עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. זה הארדיסק הקיים שלי WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII RAID בנוסף יש לי עוד 200 GB אבל הבנתי שהם חייבים להיות באותו גודל אז ככה .. 1. איזה חיבור RAID הכי מומלץ 2. האם הסוג HDD משנה? 3. אם הם אותו גודל זה חייב להיות של אותה חברה? 4. איך עושים את זה (:

• 4 תגובות
    • 830 צפיות
  2. Started by yoav1000,

ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - LIGHT SCRIBE - WHITE - RETAIL

• 6 תגובות
    • 704 צפיות
  3. Started by isach,

יש לי במחשב דיסק קשיח של סמסונג בגודל 80 ג'יגה , ולא מזמן בגלל שנגמר לי המקום במחשב , קניתי דיסק קשיח חדש של ווסטרן דיגיטל בגודל 320 ג'יגה wd 320 ys sats 2 16 mb raid וכשהוספתי את הדיסק הקשיח למחשב פרמטתי אותו בעזרת Computer Management של הווינדוס. פיצלתי לכונן אחד של 60 ג'יגה כונן אחד של 140 ג'יגה וכונן אחד של 100 ג'יגה ופשוט העברתי מהכונן היש סאמסונג של ה80 ג'יגה את כל המידע שאני צריך לכוננים החדשים של הווסטרן. אבל היום..בגלל שלא פירמטתי את המחשב אולי איזה שנה והיו כל מיני בעיות בווינדוס אז פירמטתי את הסאמסונג ורציתי להתקין מחדש את הווינדוס בכונן של ה 60 ג'יגה של הווסטרן שהכנתי לצורך ווינדוס. אבל אחרי שפרטמתי את הסמסונג ונכנסתי להתקנה של הווינודס המחשב נת…

• 12 תגובות
    • 882 צפיות
  4. היי חברים, תכנית בערוץ 2 על הדרכים לשחזור מידע וגיבוי נכון של החומר http://reshet.ynet.co.il/Shows/Lihiot_tov/videomarklist,174274/ צפייה מהנה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Rbix,

בעיקרון אני מחפש ssd חמוד למחשב נייח שיריץ מערכת הפעלה. איך זה?http://ksp.co.il/?uin=29521

6. שלום לכולם, בקרוב אני מקבל מחדש חדש שיכיל את החלקים הבאים: Gigabyte GA-X58A-UD3R Intel Core i7-930 GTX 580 Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB X2 ANTEC TRUEPOWER 850W ANTEC P183 באיזה תצורה עדיף לי לחבר את הכוננים הקשיחים ? אני קראתי מהסטיקי ובכלליות הבנתי שרייד 0 נותן ביצועים טובים יותר אך יש סיכון שאם אחד נופל אז גם השני נופל והלך הכל. ברייד 1 אני מפסיד נפח של כונן אחד והביצועים ? האם בכלל יש הבדל ביצועים משמעותי בין רייד0 לבין זה שאני כלל לא אבצע מערך רייד ופשוט אחבר אותם בתצורה רגילה ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי יש לי מחשב בן שנה ככה ממתי שקניתי אותו הייתה לו בעיה באתחול שהיה לוקח לו הרבה מאוד זמן לעלות למרות שיש לי כונן SSD כדיסק מערכת. ברשותי דיסק גיבוי ישן של WD שאצלי כבר כמה שנים טובות (3-5 שנים..אני כבר לא זוכר בדיוק) שאני משתמש בו לגיבוי הקבצים שלי שמהניסיון שלי זה הציל אותי לא פעם מאיבוד כל הקבצים. אחרי כמה בדיקות הבנתי שהבעיות של המחשב הן בגלל הדיסק הזה אז חשבתי לקנות לי דיסק פנימי נוסף כדיסק גיבוי אבל אמרו לי שיותר מומלץ דיסק חיצוני הבעיה היא שאני לא רוצה לקנות דיסק חדש ובסוף תהיה לי את אותה הבעיה מה עדיף יותר כדיסק גיבוי? חיצוני או פנימי? אני צריך תשובה דחוף היום אני הולך לקנות

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by ButtholeSurfer,

יש לי הארד דיסק של 320 ג'יגה שמחולק לכמה כוננים. הצלחתי לגבות את המחיצה של הווינדוס עם נורטון גוסט לגודל נורמלי , כמעט 4 ג'יגה. אבל האם יש אפשרות לגבות מחיצה של 90 ג'יגה שמתוכה 40 ג'יגה תפוסים , לגודל שיתאים לדיסק די וי די ? ניסיתי לעשות את זה עם נורטון גוסט - וזה תפס איזה 30 ג'יגה.. האם תוכנה בשם Acronis.True.Image , תעזור לגבות את זה לגודל שיכנס לדיסק ? או המלצה על תוכנה אחרת ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by chenc,

שלום! רציתי בבקשה לשאול לגבי צורבי DVD: מה ההבדל בין הטכנולוגיות + ו-, והאם יש חסרון בולט בצורב שצורב רק בטכנולגית -? והאם מכשירי DVD רגילים של היום או של השנה האחרונה תומכים בפורמטים של הDVD הצרובים? +R ו-RW וכו'?

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  10. הכונן, שמכיל 2 מחיצות, שעל אחת מהן מותקנת מערכת ההפעלה שלי (vista ultimate) עושה לי בעיות. לפני שהמחשב נכבה ונדלק מחדש אני לפעמים שומע מן קליקים ממנו, אך איני בטוח שזה מגיע מההארדיסק. זמן מה לאחר הקליקים המחשב נכבה ונדלק מחדש, ובעת שהוא עולה הביוס לא מזהה שהכונן מחובר למחשב. אני צריך לכבות אותו לחכות זמן מה עד שאוכל להדליק את המחשב מחדש ושהוא יזהה את הכונן. יש לציין כי ויסטה מראה על פעילות גבוהה של המעבד אף על פי שלא רצים שום תהליכים משמעותיים ברקע, וכך המצב רק לאחרונה. המפרט שלי הוא: intel duo 8200 gigabyte ga-p35-ds3l mushkin 2g 1066mhz ddr2 club3d radeon 4850 512mb WD 120 gb IDE WD 160 gb SATA seagate 320 16 buffer SATA אשמח לשמוע את דעתכם.

• 1 תגובה
    • 724 צפיות
  11. איזה חברה אתם ממליצים? Samsung Maxtor Seagate Western Digital Hitachi איזה חברה עדיפה לפי דעתכם מה שאני רוצה לקנות זה 80GB SATA 2 עכשיו איזה חברה עדיפה יותר כולם כמעט באותם מחירים ועוד משהו מה עדיף SATA 2 או SATA רגיל?

• 2 תגובות
    • 845 צפיות
  12. Started by 4xtos,

יש לי מחשב יחסית ישן עם כונן של 160/320GB(לא זוכר, איך אני בודק אם זה IDE או SATA?) ויש לי במחשב כונן 1TB עם שני מחיצות שמותקן בו W7 ולוח אם TH67+, איך אני יכול לחבר את הכונן השני?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by crazyfunk,

שלום רב, אני עורך וידאו ובונה מערכת i7 חדשה. אני צריך RAID 5 (מהירות + בטחון בקריסת כונן). רציתי ללכת על הGA-X58-EXTREME או GA-X58-ud5 שיש לו 10 יציאות SATA. אך התברר לי שניתן לעשות איתו רק RAID 0,1 ושיורכב רק משני כוננים פיזיים. ולכן כנראה אלך על הASUS P6T DELUXE V2. למרות שיש לו רק 6 יציאות SATA. השאלה שלי האם הוא תומך בRAID למספר כוננים במקביל. ועוד שאלה קצת כללית יותר על טכנולוגיית RAID: האם אני יכול לעשות RAID 5 על יותר מ3- כוננים - ובכך להרוויח יותר שטח ולשמור על ענין המהירות/גיבוי. לדוגמא אם אעשה RAID 5 על 3 כוננים של 1 טרה - כמה נפח ישאר לי? בהשוואה ל4 כוננים של 1 טרה - כמה נפח ישאר? האם היחס ישאר אותו היחס? או שהוא משתפר יחד עם כמות הכוננים שאני מכני…

• 31 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by aquas,

היי לגבי הדיון הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=282954.0 הדיון גלש לתחום של הפורום הזה , אז אני מעביר לפה. לגבי הכבל , הוא בעצם כבל esata העניין הוא האם יש לי לאן לחבר אותו לגבי firewire יש לי לפי התמונה: http://img469.imageshack.us/my.php?image=276zd2.jpg יש firewire IEEE 1394B

15. בקר ה-SM2263XT של Silicon Motion מתבסס על הזכרון הדינאמי של המערכת בכדי להציע ביצועים של תקן ה-NVMe במחיר שאמור להיות קרוב לכונני ה-SATA לכתבה

16. מדובר בשני כונני SSD וכונן אחד רגיל

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום אני כבר הרבה זמן חושב על פתרון אחסון טוב ולא יקר, חשבתי לקנות כונן חיצוני 2 טרה.. אבל מה יקרה כשאני יצטרך עוד? אני לא רוצה להתקע עם כמה כוננים וכמה ספקי כוח בשבילם, לכן מצאתי את הפתרון הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7385 פה אני יכול לשים עכשיו כונן קשיח 2 טרה רגיל שיש לו 3 שנות אחריות לעומת 2 בכוננים חיצוניים שקונים וכשיגמר המקום אני יוסיף עוד כונן.. אפילו של יותר מ 2 טרה מה אתם אומרים על הרעיון ? נכון שאין פה יציאת רשת או Esata זה בגלל שלא כזה חשובה לי המהירות חיבור בהשוואה למחיר הגבוה של Enclosure עם היציאות הנ"ל,

• 4 תגובות
    • 758 צפיות
  18. מה ההבדל בין SATA ל-A-SATA? יש מדריך בעברית שמסביר איך לחבר כוננים דרך כבל SATA? נ.ב כונן קשייח זה hard disk?

• 5 תגובות
    • 792 צפיות
  19. Started by ydd,

יש לי את המחשב. I5 דור 7 (נראה לי U) עם 8 GB RAM והוא זוחל בצורה מפחידה. שהתייעצתי אמרו לי שזה העיקר בגלל ההארדיסק האיטי מאוד שיש לי שגורם לצואר בקבוק במערכת. חיפשתי בלי להבין יותר מדאי לפי דגם שראיתי בארץ. האם הSSD הזה בכלל מתאים פיזית? ואם כן אשמח לדעת אם הוא מומלץ תודה!! https://www.amazon.com/gp/product/B0784SLQM6/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

20. שלום לכולם! יש לי מחשב חדש יחסית: דיסק קשיח - 500GB של WD חדש נקנה לפני כמה ימים. לוח אם P6TD Deluxe של Asus. עכשיו בגלל שקניתי דיסק קשיח חדש פירמטתי את המחשב והתקנתי ווינדוס 7 והכל עבד מעולה. אחרי כמה זמן החלפתי את האנטי וירוס מ- Avast ל- NOD32 ומאז אחרי הריסטרט של המחשב, המערכת הפעלה לא עולה. מה שכתוב לי זה: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key עכשיו ניסיתי להיכנס לביוס ולהגדיר שהדיסק קשיח יעלה ראשון אבל הוא לא הופיע שם בכלל. אז נכנסתי לדף הראשי של הביוס בשביל לראות אם הדיסק בכלל מחובר, אבל הביוס לא מזהה את הדיסק. אז ניסיתי לחבר את הדיסק למחשב אחר וגם שם הביוס לא מצליח לזהות את הדיסק. מה אפשר לע…

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  21. היצרנית הגדולה ביותר בתחום ה-SSD מזנקת אל תחום שבבי ה-QLC שמאפשרים לדחוס יותר מידע מאי פעם - עם כונני SSD ביתיים חדשים שנותנים תקווה לנפח 4 טרה-בייט לכתבה

22. Started by ksn1981,

שלום לכולם, יש את ה- VERTEX_3 ויש את החדש יותר VERTEX_3_MAX_IOPS. עכשיו אני שם לב לאופציות נוספות (מהירות יותר) ב- PCIe דוגמת RevoDrive X2: http://www.ocztechnology.com/ocz-revodrive-x2-pci-express-ssd.html - מגבלות או דברים שצריך לדעת לגבי ה-PCIe? - המלצות? (אפשר גם אחר) תודה לעוזרים.

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by גדי,

מחפש SSD 120/128 ג'יגה. יחובר למחשב נייח לשימוש ביתי בלבד (אינטרנט, אופיס) עם דיסק HDD של 2 טרה, כלומר ה SSD ישמש רק לתוכנות ולא למסמכים, תמונות וכו'. התקציב הוא עד אזור ה-120 ש"ח. אני רואה שיש לא מעט אופציות. יש באמת הבדל בין כל הדגמים בסדר גודל כזה של מחיר? מה מומלץ? תודה https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db5146774=5146775&db812109=1453349&db141821=141823&db141804=141810,1799192&db141811=3544077&orderby=ratesum&noidx=1

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Cyanide,

חוץ מזה שהוא מקשר בין כל החלקים, וחוץ מזה שיש לו סוגי חיבורים שונים, במה שונים לוחות האם אחד מהשני? ואיך זה בא ליידי ביטוי במחיר? זאת אומרת למה הלוחות יותר יקרים אחד מהשני?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  25. צריך שיהיה שקט יחסית.. שיהיה פחות או יותר זול.. ושיהיה מהחנות KSP.. תודה..

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.