אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אודה לכולם על העזרה, עשיתי טעות וקניתי צורב DVD חדש: ASUS DVDRW DRW-2014L1T X20 הוא מתחבר עם כבל SATA אבל לי יש רק חיבור IDE (המחשב מאוד ישן) האם יש איזשהוא מפצל שאפשר לקנות? הבנתי שיש משהו כמו כרטיס של SATA שנותן לי אפשרות פיצול. או שאולי אני טועה? ואם יש, אז קיים אחד מומלץ (זול ככל האפשר...)? תודה, ניר
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-
-
-
שלום אני רוצה להוסיף כונן נוסף למחשב שלי יש לי עכשיו אחד של 80 ג'יגה שאצלי מאז שקניתי תמחשב השאלה שלי היא האם אני יכול להוסיף אחד נוסף? אם יש איזו דרך לבדוק חוץ מלפתוח את המארז אז הייתי שמח לדעת ... כמו כן רציתי לשאול מה לקנות? איך לבחור את הכונן החדש? התקציב שלי הוא עד 300 שקל ורצוי פחות אני אסתפק בעוד אפילו 60 ג'יגה
-
- 9 תגובות
- 840 צפיות
-
-
היי חבר'ס.. נמאס לי מהרעשים של הכוננים השקיחים. אני רוצה להגיע למערכת כמה שיותר שקטה לחדר שינה, ומבחינתי אם SSD יקר מדי כיום אפשר גם להשתמש בכרטיסי CF. את התוכן (סרטים/סדרות) אני אקרא ממחשב מרוחק דרך הרשת. מתאם מ-CF ל-SATA תומך UDMA זה לא סיפור רציני לפי המחירים ב-EBAY. השאלה בקשר לכרטיס CF, מה לקחת שיהיה מהיר מספיק ולא יעלה יותר מדי ויתן פתרון הולם ל-XP, ואם יש אפשרות אולי גם לויסטה (כמה בכלל לוקחת התקנה של ויסטה עם המדיה סנטר?) אני מקווה להשקיע בעניין פחות מ-100$ כדי לא באמת להשתגע, נוכח העובדה שמחירי הזכרונות גם רק יורדים כל הזמן, ויהיה אפשר להשתדרג ל-32GB מהיר יותר בעתיד. כרגע בסכום הזה יש כמה אופציות: Sandisk 4GB X250 Extreme IV - עולה בארץ 315 ש"ח, וקצב העבר…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש בו מחיצה אחת.. עכשיו ניסתי דרך.. המחשב שלי - ניהול אבל זה לא מביא לי אפשרות לפיצול.. רק למחוק את כל מה שיש במחיצה.. ניסתי דרךPartitionMagic 8.0 אז זה חילק לי את המחיצה ל160GB ואז את השאר כשאני מנסה לחלק כל אחד גם ל160GB.. זה מביא לי error ניסתי מיליון פעם.. ואין זה לא מצליח... עכשיו אם אני מנסה להחזיר את המחיצה למצב ההתחלתי של 500GB זה גם לא נותן לי ומראה שיש 160GB.. קיצר מה הדרך הכי טובה לפצל ל3 מחיצות?
-
- 5 תגובות
- 930 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב עם נפח הארד דיסקים גדול למדי (כנראה שני 320 או שני 500) האפשרויות היחידות עבור מחשב עם שני הארד דיסקים הן 0 ו-1 נכון? כשב-1 חצי מהנפח הולך, מה שאומר שהוא לא רלוונטי בשבילי (המטרה לקניית שני כוננים היא הנפח הגדול מראש). וב-0 הסכנה לנפילה היא כפולה, שזה הרבה.. גם בעייתי.. כך שנראה שאם אני רוצה לשמור הרבה מידע, ולא לאבד אותו, לא ממש כדאי לעשות RAID בכלל. (שימושי המחשב בעיקר אינטרנט/ הורדות וכו' כך שהביצועים הם לא הנקודה הקריטית) אני מפספס משהו? ודרך אגב אפשר לעשות RAID עם דיסקים בנפחים לא שווים? (אני מניח שלא כי זה יגרור שחלק מהמידע לא מגובה ב-1 או שחלק מהדיסק פתאום חייב להיות רציף ב-0, אבל אולי עשו את זה בכל זאת)
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא מבין גדול בזיכרונות ניידים ואני צריך לקנות אז הינה מה אני חושב ואני מתלבט http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=973 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=955 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=631 ואם יש למשהו עצה יותר טובה.. אז שייביא ואני מעדיף 8gb והתקציב שלי הוא עד 180 ש"ח. אם רשמתי במקום הלא נכון תעבירו
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
-
-
חשבתי להריץ תוכנת שיתוף קבצים (למשל µTorrent) מה-DOK שלי כדי שאוכל להוריד מכל מקום ללא תלות במחשב. חבר אמר שאין סיכוי שזיכרון פלאש יעמוד בעומס הזה ושסיכוי טוב שהוא יהרס ממש מהר. מה דעתכם ?
