עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. קודם כל - דגם המחשב הוא HP dm4-3055dx אספר בקצרה על הצורך ברכישת דיסק קשיח. המחשב עצמו עם נתונים יחסית טובים אבל הדיסק קשיח עם מהירות 5400 והסבירו לי שזה משפיע מאוד על האיטיות ולא מנצל את הנתונים הטובים שיש לו (הידע הטכני שלי בחומרה לא בשמיים ולכן אני פונה אליכם). דיסק קשיח SSD ישפר משמעותית את המהירות של המחשב? בין אם זה תוכנות של תכנות, אופיס? או שאני צריך דיסק של 7200 עם מהירות טובה או שבכלל זה לא מה שישפר את המהירות של המחשב.. בכל מקרה במידה ודיסק SSD יתן את הפתרון איזה גודל של כונן אני צריך בשביל מערכת ותוכנות, ולא להיות חנוק ומוגבל בנפח.. תודה מראש, אמיר.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. יש לי מחשב נייד עם שני זכרונות 1 SSD 256 GB למערכת ותוכנות 2 1TB HDD לשאר קבצים כונן ה C שלי לא מספיק לי לכל התוכנות/משחקים ועוד דברים ואני רוצה לקנות כונן עם נפח יותר גדול השאלה מה לעשות לקנות עוד SSD 1TB ולהחליף את הראשון ואז יהיו לי שני כוננים בעלי TB אומנם האחד יהיה HDD או להחליף את הSSD ואז יהיה לי בסך הכל 1256GB השאלה גם האם התוכנות שיהיו מותקנות על הכונן השני לא ירוצו יותר לאט בגלל שהם לא על הכונן של מערכת ההפעלה ? בתודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Yaniv Mishani,

אהלן, התעייצות חומרה קלה. אני עובד עם אפטר אפקטס של אדובי, ומשיחה עם חברים עלה הרעיון להתקין את וינדוס ואת התוכנות של אדובי על הכונן M.2 שלי. המפרט של המחשב שלי הוא: Motherbord: Gigabyte GA-Z170 GPU: GTX 1080Ti 64Gb RAm DDR4 CPU: i7 6700 3.4Ghz כונן M.2 - 760p של אינטל - 1 טרה. 2 כונני SSD, וכונן HDD אחד לאיחסון.. השאלה הנשאלת היא, האם אשיג תוצאות טובות יותר מהמחשב ובעבודה על אפטר, אם אתקין את התוכנות של אדובי ואת מערכת ההפעלה על ה-M.2. (ואם כן, האם לנתב את ה-cache ל-ssd או ל-M.2) או לחילופין - להתקין את מערכת ההפעלה ותוכנות אדובי על SSD, ואילו את ה-cache או את קבצי הפרוייקט לאחסן על ה-M.2. תודה לעו…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by mentalist12,

אהלןן חברים יש לי בבית HTPC עכשיו הלך לי שמה הכונן של 80גיגה [מע' הפעלה בלבד] אין לי צורך בכונן בנפח גדול לכן אמרתי אני ילך על SSD של 64GB ההתלבטות שלי כרגע זה בין הCRUCIAL M4 שהיה פה לא מזמן במכירה הקבוצתית...[באסה שפספסתי] או הOCZ VERTEX 4 החדש הקרושיאל עולה 410 שקל והOCZ עולה 490. בכל מקרה אמרתי אני לא נוגע בSANDFORCE למה שמעתי מה שלא אינטל עושה בעיות... יש איזה תובנות חברים? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, אני צריך לגבות את המחשב שלי ורוצה לדעת האם עדיף להשתמש בגיבוי בענן או בכונן חיצוני. אשמח לתשובות לגבי כל אחד מהם: בגיבוי בענן, כאשר תיקיית הגיבוי מסונכרנת לענן, האם כאשר היא נפגעת מוירוס (כמו הוירוס שחוסם את הקבצים ומבקש כסף) כל הקבצים שנמצאים בענן נהרסים גם כן? אם כן אז מה התועלת בגיבוי בענן? איזה ענן הכי מומלץ ונוח לתפעול יום יומי? אני זקוק לנפח גיבוי של 2T. לגבי גיבוי בכונן חיצוני, מישהו מכיר דגם מומלץ וטוב של נפח של 2T? באופן כללי, האם עדיף ענן או כונן חיצוני? תודה!

