עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי את הנייד הבאhttp://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N71JV-Notebook.27468.0.html , ובגלל שדי בעייתי להתקין שני כוננים קשיחים (מאחר ואני רוצה לשדרג ל SSD) אני שוקל לקנות MSATA , השאלה איזה? המטרה היא שמערכת ההפעלה כמובן ואולי משחק או שניים יהיו על ה SSD , הורדות וכ'ו , יהיו כמובן על ה HD הרגיל. ההתלבטות כרגע היא בין (אני מודע להבדלים בגודל כמובן אבל אם CRUCIAL יותר טובים אני חושב שאסתפק גם ב 64 GB לכונן הראשי). 64GB Crucial m4 1.0" (2.5cm) mSATA MLC synchron ל 120GB OCZ Nocti Module mSATA MLC asynchron (NOC-MSATA-120G) אשמח לשמוע חוות דעת . תודה

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. האם זה אפשרי? לדוגמא חיבור של ssd של סנדיסק ultra ii ללפטופ של hp probook 440 g3. האם חייב לרכוש ssd שתואם לחיבור m.2? Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by ben060,

1. מה ההבדל בין sata ל sata 2 ? קצת הסבר 2. ide זה החיבור של הדיסק קשיח ללוח אם? יש יותר משוכללים ממנו? 3.מה היתרון של דואל צאנל על רגיל מה זה אומר שנגיד רגיל הוא בעל נפח של גיגה אז דואל צאנל הוא בעל נפח של 2 גיגה? איך זה עובד בדיוק? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  4. שלום לכולם, אני חייב לציין שלא כתבתי כאן כמעט שנתיים, והתגעגעתי . לאחרונה אני קורא הרבה את שירשורי הדיסקים הקשיחים הפנימיים (וקראתי את הסטיקי), ואני מתלבט מאחר והכי חשוב לי שהמידע לא ימחק. כלומר - "אמינות". פחות חשובים לי המחיר והנפח, למרות שאני מכוון ל-1TB במחיר הגיוני. אני משתמש בכונן רוב הזמן כמחסן (ומוריד סרטים כל יום), אז "ביצועים" זה כנראה גם לא הקריטריון המנחה. אני כן "פריק" של מחשב שקט, אז אני לא רוצה כונן "רועש" (למרות שיש לי מארז Antec 182, והוא מבודד מצוין). אני לא שומע את המחשב עובד כיום (כי הוא שקט), והייתי רוצה שזה ישאר ככה. אבל הכי חשובה לי ה-"אמינות". יש לי שני כונני WD3200AAKS (באפר 16MB וסל"ד 7200), ואני דיי מפחד לנסות חברה אחרת כמו סיגייט או סא…

• 4 תגובות
    • 982 צפיות
  5. Started by NiMo1771,

התקנתי במחשב כונן חדש Crucial MX500 500GB ויש לי שתי שאלות: 1. בבדיקת TRIM אני מקבל את זה: למה יש גם NTFS וגם ReFS? ולמה כתוב גם 0 (שלפי מה שקראתי אומר שהטרימ מופעל) וגם Disabled? 2. עשיתי clone עם acronis ועכשיו בנוסף לכונן החדש יש גם כונן שמור ע"י המערכת. איך נפטרים מזה? זה סה"כ כונן של 99.9 מגה בייט אבל עדיין נראה לי מיותר.. הכונן הישן היה SSD של 128 ג'יגה בלי מחיצות 3. ב-AS SSD כתוב שהכונן 103424K. בחלק מהמקומות קראתי שזה בסדר ובמקומות אחרים ראיתי שאומרים שיש פגיעה משמעותית בביצועים לעומת 1024K. מה אומרים?

6. כמו בכותרת לא מוצא את המדיה של וורבטים כמעט על מדפים... ובאלו שיש מקפיצים מחירים לשמים. למי שיותר בעניינים מאיפה אפשר לקנות 4.7G DVD-R X16 (מיוצר בסינגפור) במחיר הגון אם בכלל זה נמכר עדיין. CAKE של 25-50. ומה התחליף להם?? שיהיה באותה רמה.. ממש לא רוצה להשתמש במדיה שתמות אחרי שהיא סתם פשוט שוכבת בארון.

• 4 תגובות
    • 974 צפיות
  7. Started by T-Better,

יש לי קובץ אימאג' של 6 ג'יגה בערך. ניסיתי לצרוב אותו דרך נרו, אך הוא משום מה לא נותן לי את האפשרות לצרוב על דיסק DVD בכלל לאחר טעינת האימאג' (המדיות הזמינות הן רק CD-R/W). המדיה היא של TEAC (זה מה שהיה לי) וה-DVD הוא NEC 3500 שעד היום לא עשהלי שום בעיות בצריבה. ניסיתי לצרוב באלכוהול, אך ב-44 אחוז הצריבה נעצרה עקב שגיאה: 20:10:10 DVD Source Info: Session: 1, Track: 1, Length: 6.10 GB / 710:32:08 20:10:15 (H:) _NEC DVD_RW ND-3500AG(1:2): Recording Method/Speed 20:10:15 Recording - DVD DAO - 2.3X (3185 KB/Sec) (H:) _NEC DVD_RW ND-3500AG(1:2) - Media format: DVD+R Double Layers 20:25:04 (H:) _NEC DVD_RW ND-3500AG(1:2) - [Write ERROR] LBA: 1396544, Length: 16 S:KEY - 03/…

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  8. ראיתי בזאפ שהמחירים די זולים וכדאי אולי ללכת על כונן 500 גיגה, אך לא ראיתי שם דירוגים מתאימים לכוננים כאלו. מצד שני, יש שם כונן של 320 גיגה ש- 7 אנשים מאוד מרוצים ממנו. הנה הכונן: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=574283 אשמח לשמוע חוות דעת אם הכונן אכן טוב, אמין ולא מאוד מרעיש :-) ואם יש כונן של 500 גיגה(עד 300 ש"ח) ששווה לקנותו במקום. בנוסף, ראיתי למשל את הכונן הזה: http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=403169 הוא בעל אותה קיבולת כמו הכונן מהלינק הראשון, במה הוא טוב יותר שמחירו גבוה יותר בהרבה? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  9. תקנו אותי אם אני טועה: המידע על הדיסק קשיח נשמר עליו, ואיתו נוצר מעין אינדקס שמכיל קיצורי דרך (שבילי גישה) למידע שנשמר עליו. ברגע שהמשתמש מבקש למחוק מידע אז למעשה נמחקים רק הקיצורי דרך ולא המידע עצמו. בפועל למחשב אין דרך להשתמש במידע השמור עליו ללא הקיצורי דרך. הסבר זה גם מסביר מדוע ניתן לשחזר מידע לאחר שעושים פורמט לדיסק הקשיח, כי כאמור המידע עצמו לא נמחק לעולם. שאלותי: האם מה שכתבתי נכון? אם נכון, האם יום אחד יכול להיות שהדיסק הקשיח יתמלא לגמרי כי בפועל אף פעם לא נמחק ממינו המידע? (אף פעם לא ראית דיסק שאי אפשר למחוק ממנו ולכתוב עליו שוב)

• 4 תגובות
    • 882 צפיות
  10. שלום רב, אני שוקל לרכוש צורב חיצוני, אולם ההחלטה תלויה בעצם בשאלה שהצגתי בכותרת ההודעה. כלומר, עד כמה שידוע לי, כאשר צורב פנימי נמצא בפעולה, רצוי לסגור את כל היישומים האחרים, ובעצם לא לגעת בכלל במחשב (כולל גלישה), וזאת בכדי לא לפגוע באיכות הסרט שצורבים. אולם, אם הכלל הזה נכון גם לגבי צורב חיצוני, הרי שאמצעי זה יהיה חסר תועלת עבורי. האם ישנם בכלל יתרונות כלשהם לצורב חיצוני, בהשוואה לפנימי? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  11. Started by Krazy-Hawk,

שלום אנשים, יש לי כמה שאלות בקשר לתורבי dvd רק רציתי להגיד מראש: שאני מצטער על הבורות... א. הדיסקים זה דיסקים רגילים? שעולים 2 ש"ח? ב. הצורב עצמו קורא מן הסתם DVD לא ? ג. לא חבל להתשתמש בצורב כזה למטרת cd rom כאחד?

12. Started by G-FoRcE,

יש לי איזה מחשב אנטיקה שאני ממש מרוצה ממנו אבל לפני כמה ימים ההרד דיסק שלו (ווסטרן דיגיטל) התחיל להרעות נטיות התאבדותיות (הוא רוטט ונשמע כמו משאית) בגלל שהמחשב בחדר השינה שלי אני צריך איזה הרד דיסק שקט שיתן קצת לישון.... וגם שיהיה לו מחר סביר יש המלצות

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by bah10,

לא מזמן בחדשות האתר היתה כתבה וקישור לאתר אחר שהראה השוואה שערכו בין הדיסק הקשיח של WD מסדרת הJB (עם 8 מגה קאש) לבין כמה דיסקים SCSI כמו הפוג'יטסו. מישהו יכול לעזור לי למצוא את הלינק להשוואה שנערכה?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by VT,

הדיסק שלי עומד למות? SAMSUNG SATA SSD EVO 850 250GB לפי השעות שדווחו ע"י ה-S.M.A.R.T הוא עובד כמעט 6 שנים. ה-"health" שלו בריצפה - 1% מצאתי את הטקסט הזה שמדבר על Health בהקשר של SSD איך אני יכול לדעת למה hdsentinel קובעת 1% health? https://www.hdsentinel.com/help/en/57_desc.html ?SSD health - Perfect SSD with low health The text description may contain that the SSD is perfect but the health is relatively low. This can happen if the SSD has no errors, no signs of bad sectors (bad memory cells) or similar problems. However, due to the wearing of the memory cells caused by write operations to the SSD, the health …

15. Started by Snufkin,

החלפתי היום את לוח האם ומעבד חדש(AMD),יש לי שני כוננים קשיחים, על אחד מהם עשיתי פורמט והתקנתי XP, על השני יש לי את כול הגיבויים למחשב, הכונן הישן עובד על FAT 32 , האם הXP יזהה אותו או שיהיו איתו בעיות?

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  16. Started by warezon,

יש ברשותי הארד דיסק נייד של segate 160gb אך המקום הזמין שניתן לי זה111gb למה זזה ככה??

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  17. שלום, יש לי 2 הארד דיסקים חיצונים (1GB כ"א) של סמסונג, אותם אני מגבה באופן חודשי, לסירוגין (אחד בכל חודש עוקב, כך שכל כונן עובר גיבוי כל חודשיים) ברצוני להוסיף תוכנה חיצונית (שונה בכל אחד מהארד דיסקים האלו - לוידוא שרידות), כך שאם הכונן 'יפול' בידי זר - הכונן יהיה נעול. מהן 2 התוכנות החינמיות המומלצות לשם כך? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום חברים, הדיסק קשיח אצלי שבק חיים,לא קיבל מכה או משהו דומה.. חומרים חשובים מאוד. האם ניתק לתקן דבר כזה ולהשאר עם שתי כליות ? אם כן אשמח להמלצות תודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by oded6188,

מה קורה אם אני עובד ב RAID Stripe, ופתאום נדפק לי הלוח אם?... הלך כל המידע?

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  20. Started by NuXeR,

היי, אני עומד לפני רכישה של הכונן X25-M 80GB של אינטל. ראיתי 2 דגמים שונים באותו מחיר, ואני לא יודע מה לקחת: SSDSA2MH080G2C1 SSDSA2MH080G2R5 למישהו יש מושג מה ההבדל ביניהם? תודה, תומר

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by westcast,

אני מתלבט בין הבלאק 1 טרה או הגרין 2 טרה עכשיו השאלות שלי הן איך אני יודע אם הם מתאימים ללוח אם שלי כמה איטי הגרין ששווה כל כך לקנות את הבלאק יש לי SATA במחשב אין לי מושג אם זה 2 או 1 איך אני בודק את זה ובלאק זה רק SATA 3? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, לצערי, כמות ההארד דיסקים שאני מעוניין להתקין במחשב גדולה מכמות חיבורי הSATA בלוח האם שלי. הלוח הינו Gigabyte GA-P35-DS3L בעל ארבעה חיבורי SATA. אני מעוניין לקנות בקר SATA כלשהו בעל ממשק PCI שיכלול לפחות 2 חיבורי SATAII פנימיים. אני לא מחפש RAID, אני מחפש בקר אמין שיעשה את העבודה. רכשתי שלשום בקר ארור של VIA מדגם VT6421, והתוצאה היא מסכים כחולים (עדכון של הדרייבר לא פתר את הבעייה), החזרתי את המוצר מהר למדי. מערכת ההפעלה: Windows 7 Ultimate 64Bit תודה לכם ;D

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. הייתי די משוכנע שאני מחפש DIAMONDMAX 10 16MB 300G . קראתי באיזה מגזין שהם הכי טובים. אחרי שקראתי פה ושם הבנתי שעדיף לקחת את ה MAXLINEIII התואם. אותם SPECS אבל יותר אחריות (נכון? לא נכון?). עכשיו אחרי שקראתי את הביקרת הקבוצתית + ביקורת SAMSUNG בTOMS מהסטיקי ועוד ביקורת קבוצתית ב STORAGEREVIEW - אני ממש כבר לא יודע. ה 3200JB של WD נראה ממש טוב - וגם הT7K250 SATAII של היטאצ'י. כמו כן לא הבנתי את תוצאות הביקורת של ה SPINPOINT ב TOMS. הכותרת "SAMSUNG LEADS THE PACK" אבל זה לא לגמרי נראה ככה מהתוצאות. בקיצור אני צריך תרגום ולא בגלל אנגלית (שפת אם). סדר החשיבות שלי מציב את ביצועי היחידה והיציבות שלה לאורך זמן לפני נגיד...כמות הרעש או החום. לא תהיה על הדיסק מערכת הפעלה…

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  24. שמעתי שהכי טובים זה samsung ו- hitachi. אני רואה גם שיש את iomega. כמובן שאני מעדיף קצת לחסוך, אבל שהדבר לא יפגע באיכות. כמו כן, האם אתם ממליצים לקנות בארצות הברית, או שאין הבדל גדול במחיר. אם אין, אז אני מעדיף בארץ. בזאפ ראיתי שיש רק שניים של היטאצ'י: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db141821=710906&db141804=656089&db187326=187334 סמסונג רק אחד: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db141821=710906&db141804=656089&db187326=187338 תודה.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. אני מנסה להתקין WinXP על דיסק חדש במחשב, המחשב כולל כבר מספר דיסקים (5) ומותקנת עליו מערכת הפעלה WinXP בזמן כניסה לביוס ובחירה בסדר האיתחול של הדיסקים, מופיעה לי רשימה מסוג "שם הדיסק : SATA X PY" כאשר X הוא מספר ערוץ ה SATA אבל Y לא מובן לי. אני מבין כי סדר האיתחול של דיסקי ה Sata בלוח אם הוא לפי לפי הרשימה המופיעה בסדר האיתחול של הדיסקים, אבל גיליתי שכאשר אני מוסיף/מוריד (פיזית) דיסק אז גם הסדר של הדיסקים ברשימה משתנה, גם הערך של Y משתנה ואיני מצליח להתקין את WinXP על הדיסק חדש במחשב. דרך אגב, האם לאחר ההתקנה קובץ האיתחול של WinXP (ה Ntdlr) נמצא פיזית בדיסק הראשון ברשימה?

• 4 תגובות
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים