אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,917 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכנן כרגע בניית מחשב לצורכי עבודה. מדובר על מחשב אחד ולא מערך של מחשבים ברשת מקומית. אני צריך לגבות את חומר העבודה היום-יומי שלי, מסמכים מנהלתיים ואת כל חומר הנהלת החשבונות שמרוכז בבסיס נתונים אחד. אלו חומרים שניתן להגדירם כחיוניים ואיבוד מידע יכול להיות מאוד בעייתי. כיום החומר מרוכז בכונן אחד ומתבצע גיבוי יומי ושבועי לכונן נוסף (כך שיש לי שני עותקים מכל קובץ - מקור וגיבוי). אני בעקרון מעוניין בשרידות המידע הגדולה ביותר שאוכל להשיג באמצעות כוננים קשיחים (אין לי כרגע את האפשרות לרכוש טייפ גיבוי). גודל המידע הנוכחי הוא בערך 30GB וכל שבוע גדל בממוצע ב-20-50 MB בממוצע. חשבתי על מערכי הגיבוי הבאים: 1) מערכת בת 2 כוננים. אחד למערכת ההפעלה ולחומר עצמו והשני לגיבויים ה…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חבר'ה לא מזמן פרסמתי שהדיסק קשיח הפסיק לעבוד אבל עדיין מזוהה בבוט של המחשב ובתוכנה של WD. ביצעתי היום self test והתוצאה היא שזוהו יותר מדי סקטורים פגומים. ראיתי כמה תוכנות לטיפול בזה, יש משהו מומלץ? פחות מפריע לי הנתונים ששם,מספיק שיחזור לחיים. ו.. אגב בתוכנה של WD יש אופציה בשם WRITE ZEROS, מה היא עושה? תודה
-
- 9 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אני מחפש שזה יהיה כונן אמין וזול כמה שאפשר .. אני לא מבין ממש בתחום אז אם תוכלו להמליץ לי על כונן\כוננים זה מאוד יעזור
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, מת לי הדיסק הפנימי במחשב. הדיסקהיה מחולק לשתי פרטישנים׃ אחד למערכת ותוכנות והשני לדטה שכולל גם הרבה מוסיקה וסרטים. אני רוצה לקנות דיסק חדש ומתלבט מה לקנות. האם לקנות דיסט מהיר וחזק של 2 טרה ולחלק אותו בצורה דומה או האם לקנות דיסק קטן ומהיר עבור מערכת ההפעלה והתוכנות בלבד ובנוסף דיסק גדול ואיטי יותר) וזול ( עבור. דטה? הבעייה היא כמובן כסף - איןלי :-) מה אתם ממליצים? האם נראה לכם בסדר לקנות באייבורי? תמיד שומעים עליהם דברים לא טובים... האם יש חברות שיותר מועדות לתקלות? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד עם חיבור eSATA שאני רוצה להשתמש בו (ה-USB2 איטי לי מדי...). לפי סקר מחירים קצר ראיתי שדיסקים חיצוניים בממשק הזה שבאים עם מארז הם די יקרים (תקנו אותי אם אני טועה). לכן, אני מחפש דיסק רגיל עם מארז חיצוני, זה מה שמצאתי בינתיים: מארז - VANTEC NEXSTAR CX 3.5" - SATA TO USB2.0 + ESATA http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6240 דיסק - SAMSUNG ECOGREEN F4 2TB SATA2 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7119 סה"כ כ-670 ש"ח. כמה שאלות ברשותכם: - האם שימוש ב-eSATA עם דיסק של 5400RPM יפגע בביצועים (כי הבנתי שלמשל עבור USB2 זה לא רלוונטי) ואם כן האם זה משמעותי? - האם המארז הנ"ל מספיק או שכדאי להוסיף כסף ולקחת מאותה חנות מארז יקר יותר? http…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון להחליף את המחשב ורוצה שבמחשב החדש יהייה לי גיבוי בצורת RAID בלוח האם : Gigabyte Z68X-UD7-B3 יש שני בקרים: הראשון עם 2 חיבורי SATA3 שעליו אני בתכוון לחבר 2 דיסקים עם חיבור RAID1: 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS השני עם 2 חיבורי SATA3 וארבע חיבורי SATA2 שעליו אני מתכוון לחבר 6 דיסקים עם חיבור RAID5: 1.5TB 7200 RPM, 32MB SATA II ST31500341AS חשוב לי שיהייה לפחות 6 טרה איחסון (בנוסף למערכת ההפעלה) במערך RAID חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר וחלק. האם החלפת ה 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB ב- 1TB 7200 RPM, 32MB SATA III ST31000524AS יש הבדל כלשהו בינהם חוץ מהמטמון הכפול? והאם המטמון הכפול ב2טרה מהווה יתרון בביצועים? שאלה נוספת - אפשרי …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלטתי שהגיע הזמן להתקדם אחרי שלאחרונה החלפתי ללוח חדש עם יציאת sata III. ראיתי שהמחירים כבר דיי סבירים, איך למשל ה Kingston v300 240gb? לעומת הCorsair LS ראיתי שהם דומים מאוד בביצועים וגם המחיר שלהם דומה. מבחינת ביצועים לא משנה לא כמה מגה לפה ולשם כי זה לא קריטי בתכלס, העיקר שהכונן יהיה אמין ולא יעשה בעיות..