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by FroshA,

רציתי לדעת האם חברת Transcend נחשבת לחברה שכדי לקנות את המוצרים שלה? ואיזה כוננים חיצוים ממולצים ישנם בנפח 2 טרה לשמירת קבצים התקנה וקבצים ווידאו.

7. Started by Os.Master,

שלום , מתלבט לגבי שלושה דגמים של דיסקים קשיחים בנפחים של 2 TB האופציות הן : iomega ego 2 tb LaCie Minimus 2tb Wd element 2tb אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם הכוננים הללו בעיקר השניים העליוניים מכיוון שאין הרבה ביקורות עליהם ברשת .

• 4 תגובות
    • 983 צפיות
  8. Started by avrahams1,

אני קונה מחשב נייח חדש בקרוב, ואני רוצה לקנות SSD שיכיל רק את הכונן מערכת (רק את מערכת ההפעלה, לעלייה מהירה של המחשב). כרגע אני מתכנן לקנות HD של Seagate Barracuda 7200.14 1TB ST1000DM003, או אולי אפילו הגירסת 2TB שלו. קראתי בנעוץ שלכם לגבי כונני SSD מומלצים, וההמלצות שם הביאו יתרונות וחסרונות לגבי כל SSD, אבל אני לא יודע איזה מהם יעזור לי/יפגע בי למקרה הספציפי שלי. אז השאלה שלי היא: מה ה SSD הכי משתלם לי? ומאיפה משתלם לקנות? בהנחה שאני רוצה שתהיה עליו רק את מערכת ההפעלה, אני לא צריך יותר מ60GB נכון? והכי חשוב - בהנחה שאין לי ידע טכני נרחב, כמה קשה יהיה לי לחבר את האיחסון בעצמי? תודה מראש, אבי.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. בתמונה שצרפתי זה ההארקדיסק הקיים, והייתי רוצה לדעת אם הוא נחשב מהיר [ב-Win7 יש לו ציון של 5.9]. מחר אני אמור לקבל כונן חדש [אחד שהיה במחשב אחר התקלקל אז יש אחריות], ורציתי לדעת מה נחשב מהר יחסית למה שיש לי כיום במחשב. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  10. Started by staieb,

שלום לכם .. אז ככה השתכנעתי לקנות את הSeagate 1TB Black armor http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741905 עכשיו ההתלבטות היחידה שלי היא שהבנתי שיוצא USB 3 בכוננים חיצוניים, אני לא יודע אם עדיף לחכות או שזה יעלה יקר .... ואשמח לשמוע המלצה גם על הblack armor ואם הוא שווה את ההשקעה הכספית.. תודה רבה ומחכה לתשובה דחופה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by gm446,

שלום, אני מעוניין להרחיב את מערך האחסון באולפן שלי ואשמח לדעות לגבי המוצרים שבחרתי. לוח האם הוא Asus X570-P וכרגע יש לי שני דיסקים קשיחים אחד של 1TB ועוד אחד בן כמעט 10 שנים של סמסונג 300GB, בנוסף יש לי כונן חיצוני של Transcend 1TB, באופן עקרוני אני מרוצה ממנו אבל יציאת הUSB שלו עושה קצת בעיות לכן הוא מחובר תמיד למחשב ואני לא ממש מזיז אותו. בנוסף יש לי SSD SATA 128GB ועוד SSD של ADATA XPG M2 512GB שמריץ את המערכת ואת תוכנות האולפן. אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח של 4TB שישמש לשמירת מאסה של קבצים, גיבויים ומדיות, בשביל זה חשבתי על WD RED 4TB 7200RPM ראיתי שהוא מיועד לNAS, האם יש הבדל פונקצוינלי כלשהו או שהוא יכול לתפקד גם בPC באותו אופן? בקשר לSS…

