אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
חיברתי את הHDD שהוא SATA2 לחיבור של SATA3 בלוח, לפי מה שחיפשתי יש שם תאימות לאחור ולא צריכה להיות בעיה. איך שהדלקתי את המחשב הוא התחיל לעשות רעשים מוזרים וחזקים, גם שניסיתי את זה שוב בפורט השני, והווינדוס גם לא עלה כמובן. החזרתי את זה לSATA2 ומאז המחשב נהיה תקוע, באתי לנסות לעשות DEFRAG וכונן C אפילו לא הופיע שם! אחרי ריסטרט המחשב הפעיל לבד CHKDSK, עזבתי אותו אז לא ראיתי לצערי אם הוא תיקן שגיאות או מצא שגיאות שאי אפשר לתקן . קרה לי נזק לHDD לדעתכם ? ומעבר לזה, למה זה קרה ? הלוח שלי דפוק ? עדכון : התקנתי FIRMWARE חדש לכונן שאמור לפתור בעיות על X58 וSB580 (אם אני לא טועה במספר, ציפסט של AMD בקיצור) וזה עזר גם לי על הZ77, כרגע הוא עובד דרך החיבור של הSATA3. עדכון 2 : הרצתי …
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
יש לי דיסק מנייד ששבק ( הלך ה GPU) ואני רוצה קופסא. הזולות ב 8$ או משהו טוב יותר? על מה להקפיד? תודה
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש, אבל בגלל מחירי הדיסקים הקשיחים החלטתי להעביר את הדיסק מהמחשב הישן. מדובר בדיסק בנפח 500GB של WD (caviar blue) . היום הדיסק הפיסי מחולק לשני דיסקים: C ו-D C בנפח של 50G ו- D בנפח של 450GB. יש לי כמה שאלות: 1. בהנחנ שאני משאירה את C ו-D באותם נפחים כמו קודם, האם ניתן יהיה לפרמט רק את C ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה במחשב החדש? (או שצריך לפרמט את כל הדיסק הפיסי?) 2. האם בימינו, מספיק להשאיר 50G בדיסק C או שעדיף ךהגדיל את הנפח? תודה, מיכל
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום קניתי הרדיסק נייד של A DATA HV 610 1T עכשיו שבדקתי זה 930 GB ולא 1T זה בסדר ? כאילו אמרו לי שהספירה הולכת לפי 1024 משהו כזה וככה זה צריך לצאת זה נכון ??
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
הורדתי קובץ אימאג' של Ubuntu לינוקס, ואני רוצה לצרוב אותו על דיסק DVD. הדיסקים הם מחברת TEAC, DVD+R X16 CERTIFIED 4.7GB. הצורב הוא LG 4167B, נקנה לפני חודש ועד עכשיו צרבתי בעזרתו רק פעם אחת, על אחד הדיסקים מהחבילה שיש לי עכשיו, את המשחק COD II. לא ביצעתי לו שום עדכון קושחה. מה שקורה הוא, שאני מכניס את הדיסק לתוך המחשב והוא מזוהה ע"י המחשב. הוא ריק, אבל בכל זאת תמיד אפשר להיכנס לתוך תיקיית הדיסק הריקה דרך המחשב שלי. רק שהפעם אני לא יכול ומופיעה לי הודעת שגיאה (מצורפת תמונה). אני התעלמתי מזה, פתחתי את נרו והתחלתי צריבת אימאג' על המהירות הכי נמוכה. רק שנרו טוען שאין דיסק, ומבקש ממני להכניס אחד חדש. ניסיתי את כל 8 הדיסקים שיש לי בחבילה, ואף אחד מהם לא מזוהה ע"י נרו, הוא ממשי…
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
לצורך השוואת ביצועי כתיבה בחרתי קבצים (סרטים) בנפח של כ 105GB הנמצאים על דיסק מדגם WDC WD20EARS-00S8B1 2TB להלן זמני הביצועים לדיסקים אליהם הועתקו 179 קבצים: זמן דגם הדיסק תצורה RAID0 2XWDC WD50000AACS-00G8B1 5400 RPM 0:39:32 SATA2 WDC WD5000AAKS-00TMA0 7200 RPM 0:34:58 USB2/SATA2 SEAGATE FREEAGENT 2TB 1:01:50 USB2/SATA3 HITACHI HDS 723020BLA642 2TB 7200RPM 1:00:00 USB3/SATA3 HITACHI HDS 723020BLA642 2TB 7200RPM 0:24:00 מסתבר שבמערכת שלי, כתיבה לדיסק USB3 החיצוני היא המהירה ביותר.
-
- 0 תגובות
- 921 צפיות
-
-
מה היתרונות והחסרונות של חלוקת דיסק למספר פרטישנים ? האם להשאירו כפרטישן יחיד של 500 או לחלק אותו ל-2 יחידות של 250 ? או אולי יותר ?
-
- 6 תגובות
- 921 צפיות
-
-
מחקתי בטעות בהתקנת ווינדוז את אחד המחיצות בכונן שלי עם מידע עליו הכונן לא פורמט אלא רק "נעלם" חייב עזרה דחוף איך אפשר לשחזר את הנתונים שעליו
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
כרגע ההארדיסק הראשי שלי הוא של WD 200גיגה סאטא 2, ויש לי עוד הארדיסק IDE של 80 גיגה שאני רוצה לחבר איתו... השאלה שלי היא האם ההארדיסק IDE יוכל להאט את הביצועים למרות שהוא IDE ולמרות שאין לי RAID?
-
- 11 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני מעונין לצרוב 707M על דיסק אחד, nero 6 נמצא במצב של overburn(כרגע 82ד' זה אמור להספיק), הבעיה שהnero מסרב לצרוב ומודיע לי שהדיסק הריק מכיל רק 703M. מה עושים??
-
- 5 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי תקשיבו קניתי לפני כמה ימים בערך DOK 8GB של סאנדיקס... עכשיו ככה עשיתי לו אתחול ב WUN 7 כי רציתי להתקין WIN7 בנטבוק שלי לא חשוב בקיצור מה שקרה זה שעשיתי לו אתחול שוב... גם כי היה בו דברים וגם כי הוא היה על פורמט NTFS ולא על FAT32 אז באתחול עשיתי פורמט FAT32 בחזרה... ועכשיו אני בא להעביר משהו בגודל 4.8 GB וזה לא נותן[שהוא על פורמט FAT32].... מה קרה? תודה לעוזרים...! נ.ב זה קשור לREADY BOOST? כי ראיתי שהוא קובע את ה"גודל" של הDOK שלי אבל ביטלתי אותו וזה עדיין לא עובד...... תמונה:
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
בהגדרות החיסכון בחשמל של WIN ניתן להגדיר כיבוי אוטומטי של הדיסק לאחר פרק זמן מסויים. שמעתי שהדבר לא "בריא" לדיסק. האם נכון הדבר? האם בטוח להגדיר את הכיבוי?
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני כמה ימים pioneer 111dbk ואני רוצה לצרוב סרטי DVD-R עשיתי חיפוס בגוגל וראיתי שהדי-וי-די קורא DVD, DVD-R, DVD-RW, DivX, VCD, SVCD CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA JPEG אבל לא מופיע כלום על DVD+R אז השאלה שלי אם זה משנה אם אני צורב עם דיסקים של DVD+R [אין לי עדיין דיסקים אבל קראתי בפורום שהם יותר טובים מDVD-R] ? ועוד משהו , בנוע מחשבים ראיתי שמוכרים דיסקים של Verbatim מישהו יודע אם זה מהסוג הטוב ? ::עריכה אחרי 10 שניות:: מה זה עדכון "קשוחה" ? ואיך אני עושה את זה [בשביל ה DVD-RAM, לא שאני יודע מה זה בכלל ]
-
- 5 תגובות
- 921 צפיות
-
-
-
-
אני מעוניין לצרוב סרט בפורמט DIVX. לפי מה שהבתי, אפשר לצרוב את הסרט על דיסק רגיל (CD 700MB). איך בדיוק אני צורב את הסרט? למה כמעט כל הסרטים שוקלים 703/4MB? זה אומר שהסרט לא יכנס בדיסק או שיש דרך צריבה מיוחדת ש"מקטינה" אותו? לא מצאתי את זה בנעוץ, אם יש, אני אשמח אם תתנו לי קישור מדויק. בכל מקרה, תודה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 921 צפיות
-
-
ההארד דיסק הקיים שלי כבר די ישן (בן כמעט 3 שנים), ועבר טראומה קשה, נהרסו בו כמה קבצים ונאלצתי לפרמט אותו. אחרי שיחה עם טכנאי המחשבים שלנו, אני מתחיל לפחד שהכונן עומד לקרוס בקרוב. אני רוצה לקנות הארד דיסק חדש, ולא בדיוק מכיר שמות ודגמים מומלצים (למעט הברקודה, שם שקלטתי בפורום מפרטים). הלוח אם שלי תומך בSATA 1.5 ג'יגה (זה אומר גירסה 1 ולא 2?). השימושים במחשב הם צפייה בסרטים/סדרות, האזנה למוזיקה, גלישה באינטרנט ומדי פעם עבודה עם פוטושופ - למקרה שזה משנה. אני משתדל שלא לכבות את המחשב, ועושה זאת בערך פעם בשבועיים..ומנסה להמנע גם מזה. כרגע הכונן הוא של 80 ג'יגה ומן הסתם לא מספיק..אני לא בטוח איזה נפח אני מעוניין לקנות, אבל אני חושב ש160-250 ג'יגה הם בגדר הסביר היום. אשמח לקבל ד…
-
- 8 תגובות
- 921 צפיות
-
-
האם כדאי לי לקנות אותו? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_278_356&products_id=1878
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, שאלת תיאורטית: האם חלוקה או אי חלוקה של כונן קשיח לפרטישנים משפיעה על הביצועים שלו? האם מבחינת ביצועים נטו יש מניעה מלהשאיר כונן גדול (200 ג'יגה לצורך הדוגמה) מחולק רק לפרטישן אחד? אני לא מדבר על הנושא של נוחות העבודה, אלא רק מבחינת ביצועים. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
ברצוני לצרוב קובץ ISO על דיסק DUBEL LEYAR. אני עובד עם נרו 6 איך אני מעביר את המצב בנרו ל צריבה של 8 ג"ב ולא של 4? בתודה מראש עמיר
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות שדרוג למחשב ישן (פנטיום 4) השדרוג יכלול הוספת זיכרון והחלפת צורב ששבק חיים. המחשב ישן ולכן תומך רק בPATA/IDE אז חשבתי שאם כבר קונים משהו צריך גם לחשוב הלאה מה יהיה אם ירצו לקנות מחשב חדש. אז השאלה היא האם כדאי לקנות צורב SATA וגם מתאם שיאפשר להפעיל אותו במחשב הישן, או לקנות צורב PATA ואז אם בעתיד הרחוק יהיה מחשב חדש, אז מקסימום נוסיף מתאם לצורב, או שאולי הלוח אם יתמוך בשני הממשקים (SATA וPATA) נראה לי שיותר הגיוני, לפחות מבחינה חסכונית, לקנות צורב PATA, אבל השאלה היא האם כדאי להשתמש במתאם מPATA לSATA במחשב חדש, או האם יהיו עדיין לוחות כאלה שתומכים בשני הסוגים בעתיד הרחוק...
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
בזמן האחרון יש לי בעיה של תקיעת המחשב זאת אומרת שהוא נתקע ואני צריך לאתחל אותו כדי שהוא יעבוד אבל היום כשניסיתי להפעיל תוכנה מסוימת (אימולטור לפלייסטיישן) התוכנה עצמה נתקע אך כול החמשב עבד בסדר ואז שמתי לב לטיקים בסוף הצלחתי לכבות את התוכנה והתיקים הופסקו אך הם חוזרים שוב ושוב ולעניין המחשב לא מקרטע או נתקע כשיש את הטיקים האלו, אז האם אני צריך לגבות את כול המידע על הארד או להחליף אותו?? ובבקשה תעזרו לי אני כבר נתקלתי בבעיית טיקים לצארי ואני פוחד שזה יגמר כמו זאת
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את אחד מהדגמים הנ"ל - מה עדיף? כי ההבדל במחיר הוא גדול יחסית. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אהלן , לאחרונה הצעתי לחבר לרכוש NAS עם RAID 5. בכל אופן לאחר קריאה בנושא - חשבתי למה לא לעשות RAID 5 במחשב שלי - כנראה בכונן של המערכת הפעלה ה250 GB. בעתיד אולי גם של ה1TB פשוט צריך לגבות את ה1TB הזה איפהשהו ואין לי !!! השאלה היא - עד כמה זה ישפר את הביצועים במידה ואני אשתמש בRAID של הלוח אם שלי ?
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-