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, מחפש כונן 3TB. נתקלתי בכונן הזה:WD 3TB Sata3 Red for NAS 24/7 הכונן מיועד למחשב ולא למערך NAS. יש איזשהי בעיה להשתמש בכונן לא כחלק מ RAID?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי דסיק קשיח בן קצת יותר מ3 שנים מסוג WD2500KS. הדיסק ככל הנראה תקול וזאת לאחר ש: 1. הוא היה הדיסק הראשי שלי והופרד לשתיי מחיצות C וD, כאשר על C יושב הXP. לפני שבועיים, כשאתחלתי את המחשב, מחיצה D נעלמה כאילו לא הייתה. 2. קניתי השבוע מחשב חדש ואני מקווה לשלוף את המידע מתוך הדיסק הישן. יש לי כרגע דיסק ראשי חדש מסוג RAPTOR. כדיסק משני במחשב החדש, שתיי המחיצות של הדיסק הישן אינן מזוהות בכלל. הדיסק כחומרה מזוהה בDEVICE MANAGER - המחיצות לא. אני מנסה לקרוא מידע כRAW DATA מהדיסק הישן בעזרת תוכנה בשם STELLAR PHOENIX, אבל נדמה לי שזה גם לא מצליח - לאחר יום וחצי נראה שנבדקו בערך כ67 מליון סקטורים מתוך 488 מליון ובנתיים התוכנה לא מציגה לי שום מידע ואם זאת אני לא מקבל שום חי…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אחרי שקראתי חוות דעת וביקורות לגבי כוננים קשיחים חיצוניים ועד כמה הם לא אמינים גיליתי שאפשר לקנות כונן קשיח פנימי, שהוא נחשב לעמיד ואמין הרבה יותר, לקנות לו קייס מישלו ולהפוך אותו לכונן קשיח פנימי-חיצוני עמיד, אמין ולא פחות חשוב- מהיר. ולפני שאני מבצע קניה, הייתי רוצה לשתף אותכם במה אני הולך לקנות ולקבל חוות דעת מאנשים עם נסיון (ד"א ככה נמנעתי מלקנות כונן קשיח חיצוני מלכתחילה) יש לי חיבור USB3 במחשב וזה חשוב לי שה יהיה קיים בקייס של הכונן קשיח ושהכונן קשיח עצמו יהיה מהיר ולכן החלטתי לקנות: כונן קשיח: Western Digital Caviar Black 2TB http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6013 קייס לכונן: Thermaltake MAX 5G Active Cooling http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות כונן חיצוני בגודל 2TB לאחסון מידע ללא גיבוי, רציתי לדעת אם עדיף לקנות 2 כונני 1TB חיצוניים ולקוות לטוב (במידה ו2TB לא אמינים).. ולגבי הכונן עצמו, אני חשבתי על הדגם של Western Digital - WDBACW0020HBK במחיר של בערך 600 שקלים, הוא גם מאוד מומלץ אבל יש עוד כוננים חיצוניים של WD הנה לינק למוצר - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=779350 מישהו ממליץ/חוו"ד? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות DOK בנפח של 32GB וצריך להחליט מה האופציה האופטימלית התקציב הוא עד 200 ש"ח. יש את זה: Corsair Voyager Short 32GB USB 3.0 בKSP: http://ksp.co.il/?uin=15775) ש גם את הלא SHORT באייבי בכ7 ש"ח יותר: http://www.ebay.com/itm/32-GB-Corsair-Voyager-USB-3-0-flash-drive-CMFVY3S-32GB-rugged-durable-housing-/271036052185?pt=US_USB_Flash_Drives&hash=item3f1b01f2d9. מה ההבדל ביניהם? ויש גם את זה: Kingston 32GB DataTraveler Elite USB 3.0 שמבחינת נתונים יבשים הוא פחות טוב ועולה יותר. חשוב לי שהוא יהיה כמה שיותר מהיר. מה דעתכם? מה אתם ממליצים? יש אולי אופציות אחרות?