12. שלום, אני מעוניין לגבות קבצים שיש לי במחשב לאורך שנים. עד כה השתמשתי במספר דיסק און קי בנפחים שונים שסך נפחם פחות מ-32 GB ובכונן קשיח נוסף המותקן במחשב (הכונן הראשי שלי במחשב הוא M.2). יצא לי להבין משיחות עם אנשים שיש מספר אפשרויות: 1. דיסק און קי - יתרון - קטן ומהיר להעברת קבצים. חסרון - לפעמים דורש אתחול והמידע נמחק. 2. ענן - יתרון - לא צריך חפץ כדי לגבות. חסרון - עלות מצטברת לאורך זמן (שניתן לחסוך ע”י השקעה באמצעי אחסון). גישה לאינטרנט. 3. אמצעי אחסון (דיסק קשיח/SSD) - יתרון - אמין בשמירת מידע לאורך זמן. חסרון? אין לי תקציב מסוים, אך הגישה שלי היא עלות מול תועלת אופטימלית. בעבר עזרתם לי מאוד ברכישת מחשב ומסך, וקניתי בעזרת הייעוץ שלכם. לוקח לי קצת זמן להחליט, וחשוב לי…

13. Started by katan123,

היי, אני פשוט לא יודע כמה באמת חדש הנושא שיש בנעוץ - כי לפי מה שמופיע זה בערך שנה אחורה בכל מקרה, אחרי לא מעט בעיות עם צורב יחסית ישן NEC 3520AW - ואחרי שעברתי לwindows 7 ואחרי המון זמן בלנסות לתקן שגיאת power calibration error החלטתי להחליף צורב... בקיצור - אני צריך צורב DVD, אני יודע שזה ילדותי אבל חשוב לי כמעט יותר מהכל שהוא יהיה חדש, כזה שלא הפסיקו לתמוך בו כבר לפני שנתיים או שלוש משהו חדש שיצא לפני כמה שפחות זמן אחורה אני צריך חברה אמינה, וצורב שיצרוב על dual layer הכי הרבה HD וכד' לא באמת משנה לי כי סרטי HD אני רואה מהמחשב ישירות לטלוויזיה אז אין לי באמת צורך בזה. לגבי מחיר אני לא ממש נעול על מחיר, אבל אני לא הולך לבזבז 300 ש"ח על צורב שאני אשתמש בו פעם בחודש בערך.…

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  14. Started by Marcoman,

מחשב חדש שאני מעוניין להרכיב. מבחינתי המחשב המהיר אני יכול להשיג מבלי להתפרע במחיר. נתחיל עם דיסק קשיח: אני מחפש אחר 1TB שטח. Seagate או Western Digital Caviar Blue? האם ישנם הבדלים? האם יש צורך ביותר טוב? דיסק SSD: ישנם חברות רבות, למשל: Kingston V300 120GB SV300S37A/120G SSD בסביבות 480 SSD Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128B- בסביבות 700 ש"ח עד כמה משמעותי ההבדל? יש גם כרטיס של סמסונג ב-750 ש"ח 250 ג'יגה, עד כמה רחוק באיכות או במהירות?

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  15. שלום לכולם, המחשב שלי לפני זמן מה התחיל להיות איטי למדי (את האמת, זמן קצר לאחר שהתקנתי את הכונן הקשיח השני). כיום יש לי 2 כוננים קשיחים שמחוברים ב2 IDE שונים. שניהם של WD אחד 160GB והשני 120GB, חדשים. בRAM (שלפי זכרוני הוא הדבר הראשון שבדקים כשהמחשב נהיה עמוס ואיטי) יש לי DUAL CHANNEL של 1024 (2x512) של GEIL. עכשיו, כפי שצייני בפורום "מפרטים" אני מעוניין להעיף את האיטיות הזו ולכן יש לי שאלה אחת. האם ייתכן שבגלל שיש שתי כוננים קשיחים שמותקנים ב2 IDE שונים (דגש! שונים, לא 2 בכבל, 2 במקומות שונים) יכול לגרום לאיטיול רצינית של המחשב? אם התשובה תהיה כן, אז מה לדעתכם צריך לעשות? לקנות מתאם לSATA או לקנות כבר כונן קשיח של 320 ולמכור את השניים האחרים וזהו?

• 7 תגובות
    • 634 צפיות
  16. בשנה שעברה צרבתי מידע (מסמכים) על דיסק, והשארתי אותו פתוח לצריבות עתידיות. היום הוספתי עוד מידע, אך כשבאתי לבדוק מה יש על הדיסק, גיליתי להפתעתי שכל המידע שהיה שם נעלם ורק החדש נשאר. זה לא דיסק שניתן לצריבה הרבה פעמים, הוא לא שאל אותי על הסכמה למחוק או לשכתב, ואין לי מושג לאן ואיך נעלם החומר. א. איך קורה כזה דבר? ב. האם הוא שומר באיזה ספריית TEMP או משהו כזה את הקבצים שנעלמו? ג. מה לעזעזל אני עושה???

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  17. Started by neogod,

לכמה מחיצות ומה הגודל של כל מחיצה? כל ההצעות יתקבלו בברכה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אהלן לכולם. העברתי היום את ה-MAXTOR 40GB שלי ממחשב אחד לאחר. בשלב כלשהו התעקם אחד הפינים המעבירים מידע. ניסיתי ליישר אותו והוא נשבר ונפל. כשחיברתי את ה-ATA לכונן, המחשב זיהה אותו כ-Maxtmr וכשחלונות (Windows XP X64) עלו הם אומנם זיהו כונן והסמל של התקנת חומרה חדשה רץ לו, אבל כשהתהליך נגמר, ניגשתי ל'מחשב שלי' ושם לא הופיע שום כונן חדש. ניסיתי להפעיל מחדש את המחשב כמה פעמים וגם לחבר את הכונן שוב, אבל הוא עדיין לא הופיע ב'מחשב שלי'. הפין שנפל הוא השלישי מימין לשמאל, בשורה התחתונה. יש לכם מושג מה החשיבות שלו ואם יש איזושהי דרך לסדר את זה? אין צורך להזכיר שהמידע שם חשוב לי מאוד. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 861 צפיות
  19. Started by marlboro,

דיסק שלא היה בשמש, היה שמור בתוך קופסא, יש בו משהו שצרבו לי השתמשתי בו פעם אחת, עכשיו רציתי להקליט משם משהו, ולא מצליח לי....

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  20. Started by at,

הסתכלתי באתר של ח.י (יבואן של LG) על צרובי DVD, והשוואתי בין ה- GSA-H10A : http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=7&subcatid=23&prodid=124&keySearch= לבין ה-GSA-H20L : http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=7&subcatid=23&prodid=123&keySearch= יכול להיות שה- GSA-H10A יותר טוב (פרט LigntScribe שנשאיר אותו בצד)? תסתכלו על מהירות כתיבה של DVD-R DL בראשון זה 2X,4X,6X ובשני רק 4X גם למשל קריאה - CD-ROM של X48 לעומת X40. בקיצור מה קורה פה, למה דגם שאמר להיות יותר טוב בעל תכונות פחות טובות? (הכל בגלל שהכניסו LigntScribe ?) אם אתם מוצאים עוד הבדלים חשובים הסבו את תשומת ליבי! חוץ מזה היה פה שרשור על שדרוג של H10A ל H10N http…

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  21. לא מצליח לקרוא USB 1 ? ואם כן יש דרך להתמודד עם זה , ( להתקין תוכנה או משהו כזה )

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  22. Started by Jack_g,

קניתי VERBATIM DVD-R X8 והקוד שלהם Manufacturer ID: CMC MAG. AE1 עכשיו שאני הם MADE IN TAIWAN איך הדיסקים האלו מזוייפים? טובים לא טובים?

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  23. http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1855&ProductName=8S661FXMP-RZ http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=393 יכולה להיות בעיה כלשהי ?

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  24. שמעתי טענה שיש משחקי מחשב שעלולים לעשות בעיות כאשר הם מוכנסים לצורב DVD בגלל שיש להם כל מיני אמצעי אבטחה נגד צורבים. המדובר הוא על משחקים מקוריים. האם כדאי לקנות שני כונני דיסקים כשקונים מחשב חדש- אחד צורב DVD והשני כונן DVD רגיל? או שכל העניין הוא סתם לא נכון? ??? אשמח לקבל לתשובה.

• 2 תגובות
    • 532 צפיות

דיונים חדשים בפורומים