עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. ואם כן איך, ואיך הוא מזהה אותם? חוצמזה, ה raid שכולם מדברים עליו, יש מדריך ייעודי אליו? אתם עושים RAID עם חומרה או תוכנה? ה RAID היחיד שעשיתי היה על שרתים מטורפים בצבא, ומאז לא נגעתי בזה. תודה!

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  2. Started by h_yoav,

נעלמו לי מלא שירים וכמובן כל אחד אומר אני לא מחקתי... יש איזשהי דרך לבצע שיחזור לקבצים שנעלמו?

• 4 תגובות
    • 622 צפיות
  3. קניתי היום הארדיסק חיצוני בגודל 1TB מומלץ לפצל אותו למחיצות? או שזה מיותר או יותר גרוע מזיק? ואם יש עוד טיפים לכוננים האלה או המלצות לתוכנות גיבוי (שיעשו סינכרון עם תיקיות ספציות בהארדיסק הפנימי) ושיהיה לכולם חג שמח

• 0 תגובות
    • 849 צפיות
  4. שלום, לאחרונה אני חושש שההארד דיסק עושה לי בעיות, פתחתי דיון על זה בתמיכה, מי שרוצה יכול לעזור לי שם. רציתי לדעת, יש עוד דרכים לבדוק אם ההארד דיסק תקין? הורדתי את התוכנה HDDLife והוא אומר לי שהדיסק קשיח במצב Critical... אני רוצה להיות בטוח לפני שאני חושב על להחליף את ההארד דיסק, יש עצות? ולגבי הדיסק קשיח, איזה מומלץ במחיר של 300 ש"ח?, חיבור IDE.

• 6 תגובות
    • 842 צפיות
  5. Started by alonkl,

הזמנתי בטעות 250GB 8MB Sata במקום 250GB 16MB SATA2 טעות של לחיצה... זה כזה נורא?

• 11 תגובות
    • 862 צפיות
  6. Started by bears,

רוב הדיסקים הם 16...יש הבדל גדול בינהם ל32?

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  7. Started by tom_k85,

לדוגמה בין 8MB ל16MB?

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  8. ?LG DVD±RW GSA-H22NB x18, DL x8? ?LG DVD±RW GSA-H22NK x18, DL x8 Black? אני מחר הולך לקנות ב KSP ואני רואה שהמליצו פה באשכול של הצורבים המומלצים את הצורב LG GSA-H22N ופה בשני הצורבים הבאים אחרי ה H22N* הוסיפו באחד K ובשני B אז מה ההבדל בניהים בעצם ? הם אותו המחיר

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  9. Started by Snufkin,

או שלא משנה אם זה של סוני סמסונג וכד'???

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  10. יש הבדל במהירות שמירת נתונים? במהירות גישה? אני רוצה לקנות כרטיס CF 256MB למצלמה דיגיטלית.

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  11. Started by redead,

הDOK הגיע בFAT32.. אם אני יפרמט אותו לNTFS זה ישנה משהו?

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  12. תודה.....

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  13. כי יש הפרש של איזה 20 ש"ח בינהם, השאם אם זה דגם זהה או שונה..

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  14. Started by eegg,

רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין buffer 8mb/16mb בדיסקים קשיחים כי אני רוצה 250gb wd sata2

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  15. Started by TomB,

הזמנתי צורב LITEON, אז "על הדרך" הזמנתי גם DVD של LITEON, השאלה אם הDVD שלהם טוב כמו הצורב ואם בכלל משנה לי איזה DVD אני קונה או פשוט להזמין את הזול ביותר?

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  16. מדובר במחשב lenovo G500 אבל זה לא משנה, כי הבנתי ש SSD שכתוב m.2 מתאים לכל מחשב נייד {כמעט} להתקין גם הבנתי שלא מסובך, להוציא כונן DVD . להכניס במקומו SSD שישב על מתאם שידמה כאילו זה כונן DVD *** את המתאם אני אקבל עם ה SSD או עלי להתארגן מבעוד מועד? אם כן אני מאמין שיש מלא כאלה ב ebay (זה כבר לא משהו שצריך לרכוש "מקורי" או "איכות") אבל בנוגע ל SSD אני אשמח להמלצה על משהו טוב, אם הפרשי המחירים גדולים לא חייב 250GB נסתפק ב 120GB גם ככה יש 1TB לשאר הקבצים. ה SSD ישמש רק למערכת ההפעלה. עדיפות שלי לסמסונג (דוגל בללכת על הטוב, והאיכותי). תודה אגב, ממש אין בעיה להזמין מחול, כל עוד האתר שולח לארץ הכי עדיף זה amazon. כי משם מזמינ…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. שוב פישלתי - קניתי דיסק 3TB בלי לוודא שלוח האם שלי מאפשר איתחול מ- GPT. והוא לא מאפשר... אז אני אצטרך לתקוע במחשב דיסק קטן ואיטי שעליו תשב מערכת ההפעלה, איכסה. אז במקום, אולי כבר אקנה גם SSD? זה יקר, אז מקסימום 120-128GB, זה בהחלט יספיק למערכת ההפעלה והתוכנות. אבל אני לא יודע שום דבר על SD פרט לכך שזה קיים, אז יש המלצות עלדגמים וחנויות? ואם בכלל אז עדיף בארץ או בחו"ל? מבחינתי, אמינות ומחיר חשובים יותר מהביצועים, כך שזה לא חייב להיות הדגם הכי חדיש ונוצץ.

