אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
10K vs 7200 מה כל הסיפור של ה 10K הזה.... שלום חברים. אני רוצה השבוע להתקין WINDOWS 7 64 BIT על הרדיסק 10K 36גיגה השאלה שלי : א. אם אני אראה כזה הבדל שאני יעבוד בוינדוס - התקנה רגילה על הרדיסק 10K? ב. יש לי אפשרות להתקין RAID 0 לשני הרדיסקים זהים שהם 10K (זה רק במידה וההבדל יהיהמאוד משמעותי כי אני יודע ש RAID ללא בקר איכותי (קופסת חיבור קטנה כזאת שעולה סביבות 1000ש"ח הRAID לא יהיה כזה אפקטיבי)) ג. האופציה הרגילה להתקנה היא התקנה על הרדיסק 7200 500GIGA תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז שפכתי קולה על הלפטופ הישן, מזל שהחדש הגיע לפני כמה ימים אז חנכתי אותו. בכל מקרה, שלפתי את הדיסק מהישן כי הוא לא נדלק ורק מאותת כמו מכוון מטוסים בנתב"ג. נראה בסדר גמור, נקי, ללא רבב :-) זה 2.5 SATA כמובן שלפי ההגיון של לנובו יותר ישמש אותי יציאת VGA בלפטופ החדש מאשר כל כניסה כלשהי, לכן יש רק USB מקווה שזה משהו שניתן לפתרון עם כמה כבלים מKSP\בסגנון כיוון שיש שם פרויקט לאונ תודה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לאחותי בעיה במחשב ,ולפני שאנחנו מפרמטים לה אותו ,רצינו לגבות כמה דברים שיש לה במחשב אבל אי אפשר להפעיל תמחשב (הוא נדלק ונכבה ..) אז חשבתי לקחת לה תכונן הקשיח ,לחבר אותו למחשב שלי ואז לגבות הכל .. אבל איך אני עושה את זה ? האם אני צריך להוציא תכונן הקשיח שלי ורק אז להכניס ולחבר את שלה ? או שאפשר להשאיר את שלי ולחבר בנוסף את שלה ? מותקנת אצלה מערכת ווינדוס כבר.. בנוסף , איך אני עושה זאת ? כי אני יודע שיש איזה ג'מפר שצריך לעשות וכו' .. והאם אני מחבר את 2 הכבלים ? כבר האפור -הרחב , וגם הדק (אצלי הוא אדום) ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי 4 הארדיסקים של 80GB, 8MB BUFFER, כולם SATA.. (כל זוג מאותה חברה) ברצוני לשפר את מהירות ההארדיסקים בעזרת RAID, הלוח הוא Asus A8N SLI DELUXE. איזה RAID אתם ממליצים? (בלי יותר מדי גיבויים) הפקטור פה הוא המהירות של ההארדיסקים + בטחון המידע. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אף פעם לא הבנתי את הנתונים בממשקי דיסקים קשיחים, של Transfer rate למשל בסאטה 2 זה 3 ג'יגה ביט שהם כ 375 מגה בייט לשנייה ובמציאות הדיסקים מגיעים לקצב העברה של כ-90 מגה בייט לשנייה בקריאה ונראה לי קצת פחות בכתיבה (כמובן כאשר מדובר על דיסק בודד ולא RAID) בנוסף, כאשר היה מעבר מסאטה לסאטה 2 ששוב הנתון של ה-Transfer rate הוכפל, הקצבים האמיתיים לא הוכפלו עכשיו עם הסאטה 3 שצפוי להגיע, 6 גיגה ביט קצב העברה, מה זה בדיוק אומר ואיך מתרגמים את הנתון הזה? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
להבנתי, בכונן קשיח חיצוני, מתחבא כונן קשיח פנימי סטנדרטי, שהקונקטורים שלו חוברו למארז של הכונן החיצוני. האם יש מניעה לפרק את המארז, ולחבר את הכונן הפנימי ככונן סטנדרטי למחשב, או שיש סכנות בתהליך?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
היי הייתי מעוניין להבין איך העסק הזה של RAID עובד. הבנתי שיש מספר סוגים של מערכי RAID (כמו 0,1 ועוד) אז הייתי שמח לשמוע למה כל אחד מהם טוב (מהירות, אמינות, גיבוי וכ"ו..) איזה סוגים עדיף (תוכנה... , בקר מובנה בלוח, בקר חיצוני). עכשיו הרצתי חיפוש בפורום, ואיכשהוא הצלחתי להבין חלקי דברים. מישהו יכול בבקשה לארגן את הכול (בזמנו הפנוי.. :) במסודר ואולי אפילו הגיע הזמן שזה יהיה בסטיקי ??
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
??? יש לי 2 צורבים חיצונים - טושיבה ו-LG וצורב פיוניר במחשב. את כל המדיות שיש ברשותי (מקסל ורבטים ממורקס ו-LG) אני יכול להעביר מצורב לצורב ולפרמט אותם. המדיות של TDK מתנהגות מוזר. ב-LG ובפיוניר שבמחשב, אני לא יכול לפרמט מחדש את הדיסק, אלא אם פירמטתי דיסק בתול באותו צורב. ה-LG מפרמט אוטומטית דיסק בתול במוד VR. ורק את ה-TDK הוא לא נותן לי לפרמט מחדש במוד V. לעומת זאת בטושיבה ה-TDK מתנהג כרגיל ואני יכול לפרמט בו דיסקים שפורמטו בצורבים האחרים. כל המדיות האחרות שלי הן במהירות X2 האם זאת הסיבה. דבר מוזר נוסף זה המחיר הזול של המדיות. 8.6 ש"ח בעוד שממורקס עולה באותו אתר כ-12 ש"ח. לעומת זאת DVD-R של TDK עולה באותו אתר כ-4 ש"ח בעוד שממורקס עולה כ-3 שקלים שאלו מחירים נורמלים. האם את…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות DOK איכותי בנפח 16GB יש המון חברות בשוק המובילות הן לפי מה שהבנתי: PATRIOT SANDISK KINGSTON אני מחפש DOK שיהיה: 1)עם פקק\חיבור נחבא. 2)עם עדיפות לאפשרות לתפוס כמחזיק מפתחות. 3) כמה שיותר איכותי 4)תקציב 100 ש"ח +- תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני קונה דיסק קשיח חדש SATA2 אבל לא יודע איזה לבחור westrean Digital או Seagate מה יותר כדאי מבין השניים תודה
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה לגבי הארד דיסק חיצוני. אני מחפש דיסק חיצוני, 2T, לצורכי גיבוי יומיים למחשב ביתי. השאלה שלי - האם עדיף לי לקנות הארד דיסק חיצוני, או לבנות באיזושהי דרך ע"י הארד דיסק פנימי? כך שאוכל להוסיף לו מאוורר לדוגמא...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השנה 2012 חדשה. האם בחנויות מוכרים כל סוגי דיסק קשיח ירד אחריות לשנה או ישאר אחריות 3 שנים וגם 5 שנים אחריות? מה המצב היום בשוק בחנויות מחשבים לשנת 2012? מיקי
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם, אני רוצה להחליף כוננים (SSD + HDD). אשמח לקבל המלצות על SSD בנפח של עד 1TB ועל HDD בנפח של עד 4TB והאם כדאי ב-HDD לעשות Mirror partition (אם כן, בבקשה להמליץ על 2 כונני HDD)? בנוגע להוספת הכונן החדש, אני מחפש כונן שבגדול יהיה לצרכי מדיה (מניח ש-10TB), חיצוני בעל עדיפות. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכל... אם אני מקבל כבל IDE עם 80 סיבים, האם יש לי דרך לגלות אם הוא 66/100/133?\ תודה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הצורב שירת אותי נאמנה כבר 3 שנים בערך, ופתאום היום בבוקר החליט שהוא לא צורב יותר דיסקים דו שכבתיים, למרות שהסכים לעשות זאת בעבר. נרו מקפיץ שגיאה "Could not start disk-at-once". מה שכבר ניסיתי: * קניתי דיסקים אחרים. ניסתי גם דיסקים של SONY וגם של FORTIS. * עידכנתי את הגרסא של נרו. * עידכנתי את ה FIRMWARE של הכונן לגרסא 1.03. היה כתוב שהיא מספקת תמיכה טובה יותר בפורמטים דו שכבתיים. לא סיפקה. * הגדרתי את הכונן כמאסטר. * בדקתי שאכן DMA מאופשר. (כל אלה פתרונות אפשריים שמצאתי באינטרנט) השאלות הן: * האם אפשר לשנות את שיטת הצריבה disk-at-once של נרו ולראות אם זה עוזר? * מה עוד אפשר לבדוק? * על איזה כונן אתם ממליצים?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הביצועים של הדבר הזה פשוט מטורפים עריכה - כן, אני מודע לזה שזה פרסומת ויראלית מטעם סמסונג, אבל זה עדיין מדהים.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.amazon.com/gp/product/B006VCP7NQ/ref=gno_cart_title_0?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER מה אתם אומרים? משלוח עד הבית, יוצא בסביבות 375 ש"ח. צריך גם מתאם אם מתקינים בנייח.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי דיסק קשיח נייד 750 GB של WD נייד קטן התחלתי לעשות לו פירמוט והחשמל ירד(נפילה קלה)...ומאז לא ניתן לעשות לו פירמוט מה ניתן לעשות בנושא?? תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברה, היום קניתי את הצורב של LG 40X12X40 הפירמר (FIRWARE) שךו היה 1ץ02 עידכנתי ל1.04 ללא בעיות. קראתי אליו ביקורות טובות ברשת, וגם קראתי שפעם הם היו באים עפ BUFER של 8 מגה אבל עכשיו זה 2. אבל מה שאני רוצה לשול זה באיזה צורה הוא צורב P-CAV ? ואיך אני יכול לבדוק זאת, בחוברת שלו כתוב P-CAV אבל אני מקווה שבFIRMWARE 1.04 הם לא החיזור את זה לZ-CLS
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא כל כך "אין" בנושאי הצורבים, אבל לאחרונה נתקלתי בויכוח קבוע שתמיד עולה ואף פעם אין לי תשובה עליו. עד כמה שהבנתי, כדי לצרוב סרט ל-DVD יש לרכוש צורב מיוחד אשר יצרוב על הדיסק סרטים לקריאה במכשירי DVD. עד לא מזמן אמרו לי שצריבת סרטים היא יקרה (המכשיר עצמו יקר) וזה עדיין לא באופנה, כך שאם אני אקנה DVD אני אצטרך להרשם לספריית DVD ולהשכיר כל הזמן סרטים. אבל לאחרונה שמעתי שהמכשיר עולה "רק" בסביבות ה-1000 ש"ח (כך התחילו הצורבים של המוזיקה בזמנו), ונוסף על כך שמעתי שזה אפשרי לצרוב סרט גם עם צורב מוזיקה פשוט! האם אני טועה באחד או יותר מהפרטים שציינתי? וכן, האם אפשר לצרוב סרט בצורב מוזיקה פשוט?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים בין שני הדגמים הספיציפיים הנ"ל: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS נגיד ששניהם עולים אותו דבר (בחלק מהחנויות אחד יותר יקר ובאחר השני). על הנייר ה-seagate עדיף, יש לו 32MB באפר, וחמש שנים אחריות במקום שלוש. אבל אולי יש דברים לא על הנייר.. מה נראה לכם עדיף?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתעניין בקניית צורב למחשב חדש, ומתעניין מן הסתם בצורבי SATA בעיקר. lightscribe לא חשוב לי ואני גם לא צורב בכמות שמצריכה צורב מקצועי. חשובים לי בעיקר השקט שבהפעלה והשקט הנפשי שהדיסק יצרב מהר וכמו שצריך. ראיתי כאן בפורום את הצורב של LG מדגם H30N בין המומלצים ומצאתי אותו במחיר באזור ה210 ש"ח. לעומת זאתף גיליתי ממש במקרה גם צורב SATA של סמסונג מדגם SH-183 שנמכר רק בחנות אחת שמצאתי בזאפ, במחיר של 177 ש"ח: http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=SH-S183&Cat2Cat1ID=16&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he את המפרט שלו מצאתי כאן: http://www.videohelp.com/dvdwriters.php?DVDnameid=1806&Search=Search&list=2#comments ובמבט ראשון הוא נראה בסדר גמור. מישהו מכיר איזה ב…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לקנות את הסמסונג 250G SATA II - SP2504C על לוח אביט IC7 MAX3 שתומך בSATA הראשון (1.5Gbps). חשבתי שלא צריכה להיות בעיה,אבל בחנות אמרו לי שיכול להיות שהלוח לא יזהה את כל הנפח של ההארד-דיסק ולא ברור כמה יזהה. האם מישהו באמת נתקל בתופעות האלה, והאם למישהו יצא להתקין כונן SATA-II כלשהו על לוח אביט מסדרת IC7. תודה, ...המרטש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-