוח מארה”ב - פעם אחת על המחשב ופעם שנייה על הקיט. שלחתי ל-MSI בקשה שישלחו לי את הקיט ביחד עם החבילה של המחשב או לפחות ישלחו כמה שיותר מהר את הקיט לאותה חברה והסברתי להם את מה שאני מסביר…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אני שוקל להחליף את הכונן הקשיח במחשב שלי לכונן SSD כי אני משתמש בו בעיקר לפיתוח והבנתי שזה אמור להוות שיפור משמעותי. עשיתי חיפושים וקראתי כל מיני מאמרים, אבל לא הצלחתי להבין איך אני קובע מה ה-SSD שמתאים למחשב. חקרתי קצת ומצאתי שהגודל הוא 2.5" שזה כנראה הגודל הסטנדרטי, זה אומר שכל כונן SSD בגודל הזה עם ממשק ל-SATA II יתאים? באתר הזה: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Dell/inspiron-15r-(5537) יש רשימה של כל מיני כוננים שמתאימים - האם אפשר לסמוך עליו? והאם יש ברשימה הזאת משהו ששווה? ושאלות אחרונות? האם זה באמת שווה את זה? והאם ההחלפה פשוטה כמו שזה נראה בסרטונים?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול להביא לי אתר אמין שאפשר להגיע לחנות שלו ולקחת או להזמין אבל אתר אמין אני צריך צורב DVD טוב וזול . כמה הוא עולה?
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אני מחפש תוכנה שתבדוק לי האם יש bad sectors בדיסק קשיח. הרצתי את Diskeeper 2007 ואת המאחה של הווינדוס, הם ביצעו איחוי אבל לא דיווחו לי אם יש bad sectors. יש לי הארד דיסק אחד של סמסונג ואחד של ווסטרן דיגיטל ואני מעוניין לבדוק בשניהם. (בשביל ההארד דיסק של WD הורדתי את WD DATA LIFEGUARD, אבל לא מצאתי שם אופציה כזאת).
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
הוידאו כגון בלוק בסטר וכו? יעני האם זה DVD-R DVD-RW DVD+R DVD+RW או שיש להם משהו אחר? כאילו עם זה משהו אחר מהמדיות שאנחנו קונים לצורבי הדי וי די שיש היום... אז איזה מדיה זאת..איפה קונים וכמה עולה בבקשה?
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום. יש לי בלוח אם(P35-DS4) אפשרות לחבר מבחוץ בחיבור e-sata כונן קשיח רגיל ויש גם חיבור חשמל. חשבתי להשתמש בכונן כזה לגיבוי ולשים אותו בצד(אחרי הגבוי). השאלה אם יש סיכון להניח את הכונן על השולחן סתם כך בזמן הגבוי או שהוא עלול לקבל מכה אח"כ כשהוא במגירה? באופן כללי אני חוסך מעצמי בכך קניה של כונן קשיח נוסף (חיצוני). תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן קשיח חיצוני שיש בו בערך 110 ג'יגה קבצים, בשלב מסוים הכנסתי אותו למחשב והוא מזהה רק שתי תיקיות מכל מה שנמצא בפנים, בדקתי אותו ב-3 מחשבים שיש לי בבית - ובכולם הוא מראה את אותם 2 תיקיות שזה בערך אולי גג 10 ג'יגה מכל מה שיש בפנים, השאלה שלי היא למה הוא לא מראה לי את שאר הקבצים, בנוסף אם עושים את המאפיינים של הדיסק החיצוני הוא מראה שתפוס 110 ג'יגה, ההשערה הראשונית שלי היא שזה בגלל שבמחשב היותר ישן שלי האנטיוירוס הכניס לבידוד משום מה את הקבצים האלה, אבל זה אמור להשפיע גם על שאר המחשבים? עזרה תתקבל בברכה, תודה, מתן.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. קניתי את הצורב הזה : http://zap.co.il/model.aspx?modelid=695129# לוח האם שלי הוא זה : http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1245&maincat_no=1&cat2_no=171# (יש כאלו שיגידו שזה כבר הטעות הראשונה שלי בקניית לוח אם MSI) מערכת ההפעלה היא ויסטה. בכל אופן, הצורב עובד בווינדוס רק כאשר אני מגדיר בביוס באפשרות RAID MODE שהשיטה שהצורב יעבוד היא : AHCI באפשרות של RAID MODE יש לי רק את האופציות הבאות : SATA RAID RAID MODE AHCI אין לי שם את האפשרות DISABLE RAID!! אז הצורב עובד רק שאני בוחר באפשרות AHCI. אם אני בוחר ב-SATA RAID אז הצורב לא עובד בוווינדוס. האם זה נורמלי ותקין שהצורב יעבוד רק שאני מגדיר בביוס שיעבוד בשיטת AHCI ? האם זה תקין\נורמלי…
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי IRIVER H120 (סה"כ 20 ג'יגה אחסון) ניסיתי אתמול להעתיק 2 קבצי RAR בגודל 4+ ג'יגה כל אחד, למטרת העברה למחשב של חבר. ב IRIVER שלי היו 12 ג'יגה פנויים (העברתי את רוב השירים למחשב בשביל לפנות את כל המקום הפנוי הזה עליו) וכל פעם שרציתי להעביר קובץ RAR גדול , היה כתוב שאין מקום בסופו של דבר , אחרי כמה דקות ונסיונות להבין למה זה קורה, הבנתי שזה בגלל שה IRIVER הוא כונן FAT32, ואכן במאפייני המחשב (MANAGE) ראיתי שזה נכון הפתרון היה כמובן פיצול של הקובץ לכמה קבצים קטנים יותר ב WINRAR. והעברה בצורה כזו - הבעיה של העברת הקובץ נפתרה. למרות שזה פתרון די טוב וקל, אני שואל סתם לשם סקרנות האם אפשר לפרמט את ה IRIVER ל NTFS ? או שזה יפגע בו באיזושהי צורה ? מישהו ניסה ? האם זה…
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
פרמטטי את המחשב מ WINXP (נדבקתי בוירוס האהבה) ואני לא מצליח להתקין מחדש גם לא בעזרת 6 הדיסקטים התקנתי WINME ואני לא רואה את כונן ה- DVD ולא את הצורב (בדוס אני מצליח לראות את הכוננים) במאפיני המערכת מופיעים לי מספר התנגשויות (מצ"ב תמונה) תודה http://www.geocities.com/md220466/index.html
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי צורב DVD, אין לי ממש מוסג במדיות והבנתי שזה די חשוב בצורבים כאלה. איך המדיות האלה ? מישהו מכיר: [url=] http://www.bar-ezuz.co.il/Product.asp?Pid=20745&Cat2Cat1ID=1213&Cat2ID=1582
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
רציתי להתרשם מאנשים שעובדים עם מערכי RAID האם הם אמינים לאורך זמן. שמעתי מקרים שדיסקים היו נופלים מ RAID ללא סיבה ולפעמים לא קל היה להתאושש (או לא אפשרי) במיוחד כשמדובר ב RAID0 למערכת ההפעלה או matrix raid. האם נכון להגיד שעם דיסקים מהירים שיש היום הערך המוסף שמקבלים מ RAID0 נהיה נמוך כך שלא כדאי להתעסק ? ולגבי RAID1 האם לא יותר פשוט לחבר דיסק חיצוני גדול עם גיבוי אוטומטי, שמגן מכשלים נוספים חוץ מ HD fail כמו ספק שמקצר וכו.
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום, ראיתי את הדיסק הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10092 Samsung ecogreen 1TB אך המהירות שלו היא 5400 RPM הכונן מיועד לפעילות של סרטים תמונות ועוד פעולות של אחסון וכל מה שסטרימר עושה. האם המהירות תספיק להקרנת סרטי בלו ריי 1080P הכי כבדים? או שעדיף ללכת על כונן 7200 RPM ? האם אורך החיים של כונן 5400 RPM הוא ארוך יותר מאשר כונן 7200? תודה!.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן לכולם. אני מרכיב לעצמי מפרט ומתלבט בהארד-דיסק בין השניים בכותרת. אני יודע שהסמסונג הוא 500GB וה WD הוא 320GB, זה לא עקרוני לי, עוד לא יצא לי למלא 200GB, וההבדל במחיר הוא 32ש"ח כאשר ה WD זול יותר. 32ש"ח זה גרושים השאלה היא מה יותר אמין? אם WD לא היו לי בעיות (מחשב קודם היה לי WD, במחשב של אחותי יש WD), עם סמסונג אף פעם לא התעסקתי. אשמח לשמוע דעות בעיקר על האיכות של החברה ושל הדיסקים עצמם (ולא על זה שסמסונג יותר גדול מ WD). תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מה זה למעשה? האם יש חשיבות כלפי המערכת הפעלה או זה רק בתוך החברה עצמה שמות דגמים? ומה מהם יותר טוב? תודה...
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-