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. שמעתי שיש IDE 33\66\100\133 או משהו כזה איך אני מבדיל בניהם ובמה אני צריך להשתמש להרדיסק 8 מגה באפר ATA100 - עם 80 גיגה- של ווסטרן דיגיטל תודה

• 6 תגובות
    • 929 צפיות
  19. Started by aragon,

כלומר אם יש לי הרד דיסק אחד של WD 20GB 5400 RPM וכונן SCSI חיצוני והמחשב שלי כל הזמן ניתקע השאלה שלי היא האם יש ביניהם התנגשויות?

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  20. Started by psxr,

כבר הבנתי שהיום לא כל כך משנה מה כתוב על הדיסק אלא מי יצר אותו אבל מצאתי רק חנות אחת שמפרסמת את הקוד של המדיה (לירה). מישהו מכיר חנויות שמפרסמות את המדיה קוד ? (באזור המרכז ר"ג או עם משלוחים במחיר שפוי).

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  21. Started by pergola,

אני מתכוון לקנות 1Tib פנימי למחשב, יש חשיבות איזו חברה לקחת? אני מתכוון כנראה לקחת WD..

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  22. קראתי כמה כתבות ברשת בשנה האחרונה לגביי כונני SSD ואודות ההתפתחות שלהם, בעיקר לגביי יתרון המהירות שהם מספקים לעומת הכוננים בעלי "פלטה". בעבר אני זוכר שגם הייתי בעיה של שחיקה (כמו בדיסקונ'ים) אבל הבנתי שישנם מנגנונים אמורים לכתוב מידע בצורה כזאת שזה כבר לא ממש רלוונטי (יחסית לכונן רגיל). השאלה שלי היא האם משתלם מבחינת עלות\תועלת לקנות עכשיו כונן SSD בנפח קטן (32GB?) שעליו תרוץ מערכת ההפעלה (בהנחה שהכונן האחר הוא רגיל בנפח גדול), האם אפשר לקבל שיפור משמעותי בזמני גישה (או בשפה פשוטה, מהירות עבודה) במחיר שפוי? אני מדבר למשל על תוכנת אנטי וירוס שסורקת כל קובץ שהמשתמש ניגש אליו (זמן גישה קצר יותר מכונן רגיל בצורה משמעותית?), או למשל משחק בסגנון מנג'ר כדורגל שניגש למסד נתונים …

23. כוחו של הרגל - עד היום הייתי מפרמט כל תקופה את כל הקשיח כולו על מנת לשמור על ביצועים מיטביים. כיום התווסף למערך כונן SSD שעליו מתיישבת מערכת ההפעלה כך שהקשיח משמש לאחסון מדיה בלבד. רגע לפני המהלך הטקסי של פרמוט המחשב כולו עד הזכר האחרון, נשמע לי שפרמוט הקשיח הוא מיותר בהחלט אם וכאשר פרמוט ה SSD בלבד יניב לי את המצב האופטימלי שאני מחפש. האם אני צודק ? אפשר לפסוח על הקשיח מבלי לאבד 'נקודות' ? *רק מציין שתקף אותי ווירוס אידיוטי לא מזמן שהיה מציק ועלה עם המערכת, מחקתי לו את הקבצים מהיסוד ובכל זאת הוא שיקם עצמו אך יום בהיר לאחר המהלך הוא פשוט הפסיק את הליכי השיקום. בדיוק מסיבות כאלה אני מפרמט את הכל מהכל בכל תקופה. אך בכל זאת, האם יש טעם ??

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. Started by IlanF,

ראיתי כבר כמה פעמים שהועלה העניין של ה caching על ssd כמו primocache. אם אני קונה ssd קטן ומגדיר עליו caching זה ייתן שיפור בביצועים? זה בטוח לא משתווה ל ssd רגיל שמערכת ההפעלה יושבת עליו, אבל אני מניח שייתן איזה שיפור קטן חשבתי על איזה ssd msata של משהו כמו 30 או 60 ג'יגה שעכשיו אפשר למצוא יחסית בזול (יש לי חיבור msata על הלוח, רק לא בטוח במהירות שלו)

• 28 תגובות
    • 4.8k צפיות
  25. Started by בייגל טוסט,

האם לדעתכם כדאי לי להוסיף צורב בנוסף לנוכחי (Nec 2510A) כדי שהנ"ל ישמש כונן נטו? או שהסרבול הקל לא מצדיק הוצאה של 200-300 ש"ח? תודה מראש לעונים

• 2 תגובות
    • 707 צפיות

דיונים חדשים בפורומים