עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by sagioto,

שלום, התקנתי אובוננטו כOS שניה ע"ג מחיצה דפולטית של 2.5 GB, כמובן שזה קטן מדי ואין אפילו מקום להוריד עדכוני אבטחה למערכת, פירמטתי את המחיצה ועכשיו יש לי מחיצונת של 2.5 GB ריקה, אני רוצה לפתוח מחיה של 20GB ללינוקס אבל באותה הזדמנות להפטר מה-2.5 או להרחיב אותה ל-20 או לספח אותה לאנשהו ולפתוח חדשה של 20, לצערי ניסיתי להשתמש בכלי של וינדוס ובעוד מספר תוכנות אך ללא הועיל, מישהו יכול לעזור?

2. Started by MalGano,

טוב, זה לא ממש קשור לפורום אבל יש לי שאלה לגבי חיבור ההרד-דיסק למחשב נוסף. יש לי מחשב ישן שיש בו HHD של WD ישן מאוד, אך מכיל מידע שמאוד חשוב לי (אני רוצה לפרמט). וכן יש לי מחשב חדש. ובכן, המחשבים לא מחוברים ברשת, ורציתי לדעת אם לא יהיו לי בעיות או נזקים אם אני אחבר את ה-DHH הישן למחשב החדש. הכונן הישן מפוצל ל-3 כוננים (C,D,E) ו-C מכיל מערכת הפעלה Win98SE ולעומת זאת במחשב החדש יש XPpro. עכשיו נניח אני מחבר אותו כ-Slave, איזה וינדואס ירוץ, האם יהיה איזה נזק והאם יש משהו שאני צריך לדעת לפני שאני עושה את זה ? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  3. Started by b11y,

שלום, רציתי לוודא שאכן כל הטיפים במדריך עדיין רלוונטיים כי אני רואה שהוא מלפני יותר משנתיים. http://hwzone.co.il/%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%94-ssd-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D/3/ תודה רבה!!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by pompon,

שלום לכולם! לאחר התקנת ווינדוס 7 לפני כשבוע, פתאום התחלתי לשמוע תיקתוקים מהמערך רייד שלי ככה שזה או מהארדיסק אחד או משניהם. ה SMART כתב לי משהו עם CORRRUPTED 0 הסתכלתי בפורום בגוגל ואמרו להוריד את התוכנה של INTEL MATRIX STORAGE ולעשות על זה מקש ימיני ו DISPLAY AS NORMAL. כמו שזה נראה הדבר רק מחק את התקלה מהרישום שלה ב SMART ולאחר מכן בכל זאת שמעתי תיקתוקים. הורדתי את התוכנת בדיקה של WD, לאחר שפירקתי את הרייד ובדקתי את שני ההארדיסקים גם בדיקה מהירה וגם בדיקה הקפית. שני הבדיקות עברו בהצלחה. מה אני אמור להסיק על ההארדיסקים שלי? הם בסדר? לא בסדר? זאת הייתה שגיאה חד פעמית אולי כאשר הארדיסק ניסה לגשת למקום מסויים וכאשר מחקתי את כל המידע זה הסתדר? יש למישהו רעיון מה קורה עם ההא…

• 4 תגובות
    • 985 צפיות
  5. חברה בשם Liqid מנצלת שמונה בקרים עדכניים מבית Phison בכדי לספק לנו מוצר המסוגל להגיע למהירויות של 24 ג'יגה-בייט בשנייה לכתבה

6. חברת Team Group מחליטה להתפרע ולהקדים את כל שאר השחקניות בעולם האחסון עם כונן SSD חדש בנפח ענקי - עם מחיר גבוה יותר מזה של מחשב מוביל בשלמותו לכתבה

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  7. יש לי צורב של ריקו דגם MP7200A עם טכנולוגיית justspeed שתפקידה למצוא את המהירות האופטימלית של הדיסק בדרך כלל אני לא משתמש בה כי בדרך כלל היא מורידה את מהירות הצריבה ל-12 בכל מקרה אני צורב בעיקר דיסקים של מוזיקה data וסרטיי VCD ורציתי לדעת כמה באמת משפיעה הטכנולוגייה הזו על איכות הדיסק כי אני אישית לא הרגשתי בהבדל

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by ifs2003,

מישהו התנסה באחת מן הטכנולוגיות ? יכול לתת המלצה או ביקורת ? רכשתי צורב עם Label Flash של NEC ואני לא מוצא דיסקים לצורב הזה. מישהו ניסה כאן להשתמש בדיסקים של LS בצורב LF ? מה דעתכם תהיה התוצאה ? תודה

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  9. הטכנולוגיה החדשנית שתאפשר להקטין עוד יותר את האלמנטים המגנטיים שבעזרתם נשמר מידע בכוננים מכאניים תהיה מוכנה לפעולה רק בעוד כמה שנים כוננים מכאניים אולי מאבדים מההילה החיובית שלהם עם כל יום שעובר (ומביא איתו מחירים נמוכים יותר ויותר עבור כונני SSD מהירים הרבה, הרבה יותר), אך בסופו של דבר הם עדיין כאן איתנו וכנראה לא ילכו לשום מקום בעשור הקרוב לפחות – בתור אמצעי האפקטיבי ביותר לאחסון "קר" של מספר גדול של תמונות, מסמכים או קבצי וידאו. אי לכך ובהתאם לזאת, אנחנו ממשיכים לעקוב ולהחזיק אצבעות להתפחויות טכנולוגיות שיוכלו לספק לנו כוננים מכאניים משתלמים וטובים יותר – וכעת מתקבל מידע על כך שאחת מהטכנולוגיות המבטיחות ביותר בתחום, ה-HAMR עליה כבר סיפרנו לכם כמה פעמים בשנים …

• 0 תגובות
    • 758 צפיות
  10. היתכן שאינטל מצאה סוף סוף את הפתרון הטוב ביותר לאיטיות במחשבים בעלי כוננים קשיחים מכאניים? בביקורת זו תקבלו את התשובות לכתבה

11. הטכנולוגיה לחיבור שכבות של שבבי הבזק דרך הסיליקון עצמו מתחילה לקרום עור וגידים בעולם המסחרי, ותסייע לנו לקבל כונני SSD חסכוניים ומהירים יותר, בנפחים מוגדלים לכתבה: http://hwzone.co.il/טכנולוגיית-ה-tsv-של-טושיבה-תאפשר-לנו-לקבל/

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. ענקית הטכנולוגיה מדגימה את הכוננים הראשונים שיבוססו על טכנולוגיית ה-3D Xpoint החדשנית, עם מהירויות כתיבה שמתקרבות ל-2GBps לצד הטעימה הראשונה מדור שבבי ה-Apollo Lake, כנס המפתחים של אינטל בסין סיפק לנו עוד הצגה מרשימה ומבטיחה עבור העתיד הלא רחוק – עם הדגמה נוספת ליכולות של כונני האחסון ממשפחת ה-Optane של אינטל, שיהיו הראשונים בעולם כולו להשתמש בטכנולוגיית ה-3D Xpoint של אינטל, אותה היא חשפה לראשונה בשנה שעברה. הפעם, באינטל בחרו לבצע הדגמה של העברת קובץ וידאו בגודל של כ-25 ג'יגה-בייט בין שני כוננים, בהתבסס על חיבור USB Type C תומך טכנולוגיית ה-Thunderbolt 3 – פעם אחת ההעברה הודגמה בין שני כונני SSD מבוססי תקן SATA סטנדרטי וותיק, ובפעם השנייה בין שני כונני O…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by TomB,

יש למישהו?

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  14. Started by dan9,

היי יש לי כמה דיסקים קשיחים במחשב של Seagate של 1.5T מסוג ST3150034AS שהטמפ שלהם 41~42 זה מסוכן?

• 8 תגובות
    • 901 צפיות
  15. Started by leahd3,

ההארד דיסק שלי בחום כמו היום 31 מעלות בחוץ מגיע במנוחה ל 45 מעלות האם זה בסדר והאם צריך לשים קירור (יש לי אופציה בכונן למאוור קדמי שנראה לי יקרר את הדיסק על הדרך...?) תודה מראש לעוזרים..

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  16. קניתי הארד דיסק WD 250. יש ברשותי הארד דיסק זהה לחלוטין בדגם. ההארד הישן יותר נמצא במארז ויש מולו מאוורר. המארז פתוח בצד אחד. לעומת זאת ההארד דיסק החדש לא נמצא במארז, אלא שוכב סתם ליד מארז המחשב (זה באופן זמני). באופן מאוד מפתיע הטמפ' של ההארד דיסק במארז היא 41 מעלות, בעוד שטמפ' ההארד דיסק בחוץ, שנמצא במקום מאוורר, היא 48 מעלות! ההארד דיסק לא נמצא בתהליך העברת קבצים או פירמוט כלשהו. מדוע יש הבדל משמעותי של 8 מעלות בין ההארד דיסקים?

