עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. נהרס לי הדיסק קשיח במחשב הישן שלי (מאוד ישן, AMD K7), כרגע יש לי דיסק קשיח עם חיבור IDE אז אני יכול להעביר אותו למחשב הישן. לצערי הרב אני לא מצליח להסתדר עם 160GB ומוגבל בתקציב ל HDD חדש. חיפשתי דיסקים קשיחים זולים ש ל 250GB ומצאתי את 2 הדגמים האלה במחירים טובים: SEAGATE Barracuda 7200.9 (שהוחלף בשאר העולם ב 7200.10 ודגמים חדשים יותר), עם 5 שנות אחריות ועולה 270 שקל. ב IVORY מוכרים את ה 7200.10 ב 260 שקל אז אולי אני אוכל לגרום ל KSP להביא אותו באותו מחיר (לא רוצה לקנות מאייבורי). WD WD2500KS שבביקורות שקראתי עליו אמרו שהוא אמין אבל לא מהיר בהשוואה לדגמים אחרים, מגיע עם 3 שנות אחריות ועולה 245 שקל.

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  2. הי אני מחפש מאמר בנושא שישווה בביצועים בין התצורות השונות מה יותר מהיר - דסק קשיח בדיד - או 3 דיסקים במערך raid5 (הדיסקים הם מאותו דגם\נפח\מהירות) לדעתי (וזאת דעה) - דיסק קשיח יחיד יהיה יותר מהיר בכתיבה - אבל אני לא בטוח לגבי הקריאה (כי הרי קוראים ממספר דיסקים במקביל) - אבל במקביל יש את הנושא של חישוב ה-parity בין הדיסקים ושהבקר צריך לחפש את המידע בין הדיסקים השונים - ולכן יכול להיות שהוא גם יהיה יותר איתי בקריאה אני אשמח למידע מוצק - השוואת ביצועים מבחן וכיוב' תודה, גבריאל

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. אני מניח שאוכל למצוא בנצ'מרקים רלוונטיים, אבל אם מישהו יודע את התשובה בשלוף אז זה יכול לחסוך לי את החפירה. תודה!

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אוקי אז ככה השאלה היא פחות או יותר כמו בכותרת אני מתכוון לקנות עוד הרד דיסק בקרוב ואני לא החלתתי איזה. אני רוצה שבנוסף הוא יהיה מהיר ככל האפשר אז חשבתי לקנות כבר SATA אבל מצד שני אם אני יקנה עוד הרד דיסק כמו שיש לי עכשיו wd 80gb 8 mb buffer ואז אני יוכל לשים את שנייהם על רייד 0 אז אני רוצה לדעת מה יהיה יותר מהיר (הבקרים שבהם אני ישתמש הם הבקרים שמובנים על הלוח אם שלי) תודה מראש לכל העוזרים

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by DrLEON,

מה יותר מהיר SATA*2 בRAID או ראפטור? ובראייד הנפח נהיה כאילו זה דיסק קשיח אחד או 2? ועל איזה כרטיס RAID אתם ממליצים למערך של 2 דיסקים?

• 12 תגובות
    • 909 צפיות
  6. Started by yurtrez,

מתלבט מה לקנות בישביל מהירות טעינה ועבודה עם קבצים גדולים בתוכנות גרפיקה...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. Started by or_cool,

מה יותר מהיר מישהו יכול לתת לי תמונה של הגרף הזה של המיהריות בבקשה ונמה ההבדל בין FIREWIRE 400 ל FIREWIRE800

• 4 תגובות
    • 909 צפיות
  8. Started by EAD,

האם שני כונני ראפטורים של 150 ג'גיה, או מצד שני שני כוננים של 1 טרה בייט עם 32 מגה זכרון ? (שימו לב שבגלל נפח הגדול כול כך, ביצועים מבחינת העברת נתונים מאוד גבוה)

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  9. שלום...רציתי לדעת משהו.... אם למשל אני ייקח שני כונני רפטור של WD יחבר אותם ברייד (לא זה שמבצע גיבוי...נראה לי 1...או 0 ) ולוקח דיסק סקאזי עם בקר סקאזי טוב.... מה יציג ביצועים טובים יותר....

• 8 תגובות
    • 669 צפיות
  10. מה יותר מהיר, כונן RAPTOR בודד או 2 כוננים רגילים ב RAID0? תודה![br]פורסם בתאריך: 22.07.2009 בשעה 14:16:10 אף אחד לא יודע?

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  11. אז ככה... זה סיפור די ארוך אז אני יכסוך ממכם ורק ישאל את השאלות שנתקלתי בהם. 1.מה יותר מהיר? שתי דיסקים IDE RAID 0 או דיסק יחיד שמחובר ב SATA? 2.האם יש הבדל גדול בין דיסק חיצוני שמחובר ב USB 2.0 לדיסק פנימי שמחובר ב SATA? אני יודע שהמהירויות על נייר ממש שונות אבל אני גם יודע שאין דיסק שמעתיק 3GB לשניה אז אני בטוח שכו המספרים האלו קצת לא נכונים במציאות. 3.האם אפשר להריץ מערכת הפעלה ומשחקים ותוכנות מדיסק חיצוני שמחובר ב USB 2.0? או שזה ירוץ ממש ממש לאט?

• 3 תגובות
    • 998 צפיות
  12. Started by Yaron-Cohen,

אז ככה השאלה שלי היא מה יותר מהיר... יש לי HD של 250 ואני רוצה לדעת האם שווה לי להשקיע בעוד אחד של 250 או לקנות RAPTOR 36? ברייד גם כל התוכונות והמשחקים יהיו במערך ככה שזה שיקול... ועוד שאלה על רייד...אני חייב להגדיר אותה מלפני ההתנקנה של VISATA? כי יש לי עכשיו דברים על ההרד דיסק ואני רוצה לדעת אם אני יכול להעביר אותם? או שמגדירים רייד הוא צריך לפרמט את הדיסקים?

• 4 תגובות
    • 701 צפיות
  13. Started by Jinjis Han,

הלוח שלי תואם SATA אבל אני ב ATA רגיל 60 ג'יגה המקום כבר מתחיל להגמר מהורדות ואני מתחיל להתעצבן מלמחוק כל שניה משהו אני מתלבט בין שני הארדיסקים אחד http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=2623 ו http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6964 מה יותר משתלם והwestern הוא SATA 2?! כל כך זול (יחסית?) והוא לא יתמוך בלוח שלי? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by BlackShadow,

באיזה פורמט יותר נגני DVD יתמכו - VCD או DVD-R? תודה.

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by nirtaz,

אני צריך לעשות RAID 5 האם בקר חיצוני (לא ONBOARD) ייתן ביצועים יותר טובים מONBOAD? אם כן - יש הבדל בין PCI לPCI EXPRESS? אני צריך לעשות RAID ל4 או 5 כונני SATA - וכמובן שיהיה אמין ומהיר יש כאלה בארץ לקנייה ? זה יקר?

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  16. אתמול פירקתי את הדיסק הקשיח מהמחשב שלי והלכתי לחבר עם בעיה במחשב שם הרכבתי את הדיסק הקשיח מחדש. אני לא יודע מה בדיוק הבעיה עם המחשב של החבר אבל יש סיכוי סביר שהיא אולי קשורה לחשמל. בכל אופן, כשניסיתי להרכיב את הדיסק הקשיח בחזרה למקומם במחשב שלי, המחשב פשוט לא מזהה אותו. אני לא מתכוון למערכת ההפעלה שלא מזהה אלא לזיהוי באתחול. רעיונות על מה יכול היה להשתבש ואיך אני מוודא שהדיסק באמת אבוד לפני שאני משליך אותו?

• 7 תגובות
    • 625 צפיות
  17. Started by NOVA,

בדקתי מחירים וזה נראה משתלם.. בכל אופן, חבר אחד שלי צורב עליהם כל הזמן. רציתי לדעת עוד חוות דעת. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  18. Started by MeNi906,

סוף סוף הגיע הזמן שאני אשדרג את הזיכרון במחשב, ובדקתי קצת על הדיסקים קשיחים. ואני מתלבט בין: ‏Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ של WD. לבין, Spinpoint F3 HD103SJ‎ ‏1TB 7200RPM 32MB, SATA II של סמסונג.‎ כל הזמן אני הייתי עם WD ובאמת מוצרים עם איכות גבוהה, וכולם ממליצים עליה. באתי לקנות את הדיסק שלהם שעולה 400 שקל, ואז ראיתי שכולם ממליצים על הדיסק קשיח של סמסונג. והמחיר שלו רק 255 שקל. אז אני שואל מה יותר כדאי. אני רואה שהסמסונג זה SATA II וזה 32MB. וה WD זה SATA III ו 64MB. זה חשוב? זה משנה? ההבדל מחירים הוא 150 שקל כמעט, אז האם ההבדל הזה כדאי? ואני מדגיש, אני צריך דיסק קשיח מהיר וחזק עם כמה שיותר ביצועים, ועד 450 שקל. או שכדאי לי בכלל כבר …

