אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
אני לא בטוח שזה הסיבה אבל יש לי 3 כוננים במחשב של 500GB, שניים שהם של סמסונג F3 ברייד0 ועוד אחד שאני מגבה עליו דברים אבל עליו פעם הייתה מערכת הפעלה שכבר לא בשימוש ואני מעוניין למחוק אותה, אז העברתי את כל הקבצים החשובים לכונן רייד0 וניסיתי לפרמט דרך ווינדוס על ידי קליק ימני על הכונן ופורמט אבל הוא כותב שפעולה לא יכולה להתבצע, עכשיו הכונן תקין ועובד מעולה אני מעביר אליו וממנו קבצים בחופשיות אבל לא מצליח לפרמט אותו, נסיתי גם דרך מנהל הדיסקים אבל גם שם קיבלתי שגיאה, איזה עוד דרך יש לפרמט כונן עקשן? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
??? יש לי 2 צורבים חיצונים - טושיבה ו-LG וצורב פיוניר במחשב. את כל המדיות שיש ברשותי (מקסל ורבטים ממורקס ו-LG) אני יכול להעביר מצורב לצורב ולפרמט אותם. המדיות של TDK מתנהגות מוזר. ב-LG ובפיוניר שבמחשב, אני לא יכול לפרמט מחדש את הדיסק, אלא אם פירמטתי דיסק בתול באותו צורב. ה-LG מפרמט אוטומטית דיסק בתול במוד VR. ורק את ה-TDK הוא לא נותן לי לפרמט מחדש במוד V. לעומת זאת בטושיבה ה-TDK מתנהג כרגיל ואני יכול לפרמט בו דיסקים שפורמטו בצורבים האחרים. כל המדיות האחרות שלי הן במהירות X2 האם זאת הסיבה. דבר מוזר נוסף זה המחיר הזול של המדיות. 8.6 ש"ח בעוד שממורקס עולה באותו אתר כ-12 ש"ח. לעומת זאת DVD-R של TDK עולה באותו אתר כ-4 ש"ח בעוד שממורקס עולה כ-3 שקלים שאלו מחירים נורמלים. האם את…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי שהצורב שלי חי כבר 6 שנים בערך, ועבר עשרות אלפי צריבות (אם לא יותר... הוא עובד כמו צורב מפעלי שזה מפחיד) החלטתי לשדרג למשהו יותר... מהיר, משוכלל ויעיל מבחינה עלותית, אז החלטתי לבחור בפיתרון הצורב DVD. הבעיה פה, היא שאין לי מושג בנושא... רציתי לשאול לגבי המלצות לצורבי DVD, ואם אפשר טיפה פירוט בקשר למה זה ה+ וה- ואם יש עוד כמה דברים שעדיף שאני אשים לב אליהם לפני שאני קונה את הצורב הדרישות שלי מהצורב זה: 1. צורב פנימי 2. צורב איכותי שיחזיק לי לפחות 3 שנים של עומס 3. משהו במחיר סביר, לא קריטי בשבילי להוסיף עוד 50 שקל ולקבל צורב טוב, כי ראיתי שהמחירים הם בין 320 ל420 בערך. 4. עם כל הכבלים, ומה שצריך כלול, אני לא הולך לחפש כבלים עכשיו... (ראיתי גם כאלו) ואם יש איזה…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך פועל RAID 1? הכתיבה מתבצעת בו-זמנית לשני הדיסקים הקשיחים, או שמתבצעת כתיבה לדיסק קשיח אחד, ורק אם היא מצליחה אז המידע מועתק לדיסק הקשיח השני? במקרה ומתרחשת תקלה מכנית באחד מהדיסקים הקשיחים, אז הדיסק הקשיח השני ממשיך לפעול. אבל, מה קורה אם מתרחשת תקלה לוגית? האם קיים מנגנון שמונע מהמערך RAID לשכפל את התקלה הלוגית לדיסק הקשיח השני? האם אני צריך להכניס למערך RAID 1 שני דיסקים קשיחים מפורמטים, או שאני מכניס אותם לא מפורמטים ומפרמט אותם ביחד באמצעות המערך? כשאני רוצה להחליף דיסק קשיח פגום, אני צריך להכניס דיסק קשיח מפורמט, או שאני מכניס אותו לא מפורמט והמערך RAID 1 מזהה שהוא לא מפומט, ואז הוא מפרמט אותו בעצמו ומבצע שכפול של המידע?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כונן אחד של 500GB של WD הוא ממש טוב אני אוהב אותו הוא מהיר, הרצתי HDTUNE והוא הראה לי תוצאות די טובות. אז חשבתי אולי לקנות 2 כוננים מהירים (שיהיו מאותה סידרה) ולעשות להם RAID 0 תאורתית המהירות מוכפלת והביצועים אני מקווה שגם ופה בעצם השאלה שלי, עד כמה אני ארגיש את השיפור הזה, בתור גיימר ומשהו שעובד בPH וMAYA מידי פעם? וכל זה ביחס לSSD? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני קניתי צורב חדש של פיליפס וגיליתי שרק תוכנת nero הכי חדישה תומכת בו. תוכנת הצריבה של חלונות xp לא תומכת בו וגם כל מיני תוכנות אחרות. מישהו יכול להמליץ לי על צורב שיעבוד עם כל תוכנה ללא בעיות ???
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי כונן קשיח 160 גיגה הוא בר כמובן עם מערכת קבצים של FAT 32 מה ההתקונותוהחסרונות של מערכת קבצים זו? על פי הפקודה convert e: /fs:ntfs זה המיר לי השאלה מה זה עזר לי זה יות מהיר עשיו חוץ מהעניין של האחסון ושל גודל קובץ יחיד שניתן להעברה במשקל גבוהה האם להישאר ב NTFS
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.sandisk.com/enterprise/ulltradimm-ssd/
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי מקרביץ דיסק חיצוני של IOMGA .. הכול היה טוב ויפה עד שנהרס לי הכבל של הדיסק חיצוני ומאז אני לא יכול לחבר אותו. מדובר פה בכבל USB לא רגיל, מיוחד שמקבלים עם הקנייה. עם כל כבל USB אחר שניסתי לא הצלחתי שום דבר. הדיסק חיצוני בנפח של 500 ג'יגה מי שיכול לעזור בכל דרך שהיא יבורך..
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי כולם, קניתי HD פנימי חדש, 3TB של seagate. חיברתי אותו, הווינדוס זיהה והכל טוב ויפה. ווינדוס 7 64, כרגע יש במחשב גם את הכונן המקורי של 500GB. נכנסתי לdisk management והוא אוטומטית מחלק לי את הכונן החדש ל-2. מחיצה בנפח 2048GB = 1.99TB ומחיצה בנפח של השאר (746GB) במחיצה הגדולה, 1.99TB, ניתן להגדיר ולהשתמש. את שאר הנפח, הוא לא נותן לי להגדיר בכלל.. למה זה? איך אפשר לפתור? השאיפה שלי היא מחיצה אחת של 3TB, אבל אם אין ברירה, אז לפחות מחיצה של 2TB ועוד אחת של 1TB... אבל למה הוא לא נותן לי להשתמש במה שנותר =/ מצורפת תמונה להמחשה תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי היום הרדיסק עם שתי מחיצות בעלות נתונים. אני כרגע רוצה לנסות ליצור מחיצה נוספת מסוג Primary. ניסיתי להשתמש ב-Acronis Disk Director Suite אך ההתקנה של ויסטה מזהה אותה כ-Logical. ניסיתי להשתמש ב-DISKPART אבל לא הצלחתי. ניסיתי להשתמש בכלי הגרפי של ויסטה לחלוקת מחיצות אך הוא לא נותן לי ליצור מחיצה מסוג Primary. אני אובד עצות וכבר לא יודע איך ליצור את המחיצה הזו. אני חייב אותה על מנת להתקין עליה ויסטה. תודה מראש, אור. עריכה: לבסוף העתקתי את החומר לכונן אחר, חילקתי מחיצות ב-Acronis כשזאתי מסוג Primay הוגדרה ראשונה ואז העתקתי חזרה את המידע.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלושה דגמים נראו לי הכי בסדר מבחינת הגודל והמחיר WD Caviar Green 640GB IntelliPower, 64MB, SATA II WD6400AARS WD Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ מה הטוב ביניהם מבחינת ביצועים? הגודל פחות משנה אלה יותר הביצועים?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
100 CD-R 2-40 SPEED 80Min 700MB - SLIM PLASTIC BOX ב 240 ש"ח.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, ראיתי שבארץ, NAS פשוט עם 4 מגירות עולה 2000 שקל (בוא נגיד שבהזמנה מחול עם המשלוח והכל אני אחסוך רבע מחיר). מחשב פשוט, חדש מהחנות, אפשר לבנות באלף שקל (ללא הרדיסקים, כי גם ה-NAS מגיע ריק). חוץ ממימדים קומפקטים יותר, מה ה-NAS נותן לי? הרי אפשרויות RAID אני יכול לקבל מהלוח אם, ממשק גישה ושליטה אני יכול להתקין מה שבא לי על לינוקס. ב-PC אני מקבל הרבה יותר סלוטים לחיבור עוד הרדיסקים בעתיד, איוורור טוב יותר, ספק טוב יותר. אז מה בעצם נותן לי ה-NAS ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות דיסק חיצוני, חיבור USB 3.0 בגודל 2.5' נפח 0.5 או 1 טרה. על איזו חברה ודגם, הייתם ממליצים לי בבקשה. חשבתי לקנות בסכום, סביב ה 350 ש"ח. במסגרת התקציב, אם היחס בין המחיר לתמורה משתלם, אני מוכן להוציא יותר. בבדיקה שלי לבד, התלבטתי בין http://ksp.co.il/?uin=20971 ל http://ksp.co.il/?uin=19597 . כעיקרון חשבתי, שמשתלם להוסיף 100 ש"ח ולקבל נפח כפול. או אולי בכלל, ללכת על חברה זולה יותר, שגם נותנת 3 שנות אחריות. בתודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, יש לי משחב נייד עם הרדיסק דיי קטן ואני רוצה לחבר אליו את ההרדיסק של הנייח הישן שלי... מצאתי פה הסבר אם להרדיסק יש יציאת SATA אבל אין לו... הוא דיי ישן למען האמת, אבל לא ישן לאומת המחשב הנייד שלי... (IBM T42) זה יכול ממש לעזור לי ולחסוך ממני 200 שקל על הרדיסק נייד או פנימי... תודה...
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
דיסק שעבד תקופה מסויימת עם וינדוס 7, לפתע גורם לאתחול של הוינדוס אחרי כמה דקות פעולה. אם עובדים עם מערכת הפעלה XP שנמצאת על דיסק אחר ומנתקים את הדיסק הבעייתי - זה לא קורה, ככה אבחנתי שהבעיה טמונה בדיסק. אם עובדים ב Safe Mode בדיסק הבעייתי זה גם לא קורה. יש רעיונות? אגב, במקביל אני מעוניין לעשות אימאג' של הדיסק הבעייתי לדיסק אחר גם להציל את המידע וגם שאני לא אצטרך להתקין וינדוס מחדש, פעם הייתה תוכנה נורטון גוסט, עוד עובדים איתה או שיש כבר פתרונות אחרים? אם אני לא טועה גם אי אפשר לעשות את זה מתוך הוינדוס כשעובדים עם הדיסק הבעייתי, אז צריך איזה בוט, אני משתמש כעת במדריך לבניית בוט ל DOK בשביל זה. הדיסק הוא של סיגייט 250GB. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, שמתי לב לאחר autonuke בDBAN שהמחשב מציג לי רק 281 ג'יגה מתוך 320 ש"אמורים" להיות לי, הדיסק קשיח הוא של סמסונג בן שנתיים, אני רגיל שמקבלים 10 ג'יגה פחות, אבל 40 ג'יגה? זה לא המון?