אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
בזמן האחרון אני ממש מתעניין במחשבים ניידים, ובקרוב מאוד אני גם קונה אחד שלא יבייש מחשב שולחני חזק... אך הבעיה ברוב הניידים היא כמובן בעיית הזיכרון שלהם, שמגיעה לרוב עם כ 40GB וכאלו עם כ-100GB. כמות זיכרון זו איננה מספקת מכיוון שנכון לכרגע יש לי כונן קשיח בעל כ 120GB מלא כמעט עד סופו במוזיקה שנאספה על גבי שנים. הבעיה היא שכאשר אני אחליף למחשב נייד אני לא אוכל לשמור על האוסף ומה גם שעוד כארבעה מחשבים אשר נמצאים ברשת משתמשים במאגר ואני כבר כמה זמן חושב על פיתרון של לחבר רק את הארד דיסק לראוטר עצמו בלי שישפיע על רשת היוצאת ונכנסת של המחשב האישי שלי שדיי מאיטה הכל ומורגשת. בקיצור אני מחפש דרך אשר בה אני אוכל לשתף את המאגר ולעשות מן זיכרון חיצוני כמו שרת רק ללא כל הפרוצדורה של …
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
שלום , יש לי פרק של סדרה שאורכו כ-50 מתוך 13 שעד עכשיו יצאו . גודל 1980x1080 X264 1080p ושוקל 2.4 GB הורדתי אותו וסיים להוריד , חילצתי מהרארים וזה פורמט MKV כלומר פורמט HD. ובכן אני רואה אותו במחשב באיכת יחסית גרועה ל-1080p ניסיתי לצרוב בנרו ב-Burn DVD Video Disc אבלל הוא לא נותן לי הוא רק אומר שזה לא יכול להוסיף ל-Video_TS כלומר אין אפשרות. עכשיו אני מנסה לקודד אותו ל-WMV באותו גודל ואותו קצב פריימים אבל זה בטח ישקול 7 ומשהו GB. איך אני יכול לצרוב אותו בMKV ושיקרא לי אותו ב-DVD. דרך אגב DVD של סוני שקורא כאלה סוגים וטלויזיה גם של סוני 1080P שמחוברת HDMI ניסיתי לצרוב אותו DATA אבל שם הוא לא קורא לי אותו ב-DVD.. תודה על העזרה.
-
- 6 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום שלום תראו יש לי בעיה חמורה עם כרטיסי זכרון... אז זה מה שקרה: רכשתי מכשיר של סוני אריקסון מדגם W810I לאחר בירורים ברשת, היה חשוב לי שהמכשיר יתמוך בכרטיס זכרון בנפח 4 גיגה אכן מצאתי הודעות בפורומים הרלוונטיים של אנשים שדיברו עם היצרן בנושא ואושר שהמכשיר תומך, כמו כן הודעות של אנשים שהתקינו זכרון כזה בטלפון הזה ואפילו בטלפונים ישנים יותר שאינם תומכים בכרטיס רשמית ולא היו להם בעיות. אפילו מצאתי די הרבה מפעילות סלולר בחו"ל שמוכרות את הטלפון עם כרטיס 4 גיגה מותקן כבאנדל. סוג הכרטיס הוא מסוג Memory Stick Pro Duo אגב השבוע רכשתי את הכרטיס המדובר, וקצת לפני זה קורא כרטיסים של LEXAR, שאמור ליהיות איכותי וגם עלה לא מעט. כשמילאתי את הכרטיס ב-MP3-ים, לצורך נסיון, הבחנתי בכך שלאחר…
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שמעתי מחבר שזה הורס את הארדיסק עם הזמן. יש אמת בדבר?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מכיוון שאני כבר כמה חודשים עם אובונטו שמותקן על DOK, אני צריך די בדחיפות קשיח חדש במקום זה שהלך. אין לי שום בעייה להזמין מחו"ל (יש מי שישלח לי מארה"ב למשל) ולכן חשבתי אולי לקנות כונן SSD שאפילו יחסוך לי קצת בזמן סוללה. מאחר והנפח לא הכי חשוב לי (מתכנן קניית כונן חיצוני בכל מקרה), חשבתי על ה-M4 שמצאתי במחיר מצויין: http://www.buy.com/prod/crucial-m4-64gb-2-5-sata-iii-solid-state-drive-ssd-ct064m4ssd2/221150371.html האם אתה מכירים משהו זול יותר? אולי קשיח 500GB במחיר ממש טוב?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במחשב שאני רוצה להוסיף לו צורב, קיימים דיסק קשיח וכונן CD. שאלתי: 1.איך אני מזהה אם מדובר ב IDE או SCSI או משהו אחר אם קיים ? 2. במידה ומדובר ב IDE אזי דיסק ראשון אמור להיות primary ? שני slave ? ואם אני מוסיף מדיה שלישית איך היא נקראת ? אני צריך לדעת זאת בכדי לשים את ה jumper שבקשיח במקום הדרוש. אודה למי שיעזור לי.
