עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ybe,

אני מעונין לצרוב 707M על דיסק אחד, nero 6 נמצא במצב של overburn(כרגע 82ד' זה אמור להספיק), הבעיה שהnero מסרב לצרוב ומודיע לי שהדיסק הריק מכיל רק 703M. מה עושים??

• 5 תגובות
    • 982 צפיות
  2. היי קניתי בהום-סנטר מדיות DVD-R SILVERLINE , אבל לא היה להם מדיות DVD-RW (ל NEC 3500) איפה יש לקנות (חנות רגילה, לא אינטרנט)? מה מומלץ? וכמה עולה? תודה

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  3. Started by dovik,

1. בהרד דיסק שרכשתי לפני כמה שנים (כזה) יש תקלה קטנה,אך מעצבנת וחשודה. בין כל המידע הרב שיש בו, היו כמה תיקיות עם קבצי וידאו. ניסיתי למחוק אותן, אך הקבצים נמחקו והתיקיות נשארו ריקות ואין אפשרות למחוק אותן בינתיים. פורמט לא בא בחשבון, בכל אופן עד שאני מוצא מקום איחסון אחר למידע שנמצא. האם ניתן למחוק את התיקיות הריקות,וכיצד? 2. צריך המלצה להארד דיסק חיצוני, בתווך המחירים 200-380 ₪, בלי חיבור לחשמל. החל מ-500 GB תודה.

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  4. Started by eliav-peretz,

שלום... קניתי לא מזמן את הנגן IAudio X5 ואת המצלמה-Canon A610 ואני יודע שיש אפשרות להעביר תמונת מהמצלמה לנגן.. קראתי את המדריך והכל אבל עדיין לא הצלחתי לעשות את זה... אני יודה מאוד למי שיוכל להסביר לי או להדריך אותי!... דרך אגב הצלחתי לחבר אותם רק אני לא מצליח להעביר..! תודה מראש לעוזרים.. אליאב.

• 11 תגובות
    • 982 צפיות
  5. בהמשך לאשכול הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=557678.0 מצאתי כונן יד שניה של 80 גיגה ב- 50 שקלים. כרגע, לאדם שאני חושב לתת את הכונן הזה, יש כונן של 80 גיגה(מחשב עתיק, כפי שמוסבר באשכול שקישרתי אליו). העניין הוא שהכונן שמצאתי ביד שניה, הוא 5400 RPM ולא 7200. הכונן הזה אמור להחליף את הכונן הקיים בתור הכונן הראשי, כלומר עליו תותקן מערכת ההפעלה. האם יש הבדל גדול בין 5400 לבין 7200? אני לא יודע אם הכונן שיש לאותו אדם כיום, הוא 7200 או רק 5400... ראוי לציין שהמחשב נועד למשחקים קלים בלבד, כמו סוליטייר וכאלה . זה לא מחשב לגיימר. וכמובן לבדוק אימיילים, מצגות ומסמכים. זה הכל.

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  6. Started by ofri11,

שלום! קניתי דיסק קשיח פנימי SATA2, וחיברתי אותו למחשב שבו קיים דיסק קשיח נוסף בחיבור IDE ועליו מערכת ההפעלה. המחשב זיהה את הדיסק ("זוהתה חומרה חדשה") אך איני רואה אותו במחשב שלי. הבנתי שאני אמור לעשות לו פירמוט ראשוני. אז שאלתי היא איך עושים זאת? המטרה הסופית היא להתקין עליו מערכת הפעלה חדשה ולנתק את הכונן הקיים- אז האם צריך לפרמט אותו ראשית תחת מערכת ההפעלה הקיימת, או שאפשר ישר לנתק את הישן, להדליק את המחשב ולהכניס דיסק של חלונות ותוך כדי התקנה הוא יפורמט? תודה מראש, עופרי.

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  7. בהגדרות החיסכון בחשמל של WIN ניתן להגדיר כיבוי אוטומטי של הדיסק לאחר פרק זמן מסויים. שמעתי שהדבר לא "בריא" לדיסק. האם נכון הדבר? האם בטוח להגדיר את הכיבוי?