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
אני מתקין FREE NAS על מחשב ואשמח לקבל קצת תמיכה ממישהו שכבר עשה את זה. הצלחתי להריץ את והתקין כונן - אבל יש לי בעיות בגישה לHD שלו בISCSI
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לקנות כונן רשת שישמש בעיקר לגיבויים אבל מן הסתם גם להעברת קבצים בין מספר מחשבים ברשת. רציתי לשאול אם יש מישהו שמכיר כוננים מומלצים, מה העלות שלהם והאם הם באים עם תוכנת גיבוי. תודה רבה על העזרה!
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום, הציעו לי להחליף ראפטור של WD 36GB SATA 8MB להחליף אותו על זוג הארדיסקים של MAXTOR 120GB במערך RAID 0 הכונן או הכוננים מיועדים למערכת הפעלה ושיהיו מהירים כמה שיותר אז מה יותר מהיר ? הרייד או הראפטור למערכת ההפעלה ? והשאלה שניה היא : יש מקום שמוכר את הדגם שיש לי ? שהוא מוזכר למעלה הוא 8MB הוא SATA 36GB ושל WD כי מצאתי רק את החדשים עם 16MB ו SATA2 מי שמכיר חנות שמוכרת את ההארדיסק כמו שלי שישלח לינק של החנות. אם אפשר רק לכאלה שיש להם ניסיון עם זה וניסו כבר בשני הסוגים ויודעים מה יותר מהיר. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 576 צפיות
-
-
יש לי כונן שיש לי עליו הרבה דברים חשובים עכשיו אחרי פירמוט הXP לא נותן לי לפתוח את הכונן לפני שאני יעשה עליו פירמוט איך אני פותח אותו? יש תוכנה חיצונית?
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
מה ייתן ביצועים עדיפים: מערך HDD רגיל , ברייד 0 דיסק ראפטור בודד והאם , 2 ראפטורים ברייד 0 יתנו ביצועים ששווים את ההשקעה? בכל אופן מדובר בראפטור 74G.. ולא ב150.
-
- 6 תגובות
- 830 צפיות
-
-
איך הHD של חברת Seagate שנותנת 5 שנים אחריות מבחינת ביצועים איך הם לעומת W.D ?
-
- 34 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
איזה דיסקים איכותיים של DVD אתם ממליצים לקנות על מנת לצרוב סרטי DVD שישמרו לטווח הארוך ולא יהיו בעיתיים?
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש אחד מהם לבית מישהו שמע ראה או יודע משהו על המוצרים האלו לדוגמה: http://www.kotech.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=144 רציתי לדעת אם יש מוצרים טובים יותר ופחות יקרים מהירים וכן הלאה תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
האם יש בעיה לחבר ללוח חדש עם חיבורי SATA II הארד דיסק בחיבור SATA1? תודות..
