עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by JHONLEV,

חיפשתי בפורום ולא מצאתי... אני רוצה לעבור ללינוקס, ואני צריך לפצל תכונן...

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  2. Started by bubin689,

האים שווה לקחת את הכונן הזה בגלל ה32MB ? או שיש חלופות אחרות שהן באותה הרמה(ובאותו הסכום...)

• 8 תגובות
    • 936 צפיות
  3. Started by לוח שנה,

אני מחפש צורב DVD ממשק SATA. חשוב שיהיה retail, תודה.

• 4 תגובות
    • 614 צפיות
  4. Started by vourt,

היי, עכשיו התקנתי 2 כונני WD 160GB בהגדרת RAID Stripped (RAID 0) ההתקנה נעשתה בשביל מהירות גבוהה יותר בקריאה / כתיבה לכוננים. תוך כדי ההתקנה ובכרגע בויסטה אני רואה שיש 300MB מקום בכונן אחד, כשאמור להיות בעצם 160 לא? האם 2 כוננים שמחוברים בראיד 0 יתנו גודל כפול ומהירות כפולה? אשמח לכל עזרה או טיפ בנושא לפני שמתקין הכל מחדש.. תודה!

• 8 תגובות
    • 960 צפיות
  5. Started by shaizone,

שלום, התבקשתי לאחרונה להכין עבור מישהו מפרט למטרת עריכה גרפית (מודולים ארכיטקטורניים וכו'). שמתי לב שבהמלצות רבות למפרט שכזה מופיע שימוש במערך RAID. רציתי לדעת מהי הסיבה לכך? האם יש יתרון כלשהו לשימוש ב-RAID בעת עבודה בתוכנות גרפיות? תודה,

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  6. Started by bubbleboy6,

בקשר לאחריות של דיסקים קשיחים של סיגייט. חיפשתי בפורום ועברתי כבר על די הרבה הודעות. ראיתי שרשום שהאחריות של Seagate זה שלוש שנים + שנתיים. 3 שנים ראשונות - אחריות מלאה - החלפת הרדיסק. שנתיים אחרונות - בחלק מההודעות נכתב שהשנתיים האחרונות זה די בלוף, מקבלים 10% זיכוי משווי ההרדיסק בזמן מימוש האחריות זאת אומרת בזמן התקלה... אז אם התקלקל לי הרדיסק של 120GB בן 3.5 שנים, שאז עלה 500-600 ש"ח, והיום עולה 200-300 ש"ח, אז מביאים לי 20-30 ש"ח זיכוי על קניית הרדיסק חדש של סיגייט!!! זה הגיוני?? אם כן זאת ממש בלוף/רמאות. בהודעות אחרות רשום שמקבלים זיכוי כספי של שווי ההרדסיק לקניית הרדיסק חדש. משהו בסגנון הזה. אז מה נכון? חיפשתי גם מי היבואן של סיגייט בארץ ולא מצאתי..

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  7. שלום לכולם, רציתי לדעת, האם כל רעש שמגיע מהמחשב מעיד על תקלה? לאחרונה התחיל מחשב של חבר טוב שלי (לא מוכן להרשם המעפן ), לעשות רעשים. הכונן משמיע מעין חריקות שקטות כאלה. למי שמכיר - זה נפוץ במחשבים ישנים ודיסקים ישנים - מעין רעשי סיבוב אבל בקול גבוה יחסית. בקיצור - האם כל קול כזה = תקלה? האם כדאי להקדים תרופה למכה ולטפל כל עוד הכונן עובד? ושאלה שנייה - האם ניצול אחריות חייב להיות בחנות בה קניתי, או שכל חנות יכולה לנצל עבורי את האחריות (אם אני אבקש מספיק יפה )? תודה רבה לעוזרים ושבת שלום!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  8. ישנם צירוף של כמה אותיות ליד נפח הדיסק למשל KS או AAKS או JS או YS מישו יודע מה הם אומרים או אחלק מהם אומרים?

