עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by doker,

קניתי את הדיסק קשיח הזה יש לי שתי שאלות 1.בכונן מופיעים רק 119 גיגה שאפשר להשתמש האם זה תקין? 2.משום כשאני בודק כמה גיגה בשימוש זה מראה לי 60 אבל כשאני בודק את כל הקבצים בכונן יש רק 40 לאן נעלמו 20 גיגה? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Ferrari599,

קניתי Disk On Key של 8 ג'יגה ויש לי מספר שאלות: 1. אני לא יכול להעביר קובץ של 6 ג'יגה. למה? 2. כיצד ניתן להגן על המידע ? 3. יש תוכנות\קבצים מומלצים שכדאי שיהיו על ה disk on key?

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  3. Started by goldi19,

האם יש הבדלים בין הדגמים של חברות שונות באות נפח ואיזה DOK 16 GB מומולץ במחיר הכי נמוך אבל בשמירה על המהירות (אין לי USB 3 במחשב) תודה

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by HulkSmash,

יש לי 2 דיסקים קשיחים בנפח של 1TB של דסקסטאר של היטאצ'י קראתי שאפשר לעשות להם RAID שזה גיבוי אז איזה RAID הכי מומלץ לי איך עושים את זה ומה החסרונות והייתרונות של זה

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  5. Started by אוריפ,

המקום הולך ואוזל לי, ואני שוקל לקנות הארד דיסק חדש. אני חושב לקנות אחד של 120GB (כך שבסך הכל יהיה לי 200 GB). חשבתי אולי לעשות איתו RAI Dיחד עם הדיסק קשיח הנוכחי שלי של 80BG. מה אני צריך בשביל לעשות RAID? הבנתי שצריך איזה שהוא בקר? אני לא רוצה להוציא עליו הרבה כסף, האם אחד זול יעשה את העבודה (אפשר המלצה?)? מה היתרונות של RAID על חיבור IDE רגיל ללוח? האם RAID ישפר את הביצועים? האם יש סיכוי לאובדן מידע במהלך פעולת הRAID? סליחה על כמות השאלות, מקווה שתעזרו, תודה!

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  6. Started by Holy,

אני מפרסם את זה פה בשביל חבר, מקווה לקבל עזרה. מקווה שזה הפורום הנכון, פשוט יש פה כמה שאלות. My system's specification is : Gigabyte GA-8I875 Ultra (875P) MB Intel Pentium 4 3.0MHz 800MHz FSB Corsair Twinx1024-3200LL memory Asus 8420 Deluxe (geforce 4 Ti 4200) 2 X WD Raptor 36.4 HD I'd like to work with raid 0 (striping) configuration, and dual boot between Linux and XP/2000 using NTFS. My first question will be which RAID controller to use. The Intel ICH5R, or the Silcon Image ? My second and most importent one will be how do I do it ? What about the partions ? My third will be, which vendor is more recommanded for hebrew support, program support, strong GUI and ea…

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  7. Started by zedisdead,

1 האם הזכרון המוגדל שלו נותן לו יתרון בביצועים? 2 האם יש היום הרד דיסק שקט יותר מהאחרים? אני רוצה לבנות מחשב שקט, וחשוב לי שיהיה הרד דיסק כמה שיותר שקט. 3 מה ההבדל בין SATA ל SATA 2 .

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by Sayoreti,

שלום לכולם. אני מקבל היום מחשב חדש יחד עם הכונן SSD הראשון שלי ושמעתי כמה עובדות\מיתוסים (אין ממש איך לוודא :ם) לגבי מה להתקין וכו'. חשבתי להתקין את הווינדוס על הSSD יחד עם משחק אחד או שניים ואת כל הדברים הכבדים בכונן נפרד של 2TB (ספריות מוזיקה וסרטים, משחקים וכו') עכשיו, זה משנה אם אני מתקין את התוכנות הממוצעות (פוטושופ, דפדפן וכו') בPROGRAM FILES או שאני יכול להתקין אותם בכל תיקיה שאני רוצה? (אף פעם לא ממש התעניינתי, פשוט הייתי מתקין בתיקיית הווינדוס) ושמעתי שהזכרון בSSD הוא מוגבל גם לאחר מחיקה ושלא מומלץ להתקין עליו פיירפוקס למשל כי קבצי הCACHE יאטו אותו, זה נכון? ואם כן זה משנה איפה אני אתקין את FF? אם זה משנה הSSD הוא 128G מסדרת הMARVELL M4 של CRUCIAL