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
ההארדיסק הקיים שלי WD 250GB SATA II 16M כניראה עומד למות, המנורה של הדיסק לא מפסיקה לדלוק והמחשב זוחל בצורה איומה... חיברתי עכשיו הארדיסק 80GB SATA ישן שיש לי והכל זז הרבה יותר טוב... אז אני רוצה המצלמה לדיסק קשיח 500GB, ראיתי את ה WESTERN DIGITAL SATA II 16M השאלה אם דיסקים של חברות מתחרות יתנו ביצועים טובים יותר ? הרעש פחות מפריע לי, יותר אמינות וביצועים... תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות הארדיסק של סביבות 500GB, ולחבר אותו לראוטר בבית. השימוש שלו יהיה בעיקר גיבויים, ואחסון סרטים וכולי. הוא יהיה נייח רוב הזמן במקום מוגן, ינויד מחוץ לבית לעתים נדירות. השאלות שלי הם בעיקר בתחום התצורה שלו, מה מומלץ לי לקנות: חיצוני או פנימי? בעקרון נשמע כאילו חיצוני, אבל האמת שאני נוטה לכיוון פנימי + קופסא כזו שתאחסן אותו עם החיבורים המתאימים. הוא יהיה יותר זול, ובעיקר יותר פרקטי אם ארצה אולי לשלב אותו בהתקנים אחרים בעתיד. 2.5" או 3.5"? בהנחה שקניתי פנימי. ממשק חיבור? אני לא ממש עוקס בתחום הזה, מה נחשב ממשק החיבור הכי מתאים לי? אשמח גם להמלצות לדגמים ספציפיים. תודה, איתי.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי כונן SSD 250GB שעליו מותקנת מערכת ההפעלה. בנוסף עוד 2 כוננים לחומר האישי, כל אחד 2TB (אחד green של סמסונג והשני WD Black) מדי פעם אני לוקח את דיסק הקשיח הגיבוי שנמצא אצל ההורים (דיסק 2TB שהכנסתי לקופסה של 3.5") ומבצע גיבוי דרך Paragon hard disk manager - Clone שלוקח שעות רבות מאוד, כי זה תקן USB 2.0 אני מתכנן לקנות כרטיס הרחבה שיתן לי USB 3.0. הכונן השני של הTB לא מגובה נכון להיום. מה עדיף לי לעשות ? לרכוש 2 כוננים של 4TB אחד בשביל לאחד את כל החומר והשני בשביל לגבות עליו מדי פעם - 1 ל1 או לקחת כונן 3TB חדש שיושב בצד אצלי, לאחד את הכל לכונן אחד (ישאר לי 400-500GB פנויים לאחר מכן) ואז לרכוש רק כונן קשיח 1 של…
-
- 0 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. כבר הרבה זמן שלא שדרגתי את המחשב שלי ולדעתי הגיעה הזמן, לכן בימים אלו אני מברר לגבי רכישת כונן SSD בסביבות ה 250-500GB , הכונן הולך להריץ בעיקר את מערכת ההפעלה (windows) ועוד כמה תוכנות טיפה כבדות של הלימודים (matlab,pisces,autocad,etap וכו') .אציין שהSSD הולך לעבוד במקביל לכונן מכאני , כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III. מקריאה קצרה באינטרנט הבנתי שכונני samsung נחשבים הכי טובים ,אבל באמת שלא הצלחתי כל כך להבין מה ההבדל בין הכוננים חוץ ממהירות הקריאה כתיבה שכאשר נכנסים לכונני SSD ההבדל כבר לא כזה משמעותי במפרט היבש .האם מדובר על איכות התוכנה והבקר? איזה כונן לדעתכם מומלץ ? אציין שעוד 9 חודש בערך אני מעוני…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קונה מחשב חדש ואין לי צורך ב256G או יותר לSSD. מספיק לי 120 כי שם תשב רק המערכת הפעלה. מתלבט בין : 1) [h=1]כונן קשיח Crucial BX100 CT120BX100SSD1 120GB SSD SATA III[/h] 2) [h=1]כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E120 120GB SSD SATA III[/h] הסמסונג עולה 60 ש"ח יותר. מה עדיף מביניהם? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן חברים. אני זקוק למארז לכונן 3.5" SATA, שהוא גם USB 3.0 (: אני זקוק שהכונן יזדהה ע"י Paragon (מהBOOT) בKSP יש כמה דגמים Chieftec BlackBox Hard Disk Sata 3.5'' Enclosure External USB 3.0 Warranty 1 Year Model CEB-35S-U3 Connector USB 3.0 Plug & Play Dimension (DxWxH) 218mm x 130mm x 35mm Weight 1155 g Form factor 1x 3.5'' (SATA-HDD) Power AC adaptor 12V/2A 90V-250V (2.6A) Data transfer rate up to 5 GBit/s (USB 3.0 Super-Speed) Material Aluminum & plastic Special features one touch backup USB2Power cord, USB 3.0b data cable, driver & software CD-ROM,, Software manual, HDD-installation guide, exter…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מעוניין להעביר את כל הדיסקים שלי (חוץ מדרייברים) לכוננים חיצוניים של 500GB פשוטים, כמובן USB3, ולחבר אותם רק למכשירים שלי (כגיבוי לכל המוזיקה, תוכנות, ומסמכים חשובים). עכשיו הבנתי שהארד דיסק חיצוני עלול למות סתם ככה (ההארד דיסק אמור להיות בשימוש לעיתים נדירות, רק לאחר פרמוט או גיבוי של תוכן חדש). אני לא מעוניין ליצור RAID אלא להחזיק שני כוננים כאלה במגירה סגורה, ורק כשצריך לפתוח אותה, לחבר את ה USB3 למחשב, לגבות ככה בשניהם לנתק ולסגור את המגירה. יש לי המון מידע שאני מוכן להשקיע בו 500 שקל+- אך השאלה אם יש משהו יותר בטוח מזה אפילו? מדובר במידע שכרגע מגיע ל 3GB (אני יודע שזה כלום בשביל HDD) אבל אני לא מעוניין בדיסק און קי. האם יש סכנה ששני הכוננים ילכו ביחד וכל המידע יי…
-
- 14 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
היי אני מחפש פתרון לגיבוי נוסף לתמונות שאני מצלם, כרגע מגבה ב HD חיצוני בגודל 2.5 אינצ שהוא עושה את העבודה ועובד טוב, אבל הדאגה למידע גדלה.. אני מצלם הרבה לכן המידע חשוב שיישמר, אני שקלתי שרתי גיבוי אינטרנטיים ועננים למיניהם - לא רוצה לשתף שם מאות גיגות של מידע, אז זה ירד מהפרק. אשמח לשמוע אם יש לכם רעיונות לפתרון גיבוי אמין וטוב, חשבתי על כיוון שרת NAS עם שני HDD בעלי 2 טרה או יותר - לפי הקיבולת של ה NAS עצמו. בתחום שרתי ה NAS - אשמח להמלצות. אני מכיר קצת את האופיינים השונים של ה RAID אבל לא בטוח מה הכי נכון לי - גיבוי תמונות אופליין (לא בזמן אמת), וזה לא בתדירות גבוהה במיוחד. התקציב - עד כ 1500 שקל, אם ובמידה השוק מתנהל אחרת בתחום ה NAS, תגידו גם - אני לא מכיר איך זה הו…
-
- 30 תגובות
- 10.8k צפיות
-
-