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  8. Started by sheva23,

אני מעוניין לחבר דיסק קשיח חיצוני עם התקן E-SATA לPC... בשביל זה צריך בקר תומך, כיוון שאין לי במארז תמיכה בהתקן הנ"ל. מחיפוש שעשיתי ברשת בכדי לקבל את מקסימום המהירות (עד 3GB לשניה) יש לקנות דגם שהוא יותר מתקדם מיציאות ESATA בבקרים זולים. לדוגמא: ST Lab A-341 PCIe SATA II 300 2CHANNEL (2P+2P) Raid CARD with PCI Express 1.0a specifications with Serial ATA II specifications תמיכה: NCQ מס' ערוצים: two independent Serial ATA channels תמיכה בדיסקים: SATA I and SATA II hard drives קצב העברת נתונים: Data transfer rate at 3.0 Gbps for Serial ATA II Data transfer rate at 1.5 Gbps for Serial ATA I תאימות: Windows 2000/XP/2003/Vista eSATA: לעומת דגם אחד אחורה של הכרטיס: שכבר לא…

• 8 תגובות
    • 982 צפיות
  9. Started by exupgh12,

שלום, אני צריך לקנות צורב חדש מתלבט בין הדגמים הנ"ל :Liteon LTR52246S or MSI CR52M אשמח לתגובות

• 4 תגובות
    • 982 צפיות
  10. Started by saarhadad,

יש לי 2 גיגה ראם במחשב ואני עוד על win 7 64 bit ודיי בעיה במשחקים ואמרו לי שיש אפשרות בwin 7 לעשות שהdok שלי ישמש כתוספת זיכרון למחשב, איך עושים את זה איך מפעילים את האפשרות הזו ? ועל הדרך האם win 7 64 bit עם 2 גיגה זיכרון יכול להיות שהוא עושה האטה מסויימת בטעינת משחקים ? שווה לי לעבור כרגע ל32 ביט בגלל הזיכרון המועט?

• 5 תגובות
    • 982 צפיות
  11. אהלן.יש לי לוח אם של ASUS מסוג P5Q3.אחלה לוח ואני תוהה אם לקנות לו הארד דיסק שתומך בUSB 3.0 - הכרטיס של ה-PCI מסופק עם ההארד דיסק ונותן לי בעצם את היציאה על המחשב.השאלה אם זה באמת יעבוד כמו USB 3.0 אמיתי אז שהמהירות תהיה נחותה מהמקור. שאר המפרט הוא: Core 2QUAD Q9550 2.83GHZ GEFORCE 9800GT 1GB DDR3 4GB DDR3 1333 MHZ IN DUAL CHANNEL A-DATA(THE COMPANY( 500GB WD HARD DRIVE SATA אני מניח ש-2 אבל לא בטוח להגיד לכם. מארז של THERMALTAKE הארד דיסק חיצוני של LACIE מדגם QUADRA עם ESATA 1TB תודה רבה לעוזרים.שגיא

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  12. Started by cohenkobi,

משהו יודע איפה אפשר לקנות צורב למחשב נייד? מחשב דגם: compaq- arena בתודה מראש קובי

• 3 תגובות
    • 982 צפיות
  13. Started by The UnKnown,

יש לי חבר שעובד בחנות מחשבים והוא יכול לארגן לי צורב של NEC שחור ב150 שקל, שזה אחלה מחיר. ברמת העיקרון אני חושב שגם אפשר להשגי LG, אני לא יודע עד כמה כדאי ? אני אשמח לקבל המלצות, אגב, לא תמיד דעת הרוב היא הצודקת... כמה שהמליצו לי על LITE-ON הצורב הרגיל שיש לי... והוא צרב כל החיים שלו כ10 דיסקים מקסימום ונדפק לחלוטין, בכל אופן עכשיו כבר לאור המחירים החלטתי לרכוש לי צורב DVD נחמד. מה הכי כדאי ?

• 4 תגובות
    • 982 צפיות
  14. Started by ron-d,

שלום לכולם. קניתי טאבלט Teclast X4 - מערכת הפעלה win10- מעבד אינטל N4100 - יש בו SSD של 256GB של יצרן הטבלט (teclast) - Teclast 256GB NS550-2242 בחיבור מסוג - M.2 SATA התוצאות שלו בתוכנת CrystalDiskMark 7 - מופיעות בתמונה הראשונה שצירפתי. בתמונה השניה שצירפתי - אלו התוצאות של Crucial MX500 שפועל במחשב הנייח שלי - זאת התמונה עם התוצאות היותר טובות . שני ה- ssd הם בחיבור SATA6. השאלה היא - האם כדאי להחליף את ה- ssd של הטבלט ל- ssd אחר כמו Crucial MX500. כלומר האם ההחלפה תגרום לשינוי שניתן יהיה להבחין בו מבחינת המהירות ? או שזה יהיה זניח ? תודה מראש לעונים .

15. היי, השאלה בכותרת. התקציב הוא בין 300 ל 500 שקל תודה!

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  16. Started by digitalseeker,

אהלן , לאחרונה הצעתי לחבר לרכוש NAS עם RAID 5. בכל אופן לאחר קריאה בנושא - חשבתי למה לא לעשות RAID 5 במחשב שלי - כנראה בכונן של המערכת הפעלה ה250 GB. בעתיד אולי גם של ה1TB פשוט צריך לגבות את ה1TB הזה איפהשהו ואין לי !!! השאלה היא - עד כמה זה ישפר את הביצועים במידה ואני אשתמש בRAID של הלוח אם שלי ?

• 3 תגובות
    • 982 צפיות
  17. Started by atiasdudi,

יש לי לוח אם Asus P7H55-M Pro, שלא תומך ב Raid וקניתי עכשיו 2 SSD, אני רוצה לעשות ביניהם Raid0 ולהתקין את המערכת הפעלה בה. אני לא כל כך מבין בזה אבל רוצה ללמוד, אם אני קונה בקר Raid מ ebay, למשל: http://www.ebay.com/itm/4-Port-SATA-SERIAL-ATA-PCI-CONTROLLER-RAID-I-O-PC-CARD-/160290993710?pt=US_Computer_Disk_Controllers_RAID_Cards&hash=item255216762e אני יכול לחבר אותו בלוח, לחבר אליו את 2 הכוננים ולעשות ביניהם רייד? איך עושים את זה? הבקרים האלו עובדים אוטומתי ז"א אני רק מחבר את הכוננים ואני פשוט יראה אותם בביוס ככונן רייס אחד?

• 0 תגובות
    • 982 צפיות
  18. Started by guyhhh,

אם מישהו יודע? כי במחיר יש ביניהם הבדל של איזה 100 ש"ח

19. Started by Lirans,

שלום שמתי לב שכאשר אני מפעיל קובץ מסוים (קובץ וידאו גדול) לאחר שההארד דיסק עליו הוא נמצא היה במנוחה, לוקח למחשב כ5-10 שניות להפעיל את הקובץ ובינתיים המחשב נמצא בפריז, מחכה שהקובץ יטען. לאחר שההארד דיסק כבר "חם" זה לא קורה. הבעיה מתרחשת רק עם הקובץ הנ"ל (בעבר לא). עם קבצי וידאו אחרים באותו גודל אין את הבעיה. יכול להיות שאותו חלק בהארד דיסק שחוק וכדאי להחליף? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  20. לצורך השוואת ביצועי כתיבה בחרתי קבצים (סרטים) בנפח של כ 105GB הנמצאים על דיסק מדגם WDC WD20EARS-00S8B1 2TB להלן זמני הביצועים לדיסקים אליהם הועתקו 179 קבצים: זמן דגם הדיסק תצורה RAID0 2XWDC WD50000AACS-00G8B1 5400 RPM 0:39:32 SATA2 WDC WD5000AAKS-00TMA0 7200 RPM 0:34:58 USB2/SATA2 SEAGATE FREEAGENT 2TB 1:01:50 USB2/SATA3 HITACHI HDS 723020BLA642 2TB 7200RPM 1:00:00 USB3/SATA3 HITACHI HDS 723020BLA642 2TB 7200RPM 0:24:00 מסתבר שבמערכת שלי, כתיבה לדיסק USB3 החיצוני היא המהירה ביותר.

• 0 תגובות
    • 981 צפיות
  21. Started by bn,

ברשותי HD 1TB של סיגיט שמחובר למחשב דרך מארז חיצוני של חברת OWC (לינק למוצר http://eshop.macsales.com/shop/firewire/1394/USB/EliteAL/400+USB2 השאלה שלי היא האם 46 מעלות טמפרטורה בעת צפיה בסרט זה נורמלי הוא שיהרס את הדיסק (הדיסק מחובר ב E-SATA ) תודה לעונים !

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  22. Started by johni,

שלום רב, גם אני נפלתי קורבן לתופעה של הזיופים. מה שעוד יותר מפריע לי, שקוראת גם ב SD מקוריים ותקינים, היא מהירות הכתיבה והקריאה. הרי SD זה זיכרון פלאש. אני יודע שבתקופה שאנחנו חיים בה, יש מעבר חד לזכרונות פלאש מאשר לדיסקים מכניים ישנים. אני מחזיק במחשב נייד שהכונן הקשיח שלו הוא בעצם זכרון פלאש שמהירות הכתיבה והקריאה בו מטורפת. מדוע עבור זכרונות פלאש חיצוניים, המהירות כל כך איטית? בערך 10 מגה לשניה? מה מונע מזה לעבור את ה 100 מגה לשניה? יש לי כונן חיצוני של WD שהוא מתחבר ב USB3, וזה בעצם כונן מכני 2.5 אינץ', המהירות כתיבה אליו מאוד מאוד מהירה. למה לעזאזל זה לא קורה בפלאש? תודה !

• 0 תגובות
    • 981 צפיות
  23. אז ככה .. הארד דיסק מתוצרת מקסטור 120 גיגא בייט 7200 RPM 8 מגא ביט באפר ... רכשתיא ותי לפני חצי שנה בערך פחות אפילו ... בחודש האחרון הוא התחיל לחרוק למשל אני מעלה תמשחק כלשהו לוקח לו איזה 15 שניות ואז הוא מתחיל לחרוק לעשות רעשים כמוש ל כונן תקליטונים או משהו בסגנון ואז עולה הכל יש לי שמחב פנטיום 4 2.66 256 מגא זיכרון פנימי די די אר מחשב דיי חדש מישהו אולי יוכל להגיד לי איך לפתור את זה ? אין לי משמ כח ללכתלחברה עם יש דרך אחרת של לפתור את זה מהר זה יעזור או האם זה בעיה בכלל ? תודה ...

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  24. Started by 111111,

האם אני יכול ללכת לחבר שלי עם הארד דיסק ריק לחבר אותו למחשב שלו (האם הוא ישר יזהה אותו?) להוריד עליו דברים ואז לחזור למחשב שלי ולחבר אותו חזרה? תודה

• 3 תגובות
    • 981 צפיות
  25. Started by koko0,

אני עם מחשב נייד שממש התחיל לקרטע, אני די בטוח שזה בגלל ההארדיסק (זה קורה גם בווינדוס וגם בלינוקס, קטע מוזר). אני מתלבט אם לקנות SSD ולהשתדרג כבר שהכל יעבוד ממש מהר. איך התמיכה שלהם בלינוקס? ספציפית אובונטו. מאיפה אני משיג אחד סטאנדארטי למחשב נייד? יש משהו שאני צריך לדעת חוץ מזה? לא הייתי בעולם הזה הרבה זמן...

• 0 תגובות
    • 981 צפיות

דיונים חדשים בפורומים