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  9. Started by knobless,

יש לי כונן Transcend SSD370 128GB http://www.transcend-info.com/Products/No-631 וכונן של Western Digital Black WD1003FZEX 1TB http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=760#Tab3 הלוח שלי זה Gigabyte G1.Assassin 2 (עם חיבור gsata3) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4046#ov חיברתי את 2 הכוננים ל-gsata3 כי כנראה חיבור הsata3 לא תקין אצלי. מה ההבדלים בין החיבורים (sata3 , gsata3) והאם עדיף שאת כונן של WD אחבר לsata2 ? אגב קראתי את המדריך הישן על ה-SSD והבנתי שהוא לא כל כך רלבנטי, הכונן שלי מוגדר על AHCI אבל שבדקתי על הTRIM הבנתי שהוא לא פועל אצלי. נאם אני צריך להפעיל אותו ועם כן אז איך? עד עכשיו הייתי משתמש ב-defraggler כדי לאחות את הכונן. האם צריך …

10. Started by NiMo1771,

התקנתי במחשב כונן חדש Crucial MX500 500GB ויש לי שתי שאלות: 1. בבדיקת TRIM אני מקבל את זה: למה יש גם NTFS וגם ReFS? ולמה כתוב גם 0 (שלפי מה שקראתי אומר שהטרימ מופעל) וגם Disabled? 2. עשיתי clone עם acronis ועכשיו בנוסף לכונן החדש יש גם כונן שמור ע"י המערכת. איך נפטרים מזה? זה סה"כ כונן של 99.9 מגה בייט אבל עדיין נראה לי מיותר.. הכונן הישן היה SSD של 128 ג'יגה בלי מחיצות 3. ב-AS SSD כתוב שהכונן 103424K. בחלק מהמקומות קראתי שזה בסדר ובמקומות אחרים ראיתי שאומרים שיש פגיעה משמעותית בביצועים לעומת 1024K. מה אומרים?

11. Started by zag_zag,

כמו שכתבתי בהודעה אחרת כאן (וסליחה על פתיחת ת'רד חדש, אבל הנושאים כאן פחות קשורים), אני לא מצליח להפעיל DMA על הכונן שלי. חקרתי קצת באתר של maxtor וגיליתי שיכולה להיות בעיית תאימות בין הכוננים מהסדרה שלי (D740X), ובין בקרי IDE של לוחות מבוססי צ'יפסט i440bx, שתמנע הפעלת DMA. הם מפילים את האשמה על יצרני הלוחות 1. למרות מה שכתוב באתר - יכול להיות שבעיה פיזית בכונן מונעת ממני הפעלת DMA? בהנחה שמה שהם כתבו זו אכן הבעיה, אני מתכנן לקנות כרטיס IDE (ל-PCI) 2. בחוברת של הלוח היה כתוב שהוא תומך עד ATA33. אם אני אקנה בקר ATA133 הוא יעבוד אצלי (הכונן תומך במהירות הזו)? 3. יכולה להיות בעיה עם מהירות הבאס ? אצלי המהירות היא 83 4. מישהו יכול להמליץ לי על בקר נורמלי שמוכרים בארץ?

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  12. Started by summer69,

שלום לכולם. לאחרונה התחלתי ללמוד קצת על התשתיות של NetApp, הבנתי מה זה snapshots, הבנתי איך RAID DP עובד. ויש לי כמה שאלות על WAFL. אם הבנתי נכון, הWAFL הוא לא בידיוק מערכת קבצים, אלא יותר Sub System של ONTAP שבעצם אחראי על הmetadata של הקבצים, על הSnapshots, לשרת לקוחות של NFS וCIFS, ועוד. והאם i nodes (אני נוב בלינוקס) הם בעצם האינקדסים שמחזיקים את הmetadata (שינוי אחרון, הרשאות, תאריך יצירה וכו') של הקבצים? ובi nodes בעצם הWAFL מטפל? האם אני צודק? בכל מקום שקראתי על WAFL באינטרנט, כתוב שהוא לא File System אלא File Layout.... אשמח לשמוע ממכם על מנת שאוכל להבין טוב יותר.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  13. Started by AMIT_MEG,

אני רוצה ליקנות ארד דיסק נייד ואני לא יודע מה עדיף ליקנות ארד דיסק נייד שמגע נייד או ארד דיסק לבד וקופסא לבד אני רוצה ליקנות ארד דיסק או 320 או 400 או 500 גיגה טווח מחירים עד 700 750 מקסימום מקסימום 800 יש לי במחשב רק חיבור Usb ובלוח אם יש לי רק ide אם אפשר לדעת מה יותר עדיף ו לתת לי קישור לקניה עוד שאלה זה כול כך משנה אם יש לי כפתור או תוכנות גיבוי שאני מקבל עם ה ארד דיסק או הקופסא?? ועוד שאלה יש ל wd ארד דיסק נייד שניקרקא ניראה לי משהו עם book השאלה שלי אם אני יכול להוציא את הארד דיסק מהקופסא שלו ולחבר למחשב אם כן איזה חיבור יש לו תודה זה דחוףףףף

