עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by tiger3,

יש לי שתי שאלות הבנתי שיש Firmware שהוא לא ממש חוקי שגורם לצורב לצרוב על דיסקים יותר מהר ממה שהם נועדו איפה אני מוצא את ההורדה של זה ואת האתר של מי שהוציא את זה והאם הדיסקים של Princo תומכים בזה?? תודה

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  2. יש לי צורב LG N42 ואני משתמש בדיסקים DVD-R של Verbatim או LG. משום מה כל מה שאני צורב מקובצי iso לא נקרא בשום צורב/DVD אחר (צרבתי במהירויות שונות 4x 8x 16x וניסיתי לקרוא את הדיסקים עם 3 סוגים שונים), בכולם אני מקבל הודעה (ולפעמים הדיסקים מופיעים לי כריקים) - "Windows cannot read from this disk. The disk might be corrupted, or it could be using a format that is not compatible with Windows." מה שמוזר זה שהצורב עצמו קורא ללא כל בעיה את הדיסקים הללו. אני משתמש ב- Nero 6.6.0.12 מישהו נתקל בבעיה ומכיר פתרון? עריכה: צרבתי את אותם iso בצורב NEC 3520 במהירות מקסימלית באותו סוג דיסקים ולא היתה לי כל בעיה בקריאה שלהם בכוננים אחרים...

• 5 תגובות
    • 924 צפיות
  3. Started by Rafi921,

צריך אם 2 SATA , אבל אם יש בקר משתלם בעל 4 תמליצו צריך שהבקר יהיה תואם ל - דיסק קשיח של WD6401AALS או ל - Hitachi LA360 תודה

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  4. Started by Nullity,

כרגע יש לי שני כונני sata שפועלים מצויין. ניסיתי לחבר עוד כונן pata לצורך גיבוי מידע שנמצא עליו, ובעוד הוא מזוהה בביוס, הוא לא מופיע בווינדוס האם צריך להגדיר אותו בצורה כלשהי? עוד כמה פרטים מזהים שעולים לי בראש - * ההארדיסק כאמור אינו ריק * ההארדיסק הנוסף והצורב מחוברים בנפרד לשתי כניסת ה-ide, ושניהם מוגדרים על מאסטר * ברגע שווינדווס עולה הוא מדווח על התקן ide שזוהה ולא מותקן, אבל בקשה להתקינו לא עולה בהצלחה, ונטען שהדרייברים לא נמצאים * כניסה ל- control panel > administrative tools > computer managment > storage > disk managment לא מראה שום דיסק חדש, אלא רק את ה- sata הישנים שלי

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  5. Started by Lev-UFO-Child,

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  6. Started by Elad128,

שלום, אני מעוניין לקנות דיסק קשיח בנפח 2TB. הדיסק אמור לשמש לאיחסון כך שהביצועים לא כל-כך חשובים. איזה דיסק כדאי לקנות (ושיהיה זול עד כמה שניתן..)? תודה!

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  7. אהלן הצורב שיש לי (טיאק, X12) החליט שהוא צורב רק על דיסקים רב-פעמיים, כשאני צורב על דיסק רגיל הוא לא צורב, ניסיתי 3 תוכנות כבר.. ל KSP יש מחירים נחמדים וגם סניף קרוב לבית שלי השאלה שלי היא כזאת: על מה כדאי ללכת? Lite-on 52 x 32 x 52 שעולה 220 או COMBO (משלב צורב X48 + קורא DVD X16 אבל) אבל הוא של MSI, ולא שמעתי על הביצועים שלה בתחום הצורבים/DVD וזה עולה 270. (הפרש של 50 מהרגיל לקומבו) מה אתם אומרים? Lite-on 52 x 32 x 52 (box) או MSI 48 x 24 x 48 + DVDx16

• 5 תגובות
    • 923 צפיות
  8. Started by ariel7766,

אני רוצה משהו טוב איזה חברה אתם ממליצים שיהיו דיסקים איכותיים?

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  9. שלום חברים אני מתכונן לקנות מחשב חדש ולאור דרישות האיחסון והשרידות שלי, חשבתי על תצורת הדיסקים הבאה: 1. דיסק מהיר יחסית בנפח 500G-1T עבור מערכת הפעלה והתקנת תוכנות 2. שני דיסקים איטיים יותר בנפח 2T כל אחד במערך RAID1 עבור איחסון (ברור לי שזה לא תחליף לגיבוי - אני מגבה לדיסק חיצוני) הדיסקים שאני מתכונן לרכוש הם : דיסקים קשיחים: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ כמות 1 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS כמות 2 איך הם מבחינת ביצועים ואמינות ? חיפשתי מבחנים השוואתיים בין דיסקים קשיחים חדשים ולא מצאתי.

