עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אחרי איזה 4 חודשים בערך שיש לי את הכונן והוא עובד לי קבוע אני לא מנתק אותו או נותן לו מנוחנות הוא פשוט מתחבר ומתנתק כל הזמן אני לא יכול לעשות הורדה רציפה של שום דבר כמעט לפעמים הוא יכול לפעול כמה ימים ברציפות ולפעמים אני יכול לנסות שעה לחבר ולנתק וכלום לא עוזר מה יכולה להיות הבעיה ? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 940 צפיות
  2. היי שלום לכולם יש לי HD של WD במחשב שמחולק לשני פרטישנים ומערכת הפעלה XP! הכל היה נפלא עד שיום אחד (אתמול) החליט פרטישן D להיות לא תקין. וכשאני רוצה לפתוח אותו דרך המחשב שלי הוא שואל אותי אם אני רוצה לפרמט את הכונן? חחה(שזה לא מצחיק). מה לא נסיתי בשביל לתקן את הכונן כי יש לי הרבה חומר חשוב שם!! ניסיתי לתת לו פקודה לסריקת דיסק דרך הוינדוס! ניסיתי לתת לו את אותה פקודה דרך דיסק חיצוני! ניסיתי דרך מערכת הפעלה שמותקנת לא על אותו דיסק! בפרטישן מגיק הוא רושם לי שגיעה על כל הדיסק! בתוכנת דיגנוזה של WD אין שם שום אופציה תיקון! המוזר הוא שבניהול דיסקים של וינדוס הוא רושם שהפרטישן תקין ומצוין גם כמה מקום פנוי ותפוס נשאר בטוח יש דרך לסדר את הפרטישן הזה גם עם לא כל החומר י…

• 7 תגובות
    • 940 צפיות
  3. Started by AngelofDeath,

שלום לכל חברי הפורום היקרים, אני מחר קונה SSD חדש של KINGSTON בנפח של 128 ג'יגה. רציתי לדעת איך לשלב במערכת את הכונן הזה ביחד עם ה-HDD שלי בנפח של 500 ג'יגה; הוא מחולק לשתי מחיצות 232 ג'יגה פר מחיצה, באחת מהן מותקנת כמה תוכנות חשובות וביניהן גם מערכת ההפעלה. איך אני מגבה את הקבצים החשובים והופך את שתי המחיצות האלה למחיצה אחת? אחרי שאני מגדיר את SSD בתור מערכת הפעלה? הרי אחר כך יהיו לי שתי מערכות הפעלה. כל העניין הזה די מסבך אותי. מעבר לזה - איך מומלץ לתחזק SSD כדי למנוע נסיגה בביצועיו השוטפים (כלומר למנוע מזבל להצטבר על כונן ה-SSD, אלא על ה-HDD)? האם תוכלו לצרף מדריך במידה וקיים? כמו כן, ככל שהשטח הפנוי קטן יותר כך ביצועיו יירדו? תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 940 צפיות
  4. יש לי מארז מיני טאואר מלפני כחמש וחצי שנים והוספתי כרגע דיסק קשיח נוסף. הבעייה היא שאין בו כל כך מקום, אני לא בטוח שאיפה שדחפתי את הכונן הנוסף בכלל נועד לכונן קשיח. מה שעשיתי הצמדתי לחלוטיןן שני כוננים קשיחים כך שאין ביניהם מרווח בכלל, השאלה שלי האם זה תקין? הכוננים לא מתחממים יותר מדי אבל בכל זאת...

• 4 תגובות
    • 940 צפיות
  5. Started by LRa,

לפני שבועיים מסרתי את ה IBM 80 7200 120GXP לתיקון לאחר שהוא החליט להתאבד. למזלי קניתי אותו ביוני שנה שעברה כך שיש לי שלוש שנות אחריות. נאמר לי שהארד דוסק יהיה מוכן תוך שבוע, לקח שבועיים, אבל חפיף. באמצע השבוע דיברתי עם אחת הנציגות והיא אמרה לי שאין IBM ושאני אקבל WD או MAXTOR, אמרתי בסדר, למרות שבזמנו ה IBM עלה בסביבות העשרה אחוז יותר יקר. היום אני מגיע ומה יש? nikimi!!! חברה שאף פעם לא שמעתי עליה. אחרי ריב מיותר עם המזכירה קיבלתי מישהו יותר בכיר ואמרתי לו שעל WD או MAXTOR אני מוכן להתפשר אבל לא על nikimi(הם שווים משהו?), ואם אין מבחינתי שיחזירו לי את הכסף. הם טענו שזה מה שיש לחברה שמחליפה או משהו בסגנון, ובלסוף הוחלט שהם ישלחו את הארד דיסק חזרה עד שיהיה IBM ובאותו הזמן ה…