14. אני מעונין לרכוש דיסק קשיח חיצוני קטן, 2.5 אינצ', ולפי מה שקראתי כאן אין הבדל משמעותי בין החברות השונות מעבר לנתונים המפורסמים באתר המוכר/יצרן. אני צריך אחד שיוכל לעבוד עם כמה שיותר מחשבים ולמעשה עם כל ציוד קצה למעט אולי MAC. מה שמענין אותי, זה האם למשל כבל Y של USB תורם בדגמים בהם הוא נמצא לזיהוי בכל מחשב/DVD/קורא USB כגון הדגם הבא : דבר שני, היות ואני אצטרך לשים את הארד הזה במחשבים שאין לי מושג לגבי הוירוסים, האם ישנו ארד דיסק או לחילופין קופסה הנמכרת בנפרד, שיש בה אפשרות לנעול את הדיסק מפני כתיבה ? כפי שהדבר קיים בזכרונות SD וכפי שזה היה ב DOC של פעם. האם זוהי נעילה שכזו : http://www.agestar.com/english/products/SUB2A8.asp ראו בצד ימין למעלה, ישנה תמונה של נע…

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. בעצם השאלה בכותרת אני מתכנן לקנות מחשב חדש [מעבד QUAD] ורציתי לשאול אם הדיסק קשיח שלי [WD 250] יתמוך ויעבוד נורמלי עם לוח אם חדש מהדור האחרון ואם הוא יעבוד - הוא יעבוד בדיוק כמו שהוא צריך לעבוד ובלי הגבלות מסוימות? תודה

• 3 תגובות
    • 505 צפיות
  16. מממממ.. אילו גדלים יש חוץ מ4.7? ואילו חברות הטובות ביותר בתחום? וזה ממש לא משנה לי המחיר, משנה לי שהם יחזיקו כמה שיותר זמן. אני מאחסן את הדיסקים שלי בצורה טובה מאוד, ולמרות זאת CD-ROM רגילים לפעמים מפסיקים לפעול, או שפועלים לא 100%, או שהם איטיים. אז אני עם השנים מצאתי ש SONY, TDK חברות עם דיסקים מאוד איכותיים. וליינים ספציפיים של ורבטים. עכשיו עידן הCDROM נגמר ואני שואל לגבי DVD. לא נתקלתי בDVD+R של סוני, אבל אני משתמש בDVD+R של TDK 4.7GB. כרגע אני צריך יותר מזה. בסביבות ה8 ג'יגה. יש 8 וחצי לא? של אילו חברות הם הטובים ביותר? מצטער שבלגנתי הכל ביחד. תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  17. אז.. שמעתי על כבל USB לפלינק, רק אניא רוצה להיות בטוחש אני מבין איך זה עובד. ממה שאני הבנתי זה עובד ככה שכשאתה מחבר שני מחשבים אז במחשב אחד כשנכנסים דרך my computer ישנו כונן חדש בדיוק כמו שקורה כאשר מחברים DOK.. הבנתי נכון? וכבלים כאלה אפשר למצוא גם בבאג?או KSP? האם משנה באמת החברה של כבל כזה? ועכשיו מקרה אחר: נניח אני מוציא תדיסק קשיח מהמחשב הישן ומנסה להרכיב אותו על המחשב החדש לראות אם הוא מתאים, האם אמור להימחק המידע שמה אוטומטית מהניתוק מהמחשב הישן? חוץ מזה שמן הסתם יהיה צורך להתקין מחדש תווינדואוס.. תודה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, לא מזמן רכשתי הארד דיסק של WD, דגם: WD2500KS, מאתיים חמישים ג'יגה SATA2, בווינדוס אני רואה שהוא עובד לי על 50MB לשניה ולא 300MB [כמו IDE רגיל] אנירוצה לדעת ביתר בירור איך אני יכול למדוד את מהירות התעבורה של ההארד דיסק כדי לקבוע האם הוא עובד ב50MBPS או 300MBPS והותוכנה שהסתכלתי בה עד עכשיו טועה. בנוסף, אם זה באמת עובד ב50MBPS, איך אני מגדיר את זה לעבוד בתור SATAII? יש לי Gigabye 965P-DS4. -ג'ו