רציתי לקנות מבאג את הדיסק הזה דיסק קשיח חיצוני LaCie Rikiki 500GB 2.5´´ http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8416&perur=2&t=14&c=489 עכשיו הקטע הוא שבחיים לא שמעתי על החברה הזאת. מה אתם אומרים? שווה השקעה של 255 שקל במקום איזה 350 (המחיר המקורי) ? או שזאת חברה שעדיף לא להתקרב אליה? שורה תחתונה אני אהיה מבסוט מהקניה? יש לי עד מחר עם המבצע הזה. תודה =]
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מה נשמע ? יש לי כמה שאלות לפני קנייה הבנתי שהמהירות סל"ד משפיע גם על מהירות העברת הנתונים, אם כן מה ההבדל בין 5400 ו 7200 ב USB3? אם כדאי כבר לקנות 3.5 אינצ' עם מהירות של 7200 או שמספיק 2.5 עם ה 5400 ? כי אני בכל מקרה מעדיף לקנות USB3 [ שעדיין לא כל כך נפוץ. אבל יש יותר ב 2.5" ] כי יש לי בלפטופ וגם כי ההבדל הוא של 50-100 שקל. כעיקרון שמתי עין על אלה : http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db187326=856123&db142297=142298&db141811=1999732 גם המחיר אטרקטיבי וגם הביקורות בחו"ל [ ומה שיש בארץ על גרסאות אחרות של החברה הזאת ] טובות מה דעתכם ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
יש ברשותי SSD 240GB ואת כונן ההייבריד החדש של סיגייט XT 750GB. אני מעוניין להשתמש בהם ככונני OS, אחד בלפטופ ואחד בדסקטופ. בשני המחשבים יש SATAII (ה- SSD תומך SATAII וה- XT ב- SATAIII/II) כך שכאן אין שיקול. השיקולים שלי הם כאלה (בדסקטופ פחות משנה שלי, את מי מהם להתקין) - SSD בלפטופ: + אין חלקים נעים, עמיד בטילטולים. + לפי נתוני היצרן לוקח פחות מחצי מצריכת החשמל של ה- XT. - אני לא יכול להשתמש ב- Sleep Mode בעקבות הבקר הדפוק של SF. XT בלפטופ: + נפח גדול לאחסון. + יש Sleep Mode. - צריכת חשמל. - בלאי יותר מהיר. מבחינת ביצועים, לצרכים שלי ההפרש לא משחק תפקיד (עליית OS ועליית תוכנות).
-
- 0 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת של המומחים והמנוסים כאן יש לי דיסק קשיח 1TB במהירות 5400RPM שיש עליו מערכת הפעלה. אם אעתיק את המערכת הפעלה (:C) לדיסק קשיח 300GB RAPTOR 10K, עד כמה יהיה שיפור מבחינת מהירות טעינת ווינדוס באתחול, פעילות בווינדוס (תוכנות וכו')? יש לי מערכת הפעלה על כונן 5400 כיוון שבזמנו לא היה לי מספיק תקציב לקנות דיסק קשיח רגיל (7200RPM) ולכן השתמשתי בדיסק קשיח קיים שהיה עליו בחלקו מידע. כעת אני יכול לעבור ל10K ורציתי לדעת לפני המעבר, אם זה אכן משמעותי ועד כמה בערך למי שיש ניסיון עם זה. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצות לגבי הרד דיסק IDE, בגודל 250 גיגה. השימוש המיועד הוא העתקה אחת לחודש של כל השרת ולאחר מכן אחסון בארון של ההרד דיסק. לכן דרושה אמינות של החומרה מחד וחיי מדף ארוכים מאידך. אודה על טיפים בנוגע לרכישה, כגון חברה מייצרת, דגם וגם מקום שידוע במוניטין שלו (לא רוצה לקנות בזול מאיזה אלטע-זחן). באיזור המרכז. תודה.
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-