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  6. Started by KindaLost,

מה הכי מומלץ ? האם התקנה של Firmware לא רשמי פוגעת באחריות ? האם התקנה כזאת היא הפיכה ? האם הנעילה של האיזור הפיכה (כרגע רשום שיש לי עוד שני שינויים ...) ? תודה.

• 9 תגובות
    • 940 צפיות
  7. Started by nir_o,

יש לי נסיון טוב עם WD אבל בחנות שאני קונה את המחשב KSP יש רק Seagate http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3002 או Maxtor http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3600 האם כדאי ללכת על אחד משנייהם או שעדיף לקנות של WD מחנות אחרת תודה ניר

• 2 תגובות
    • 940 צפיות
  8. Started by @ The_Dude @,

טוב אז ככה אבא שלי יש לו מרפאה והוא צריך לגבות כל יום שישי את הנתונים עכשיו הקאץ זה שהנתונים גדלים עם הזמן אז יוצא ככה שעכשיו הוא על 680 Mb אבל יותר מאוחר זה כבר יעבור את ה 700 עכשיו הוא משתמש בצורב אבל יש את הבעיה של מקום אז אני מבקש ממכם אם אתם יכולים לעזור לי למצוא אמצאי אחסון במחיר יחסית נמוך אבל אמצאי יעיל וגם שלא ידרוש יותר מידי אנא ממכם נ.ב המכשיר חייב להיות נייד והעיקר לא ענק שיהיה אפשר לקחת אותו אתך תודה מראש על כל העזרה.

• 3 תגובות
    • 940 צפיות
  9. הורדתי את קנופיקס גירסה 5 (אני בספק אם זה קשור, אבל אני מתאר במדוייק את מהלך העניינים). צרבתי אותו על דיוידי (עם אותו צורב, אגב). הפעלתי מחדש את המחשב ושמתי את הדיוידי בכונן. הקנופיקס עלה והכל מצויין - אבל יש צליל מחריש אוזניים, צפצוף בפיטץ' גבוה מאוד כזה, מהכונן של הדיוידי. WTF??? מישהו מכיר את התופעה? יודע איך להמנע ממנה? אגב, הצפצוף הוא גם בזמן שהכונן "נח" כלומר לא בזמן קריאה. כמובן, רק אחרי שהוא התחיל לקרוא את הדיוידי של קנופיקס. עוד עובדה שלא בטוח שהיא חשובה היא, שכתבתי על הדיוידי (כמו שאני עושה הרבה פעמים) עם טוש בלתי מחיק... עריכה: אני חושב שעליתי בערך על מקור הבעיה... הצורב נעול (כלומר אני לא יכול לפתוח אותו בלחיצה על הכפתור) וזה כנראה מקור הרעש. כי הוא לא …

• 4 תגובות
    • 940 צפיות
  10. יש לי 2 אופציות והם כאלה: 1 כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Black 1000GB WD1002FAEX 2 כונן קשיח פנימי Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ הWD עולה 774 שקל לעומד הSAMSUNG שעולה 650 שקל בWD יש 64MB באפר לעומת הSAMSUNG שיש בו 32MB באפר. מה אתם הייתם לוקחים??? מה לדעתכם יותר איכותי??? אומרים שהקוויאר בלאק יותר איכותי מF3 של סמסונג זה נכון???

11. שאלה ראשונה - יש לי דיסק cd-rw שהוא 4.7 גי'גה.. איך אני יכול לצרוב עליו? אם אני מסמן לו דיסק רגיל אני מקבל שגיאה שעברתי את הכמות, אם אני מסמן לצרוב בתור DVD הוא אומר שזה לא DVD שאלה שניה - אם הורדתי בטעות מדיה פלייר החדש והוא בודק חוקיות איך ניתן להחזיר לקודם? שיחזור מערכת לא ניתן לבצע מלפני התאריך של השידרוג תודה

• 9 תגובות
    • 940 צפיות
  12. אני מנסה לפרמט כונן חיצוני בשביל נייד שהלך לו הפנימי. הכונן החיצוני היו WD Passport Essential 320GB. ה- Windows XP Pro Setup שמופעל מ-DOS נותן לי הודעה לאחר שהוא מזהה אותו והכל, כי אינו יכול להפעיל את ההתקנה של XP עליו.... ההודעה אומרת: Your computer's startup program cannot gain access to the disk containing the partition or free space you choose. Setup cannot install Windows XP on this hard disk. This lack of access does not necessarily indicate an error condition. For example, disks attached to a SCSI adapter that wasn't installed by your computer manufacturer or to a secondary hard disk controller, are typically not visible to the startup program unless special softwa…

• 3 תגובות
    • 940 צפיות
  13. אז ככה, יש לי הארדיסק 80 ג'יגה של סמסונג, מחובר ב-sata אני מחפש הארדיסק נוסף (כנראה 320 ג'יגה), וראיתי שרובם מסוג sata 2 ... לוח האם של ישן, של msi דגם MS-7008 (לפי סנדרה) מה שהביא אותי לקישור: http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=PT880_Neo-LSR עכשיו מספר שאלות: 1. אם יש לי sata1 רגיל זה אומר שאני יוכל גם sata2? 2. האם יש בלוח אם שלי 2 חיבורי sata כך שההארדיסקים יעבדו במקביל? 3. מהו הדגם המומלץ למשתמש ביתי רגיל (7200rpm), איזה חברה ואיזה דגם ספציפי (לא יקר, גודל 320gb)? אם יש לכם שאלות או חסר מידע אשמח להוסיף, ותודה לכל העוזרים...

• 8 תגובות
    • 940 צפיות
  14. בוקר טוב, לפני יומיים החלפתי ספק כוח. אתמול הכנסתי דיסק לצורב על מנת להתקין תוכנה במחשב. הצורב חשב, הופיע באייקון של העיגול המסתובב, וזהו. אם נכנסים לצורב כתוב שגודל הדיסק הוא 0 ושיש 0 מקום פנוי. הוא פשוט לא מצליח לקרוא מידע יותר, אבל כל השאר עובד כרגיל. אין לי התחלת של רעיון מה יכול לגרום לכך. מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 940 צפיות
  15. שלום, ברצוני לרכוש דיסק פלאש מסיבות שונות. אשתמש בו להפעלת מחשב ולאחסון סרטים. מישהו מכיר את הטכנולוגיה ויכול להמליץ? איפה רוכשים בארץ? מחירים מומלצים.... יצרנים מומלצים.... אני מחפש משהו בנפח 80-160 גיגה. הסיבה נעוצה בכך שהדיסק יעבור רעידות גדולות ותנאי חום גבוהים שלא נראה שדיסק קשיח רגיל יעבוד איתם. תודה, SPC

• 8 תגובות
    • 940 צפיות
  16. אני קונה מחשב חדש עם צורב דיוידי ;D אני רוצה לצרוב סרטים, וגיבויים. לגיבויים זה לא משנה אם זה DVR-R או DVD+R. אבל לסרטים אני חושב שזה כן משנה נכון? יש לי דיוידי שקניתי לפני שנה בערך בסקאל. DVD + video זה היה בעצם לפני חצי שנה אולי. זה לא הדגם שיש כיום. תודה

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  17. Started by gkman,

מישהו מכיר שירות לאחסון קבצים בחינם אני רוצה גם שלשרות הזה לא יהיה את התהליך הזה של הורדות כמו בRAPIDSHARE וFILEFLYER זה נועד לשימוש עצמי ואם אני רוצה לשתף חבר או שתיים אז יהיה אפשר חשוב לי שהשרות גם לא ימחוק את הקבצים אחרי זמן מסוים לא חשוב לי כלכך גודל האחסון...רק שיהיה יותר מ10MB מישהו מכיר שירות כזה?

• 3 תגובות
    • 940 צפיות
  18. Started by wooper,

הי אנ וצה לקנות זכרון usb נייד האם יש המלצות לחברה כלשהי?

• 9 תגובות
    • 939 צפיות
  19. Started by מאור247,

קניתי disk on key בנפח של 16 GB אבל המערכת קבצים שלו היא FAT32 ולכן אני לא יכול להעתיק לשם קובץ שגדול מ 4 GB ...מישהו יודע איך להפוך אתזה ל NTFS??? ניסיתי לעשות איתחול אבל הוא לא נותן לעשות NTFS!!!!!