• 4 תגובות
    • 632 צפיות
  19. אני רוצה לקנות כונן חדש ויש לי כמה שאלות. שאלה ראשונה - איזה כונן אתם ממליצים לקנות (בנפח של 80 ג'יגה) עם מהירות סבירה ומחיר סביר? והאם כונן של 80 ג'יגה נותן תמורה לכסף יחסית לגודל (כלומר, יכול להיות שיהיה כונן של 120 ג'יגה שיעלה רק כמה עשרות שקלים יותר...) שאלה שניה - במחשב שלי יש שני כוננים, אבל אני לא יודע אם זה כונן אחד שמחולק לשתיים או 2 כוננים נפרדים. השאלה היא איך אני יכול לבדוק את זה (בלי לפתוח את המארז), ואיך אני יכול לבדוק (בלי לפתוח את המארז) אם בכלל יש לי מקום לשים עוד כונן. תודה מראש לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 882 צפיות
  20. Started by bagetrek,

1 . איפה אני יכול להשיג מדיה כזאת במחיר זוללל 2 . אם לא זול אז מתי יוזילו אותם 3 . ועוד משו יש לי צורב דנדש NEC 16X ND3520A ואני רוצה לצרוב איתו משו באלכוהול על מהירות 1X אז למה ל**** הוא צורב לי על 4X אני לא מבין ת'זה למרות שהוא מסיים דיסק של 4X תוך 10 דק' וזה ממש טוב ! תודות לעוזרים !

• 9 תגובות
    • 883 צפיות
  21. שלום לכולם, רציתי לשאול כמה שאלות ברשותכם. 1) מה קצב העברת הנתונים לשניה של פיירוויר? 2) מה קצב העברת הנתונים לשניה של USB 2 ? 3) מה יותר מהיר, IDE או SATA 2 ? 4) כיצד נראים החיבורים והכבלים של SATA ו-IDE ? 5) האם משתלם יותר במחשב המיועד למשחקים להתקין סקאזי במקום כונן קשיח רגיל? 6) אם כן, יש למישהו מדריך התקנה לכונן כזה? 7) האם הפרש של מאה שקל בין שני כוננים של 500GB חיצוניים, כשההבדל היחיד בינהם הוא חיבור פיירוויר, הוא לגיטימי? 8) האם מישהו מכיר תוכנה חינמית (או לא ) לעידכון אוטומטי של כל הדרייברים במחשב? בתודה מראש על התשובות, ליאור.

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  22. Started by ilay22,

האם צריך לעדכן או להתקין מחדש את NERO אחרי שהחלפתי צורב? הצורב הוא X18 אבל בצריבה (DVD) הוא כותב שהוא צורב ב X16, למה? יש לו איזשהם פיצ'רס מיחודים שצריך להפעיל?

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  23. Started by Holy,

טוב אז היום התפוצץ לו הספק של המחשב הישן שלי בלי סיבה נראית לעין ולקח איתו כל חלק וחלק במחשב. דרך אגב זה ספק 250W שזהה לספק 300W שנשרף לי בעבר (פתחתי את שניהם, בדיוק אותם ריכבים ובדיוק אותו מקום נשרף). זה רק מוכיח כמה המדבקה המפורסמת שווה. קיצור בין הקורבנות ישנו ההרדיסק, מין הסתם הבקר שלו נשרף אבל הדיסקים שלמים להערכתי. השאלה שלי איפה אפשר לשחזר (עדיף באזור חיפה) וכמה בערך זה צריך לעלות (בהנחה שרק הבקר נשרף) כל עזרה תתקבל בברכה

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  24. Started by Shakty,

שלום לכולם, יש לי HTPC עם HD של טרה וחצי שהוא כבר חנוק (חוץ מעוד 500GB של המערכת עצמה) במקום להוסיף עוד דיסק חשבתי כבר על לקחת את זה כפרוייקט וכמו שצריך לבנות שרת איחסון ברשת, כשהמטרה שאני מכוון אליה הוא מארז המכיל 8 דיסקים. 1. אני צריך המלצה למארז כזה שיהיה גם שקט וגם מקורר כמו שצריך. 2. לגבי כרטיס RAID חשבתי על זה: 3Ware 9500S-8 3. האם יש אמת בטענה שדיסקים של 1TB אמינים יותר מאלו של ה1.5 ? 4. איזה MOBO צריך בשביל זה ? אם יש לכם עוד הערות\הארות דברים שאני צריך לקחת בחשבון, אנא שתפו. המון תודה לעוזרים, עמיר

• 38 תגובות
    • 3.5k צפיות
  25. Started by SharonSx,

שלום, בזמן האחרון אני שומע הרבה את המושג הזה אני לא כל כך יודע מה זה, אז מישהו יכול להסביר בפשטות? מה נותן לי מערך RAID? בשביל מה צריך? איך יוצרים מערך כזה? מי צריך? זה מעלה את הביצועים של המחשב? תודה,

• 1 תגובה
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים