עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי שני מחשבים בשניהם צורב של סמסונג במחשב החדש שהתקנתי אתמול הצורב קרא כמה פעמים דיסקים אבל רוב הזמן הוא מסתובב ולא קורא ולא עושה כלום הוא לא קורא למשל את דיסק הדרייברים של לוח האם האם יש בעיה ידועה עם צורבים של סמסונג? האם עוד מישהו נתקל בבעיה?

2. Started by dor700,

יש לי צורב LG GSA-H10N יש לו עידכון ? דרך "לשפץ" אותו? יש כזה?

• 3 תגובות
    • 971 צפיות
  3. Started by izik147,

יש את המחשב הזה http://ksp.co.il/?uin=17529 יש בו 32 גיגה של SSD ועליו יש את המערכת אפעלה windows 8 העם ניתן למחוק את ה8 מהssd והתקין בימקום 7 ??

• 5 תגובות
    • 971 צפיות
  4. שלום לכולם. יש לי סטרימר מסוג Ixtreamer. יש לו מגירה לכונן דיסקים מסוג 3.5" והוא תומך עד נפח של 3GB, עד עכשיו היה בו כונן של 500GB 7200 RPM מתוצרת היטאצ', הכל עבד מעולה. החלפתי אותו לכונן שך Western digital מהסדרה הירוקה, דגם WD10EACS, ישן יחסית, אך תקין לחלוטין, זה כונן מהסדרה הירוקה הראשונה שיצאה, הוא מסתובב במהירות של מקסימום 5900 RPM. כשאני מנגן קבצים גדולים יחסית >10GB וגם כאלה שקטנים יותר. לאחר זמן מה הניגון נפסק ומדי פעם הנגן כותב על בעייה בכונן הקשיח. הכונן תקין אולי הוא קצת איטי, אך לא אמור להשפיע על ניגון סרטים. יש למישהו רעיון?

5. Started by אורבך1,

מחפש מארזי כוננים איכותיים SATA 6 בצבע שחור עם דלת מקדימה להחלפת דיסק

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  6. האם המחירים מצדיקים? מדיות של החברות הטובות TDK ו VERBATIM עולים בסביבות 80-90 שקל ל25 יחידות לי אין את הכסף להשקיע כל חודש בדיסקים חדשים אך אני רוצה את הטוב ביותר, על איכות משלמים אני יודע את זה אני בעקרון קונה SILVER LINE מתי שאני צריך דחוף דיסקים אני צורב בכללי בעיקר DVD-VIDEO, אני רוצה לשמור על הדיסק ללא שריטות ושהוא לא יתקע לפעמים במכשיר הדיוידי שלי (Skipping) מה בערך אורך החיים של דיסק DVD? מחברה TDK, VERBATIM ומה אורך החיים של SILVER LINE? בהתחשב שאני שומר עליהם בתוך אריזת נייר בתנאים טובים האם Silver Line נחשבים כמדיות מאוד זולות? מה אתם ממליצים לעשות בעיקרון?

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  7. אם אני קונה עכשיו (יחד עם המחשב) כוננן ובעתיד קנות כונן נוסף אך של חברה אחרת יהיה הבדל בביצועים או במשהו לעמות שאני יקנה עכשיו כונן ובעתיד עוד כונן של אותה חברה

• 7 תגובות
    • 971 צפיות
  8. Started by captaincaveman,

נוח להשוואה בין אופציות שונות. לינק לאתר:http://www.pcper.com/ssd לינק ישיר לטבלה: http://www.pcper.com/content/SSD-Decoder-popup

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  9. Started by X7-007,

מצאתי Samsung 830 במחירים לא מהעולם. http://www.ebay.com/itm/New-SAMSUNG-830-Series-2-5-128GB-SATA-III-Solid-State-Drive-SSD-Retail-Package-/251120072646?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item3a77ec37c6 האם כדאי להזמין מאחד המוכרים במחירים הזולים האלו ?

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  10. רציתי לשתף אתכם בכמה תוצאות מעניינות שהגעתי אליהן בשבועות האחרונים. הנושא החל כשרציתי לגבות קובץ של 16GB (סרט ממצלמת DV לפני המרה ל- MPEG2) על 4 דיסקי DVD. לאחר פיצול הקובץ בעזרת תוכנת HJSPLIT וגיסוי לדיסקים, רציתי לוודא שהקובץ תקין. לאחר חיבור כל הקבצים השבורים לקובץ חדש ובדיקת חתימות MD5 התברר ששני הקבצים, המקורי והמשוחזר, שונים. בדיקה עם תוכניות השוואת קבצים (FC.EXE מתוך שורת הפקודות - אף תוכנה אחרת לא יכולה להתמודד עם קבצים בגודל כזה) הראתה שיש הבדל של בייט אחד או שניים שגויים בין שני הקבצים. החלטתי לעשות בדיקה מעמיקה יותר. התצורה של המערכת שלי: Athlon 64 3000 סוקט 754 לוח ASUS K8V-Deluxe זכרון 1GB של KingMax CL2.5 דיסק 120GB SATA של Seagate דיסק 160GB SATA של Samsung…

• 3 תגובות
    • 971 צפיות
  11. אז ככה יש לי דיסק של טושיבה נפח 3 TB ששירת אותי בנאמנות איפשהו מ2013 בערך , הכונן הכיל תמונות וסרטונים משפחתי בעיקר ואיזה טרה למשחקים הדיסק כבר נשאר לו איזה 30GB מקום פנוי אתמול התוכנה של אינטל לכוננים קשיחים התריעה על ארוע SMART בדיסק הנ"ל ולאחר חצי יום הדיסק התנתק , בקיצור פתחתי את המארז הוצאתי את הדיסק והוא היה חם מאד ו וגם הSSD רתח , וכנראה שזה הסיבה לבעיה , חיכתי שיתקרר וחיברתי ליציאה אחרת והדיסק עבד כרגיל אז כיבתי את המחשב וניתקתי מהמחשב ושמרתי בצד (אני אקנה מאורר שיקרר את אזור הHHD - יש לי מארז Antec GX500 ATX ) בדיקת תקינות אני אעשה אחרי שאגבה את הדיסק , למעשה אני לא אקח סיכון ואני אקנה קשיח חדש בנפח מכובד שיספיק לעוד כמה שנים +…

• 0 תגובות
    • 971 צפיות
  12. הרכבתי מחשב חדש עם הדיסק הקשיח הזה: Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ולפעמים הוא משמיע רעשים של חשיבה, שהמחשב כאילו חושב או טוען האם זה אמור להיות ככה או שאני לא אמור לשמוע אותו בכלל?

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  13. Started by barduck,

שלום, האם ניתן להשתמש בכרטיס Compact Flash או USB Flash Key בתור דיסק ראשי (ולעשות ממנו boot) ? מעין SSD לעניים? הרעיון הוא להתקין מערכת הפעלה (linux) על כרטיס CF או USB KEY בנפח 8G - כדי לחסוך בחשמל, פחות רעש, חום ומקום במארז. אני יודע שאפשר לעשות boot מ USB אם הלוח תומך בזה אבל האם יש מתאמים SATA/IDE ל USB/CF (לא כדי לחבר דיסק חיצוני ל USB, אלא בכוון ההפוך, כמובן) כדי שיזדהה ככונן קשיח ? תודה - barduck

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  14. Started by ofir_16,

שלום לכולם! אני מעוניין לקנות סי.די.רום חדש למחשב היחסית ישן שלי (פנטיום 2 350 עם 128 מגה זיכרון) כי הסידי רום הישן שלי מת. רוב השימוש במחשב שלי הוא לצריבות של מוסיקה לכן מה שחשוב לי הוא שהסידי רום יוכל להעביר בצורה טובה מ- cd של מוסיקה ל- wav בהרד דיסק. האם יש הבדלים בין הסידי רומים השונים או שכולם אותו דבר? בכל מקרה, אשמח להמלצות על כונן תקליטורים. תודה.

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  15. אורח
    Started by אורח,

יש לי את הצורב הזה: LG GSA-H62N וכשאני צורב על מהירות 16X זה לוקח 13 דקות, דיסקים של ורבטים. מה הבעיה? למה זה צורב כל כך הרבה זמן? תודה!

• 13 תגובות
    • 971 צפיות
  16. נתחיל בזה שיש לי 2 דיסקים של 103SJ ועוד אחד 103UJ הישן יותר. כולם עם קיבולת של 1TB. הלוח אם שלי יש לו שתי בקרי RAID. בקר ראשון: ICH10R INTEL שתומך עד 6 דיסקים ברייד 0/1/0+1/5. בקר שני: JMicron JMB363 תומך עד שתי דיסקים ברייד 0/1. אז השאלה שלי מה ההמלצה שלכם באיזה טופולוגיה להשתמש? חיבור שלושת הדיסקים לבקר ICH10 בRAID 0? או אולי ברייד 5? חיבור שתי דיסקים בבקר של הJMICRON בRAID 0 והשלישי יהיה דיסק נוסף? חיבור שתי דיסקים בבקר של ICH10 ברייד 0 והשלישי יהיה דיסק נוסף? או אולי המלצה אחרת? אשמח לשמוע את דעתכם. אגב אם אתה שואלים למה קניתי עוד דיסקים? מפני שאני צריך יותר אחסון וקניתי את אותם הדיסקים בשביל לעשות רייד כי מהירות זה משהו שאני חי בשבילו וגם אני יודע שחיבור של …

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  17. Started by avraham711,

שלום, עשיתי היום סריקה עם הPERFECT DISK לSSD ונתתי לו לעבוד וגיליתי שלפני הוא עבד על 90 אחוז ואחרי 85 כאילו שהPERFECT DISK הזיק לו ואני גם שם לב עכשיו שהמחשב נדלק מאוחר יותר מהרגיל מחקתי את התוכנה הגועל נפש הזאת יש לי שאלה האם יש דרך להחזיר את הגלגל אחורה? דבר נוסף אני שם לב שהכונן מתמלא במהירות אני לא מתקין עליו שום דבר והוא מתמלא איכשהו הוא עומד היום על 80 GB מתוך 119 GB ובדקתי את כל התקיות שלו וספרתי הכל כולל מוסתרות ויצא לי 20 GB בסך הכל וזה לא מסתדר

• 3 תגובות
    • 971 צפיות
  18. שלום לחברי הפורום, קניתי לפני כשנה וחצי כונן חיצוני WD Element Essential מהדור הראשון של 2TB, ובשבוע האחרון הוא החל להשמיע רעשים. בטרם יקפח את חייו, החלטתי לקנות כונן נוסף כדי לגבות שם את המידע לפני שאני מוסר אותו לתיקון. תמיד חשבתי ש-WD נחשבים יחסית עמידים, אולם לאחרונה שמעתי על מספר חברים שנתקלו בבעיות קריסה של כונני HD (חיצוניים 3.5" ופנימיים כאחד). שאלתי היא איזה כונן אתם ממליצים לי לקנות? הכונן יחובר ללפטופ עם USB 2 ולכן לא בטוח שאני ארוויח מהירות טובה יותר מ-USB 3. כמו כן, המהירות היא לא הפקטור החשוב ביותר עבורי, אלא דווקא העמידות של הכונן. אני יודע שיש לחברות דגמים שונים של כוננים עם MTBF שונים, אולם עושה רושם שהחברות מנסות להסתיר את המידע הזה מאחר ולא הצלחתי למצוא…

• 0 תגובות
    • 971 צפיות
  19. Started by tidan26,

האם פירמוט הכונן בתדירות גבוהה מקצרת את חייו ומורידה את ביצועיו? ???

• 0 תגובות
    • 970 צפיות
  20. שלום. רציני לשאול... איזה סוג חיבור טוב יותר - USB2.0 480Mbps או 1394 400MBps... (לפי הנתון היבש ה- USB יותר מהיר אבל ראיתי כאן שממליצים מאוד על FW). אני מתעניין כי מחפש מארז חיצוני לכונן שלי, וחשבתי על זה - http://www.snt.com.tw/product.php?mode=show&pid=27. זה דגם הקומבו, אם לא צריך FW אני אלך על הרגיל בפחות כסף. עוד דבר. יש לי שני הארדיסקים זהים לחלוטין של 320GB מחברת WD בחיבור SATA. במקום להעתיק כל פעם להארדיסק אחד ואז שוב לשני, חשבתי לעשות מערך RAID1 - אבל בשום פנים ואופן לא בתוך המחשב, אני רוצה אותם חיצוניים ובתום השימוש להרחיק אותם למקום בטוח (יש מידע חשוב שם). תודה רבה....

• 4 תגובות
    • 970 צפיות
  21. Started by hagai-,

האם ישנה אפשרות לרכישת אחריות לשנה נוספת על צורב פרט לשנה אחריות הניתנת כמקובל? כמה אמורה לעלות שנת אחריות נוספת? כמו כן רציתי לקבל חוות דעת על צורב ה Asus 52/24/52, אם למישהו יש. האם יש הבדל לעומת ה Lite-On? אציין שחיפוש בפורום על הנושא לא העלה תוצאות משביעות.

• 4 תגובות
    • 970 צפיות
  22. Started by cobmetal,

שבת שלום לכולם שלום יש לי כרגע שני מחיצות שכל אחת 500 GB , המערכת הפעלה מותקנת במחיצה שונה על כונן SSD , ברצוני להעביר ממחיצה אחת לשניה נפח מסויים, לדוגמא , באחת שיהיו 250 ג"ב ובשניה 750 ג"ב אך ברצוני לעשות זאת ללא פירמוט , האם ניתן לבצע זאת ואם כן באיזה תוכנה ואיך ? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 970 צפיות
  23. Started by nati86,

שלום, ישנה תיקייה שהיא בקטגוריה של קבצי מערכת, שכפי שנראה לי מגבה את מה שמוחקים גם באמצעות SHIFT+DEL. האם יש אפשרות לשחזר קבצים שנמחקו ממנה? תודה.

• 6 תגובות
    • 970 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.