אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,917 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם, אני משתמש חדש אבל נעזר בכם כבר הרבה זמן אני מעוניין לקנות DOK בתקציב של 40-50 ש"ח (עדיף מ-EBAY וכו' ככה אפשר לקבל תמורה גדולה יותר למחיר) אני צריך 16GB ואני לא כל כך מבין את ההבדלים חוץ ממהירות כתיבה וקריאה, גודל וכו' השימוש שלי בו הוא בעיקר לגיבוי תמונות וסרטים אבל גם משמש להעברת עבודות אוניברסיטה וכדומה אני מחפש מוצר אמין של חברה מוכרת כדי שיהיה לו "אמא ואבא" הסתכלתי קצת ב-EBAY וראיתי שני מוצרים, אשמח לקבל המלצה על אחד משניהם או על מוצרים דומים אחרים. קישור 1: http://www.ebay.com/itm/SanDisk-Cruzer-Fit-16GB-USB-Flash-Pen-Drive-/120984267981?pt=US_USB_Flash_Drives&hash=item1c2b396ccd#ht_1671wt_932 קישור 2: http://www.ebay.com/itm/SanDisk-Ultra-…
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם מישהו רכש את הכונן של seagate מדגם ST31500541AS. כונן זה הוא מהסדרת low power החדשה של seagate עד כמה הכונן אמין, והאם גם בכונן זה ישנה בעיית firmware כמו בסידרה של ה- 7200.11 בדגם של ה- 1.5T?
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש SSD לצורך מערכת הפעלה תקציב עד 650 ש"ח נפח : 120/128 G לאחר בדיקה שערכתי אני מתלבט בין 3 עיקריים שח OCZ Vector 128G - 600 שח 650 - SanDisk Extreme 2 120G 690 שח-Samsung 840 Pro 128G הסמסונג פחות לכיוון שלי כי חורג מתקציבי ההבדלים העיקריים לפי מה שבחנתי בין OCZ ל- SanDisk הם באמינות (MTBF) כאשר סמסונג עם 2 מיליון שעות ו-OCZ עם 1.3 מליון שעות ארצה לקבל חוות דעת מכאלו שיש להם את המוצר או מכירים בעיות קריטיות בין במוצרים (בעיות אמינות / תאימות) הביצועים נכון להיום לא משחקים תפקיד מאוד חשוב כי כרגע אני עדיין עם Sata2 אך בעוד חצי שנה מבצע שדרוג ללוח אם ומעבד כך שאעבוד עם Sata3 בעתיד עם הכונן SSD. תרגישו חופשי להציע חלופות אם קיימות שלדעתכם טובות יותר או …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, ארצה לרכוש כונן SSD בנפח 500 GB, ראיתי כי כוננים שחזרו בהמלצותיכם SAMSUNG EVO 850 ו CRUCIAL MX300 אם זה משנה, המחשב שברשותי הוא נייד מסוג LENOVO T440P, השימושים הם בעיקר לאחסון ושמיעה של מוסיקה ועבודות כתיבה וגלישה באינטרנט. 1. האם ישנם כוננים מומלצים יותר באותו טווח מחיר? 2. האם ישנה אחריות על כוננים אלו בארץ גם אם נקנו החו"ל או לחילופין ישנה אחריות בינלאומית וניתן לפנות ישירות ליצרן? 3. מי מהם עדיף? בברכה ותודה, דופו
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עקב העובדה שהDVD שלי לא עובד (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=288281.0), אני חשבתי לקנות DVD חיצוני. אז זה דגם SE-S184 של סאמסונג. הוא עולה 350 שקל. שווה?
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מאוד מתלבט ביו שני צורבים: LiteON LH-20A1S 210ש"ח Pioneer DVR-212 235ש"ח LightScribe לא חשוב עזרו בבקשה
-
- 2 תגובות
- 583 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד lenovo y700 ואני מעוניין לשדרג באחד מהכוננים הנל. כמה שווה ההשקעה על הpro מאשר הדגם של הevo. והאם כדאי בכלל להזמין בחול בגלל כל עניין האחריות וכו'? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי לכולם. בזמן האחרון יוצא לי להתייעץ לא מעט על רכישת אמצעי אחסון. אז כבר מראש אני אומר תודה לכם על העזרה . כרגע המחשב שלי כולל את הדיסק הקשיח הבא - Hitachi Sata II(300mb/sec) 160gb 8mb buffer. את המפרט המלא של המחשב שלי ניתן לראות בצד ימין. ברצוני לקנות כונן קשיח חדש, בנפח של או 250 ג'יגה או 320(עדיין לא סגור על הנושא). התקציב די גמיש. מצד אחד אני רוצה לקנות משהו טוב. אך מצד שני, לקנות כונן עם 16 MB באפר, או פ'יצרים כאלו ואחרים יהיה קצת מיותר לא? הכונן הנ"ל במילא יאט את העסק... אשמח לקבל עצות והמלצות. כמובן שקראתי על המלצות קודמות כאן בפורום, אך משום מה ראיתי המון המלצות על WD. לאחרונה שבדקתי, WD מתחממים מאוד ועושים המון רעש.
-
- 6 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה ממש דחוף עד מחר בבוקר. הזמנתי כבר מחשב אבל התברר שניגמא לחנות במלאי את הHD המקורי שרציתי לקנות שהוא WD 3200aaks של 320GB וכחלופה אני יכול לקחת אחד משני אלה: 1. בדיוק אותו WD רק של 250GB 2. Samsung 16mb HD403LJ שניהם עולים 70 ש"ח פחות. מה אתם ממליצים לעשות להישאר על הWD רק ב70GB פחות ? או לקחת את הSamsung שהוא באותו נפח רק 70 ש"ח פחות ? כעיקרון קראתי על הSamsung תגובות והן ממש בסדר, מהיר ושקט אבל מה אתם אומרים ??? תודה רבה רבה מראש !!!
-
- 6 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום, לפני כשנה קניתי WD בנפח 1.5 טרה, פנימי (WD15EARS). מאז, הוא עדיין בקופסה ללא שימוש. היום, יותר מתאים לי כונן חיצוני בכלל. האם יש אופציה טובה למארז שיהפוך אותו לחיצוני? אני רואה רק סינים שלא יודע מה טיבם ועולים כ 30 דולר. עדיף למכור אותו ולחכות שהמחירים יחזרו להיות שפויים ואז לקנות חיצוני? תודה! אסף
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אני ממש אוטוטו קונה מחשב חדש ועד עכשיו היה לי בראש שאני הולך על ה- WD 80GB 8MB cache, בגלל כל הביקורות הטובות עליו. היום שמעתי מבעל חנות מחשבים שדיסקים של WD נחשבים (ומוכיחים את עצמם) כלא אמינים שוב ושוב בשנים האחרונות. הוא ציין לטובה את הדגם החדש והמדובר, וסיפר לי שמהסוג הזה אף דיסק לא חזר ובינתיים כולם מרוצים ממנו, אבל כולנו יודעים שדיסק קשיח אי אפשר לשפוט לפי 8 חודשים שהוא על המדף. לעומת זאת, על maxtor שמעתי רק דברים טובים, והמון כאלה. מסתבר שדיסקים של maxtor לא חוזרים כמעט בכלל וכולם מאוד מרוצים מהם, גם בשימוש אקססיבי, וזה מה שאני הולך לעשות... עכשיו השאלות שלי הן כאלה (ובאמת שעשיתי חיפוש לפני כן): 1. האם יש למישהו חוויות רעות עם הדיסק הספציפי של WD? ביקורות טובות על …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני צריך לעשות קנייה של דיסקים קשיחים ואני מתלבט מאוד בנושא. החומר שאנו מאחסנים על המחשבים שלנו חשוב ויקר לנו מאוד (ואני מאמין שרבים יסכימו שברוב המקרים אפילו יותר מהחומרה הקיימת בו) והחשש לאבד אותו אף פעם לא משאיר טעם טוב בפה. הרצון לעשות כל מה שביכולתנו כדי לבטח את עצמנו מאסון שכזה הוא מאוד חזק, ואני מאמין שמגיע לדיון הזה להיפתח: האם דיסק קשיח של יצרנית אחת עדיף על פני השנייה? כשיצרנית נותנת 5 שנות אחריות על הדיסק שלה, האם הדבר אכן מעיד על סבירות נמוכה יותר לכשל בדיסק? האם דיסקים יקרים יותר כגון סדרת ה- Black של WD או מקביליהם בשאר היצרניות שווים את ההשקעה הכלכלית או שמא מדובר בזריקת כסף טוב לפח על כלום ושום דבר? …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש לי התלבטות מאוד קשה... חבר של ההורים מגיע בסוף החודש מארה"ב והוא יכול להביא לנו (לי ולאבא) הארד-דיסקים. עכשיו, ראיתי ב-COMPUSA (שהיא עוד נחשבת ליקרה יחסית..) את הדיסק של WD 160GB 8M ב200 דולר שזה יצוא בערך 860 שקל'ס ובארץ יש ב760 את ה WD 120GB 8M.. אז על מה ללכת? (אחריות אני יודע שלא יהיה לי מחו"ל וזה אחד השיקולים שלי)
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כאשר שניהם בנפח 1TB. שניהם מיועדים להיות בסופו של דבר HDD חיצוני נייד. השאלה שלי היא: מבחינת הביצועים, איזה מהם יותר טוב? לא הצלחתי למצוא מבחני ביצועים והשוואות של ה My Book Home Edition (המחיר של הWD הוא 700 שקל, יש לי אפשרות להשיג את הSAMSUNG ב750 שקל יחד עם מארז ויציאת ESATA) מה דעתכם/המלצתכם?
-
- 3 תגובות
- 765 צפיות
-
-
יש לי כיום X2 120דיסקים של wd 7200 ואחד 5400 IDE אחד מהם (7200)כבר ישן ומראה סימני קריסה. אני חולה ביצועים כמו כולם לכן... התלבתות: לקנות 120 7200 sata חדש או 36 10000 חדש לגבי הבדלי נפח אז אני יכול להסתדר, מה שאני לא יכול להסתדר איתו זה "אם" תיהנה התנקשות בין ה7200 ל10000 בהעברת קבצים. שווה השקעה ? מה אתם חושבים \יודעים ?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שפכתי בטעות אצטון על כמה דיסקים (DVD - RW) והם התאכרו כלומר: הדיסק נהיה נהיה לבן והוא הפסיק להקרא (אם אתם מכירים זה קורה כששופכים אצטון על פלסטיק) יש לי עליהם חומר חשוב בנוסף לעובדה שהלכו דיסקים של די וי די שאפשר לפרמט אם מישהו יודע דרך לנקות את זה בבקשה תגידו לי איךךךך :'(
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ובקושי רואים. איך עושים שהתמונה תהיה צבעונית??
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום קניתי והתקנתי בהצלחה WD 500 GB AAKS בנוסף אליו מערכת ההפעלה יושבת על דיסק נפרד. מטרות (לפי סדר חשיבות): -תמונות בעיקר, הרבה עבודה גרפית על בסיס יומי. -מוזיקה, שמיעה בלבד -סרטים, צפיה בלבד שאלות (לפי סדר חשיבות): אני עובד עם SATA1, לדברי המוכר אין צורך בשום מתאם מיוחד - פשוט לחבר ולהפעיל. נכון או לא? לאחר ההתקנה, האם כדאי לחכות פרק זמן מסויים לפני תחילת העברת מידע ועבודה? האם כדאי לחלק למחיצות, או שזה לא קריטי למטרות שציינתי? ביצועים זה משני, יותר לגבי עמידות ובלאי. תודה, ויום אביך לכולנו קוב
-
- 5 תגובות