• 1 תגובה
    • 636 צפיות
  9. אני רוצה לקנות צורב DVD חדש. קראתי את האשכול עוגן עם כל הצורבים ואני נוטה לכיוון ה-LG SUPER MULTI.. אני סבבה עם LG יש לי מסך שלהם, טלויזיה שלהם, צורב שלהם, ואני מרוצה. אבל לסופר מולטי הזה אין LIGHT SCRIBE, ומכיוון שהבדל המחירים לא כזה גדול חשבתי כבר לזרוק עוד איזה 10 שקל בשביל הפונקציה המגניבה הזאת.. אבל אני רואה שכמעט אין כאלה אני קונה את הצורב מ-SKYPC [אלא אם כן יש לכם מקום זול יותר באיזור השרון] יש הצעות ?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by e.s,

יש לי מעבד 2 ghz וזיכרון פנימי 512 ואני רוצה להתקין במחשב עוד הארד דיסק השאלה שלי היא אם זה יעבוד טוב למרות שהמחשב שלי קצת ישן או שזה לא קשור וכמה ג'גה מקסימום אני יכול להכניס

• 4 תגובות
    • 692 צפיות
  11. Started by ofer40,

היי כאמור בדקתי את הדיסק במספר תוכנות וכולן נתנו לי הודעת SMART שהדיסק שלי במצב קריטי וצריך להחליפו. אמנם הדיסק עדיין לא קרס ועוד לא עשיתי פירמוט אבל האם הודעת SMART בהכרח מצביעה על קריסה קרובה של הדיסק? שנית האם פירמוט יכול לתקן משהו או שאין מה לעשות? תודה

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by dbbd,

לא ברור לי אם יש תשובה מדעית, ולכן אשמח לשמוע דעות מנומקות כשמחברים דיסק חיצוני בחיבור USB למחשב, איזו דרך חיבור עדיפה (ולמה) 1. חבר קודם את הUSB למחשב, הפעל את הדיסק אחר כך 2. הפעל את הדיסק ראשון, חבר את הUSB למחשב שני

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Pingi,

אני מחפש מוצר (אם קיים) שיכול להכיל מספר דיסקים קשיחים. מעין מארז חיצוני ליותר מדיסק אחד עם חיבור USB או FIREWIRE למחשב. הסיבה לחיבור מסוג זה ולא באמצעות כרטיס PCI או כרטיס פנימי אחר היא כי המערך צריך להתחבר למחשב נייד. חיבור מספר מארזים חיצוניים אינו בא בחשבון מאחר ויש לי 4 דיסקים ולחבר 4 ספקי כוח נראה לי מוגזם. אני יודע שישנם מערכי דיסקים עם HOTSWAP וכולי. אני לא צריך מערך כזה אלא משהו יותר פשוט. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 670 צפיות
  14. אז ככה יש לי שמה כוננים בצבע כחול ירוק כחול בהיר כולם ה HEALTHY מה מסמל הצבע הירוק?

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  15. אז ככה, יש לי שני הארדיסקים במחשב... אחד 120 ג'יגה ואחד 40 ג'יגה... ה40 היה הארד דיסק לגיבויים כזה וכל מיני.... יום אחד הייתה לי בעיה... אני לא רואה את ההארד דיסק במחשב שלי וגם לא בביוס... לא התעמקתי יותר מדי חשבתי שהוא מת...(זה קרה לפני כמה חודשים טובים) היום היה לי משעמם... הוצאתי את ההארד דיסק חיברתי למחשב ופתאום אני רואה שהוא עובד! אני בא להכנס אליו דרך המחשב שלי אבל אז צצה לי ההודעה "הדיסק לא מאותחל, לאתחל כעת?" כחוסר ברירה נאלצתי לאתחל אותו (לפרמט בקיצור..) וכל המידע שהיה עליו נעלם... המידע כבר לא חשוב ורלוונטי לי, אבל איך זה שפתאום ההארד דיסק כן עובד? משהו מוזר לי.... עשתי כל מיני בדיקות כדי שאולי זה יעזור לכם לעזור לי חחח עם hdtune והכלי דיאגנוסטיקה של WD [attachm…

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  16. Started by UrielZ,

צריך הארד דיסק שקט בנפח 250 ג'יגה, 400 שקל גג. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 590 צפיות
  17. קניתי כבל חדש וגם בו החיבור די רופף האם ככה זה אמור להיות ? אולי לא חיברתי טוב ? משנה איזה צד מתחבר ללוח ואיזה ל-HD ? ההארדיסק חדש החיבור שלו נראה בסדר ואין שיניים עקומות

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. יש ממנו 2 עותקים. עלייה לתורה בכותל של אחי הקטן. מה שנקרא PRICELESS. לא יודע מי מהמשפחה טיפל בדיסקים, אבל הם במצב נורא. המזדיין ששילמנו לו לצלם את הכל גם כן לא יצא בסדר- אחרי הורדת ההדפס המודבק של אחד הדיסקים, עליתי על היצרן- אני עוד התכוננתי להרים לו טלפון ולצעוק עליו למה שמצלם אירועים ישתמש רק בוורבטים במקום בTY, אבל התבדתי, הדיסק בכלל של HP. 2 דיסקים. כל אחד רמה שונה של דפיקות. איפה משחזרים?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by boss,

dfi nf4 sli-dr לוח אם יחד RAID...הורדתי קובץ RAID דיסקט של אתר DFI. לחצתי F6 מופיע RAID ובחרתי RAID 0 בשביל מהירות וביצוע. יש לי 2 הארד דיסק 10K סל"ד. שוב אתחול, הכנס דיסק חלונות אקספיי ,מופיע מסך כחול התקנה מיד לחצת F6. מופיע בקשה דיסקט 1.44. אין לי מושג מה המשך..כבר נסיתי למשך אבל הודיע דיסקט לא טוב או משהו.. כי זה פעם ראשון שלי תודה מראש

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  20. Started by shimon956,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מארז להרדיסק חדש שקניתי שהוא IDE עכשיו אני רוצה שהמגירה תתמוך ב SATA גם !!.. ראיתי שיש בזאפ אבל אני לא יודע מה הכי ממולץ?? מה אתם ממליצים ?

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  21. היי... אני מחפש צורב חדש למחשב... אני לא יודע מחיר כי אני לא יודע כמה הדבר שאני מחפש אמור לעלות.. אני מחפש צורב שיהיה בצורת slot-loading . (שפשוט מכניסים את הדיסק בלי ללחוץ על כפתור ואז לשים על המגש הזה) שיהיה צורב טוב. יש לי עדיפות לצורב פנימי מחיר שלא יהיה מוגזם כמו 700 שקל.שיהיה סביר.. תודה מראש לכל מי שיענה

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  22. אני אמור לקבל כונן קשיח חיצוני 500 ג'יגה של WD, זה הכונן : http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=412418 1. באופן כללי, מה דעתכם על הכונן ? האם הוא טוב ? מומלץ ? לא כדאי ? 2. האם יש טיפים / משהו מיוחד שכדאי לדעת לפני השימוש ? 3. קראתי שהוא מגיע כ FAT32, ויש לפרמט אותו ל NTFS, מדוע ? מערכת ההפעלה שלי היא ב FAST32, חייבים לפרמט ? 4. קראתי שלאחר שהתקינו את תוכנת ה WD Diagnosis, והפעילו אותה (מגיעה עם הכונן), המחשב עושה לעיתים ריסטרט מייד כשמפעילים אותה - האם מישהו נתקל / יודע למה ומדוע ? תודה !

• 8 תגובות
    • 809 צפיות
  23. Started by splspl,

שלום לכולם לאחר מעבר על ההודעות בפורום יש לי מספר שאלות בקשר לכוננים: 1. אני מתכנן לקנות כונן שישמש אחסון של מוסיקה וסרטים בלבד (לא יריץ תוכנות...) 2. יש לי במחשב כבר 4 כוננים של WD ואני מאוד מרוצה מהם, וכנראה גם הכונן הבא יהיה של WD 3. אני מתבלט בין שני דגמים: סדרת AAKS וסדרת YS AAKS ידועה כשקטה אמינה ופופלרית מאוד ונותנת 3 שנות אחריות YS מיועדת לעבור כ RAID (אצלי לא תעבוד ב RAID) אבל מברור באתר של WD - נותנת 1,000,000 שעות MTBF וכן 5 שנות אחריות 4. בנוסף יש שני גדלים מסדרת AAKS : 320GB ו 500GB - מברור בפורום - האם ה 500GB לא אמין? האם הוא נוטה לקרוס? מפחיד לאבד מידע של 500GB 5. האם כדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות את דגם ה YS? 6. ומשהו אחרון - IVORY מציעים לי…

• 36 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by asus7,

איך הצורבי SATA של philips? אני שואל בגדול איך הם לא על דגם ספציפי

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  25. שלום לכולם, אני רוצה לשפר את הכונן של מערכת ההפעלה . ברשותכם מספר שאלות שאלות הן לויסטה ול XP 1.הייתי רוצה לדעת האם יש תמורה טובה (ביצועים-יציבות) כאשר מערכת ההפעלה נמצאת בכונן תחת RAID ?במקרה וכן איזה מומלץ? 2.בהינתן מערכת הפעלה על שני כוננים ב RAID 0/1 האם ניתן לבצע GHOST ואם כן איך? 3.מדובר בשני דיסקים של 160 WD AAJS - האם הגודל הפיזי לא מהווה שחיקה/ירידה בביצועים,האם עדיף כוננים קטנים יותר או חלוקה לפרטישן קטנה יותר.

• 7 תגובות
    • 892 צפיות

דיונים חדשים בפורומים