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
יש שם בחנות שני סוגים וההורים שלי שואלים איזה יותר כדאי.. אז מה עדיף ה+ או ה- ?
-
- 9 תגובות
- 956 צפיות
-
-
היי יש מצב שבגלל שההתקן מחובר בAHCI אז יש בעיה של צריבה? לפני שאני פוסל את הכונן ובודק אחר? נסיתי עם כמה תוכנות! מפרט 3
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני כניראה יקנה צורב שתומך בDL וכמה מדיות כי יש לי כמה קבצים שגדולים מ4.5 שאני צריך לצרוב אבל בגלל שהמדיות עולות הרבה רציתי לישאול יש אבדלים במה שצריך להגדיר כדי ליצרוב או שזה אוטומטי יצרוב כמו שצריך?
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק להמלצה למארז RAID בכדי שאוכל לישון בשקט. אז ככה, בבית שלי מותקנת רשת עם 3 HDD חיצוניים (500G כל אחד) שעליהם נשמר מידע שאני ממש לא רוצה לאבד ולכן חלקו (החשבו ביותר) מופיע בלפחות משני HDD. כעת אני צריך עוד נפח ואני לא רוצה HDD נוסף. אני מחפש מארז שיוכל להכיל לפחות שלושה HDD (כי מארז עם שני HDD ושיכפול (RAID1) נראה לי לא חסכוני - אולי תשכנעו אותי אחרת...) לטובת גיבוי מידע. אין לי בעיה שהמארז ירעיש קצת (הוא בחדר עבודה ולא ליד טלויזיוה) ויהיה גדול. לעומת זאת, מאוד חשוב לי שהמידע ישמר לנצח (אני פנרואיד...) ושהמארז יכול לעבוד הרבה זמן רצוף (למרות שאני מחזיק עליו רק גיבויים ולא משתמש בו לעשות הזרמת סרטים ברשת, אני לא רוצה להדליק אותו רק בכל פעם שאני צריך ממנו…
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שיהיה הכי מהיר שיש היום הכי מקצועי ושל החברה הכי מובילה בתחום היום תודות רבות על העזרה ....
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
שלום, מה הם ההבדלים ומי הטוב ביותר ? תודה. אייל
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה SSD למערכת ההפעלה ותוכנות ו HDD לכל סוג אחר של אחסון (מסמכים, מדיה וכ"ו) אני יודע שכאשר מערכת ההפעלה שלך יושבת על SSD - מערכת ההפעלה עולה מהר יותר (מאשר אם זה יושב ב SSDׂ) השאלה היא האם בגלל שמחובר HDD (בנוסף, ככונן משני) לא יאט לי את עליית הוינדוס ? עד כדי כך שזה שהוינדוס על SSD לא ישנה הרבה?
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב לוח אם של אסוס TUV4X עכשיו מחבורים אצלי בIDE שני הרדיסקים אחד 80 ואחד 40 עכשיו הבאתי מחבר הרדיסק 250 גי'גה IDE חיברתי אותו עם כבל 80 גידים ובביוס הוא מראה לי 80 גי'גה במקום 250 האם אפשר לפתור את הבעיה הזאת?
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
שלום לכולם! הלך לי הסי.די רום וחשבתי לעצמי למה לא להוסיף עוד כ- 100 -150 ש"ח ולקנות כבר dvd למחשב, לא?! למרות שאני לא צריך כרגע די.וי.די. השאלה שלי היא האם באמת כדאי להוסיף בשביל די.וי.די (למרות שאני לא צריך כרגע - אולי בעתיד, אני לא יודע) והאם dvd rom יכול לתפקד בצורה טובה כמו סי.די. רום כי רוב השימוש שלי הוא לסי.די. ולא לדי.וי.די. (בעיקר להוריד שירים מדיסקים מקוריים של מוסיקה למחשב). האם די.וי.די יכול לתפקד כסי.די.רום כמו סי.די. רום רגיל? תודה.
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלוום רכשתי היום כונן חיצוני 500gb של iomega במחיר של 260 שקל בבאג ושחכתי לפרמט את הכונן לפניי שהעברתי קבצים זה קריטי לפרמט את הכונן לפניי השימוש הראשוני ? הוא הגיע ריק (ntfs) עוד משהו ששמתי לב שאני מעביר קבצים המהירות היא 30 מגה לשנייה לא יותר זה תקין ? אצל חברים שלי שיש להם כונן של סיגייט זה מעביר על 40-60 אצלי 30 לא זז
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי לאחרונה 2 הרד דיסקים חיצוניים עם חיבור SATA . הבעיה שהכבל DATA קצר מאוד ולא מאפשר לי משחק רב במיקום הדיסקים החיצוניים. האים יש מגבלה לאורך של הכבל ? האים בכוונה צרפו כבל קצר (אולי 60 ס"מ לא יותר, ב 2 הדיסקים החיצוניים מחברות שונות , אולי בשביל לא לאבד מידע ?). אשמח לקבל עידכון בנושא מגבלת המרחק (אני צריך כבל בין מטר למטר וחצי ) והיכן ניתן לקנות כבל שכזה . תודה מראש, דרור.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי C,D,E. _________________ (E=NTFS (186 GB (C=NTFS (49 GB (D=FAT32 (184 GB _________________ יפה?! עכשיו, יש לי שתי כוננים קשיחים בפועל, אחד של 200 GB ואחד של 250 GB. אפשר להסיק ממה שכתוב ש E ו C (ה-250 GB) הם כונן אחד ו D הוא כונן אחר (200 GB)? תודה מראש. .swg
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם נהרס לי חלק בדיסק עם חומר חשוב עליו ואני זקוק ב*דחיפות* לחלק מסויים מתוך דיסק זהה מאותו סוג - IBM 41.1GB. אם למישהו יש דיסק כזה למסירה/מכירה - צרו איתי קשר ב oolaf@walla.co.il תודה אלי
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
:kopfpatsch: ולמי שלא הבין את "מצוקתי": קניתי מחשב חדש עם חיבורי SATA , אולם נשארתי תקוע עם הדיסק הקשיח הישן (IDE). כיוון שהדיסק בגודל 120 ג'יגה, פשוט חבל לי עליו, ואני רוצה לחבר אותו בחיבור חיצוני לכניסת ה-USB במחשב, כדי שאוכל להשתמש בו לגיבוי. אודה אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות : א. איפה אוכל לקנות כבל IDE ל USB כדי לחבר בחיבור חיצוני את הדיסק קשיח לכניסת ה USB במחשב השולחני ? (- אני מעדיף כבל, ולא מארז). ב. האם כבל כזה מספיק, או שיש צורך לחבר את הדיסק גם למתח המחשב. ג. האם יש מישהו שכבר עשה זאת, ויכול לספר איך זה עובד, מהירות, ועוד. תודה לכל מי שיכול לעזור !
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לחבר שלי יש persario 2700ea ואני רוצה לקנות לו הארדיסק 60 ג'יגה מניואג... עכשיו יש המון סוגי חיבורים ואינ לא מבין כלום בהם..מישהו יכול להגיד לי איזה כונן אני צריך לקנות?
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
-
-
הי קיבלתי מתנה DOK שמערכת הקבצים שלו היא FAT ...והוא מאד איטי בעברת קבצים. האם יש אפשרות לשנות ל-FAT 32 או NTFS ? ואיך? תודה מראש. נ.ב אני על W7
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש ברשותי צורב DVD של חברת NEC מדגם ND-1100A. רציתי לשאול באיזו מדיות צריבה הוא תומך (גם של DVD וגם של CD). תודה!
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
יש לי מארז מיני טאואר מלפני כחמש וחצי שנים והוספתי כרגע דיסק קשיח נוסף. הבעייה היא שאין בו כל כך מקום, אני לא בטוח שאיפה שדחפתי את הכונן הנוסף בכלל נועד לכונן קשיח. מה שעשיתי הצמדתי לחלוטיןן שני כוננים קשיחים כך שאין ביניהם מרווח בכלל, השאלה שלי האם זה תקין? הכוננים לא מתחממים יותר מדי אבל בכל זאת...
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה בזמן האחרון יש לי כונן קשיח נוסף במחשב בחיבור SATA, כבר תקופה ארוכה מאוד של כמה חודשים טובים אין בעיות איתו לא מזמן הוינדוס התחיל להריץ עליו CHKDSK לפני הכניסה לוינדוס פעם גם עשה את זה אבל זה הסתדר. הפעם הוא גם עשה את זה, אבל נוצרה בעיה חדשה שאני מוריד משהו לאותו כונן, הוא מקבל תקיעות כאלה של כל המחשב, וגם אם אני רוצה לגשת לקובץ. בנוסף גם שסתם אני מנסה להיכנס לתיקיות הוא מתחיל בתקיעות. (שמתי לב שכל תקיעה כזו מקפיצה את השימוש במעבד ל-100%) גם הרצתי בדיקת כונן עליה לתקןם שגיאות וכו', הוא רושם שלא יכול לסיים תהליך, וזה גם תוקע לי את המחשב לסירוגים כנ"ל ניסיתי להריץ תיקון סקטורים פגומים וכאלה, שזה תהליך ארוך שלא יודע אם עזר כל כך וגם יצר תקיעות של כל המחשב כל…
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-