- 751 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מיקרו SD בנפח 32 ג'יגה שמשמש כאמצעי לאחסון מדיה בטאבלט אנדרואיד Asus Trasformer TF101. כאשר אני מעתיק קבצים חדשים לכרטיס ממחשב PC (למשל ע"י חיבור הטאבלט למחשב, או הכנסת הכרטיס באופן ישיר למחשב), לאחר ההעתקה הכרטיס הופך ללא מזוהה - לא ע"י המחשב ולא ע"י הטאבלט ולא ע"י כל אמצעי. הפתרון היחיד שמצאתי היא השארת הכרטיס למשך לילה שלם בתוך מתאם USB-מיקרו SD מחובר ל-USB של המחשב. לאחר כמה שעות(!) המחשב מזהה את הכרטיס וניתן לגשת לקבצים. כשמוציאים את הכרטיס ומכניסים לטאבלט גם הטאבלט מזהה אותו. כל עוד אין שינוי בקבצים שעל הכרטיס, אין כל בעיה, אבל ברגע שמעתיקים אליו קבצים - שוב יש את אותה בעיה. אני משער שכאשר אני מעתיק קבצים חדשים משהו משתנה (חלק ב-SD שאחראי על אינדקס של הק…
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה קניתי שני כונני WD Elements Desktop 6TB ( WDBWLG0060HBK -NESN). הם נקנו באמאזון, מה שאולי מתברר כבחירה לא נבונה כשקונים כונן קשיח, אך אני בספק שמכאן נובעת הבעיה. לשניהם יש את אותה בעיה מוזרה: כשמנסים לעשות כל פעולה איתם לאחר שהם נכנסו למצב שינה (ובעצם מעירים אותם), לוקח להם המון זמן להתעורר. המון. 15 שניות במינימום, 25 במקסימום. בדרך כלל באזור 20 השניות. בזמן הזה הלד שלהם מהבהב, שומעים אותם מתחילים לעבוד והאקספלורר קופא. 20 שניות. כשהם מתעוררים בסופו של דבר, עושה רושם שהם מתפקדים בצורה די תקינה. העתקה, קריאה, גישה רנדומלית - עושה רושם שהם חיים ונושמים. כל ערכי הSMART תקינים וכלי הבדיקה של WD גם לא מצא איזושהי בעיה. ניסיתי כמה דברים: …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אני צריך DOK בסביבת ה- 100 ש"ח (כנראה 8 GB) . השאלה היא על איזו חברה הכי כדי ללכת ? SUNDISK או KINGSTON יש הבדל במהירות שלהם בגדלים של 8 GB ??? כנראה שאני יקנה מ- KSP כרגע הקינגסטון יותר זול מהסנדיסק באיזה 10 ש"ח והשאלה היא, להוסיף עוד 10 ש"ח בשביל לקנות את הסנדיסק או שאין הבדל בין ה DOKS וללכת על הקינגסטון ? ממש תודה לעוזרים .
-
- 9 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות ssd חדש למחשב בנפח של 250gb. יש לי אפשרות לקנות כונן של crucial מדגם M500 ב550₪ דרך חברת מיקרון. למישהו מכיר את הכונן הנ''ל? הכונן יהיה בתוך מחשב נייד ועליו יהיה מותקן שתי מערכות הפעלה, וינדוס 7 ופדורה. רוב השימוש יהיה matlab ותוכנות עריכה קלות כגון photoshop וsketchup ומדי פעם משחקים קלים. התקציב שלי הוא עד 650₪.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כונן קשיח חיצוני עם 500 גיגה, השימוש עם כונן קשיח הינו שמירת תמונות משפחתית בלבד. לאחר שלוש שנים של שימוש, כונן קשיח החיצוני התמלא עד אפס מקום ושוקל לקנות חדש עם 2 טרה ל12 שנים הבאות. אשמח לקבל התעייצות לקניית כונן קשיח חיצוני עם 2 טרה בתקציב בערך 500 ש"ח +/- ורצוי ללא תלות חשמל (אם אתם ממליצים עם חשמל אנא נמק/הסבר ואשקול בנושא הזה). תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, הבנתי ש- SAMSUNG נחשב לאיכותי כיום. רציתי לדעת איזה דגם מומלץ ? (חברה אחרת תתקבל בברכה גם). אני רואה באתרים השונים מספר דגמים דומים שלא ברור לי מה ההבדל ביניהם. אשמח להמלצה ספציפית של 256GB . הוספתי דוגמה למספר הדגמים
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-