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  10. קודם כל יש לי שאלה: *כבר קראתי ביותר ממקום אחד שאורך החיים של זיכרון פלאש הוא לא ארוך. האם זה נכון, ובמשך כמה זמן בערך הוא נשמר, וכמה זמן המידע יישאר על הזיכרון באמינות בלי שייפגם ? עכשיו יש סבירות שכונן הפלאש יחליף את הדיסק הקשיח בעתיד יתרונות: יותר קטן, אין תזוזה של חלקים פיזית- צריכת חשמל נמוכה בהרבה. חסרונות: יקר משמעותית בינתיים, נפח קטן יותר בינתיים, קצב העברת נתונים איטי יותר(?) - מצורף קישור לכתבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296315,00.html מה דעתכם ?

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  11. Started by iamapowerfulwerewolf,

הסדרה הזאת של כונני SSD מומלצת? אני מדבר על 120GB. מומלץ? תודה!

12. ניסיתי לחפש בפורום, אך לא מצאתי תשובה חד משמשעית... תודה מראש..

13. הכונן נקנה בסביבות 2000-2001, ולפי HD TUNE עובד(ללא בעיות) כבר 46776 שעות כלומר כמעט 5 וחצי שנים. עד כמה זה חריג?

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  14. עד עכשיו היה לי הארד דיסק של 400 GB ויש לי מלא סרטים זה לא מספיק לי כבר.. אני מחפש הארד דיסק בגודל של 2000 GB. תקציב עד 400 אולי גם 500 שקל אני לא זוכר איזה לוח אם יש לי אני מקווה שזה לא משנה,אם כן תגידו לי איך אני מברר איזה לוח יש לי ואגיד לכם. בכל מקרה... יש לי על הארד דיסק עכשיו סרטים האם יש אפשרות לשמור אותם? אבל רק אותם בלי כל הברנשים האחרים מצאתי את הלוח אם: GA-P35-S3G

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  15. Started by h-lior,

שלום חברים יקרים. יש לי כונן SSD מסוג Patriot Pyro SE 60 GB לינק : http://patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=8&catid=85&prodgroupid=219&id=1135&type=17 הוא מחובר ביציאת Sata 3 6Gb/s בלוח gigabyte p55ud4p יש לציין כי היציאה היא עם בקר של Marvel וכמו כן כי הכונן מחובר במצב Ahci ב-Bios. ה-firmware של הכונן ושל הלוח הכי עדכניים. הדרייברים במערכת ההפעלה windows 7 64 bit תואמים ועדכניים. הבעיה היא כזו - במבחני ביצועים ב-HD-Tunes הוא לא מגרד את הביצועים שהוא אמור לבצע לפי אתר היצרן. מהירות קריאה מקסימלית 270MB/s ממוצעת 189MB/s זמן גישה אקראי 0.2 !!! הכל מקונפג ומותקן מעולה...ועדיין - מוזר איך הביצועים הללו לא עוקפים בכלל את הכונן הקודם שלי …

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  16. טוב אז ככה הארדיס בנפח של 160 כלומר 140 אפקטיבי. אז המטרה שלי הייתה שכונן אחד © יהיה 30 גיגה והכונן השני (d) יהיה 110 גיגה. הבעיה היא שאחרי שעשיתי את הפרמוט אני רואה בwindows את סדר הכוננים ככה: Local Disk c dvd ram d Local Disk e daemon tools f הבעיה היא שאני רוצה ש C יהיה ראשון ואחריו יבוא D שהוא Local Disk ואז יבוא הDVD . מקווה שהבנתם יש פתרונות?

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  17. Started by marlboro,

http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=343&cat=374 נראים שונה מאלו שקניתי באופיס דיפו ----> http://www.bigcomputers.co.il/Product.asp?Pid=DVD_85_DL_VERB&Cat2Cat1ID=5392&Cat2ID=7550&aff=Zap〈=he

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  18. שלום לחברי הפורום היקרים, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש בקרוב ובפעם הראשונה שוקל להוסיף כונן SSD לטובת מערכת ההפעלה. אני מחפש כונן בטווח ה 500ש"ח ומשיטוט בפורום נתקלתי במס' אפשרויות אך גם בבעיות כאלו ואחרות. כרגע ניראה לי שהכוננים של CROSAIR יכולים לעשות את העבודה (אלא אם תמליצו אחרת בפה מלא) בדקתי ונתקלתי ב 3 מועמדים (אנא ראו תמונה מצורפת) אודה לכם אם תמליצו מי מבניהם עשוי להיות הטוב. המשתלם ביותר. כ"כ אם יש לכם המלצות אחרות וסיבות למה כדאי -אם בכלל להתרחק מהכוננים האלו אשמח להמלצותיכם. ד"א אני מתכוון להתקין משחקים "כבדים" וחדשים על המחשב, האם כדאי \ לא מומלץ כלל להתקין אותם כל ה SSD? אשמח לדעת אילו דברים למעט מע' ההפעלה ואופיס אפשר ורצוי להתקין על הכונן או שהוא מומלץ…