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
בכל הדיסקים הקשיחים יש למעלה 4 תבריגים אני סקרן לדעת למה הם משמשים
-
- 5 תגובות
- 795 צפיות
-
-
כל הקטע של רייד 0 קוסם לי חוץ מהמינוס הגדול של סיכוי יותר גבוהה לפשלות בקטע שיש שני הארדיסקים אז הסיכוי לתקלה בשני דיסקים הוא גבוהה מדיסק אחד וברגע שאחד נדפק אז הלך המידע המידע שלי חשוב לי יותר ממהירות קראתי על עוד סוגי רייד אבל הכל נראה לי מסובך ולא מובן לפי מה שהבנתי מרייד 3 זה נותן שנים או יותר כוננים בסטריפ וכונן אחד נפרד לגיבוי משנותן לי האופציה לרקוד על שתי החתונות רייד 2 לא בא בחשבון כי צריך 7 כוננים רייד 4 לא הבנתי מה הוא רוצה ממני רייד 5 לפי ההיגיון שלי זה מתאים בעיקר לשרתים ואחריזה כבר הפסקתי לעקוב 1+0 10 30 50 100 ffs O_O מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-
-
היי..ראיתי שTMS התחילו למכור את הקשיח הזה http://tms.co.il/product/5436 אני מכיר הרבה סדרות של WD...כמו AAKS,KS,AJJS ....אבל מה זה AACS ? האם יש לו אותן בעיות כמו ה500GB AAKS ? ומה מציין הLOW POWER ? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 898 צפיות
-
-
אז ככה... את המחשב שלי קניתי לפני שנה בערך, עם שני כוננים קשיחים של WD, 250 ג"ב כל אחד, מדגם WD2500KS-00MJB0 (עם הנתונים הסטנדרטיים: 16 MB Buffer, 7200 RPM, SATA2 וכו') כל כונן מקבל אות פיזית אחרת, אחד C והשני D. את Windows Vista התקנתי על C וכך אני עושה גם לגבי תוכנות שונות וכו'. ב-D אני מאחסן חומרים סטטיים כמו סרטים, שירים, תמונות וכו'. ועכשיו לתוכן השאלה: יש לי כונן 80 ג"ב לא ישן כל כך, גם הוא של WD, שיושב לי על המדף. דגם WD800JB-00JJC0. הוא לא SATA2 אלא IDE, אבל גם הוא 16MB Buffer, 7200 RPM ושאר נתונים כמעט זהים. הרבה זמן חשבתי להתקין אותו במחשב הנוכחי שלי, להתקין עליו את Windows Vista (כי 80 ג"ב זה די והותר למחיצה של מערכת הפעלה) ולהשתמש בשני הכוננים לאותם צר…
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי התלבטות בין 2 זכרונות ניידים שאני מעונין לקנות, והם USB SanDisk Cruzer Micro U3 8GB אשר נראה כך: לבין USB SanDisk Cruzer Contour 8GB אשר נראה כך: המיקרו הרגיל עולה 199 שקל ואילו האחר עולה 279 שקל. בהתחלה רציתי לקנות את הזול(ורציתי להשתמש בחצי מהזכרון בשביל הוויסטה בוסט) אבל אחרי זה אחי (אשר יודע בפורום בכינוי "אור כהן") אומר לי שזה עובד רק בדגם Contour המעוצב והיקר. האם מה שהוא אמר זה נכון ובאמת זה עובד רק בדגם המעוצב? כמו כן האם יש נתונים יותר טובים (חוץ מהמראה) למשל מהירות תעבורה יותר גבוהה וכו'? בברכה Play
-
- 9 תגובות
- 773 צפיות
-
-
או לחילופין, "הקלטה" של תוכנית טלויזיה/סרט בזמן שידור ישר להארד-דיסק. ניתן לעשות את זה בעזרת חיבור S-Video? יש לי כרטיס מסך רגיל עם יציאת S-Video, כניסת S-Video בטלויזיה וכבל מתאים. הסתבכתי כבר עם כל מה המידע שמצאתי בגוגל. מה גם שרובו ישן ואולי לא רלוונטי. אשמח לעזרה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי דיסק עם תמונות DVD-R ואני מוסיף עליו תמונות מעת לעת עכשיו שהוספתי עליו תמונות משום מה אני לא רואה את התמונות הישנות ורק את החדשות אני רואה. שאני מסתכל מהצד השני של הדיסק אני רואה שכן יש סימנים שהיה חומר בדיסק .אז איפה זה נעלם?!
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
סתם שאלה אנשים זה אומר שב1000 GB דופקים אותנו ב-70 ג'יגה ?... אני בעד עצומה שיעגלו כלפי מעלההה זה ממש זנות!!!
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-