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  20. Started by Ferrari599,

קניתי Disk On Key של 8 ג'יגה ויש לי מספר שאלות: 1. אני לא יכול להעביר קובץ של 6 ג'יגה. למה? 2. כיצד ניתן להגן על המידע ? 3. יש תוכנות\קבצים מומלצים שכדאי שיהיו על ה disk on key?

• 3 תגובות
    • 939 צפיות
  21. האם דיסק קשיח ATA7 IDE יתמך במחשב עם לוח עם ממשק ATA6 IDE? מדובר במחשב נייד וIDE המותאם לדיסקים בגודל 2.5 אינץ'. הסיבה לשאלה - אני רוצה לשדרג דיסק קשיח - הדגם שאנוכי מעוניין בו הוא HITACHI TRAVELSTAR 5K160 עם ממשק IDE. המון תודות!

• 7 תגובות
    • 939 צפיות
  22. Started by wallace,

המשך לנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=461520.10;topicseen אז לאחר שנמאס לי להיות עצלן, הרמתי את הכפפה, והזמנתי את הכבל הנ"ל: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220604126920&ssPageName=STRK:MEWNX:IT אולם כשחיברתי אותו, חיכתה לי הפתעה. ההארדיסק אמנם עובד פיזית (מרעיש, רוקד...), אך הוא לא מזוהה בביוס, ולא ניתן לעשות ממנו בוט. חיפשתי ברשת תופעה דומה, והסיבה היחידה הנראית לעין היא שהכבל לא תקין. האם באמת כך הדבר, או שמא יש משהו שאפשר לעשות? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 939 צפיות
  23. Started by mazoneli,

יש ברשותי מחשב ישן עם לוח GA-P35-DS3 רכשתי SSD וחיברתי אותו ב ACHI, הציעו לי בחנות רכישת מתאם מהסוג הנ"ל, בדקתי ומאחר ובלוח שלי יש רק PCIX1 פנוי שהמהירות שלו היא 250Mb/s לעומת ה SATA 2 שאני משתמש שאמור להיות 300Mb/s כך שבעצם אין לי שום סיבה לרכוש את המתאם הזה. או שאני טועה ?

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  24. Started by erez_barziv,

אני תמיד חייב ואוהב לעבוד בתאימות מלאה לדוס. יש לי WINDOWS 98 וגם XP שאני מפעיל אותו לעיתים רחוקות. בעיקבות גסיסת ההארדיסק הקודם (120 גיגה) החלטתי לשדרג אותו ל 200 גיגה. הבעיה היא שאם אני מפרמט אותו בדוס לפי אחוזים, נותרים 57 גיגה לא מנוצלים (שאפילו לא רואים בדוס). ואם אני מגדיר אותו ב XP, למרות שאני מגדיר אותו כ FAT32, הדוס לא מזהה את הפרטישנים כלל. ערב שלם של הגדרות, פירמוטים וגוסטים ירדו לטימיון........ ניסיתי לחלק אותו ל 3 פרטישנים : 30 גיגה, 150 גיגה ו 30 גיגה. אגב, ישנה בעיה מרגיזה שכאשר קונים דיסק של 200 גיגה, מסתבר בכלל שהוא של 190 גיגה בלבד......... איפה אני משיג magic partion?

• 4 תגובות
    • 939 צפיות
  25. Started by hj4ever,

שלום לכם. לאחרונה הגעתי למסקנה שהמקום על הדיסק הקשיח שלי לא מספק אותי, ולכן אני רוצה "להחיות מהמתים" את הHD הישן שלי יחסית. ההארד דיסק הוא 250GB, מסוג IDE. הייתי רוצה המלצה למארז חיצוני, מחיר אני לא כלכך יודע את הטווחים, אבל שלא יהיה יקר בצורה מוגזמת, בסה"כ זה רק מארז חיצוני. יש לציין שיש לי בקר firewire, וכמובן שיש עדיפות גדולה למארז שיתחבר בצורה כזאת, שכן היא הרבה יותר מהירה מUSB (לא?). תודה מראש, מתן

• 4 תגובות
    • 939 צפיות

דיונים חדשים בפורומים