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  19. Started by Gnome,

המחשב מיועד לאינטרנט משחקים ועריכת וידאו. אז השאלה היא מה לקנות: WD 80GB 8MB BUFFER 7200RPM ATA100 או Hard Discs : Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 576.83 ] 1 או Hard Discs : Maxtor 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD [ ¤ 549.99 ] 1 המחיר לא מפריע גם אם אני אקח את היקר מבניהם אבל תגידו לי מה עדיף ןמה יותר משתלם מבין שלושתם...

• 8 תגובות
    • 923 צפיות
  20. Started by TheEmbryo,

יש לי דיוידי רום של TOSHIBA (SD-R1612, לוח אם של אסוס (P34VX) ווינידוס XP. אני מנסה נואשות להפעיל את הכונן בDMA MODE אבל משום מה הוא מתעקש לעבוד ב PIO ONLY. מה כבר עשיתי? : 1. העברתי ל "dma if available" 2. נסיתי להוריד והלתקין מחדש את הסידירום / Secondary Ide. 3. לעדכן את הדרייברים האחרונים של via. 4. הביוס מזהה אותו כ DMA. 5. נסיתי דרייבר אחר של VIA שלא עזר. 6. החלפתי כבל ל80 פין 7. החלפתי את מיקום החיבור, לPrimary Slave עכשיו הוא (Secondary Master). 8. התקנתי מחדש את הוינדוס. כלום לא עוזר, הכונן תומך בDMA ועובד יופי על מחשב אחר עם לוח של Gigabyte. למישהו יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  21. זה הארדיסק הקיים שלי WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII RAID בנוסף יש לי עוד 200 GB אבל הבנתי שהם חייבים להיות באותו גודל אז ככה .. 1. איזה חיבור RAID הכי מומלץ 2. האם הסוג HDD משנה? 3. אם הם אותו גודל זה חייב להיות של אותה חברה? 4. איך עושים את זה (:

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  22. Started by ItachiSan,

שלום, אני צריך המלצה לכונן בנפח 500GB למערכת הפעלה והתקנות. המליצו לי פה לפני כמה זמן לקחת את הכונן הזה- Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB אבל החלטתי שבסוף אני קונה את המחשב שלי מ RSM ואין אותו שם. איזה כונן כדאי לי לקחת במקום? Hitachi 500GB 7200RPM 16MB Sata2 , יחידות 1 ¤276 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=800 Samsung 500GB 16MB 7200rpm Sata2 HD502IJ, יחידות 1 ¤294 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1098 SeaGate 500GB 7200RPM 32MB Sata2, יחידות 1 ¤333 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ¤295 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 WD 500GB 7200RPM 32MB Sata2 WD5000AADS, …

• 8 תגובות
    • 923 צפיות
  23. היצרנית האמריקאית שהייתה מוכרת עד לאחרונה בעיקר תודות לכוננים קשיחים מכאניים מתחברת באופן מלא לעידן החדש וחושפת כונן SSD אשר יודע לנצל את מלוא הפוטנציאל של חיבור PCI-Express 3.0 X16 כשנתיים לאחר שקיבלה לידיה את השליטה במפתחת בקרי ה-SSD הפופולרית SandForce, נראה שסיגייט (Seagate) מעלה הילוך בתחום הזה באופן משמעותי – כשהיא מבטיחה להביא לשוק בקרוב צמד כונני SSD מבוססי תקן ה-NVMeשמיועדים לשרתי אחסון מתקדמים, ויודעים לנצל חיבורי PCI-Express 3.0 של 8 ערוצים ו-16 ערוצים, ולספק מהירויות העברת מידע מירביות חסרות תקדים של 6.7 ג'יגה-בייט בשנייה ו-10 ג'יגה-בייט בשנייה, בהתאמה. כל הפרטים הטכניים על הצמד החדש והמרשים הזה טרם נחשפו, אך מרבית הקולות ברשת משוכנעים כי לא מדובר בב…

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  24. הגרסה המהירה של WD לטרה, ראיתי הוא מחסל את כל הברקודה והדסקסטר בביקורות.

• 9 תגובות
    • 923 צפיות

דיונים חדשים בפורומים