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הערה: התרד הזה פחות או יותר ממשיך את התרד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=108983.msg921965#msg921965 אז ככה: החלפתי את ה WD80JB ATA100 ב SAMSUNG SP0812C SATA. כתוצאה מכך כמובן חיברת כבל SATA חדש במקום ה ATA הקודם. את הכבל ATA הקודם 80 גידים חיברתי עכשיו לצורב LG GSA-4163B, ואת הכבל הקודם של הצורב(ATA ישן מעוגל) זרקתי חזרה למגירה. עכשיו גם הצורב ממוקם כ PRIMARY MASTER שהתפנה בעקבות המעבר ל SATA. כמובן שפירמטתי את ההרד דיסק החדש והתקנתי ווינדווס חדש ודרייברים חדשים. אז הנה התוצאות: צריבה במהירות X8(מאותו קייק של ה MCC003): צריבה במהירות X12(מאותו קייק של ה MCC003): צריבה במהירות X8, אותו דיסק בדיוק(ספציפית, אותו אחד) מהההודעה הזאת: …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש כונן קשיח פנימי למטרות גיבוי. הכוונה להתקין את הכונן במחשב מרוחק לצורך גיבוי נתונים בלבד. נפח הכונן - עד 1TB (יש משהו כמו 400GB לגיבוי). משקל העדכונים היומי: עד 30-40MB (כ-100 קבצים). * עד הכונן להיות עמיד עד כמה שניתן. * אני מניח שאין צורך שיהיה מהיר במיוחד... תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.topmarket.co.il/index.php?categoryID=304&offset=8 יש גם RITEK במחיר נחמד!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הנה דוגמא למכירה של 10 יחידות בכ-12$ ליחידה - ~40 ש"ח ("סיטונאית", בסין). אצלנו המחיר מרקיע ל - 350 ש"ח ומעלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=767573 הנה דוגמא: --> http://www.dhgate.com/wholesale-brand-new-class-10-32gb-sd-32gb/p-ff8080812f5756ce012f80f5390d185c.html http://www.dhgate.com/wholesale-brand-new-class-10-32gb-sd-32gb/p-ff8080812f5756ce012f80f5390d185c.html אומרים שיש הרבה זיופים בכרטיסי זכרון. עדיין, אולי כדאי לארגן קבוצת רכישה ? מה דעתכם ? סתם מסדרים אותנו כאן ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, יש לי את הצורב הנ"ל , במהירות של 8x4x32x, ואני עושה שימוש בתוכנת הצריבה Nero בגרסא 5.5.7.6 . אני מעוניין לצרוב דיסק של 800 מ"ב, (90 דקות?) ולפי דיווחים מהרשת הדגם שלי מסוגל אפילו לצרוב דיסק של 99 דקות, כלומר 900 מ"ב. משום מה קראתי על כך מזמן ואין לי מושג איפה למצוא את זה שוב. מה שאני כן זוכר זו טבלה גדולה בדף ראשי של אתר מפורסם העוסק בכוננים אופטיים, שבה מצויין בין השאר כי הצורב שלי מסוגל לצרוב עד 900 מ"ב. אני חושש לנסות,ואין לי שום כוונה לסכן את הצורב, אבל בכל זאת: אני יודע שלמישה קיסלנסקי יש את הצורב הזה, לכן אשמח אם יתן את חוות דעתו ונסיונו. איזה דיסק לצריבה כדאי לקנות (חברה, דגם), של 90 דקות? האם אני צריך תוכנת צריבה מסוימת, או יותר מעודכנת מזו שציינתי למעלה? הא…
-
עשיתי פרמוט לפנני שבוע אבל זה עדיין מחלץ לאט! החברה של ההרדיסק שלי לא ממש מוכרת זה מה שזה רושם לי: WDC WD2500KS-00MJB0 יש לי וינראר 3.93 הכי חדש וכלום לא עוזר! ניסיתי לעשות דיפראג עם PERFECTDISK אבל לא עזר! מה עושים??
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-