• 5 תגובות
    • 782 צפיות
  17. אפילו עם קירור ישירות על ההרדיסק ...אוליי 41 זהבסדר ? כמה אצלכם מראה ההרדיסק ?

• 10 תגובות
    • 942 צפיות
  18. Started by J0n1,

שלום, יש לי את הHD הבא: (ד.א, איך הוא? שווה משהו? סתם מענין אותי) הטמפ' שלו עומדת כיום על 38 מעלות. גבוה? גבוה מאוד? כדאי להחליף מאוורר?

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  19. Started by djbenny,

יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, WD74GB RAPTOR, וWD320GB YS . מספר שאלות : מהי טמפ' עבודה נורמלית לדיסק קשיח ? אומרים שהרפטורים מתחממים הרבה יותר מדיסק קשיח רגיל אז מדוע טמפ' הרפוטר שלי יותר נמוכה (33 מעלות) מהדיסק הרגיל (36 מעלות) ? תודה !

20. Started by עוד מישהו,

ברשותי כונן של WD ה- 500 ג"ב רציתי רק לדעת מה הטמפ' הנורמלית של הכונן? בנתיים זה עומד אצלי על 54 מעלות. אני יודע שרק אם טמפ' של הארד דיסק פנימי מגיעה ל 65 מעלות פלוס.. אז הטמפ' יכולה לגרום נזק להארד דיסק. מה לגבי כונן חיצוני? תודה מראש.

21. פתחתי את המארז והוספתי שני מאווררים. הכל עבד טוב, טמפ' לוח האם ירדה ב-2 מעלות אבל שמתי לב למשהו מוזר: בתוכנה everest home edition אפשר לראות את הטמפ' של לוח האם והמעבד, אבל אחרי שהוספתי את שני המאווררים נוספה לי טמפ' נוספת והיא של כונן הקשיח. אז רציתי לדעת למה דווקא עכשיו נוספה הקטגוריה הזאת? בגלל שהתקנתי את המאווררים? ואם טמפ' של 33 לכונן הקשיח טובה?

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  22. Started by CRT,

אז ככה אך פעם לא התייחסתי לזה ברצינות אבל אחרי שראיתי ע"י SPEEDFAN שהטמפרטורה של HD שלי 64 מעלות התחלתי לחשוד אבל חשבתי שאין לי סנסורים בכלל בדיסק קשיח וזאת טעות. הדיסק הוא WDC WD1600JS-88MHB0 קושחה 02.01C03. במגע הוא בערך כמו הצד האחורי של הקירור על כרטיס מסך שמראה טמפ' של 50 מעלות. אולי אפילו פחות חם. האם יש ממה לחשוש..? או שמע הסנסורים דפוקים? כרגע בזמן שאני כותב את ההודעה אני בדקתי עם עוד תוכנה HDD TEMPERATUE והיא גם מראה שיש CRITICAL OVERHEAT...והטמפ, כרגע 58 מעלות. מה שמוזר שיש במארז מלפני הHD מאורר אבל הזרימת אוויר עוברת רק על החלק העליון שהוא פחות חם אצלי ובחלק התחתון אין זרימת אוויר. בתודה מראש. נ.ב ראיתי באיזה פורום שאמרו שהייתה איזו בעיה עם WD והסנסורים שלהם מ…

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  23. Started by Shadow64,

הטמפ' של ההארדיסק שלי קצת מדאיגה אותי, היא נעה בין 55-60 מעלות (במנוחה כמובן). החלפתי לאחרונה מארז וספק (לאלו שרשומים במפרט), והטמפ' ירדה רק במס' מעלות. יש לציין שההארדיסק יושב מאחורי מאוורר 120 מ"מ. שמעתי שיש דיסקים עם חיישן טמפ' פגום, יכול להיות שנפלתי על אחד כזה? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  24. Started by Qtec,

הכונן הקשיח בלפטופ שלי מגיע לסביבות 60 מעלות + (מקסימום 63 ואז כבר כיביתי אותו) . לפי המלצת היצרן (טושיבה) הטווח אמור להיות 5-55 האם אני צריך לדאוג? (כבר הלכו לי 2 הרדיסקים אבל אני לא בטוח שזה מההתחממות אז אני לא מדבר סתם)

• 2 תגובות
    • 724 צפיות
  25. Started by puyol,

הטמפ' בHDD שלי עומדת על 44 זה תקין?

• 3 תגובות
    • 868 צפיות

דיונים חדשים בפורומים