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by XGamerX,

היי אנשים, הלוח שלי תומך ב ata 133 אבל לא ב Sata, אני קונה עכשיו הרדיסק חדש של 120 גיגה, ולפני שאני קונה רציתי להיות בטוח, לדעתי עדיף לי לקנות את ה 8MB buffer עם ה ata 100 ולא את ה ata 133 כי אין הבדל כזה גדול (אם בכלל) בן ata 100 ל 133. ועכשיו לשאלות... קודם כל, אני צודק בדעה שלי? עדיף לקנות את ה 8Mb? רק לידע כללי, ה 8MB בא עם 3 שנים אחריות וה 133 בא עם שנה ואיזה חברה לדעתכם עדיף, אני חשבתי על WD יש לכם סיבות שלא? או חברה אחרת? ודבר אחרון, אם אני יפרמט אותו בתור מחיצה אחת של NTFS תחת WINDOWS 2003 הוא יעבור בסדר נכון? לא כדאי לפרט אותו לכמה מחיצות? ודבר אחרון, היום יש לי הרדיסק של 60 גיגה, ata 100 אם אני לא טועה, והוא מחולק ל 2, כשכונן C מריץ את windows 2003 אם אני יתקין …

• 2 תגובות
    • 772 צפיות
  20. שלום לכולם אני עומד לרכוש כונן למחשב ומבקש עזרה בהחלטה השאלה שאני לא מוצא תשובה היא האם כונן בלו ריי קורא גם דיסקים רגילים האם אפשר בכונן בלו ריי לצרוב בפורמט דיוידי רגיל או שאני לא מבין כלום ומבקש הסבר תודה ושנה טובה

• 8 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. שלום, יש לי בלוח האם (Abit NF8) שני חיבורי Sata ו2 IDE. כרגע מחוברים ללוח כונן קשיח אחד, בחיבור SATA ושני כוננים (אחד צורב רגיל ואחד צורב DVD) מחוברים בכבל IDE אחד לחיבור IDE אחד. המצב הוא כזה, אני מעוניין לקנות גם צורב DVD חדש, וגם כונן קשיח חדש. השאלה היא כזו, מה הייתם ממליצים מבין הצורב דיוידי והכונן הקשיח לחבר לSATA? כלומר, לקנות כונן קשיח בחיבור SATA וצורב DVD בחיבור IDE? או שההפך? או שאולי יש אפשרות לפצל חיבורי SATA? ואם אפשר גם המלצות לגבי שניהם (כונן קשיח וצורב DVD) בהתאמה למה שהמלצתם לקחת עם הסוגי חיבורים . תודה רבה..

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. יש לי כיום דיסק קשיח 160GB, אני מעוניין להוסיף נפח - דיסק 640GB. אני רואה שתי אפשרויות- 1. להוסיף את ה-640 ולהישאר עם שני דיסקים - 160 ו-640. 2. להעיף את ה-160 ולהישאר רק עם ה-640. השאלה היא מה ההבדל בין האפשרויות הנ"ל בקשר ל- רעש , צריכת חשמל , יעילות ? אם דיסק אחד רועש, אז שניים ירעשו כמו טרקטור, ואני מוכן להתפשר על 160GB.

• 9 תגובות
    • 873 צפיות
  23. מה כדי? מערך רייד? או Raptor ?מה היה יותר מהיר? .74GB Raptor 10K, 16MB, SATA או 4X160 / 3X160 במערך רייד. ואים כבר רייד אז מה יותר טוב ובטוח? המערך של רייד של הלוח או של הוינדוס XP?

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  24. היי עקב המצב הקשה של הקשיחים, נפלה ההחלטה של מישהי שאני מכיר לקנות דיסק יד שנייה. אני אישית נגד ולעולם לא אקנה יד שנייה אבל ההחלטה נפלה ואני לא יכול לשכנע אותה אחרת. השאלה היא מה כדאי לבדוק אצל המוכר לפני שנותנים לו את הכסף כדי לוודא שהדיסק לא תקול או איטי\גרוטאה. תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים