עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. מדובר על הדגמים הבאים : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1687 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1003 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1408 נניח ואני מחבר אותם למחשב בUSB 2.0, האם מהירותם תהיה זהה לכונן פנימי בנפח זהה ב7200RPM ?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by shlompis,

"הערה חשובה: מהירות הסיבוב (5400/7200) לא מהווה שיקול בקניית כונן קשיח חיצוני בחיבור USB 2.0 !" אני צפוי לרכוש כונן 2T ירוק שעובד במהירות 5400 (על פי המלצת הסטיקי סמסונג או WD), המחשב שברשותי עם לוח USB3.0. האם אוכל להנות מהעברת קבצים מהירה של תקן USB3.0 לכונן הנייד שברשותי שגם תומך במהירות של תקן USB 3.0 מכונן שעובד במהירות 5400 ? (כנראה ארכוש WD HD Caviar Green 2TB WD20EARS או SAMSUNG 2TB-Spinpoint F4EG, הדיסק הנייד שיהיה ברשותי בקרוב היינו מסוג Iomega ‎eGo BlackBelt Portable 1TB USB 3.0 ) האם אוכל להגיע למהירות העברת קבצים אשר גבוהה מ 30-32MB לשניה ? תודה

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  3. שלום, יש לי 2 הרדיסקים של WD בנפח 80GB וכנראה שהם כבר עשו את שלהם. כשאני מעביר קבצים מהרדיסק להרדיסק הוא עושה זאת במהירות של 15MB/s. לפי PCMARK05 תחת HDD-General Usage אני בכלל ב 4.67MB/s. מה עושים כדי שהמהירות תגדל? אין לי שום דבר בזיכרון ופירמטתי את המחשב לא מזמן.. (שבוע) האם אני המהירות תלויה בהרדיסק חדש? ואם כן איך מה ההרדיסק המהיר ביותר והמשתלם ביותר? תודה מראש, ברדק.

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  4. Started by tora26,

בס"ד שלום ביצעתי העתקה של קבצים גדולים (וידאו) לצורך בדיקה ואף פעם לא הגעתי למהירות של 400MB אפילו יש משהו שאפשר לעשות בשביל לנצל את מלוא המהירות של הכונן? שם מוצר דגם תודה ! AMD Ryzen 5 3400G Tray yd3400c5m4mfh AMD Wraith Spire Cooler no LED awsc DDR4 8G / 3000 CL16 XPG GAMMIX D10 A-DATA AX4U300038G16A-SB10 2 ANTEC P…

5. שלום לכולם, יש לי כונן של WD בנפח 2TB, לפני כמה ימים פירמטתי אותו ומאז כשאני מעביר לו תוכן מהמחשב, מהירות ההעתקה מאוד נמוכה ומגיעה לפחות מ-1 מגה!!! הוא מתחיל להעביר תוכן במהירות של 40-50 מגה, ואז בתוך דקה הוא צונח לפחות מ-1 מגה, איך ניתן לפתור את הבעיה?? תודה מראש לכולם רפאל

6. גיביתי לאחרונה בסביבות 800 ג'יגה, ונדהמתי מהמהירות המזעזעת. לקח בסביבות 14 שעות לעשות את זה. המקור הוא הארדיסק WD desktop elements usb2.0 לתוך הארדיסק 7200 רגיל, שיושב בתוך קופסה חיצונית של סילברסטון המתחברת עם USB3. המחשב חדש ומהיר, כך שקשה לי להאמין שיש בעיה באחד הבקרים או משהו בסגנון. אציין שהמידע מורכב ברובו מאלפי קבצים קטנים מאד, אך גם הקבצים הגדולים עברו לאט, בהנחה שווינדוס 7 מראה את המהירות האמיתית של ההעתקה ברגע נתון. באופן כללי עושה לי רושם שבווינדוס XP הפעולות האלו היו מהירות יותר. מה אתם אומרים? יכולה להיות בעיה כלשהי?

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. שלום לכולם יש לי כונן DVD של פיוניר - pioneer dvd 115 הכונן קצת רועש אבל זה לא נורא,הכונן הוא X16 ב DVD ו X40 ב CD. הנתונים הרשמיים שלו מציינים טווח מהירות העתקה ב DVD מהירות: 6.6-16 לDVD מקורי וגם לDVDR אך בפועל לדיסק צרוב המהירות ההתחלתית היא 2.5 והסופית היא 5 - לא מגיע למינימום הרשמי אפילו, בדיסק מקורי המהירות היא יותר טובה. ה FW מעודכן להכי אחרון של פיוניר עם עדכון ל region free הכונן מוגדר על DMA ומחובר אפילו בכבל 80 פינים, מותקן אצלי ASPI - אני לא רואה שום סיבה שהוא יעבוד לאט מהי הסיבה שהוא עובד לאט ממה שהוא צריך? ד"א יש לי צורב DVD של NEC מדגם 3500 המעולה שמהירות ההעתקה שלו בדיסקים צרובים היא גבוהה מאוד. בברכה.

8. Started by amir.o,

יש לי כונן lg x40x10x32 דיסק של 700 מגה לוקח לו בין 5 ל 6 דקות,האם זה זמן סביר (במהירות של 32 ) ? אם זה אמור לקחת פחות זמן איך אפשר לבדוק מה גורם לו להאט ? תודה.

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  9. היי קניתי צורב dvd LG GSA-4167B הצורב תומך במהירות צריבה של 16x הכנסתי דיסק DVD-R שתומך ב8x פתחתי את הנירו והוא נתן לי אפשרות לצרוב רק במהירות 4x - לא הייתה אפשרות לבחור כלל את מהירות הצריבה. אין לי תוכנות צריבה נוספות חוץ מנירו כך שאני לא יודע אם זאת הגבלה בתוכנה או שזה קשור למשהו אחר. מדוע זה קורה? עריכה: שמתי לב שכאשר אני לא מכניס דיסק, אז הנירו נותן לי לבחור מהירות צריבה מבין המהירויות הבאות: 3.1, 4.1, 5.1, 6.1 תודה מראש

• 5 תגובות
    • 544 צפיות
  10. Started by iSolt,

בתמונה העברה של 1TB מכונן 4TB WD GREEN אל כונן ה8TB ARCHIVE של סיגייט רק הבהרה: כונן ה4TB מחובר בUSB3 קדמי במארז (הוא חיצוני MY BOOK), ה8TB מחובר בSATA3. לוח אם H97 D3H המהירות יציבה. גם בהעברות אחרות כמו ממכונן 2.5" חיצוני בנפח 1.5TB גם של סיגייט (USB3) הגעתי למהירות זהה שהיתה פחות יציבה כי אז היה מדובר בעשרות אלפי קבצים קטנים (העברה של 1200GB לקחה כ6 שעות, שזה נהדר).

11. שלום חברים אני פה תוהה על כונן עם מהירות נמוכה יותר שאמור לשאת מידע נטו הווה אומר סרטים ומוזיקה.ידוע שיש היום כונני טרה במהירות 5400 כי מראש יצרו אותם לאיחסון בלבד ולא לביצועי מערכת.האם שווה לרכוש כונן 5400 מהסיבות הבאות איטי יותר פחות חום פחות צריכת הספק איטי יותר שקט יותר שימוש לאיחסון אינו דורש זמן גישה מהיר לכן המהירות הזו רלוונטית מצפה לתגובות בבקשה תודה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by 00Amir,

יש לי שני כונני WD Blue 500GB זהים . אחד מחובר ככונן C והשני כ D ו E .... כאשר אני מריץ HDDTUNE אני רואה שהכונן הראשי הרבה יותר מהיר מהשני... למה זה קורה? [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by mushon26,

קניתי את הכרטיס הזה: SanDisk 32GB Extreme SD Card (SDHC) 45MB/s - Class 10 אלה הם התוצאות של בדיקת המהירות, האם הם לא נמוכים מדי? מהירות הקריאה והכתיבה המקסימליים הוא 45 מגה לשניה ציפיתי להרבה יותר מזה. אגב הכרטיס נקנה מהאתר Mymemory.co.uk, האם הכרטיס פגום, האם אלה הם התוצאות שצריכות להתקבל? אשמח לשמוע את דעתכם.

• 6 תגובות
    • 896 צפיות
  14. שלום אני מתלבט בין כרטיס SD 4 גיגה.רגיל לאותו אחד X150. אני לא כל כך יודע מה ההבדל בין הרגיל ל X150 ואשמח לקבל הסבר.אני מניח שזה קשור איכשהו לצילום במצלמה דיגיטלית. ההבדל במחיר הוא 43 שקל. Transcend 4GB Secure Digital (SD) Card 217 Transcend 150X 4GB Secure Digital (SD) Card 260 תודה מראש. http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=1820_682_1821

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  15. Started by Dor Cohen,

שלום, מהירות העברת קבצים מהמחשב לדיסק און קי כ-20MB בשניה, נראה לי איטי מאד. זה הDOK: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=887579 זה הלוח אם שלי: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5521#ov במחשב מתוקן ווינדוס 10 ואין דרייבר מיוחד לusb 3.0 למשהו יש רעיון לסיבה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. לאחרונה קניתי דיסק 4TB של סיגייט. בהתחלה הכל פעם כשורה, ומילאתי כ97% אחוז ממנו בקבצים, במהירות העתקה טובה(מתוך הארדיסק חיצוני USB3) כשאני בא למלא את החסר- הפלא ופלא, מהירות ההעתקה יורדת למשהו מגוחך מימי USB1(!!!). זה יורד עד ל10-15 מגה בשנייה. חשבתי שיש אולי בעיה בUSB3, מהיותו חיבור שנוטה לעשות בעיות, אז ניסיתי לבצע העתקה פנימית בתוך דיסק הSATA המדובר- והתוצאה היא זהה. המהירות בלתי מתקבלת על הדעת. נתוני הSMART תקינים. מהירות הקריאה תקינה(כ125MBבשנייה עם קבצים די גדולים). כפי שציינתי, הדיסק עבד מצוין בהתחלה, ורק עכשיו משהו "השתבש". הרעיון היחיד שיש לי, הוא שהדיסק "מתקשה" בכתיבה, כאשר רובו מלא. מה דעתכם?

17. Started by sufgi123,

רציתי לדעת באיזה מערך דיסקים מהירות הכתיבה מהירה יותר, וכן מהירות הקריאה ? 1. מערך של 2 דיסקים ב raid0 2. מערך של 4 דיסקים ב raid5 תודה

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. יש לי דיסק 2.5" של WD בנפח של 5 טרה המחובר למחשב ב USB3. מהירות הכתיבה לתוכו משתנה בין 100 מגה בייט (בדרך כלל, לא תמיד) בהעתקת קבצים גדולים לבין 5(!) מגה בייט עם קבצים קטנים יחסית (כ 10 ג'יגה), ההעתקה בין הדיסקים הפנימיים במחשב (כולם בחיבור SATA) של אותם קבצים בדיוק מתבצעת במהירות של יותר מ 100 מגה בייט. יש אולי הסבר ופיתרון?

19. Started by shimon23,

גם אני רכשתי את הדיסק הנ"ל במסגרת קבוצת הרכישה, עברתי על כל מדריך ה-SSD של האתר (ויישמתי את האמור בו), וכן על פוסטים של קונים אחרים כמוני. סה"כ הביצועים נראים טובים, ואני מרוצה מהקניה. עם זאת, בהשוואה לביצועים של כוננים דומים מרחבי הרשת, נראה שדווקא מהירות הכתיבה שלי נמוכה באופן יחסי. (ראו תמונה מצ"ב, האם מהירות הקריאה תקינה לדעתכם?) המחשב שלי הינו בעל מעבד e8400 על לוח אם GB P35-ds3l עם בקר SATA 2 בלבד. האם זה מצדיק את מהירות הכתיבה הנמוכה? בשוליים:1. ראיתי שאנשים רשמו להפעיל את הבקר של אינטל, אני לא יודע איך עושים זאת. 2. בביוס שלי הגדרתי את הכונן על מצב ahci האם להגדיר אותו על מצב RAID זה עדיף?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by lutsker,

האם מהירות כזאת אופיינית לרייד 5? משלושה כונני F3 של סמסונג ולוח אם P8P67 של אסוס? ----------------------------------------------------------------------- CrystalDiskMark 3.0.1 x64 © 2007-2010 ----------------------------------------------------------------------- * MB/s = 1,000,000 byte/s [sATA/300 = 300,000,000 byte/s] Sequential Read : 220.166 MB/s Sequential Write : 47.413 MB/s Random Read 512KB : 55.243 MB/s Random Write 512KB : 24.549 MB/s Random Read 4KB (QD=1) : 0.700 MB/s [ 170.9 IOPS] Random Write 4KB (QD=1) : 0.527 MB/s [ 128.7 IOPS] Random Read 4KB (QD=32) : 3.632 MB/s [ 886.6 IOPS] Random Write 4KB (QD=32) : 1.062 MB…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by corefff,

הדירוג בווינדוס 7 ממש נמוכה(על 5.9). אחרי שעשיתי בדיקה עם HDTUNE גיליתי שאכן המהירות שלו לא תקינה, האם יש איזה דרייבר שאני צריך להתקין? או לשנות משהו בביוס? כדי שהבעיה הזאת תתוקן? המערכת: I5 2500 לוח: TZ68+ זיכרון:8GB זה מחשב חדש שקניתי לפני חודש, התקנתי עליו ווינדוס 7 רגיל בלי שבכלל נגעתי בביוס ועדיין לא נכנסתי לביוס של המחשב. יכול להיות שבכל זאת צריך לשנות משהו בביוס? אני מודה לכל העוזרים. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 742 צפיות
  22. Started by idanmal,

אז ככה לפני שנה קניתי הרדיסק wd 120gb sata ובואו נגיד שהו עבד ועשה את שלו, חבר שלי לפני שבוע אמר לי שיש מין בדיקה להרדיסק לראות את המהירות בה הוא עובד, הראה לי החבר את המהירות של ההרד דיסק שלו עכשיו בתאוריה ה-sata אמור להגיע ל-150 בערך במד שנמצא שם אצל חבר שלי הוא מגיע בערך ל-117 שזה נחשב טוב עכשיו אני יסביר לאן נכנסתי כדי לבדוק ,הלכתי למנהל ההתקנים לחצתי על חומרה שם על בקרי-IDE ATA שם על השניNVIDIA nForce4 serial ata עם כפתור ימני ואז מאפיינים ואז על לשונית למעלה primary channel ושם יש SPEED TEST......בהרדיסק שלי הגרף האמצעי מראה לי על 70 ואילו של חבר שלי 117 איך זה יכול להיות .....אולי בגלל שההרדיסק שלי 120 ושלו 80 או בגלל שלי יש מחיצה ולו אין ....?????בבקשה למי שמבין ש…

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. מה שרשום בכותרת, תראה יש לי verbatim של 2TB, יש לי 2 מחשבים ,שאחד מהם מחובר ברשת ומשמש כ HTPC, כל המדיה היא על הכשיח, אני לא רוצה שכל פעם שירצה להוריד משהוא בטורנט או לראות סרט, להפעיל 2 מחשבים לסתם, יש ברשותי נתב משולב מודם של Dlink שלקחתי בבזק, יש לו פונקציה של שרת SMB ,סאמבה יענו, זה הפתרון המשולם ,לפחות על נייר, רשום בביבירור שהחיבור ה USB שלו הוא 2.0, והנה הבעיה ,מהירות קריא בחיבור כזה היא מקסימום 2מגה לשניה, בחיבור רגיל למחשב זה כ30, אתה בעיה עם מהירות כתיבה, פחות מ1MB לשניה, בחיבור רגיל גם 30+. השאלה העם ככה זה בכל נתב עם פונקציה כזאת.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by drorhazan,

לא מזמן עדכנתי את הצורב עם עדכון firmware הכי חדש שיצא באתר של LG (היצרנית), אבל בצריבות שלי המהירות כל הזמן משתנה. יש לי נרו 8.

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  25. שלום.. יש לי שתי מערכי RAID במערכת שלי אחד של ה OS שכולל 3 כונני SSD של OCZ Vertex 60GB השני כולל 3 דסקים של - WD 1001FALS Caviar Black גם כן ב RAID 0 תראו בבקשה את התמונה הבאה.. מה שמוזר זה שהתוצאה העליונה היא של מערך ה SSD ???... שניראה לי קצת נמוך אפילו לכונן אחד אז בטח שלמערך RAID 0 X 3 וגם התוצאות של המערך של WD מוזר (לטובה) ניראה לי קצת לא הגיוני.. ממוצע של 56318MB/sec קריאה ?.. הלוח שלי זה: ASUS P6T DELUXE V2 הבקר של הלוח: Marvell 88SE6111 win 7 :OS ואם זה משנה משהו אז הגדרתי את המערכים דרך הביוס (לא בדיוק ביוס אבל דרך ההגדרות של הלוח - "Ctrl+I") והתקנתי את ה RAIDים לפני שהתקנתי את המערכת. זהו.. תודה רבה ושבוע טוב לכולם, מתן.

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים