עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by blabla2002,

שלום אבא שלי נוסע לניו יורק ומעוניין לקנות צורב dvd אני צריך המלצות אין הגבלה אבל לא יותר מדי

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by hck,

היי הייתי מעוניין להבין איך העסק הזה של RAID עובד. הבנתי שיש מספר סוגים של מערכי RAID (כמו 0,1 ועוד) אז הייתי שמח לשמוע למה כל אחד מהם טוב (מהירות, אמינות, גיבוי וכ"ו..) איזה סוגים עדיף (תוכנה... , בקר מובנה בלוח, בקר חיצוני). עכשיו הרצתי חיפוש בפורום, ואיכשהוא הצלחתי להבין חלקי דברים. מישהו יכול בבקשה לארגן את הכול (בזמנו הפנוי.. :) במסודר ואולי אפילו הגיע הזמן שזה יהיה בסטיקי ??

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by SHOOTER8,

??? יש לי 2 צורבים חיצונים - טושיבה ו-LG וצורב פיוניר במחשב. את כל המדיות שיש ברשותי (מקסל ורבטים ממורקס ו-LG) אני יכול להעביר מצורב לצורב ולפרמט אותם. המדיות של TDK מתנהגות מוזר. ב-LG ובפיוניר שבמחשב, אני לא יכול לפרמט מחדש את הדיסק, אלא אם פירמטתי דיסק בתול באותו צורב. ה-LG מפרמט אוטומטית דיסק בתול במוד VR. ורק את ה-TDK הוא לא נותן לי לפרמט מחדש במוד V. לעומת זאת בטושיבה ה-TDK מתנהג כרגיל ואני יכול לפרמט בו דיסקים שפורמטו בצורבים האחרים. כל המדיות האחרות שלי הן במהירות X2 האם זאת הסיבה. דבר מוזר נוסף זה המחיר הזול של המדיות. 8.6 ש"ח בעוד שממורקס עולה באותו אתר כ-12 ש"ח. לעומת זאת DVD-R של TDK עולה באותו אתר כ-4 ש"ח בעוד שממורקס עולה כ-3 שקלים שאלו מחירים נורמלים. האם את…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by OpenCan,

אחרי שהצורב שלי חי כבר 6 שנים בערך, ועבר עשרות אלפי צריבות (אם לא יותר... הוא עובד כמו צורב מפעלי שזה מפחיד) החלטתי לשדרג למשהו יותר... מהיר, משוכלל ויעיל מבחינה עלותית, אז החלטתי לבחור בפיתרון הצורב DVD. הבעיה פה, היא שאין לי מושג בנושא... רציתי לשאול לגבי המלצות לצורבי DVD, ואם אפשר טיפה פירוט בקשר למה זה ה+ וה- ואם יש עוד כמה דברים שעדיף שאני אשים לב אליהם לפני שאני קונה את הצורב הדרישות שלי מהצורב זה: 1. צורב פנימי 2. צורב איכותי שיחזיק לי לפחות 3 שנים של עומס 3. משהו במחיר סביר, לא קריטי בשבילי להוסיף עוד 50 שקל ולקבל צורב טוב, כי ראיתי שהמחירים הם בין 320 ל420 בערך. 4. עם כל הכבלים, ומה שצריך כלול, אני לא הולך לחפש כבלים עכשיו... (ראיתי גם כאלו) ואם יש איזה…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Burkey,

שלום, רציתי להתייעץ אתכם לגבי שדרוג חומרה באמצעות דיסק קשיח חדש. יש לי מחשב בן 4 עוד מעט. המפרט שלו הוא: מעבד: Core 2 Duo Conroe 6300 1.86GHZ זיכרון: 3GB DDR2 667MHZ דיסק קשיח: WD 160GB 8MB 7200RPH כרטיס מסך: ATI HD 4350 חשבתי על דרך לשדרג בעלות נמוכה את המחשב, כי מצד אחד הוא עובד עדיין נהדר ואין צורך להחליפו, מצד שני אני מתחיל להרגיש כבדות קלה מפאת הגיל. מה שחשבתי לעשות, זה להוסיף דיסק קשיח שני (שיהיה הדיסק הראשי עליו יושבת מערכת ההפעלה). חשבתי על דיסק פשוט במונחים של היום, משהו כמו WD 500GB 16MB. שאלותיי הן: 1. האם אני ארגיש הבדל בביצועים ? האם יהיה שיפור. 2. אם אני מחבר את הדיסק הקיים כדיסק נוסף, האם הספק יעמוד בזה ? יש לי ספק של 300W של HEC שבא יחד עם המארז, לא איזה ס…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אני מתכוון לא על המקור , אלא לבצע שחזור על ההעתק החדש. תודה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. יש לי כונן חיצוני חדש של טרה וחצי של סגייט שתומך ב_ESATA.-UUHXYB כאשר אני מחבר אותו בכבל USB רגיל הוא מזוהה על ידי המחשב ופועל האופן תקין. שאני מחבר אותו בכבל ESATA כאשר הביוס עולה הוא מזהה אותו ככונן אבל הוינדווס לא מצליח לזהות אותו משום מה. עוד קצת פרטים הארד דיסק כונן קשיח חיצוני Seagate FreeAgent Go Extreme 1500GB ST315005FPA2E3RK http://zap.co.il/model.aspx?modelid=730226 מערכת הפעלה ויסטה הום פרופשיונל תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. רציתי לדעת האם יש תוכנה שבודקת בכמה RPM ההארד דיסק רץ? כי יש לי הארד דיסק ואני רוצה לדעת בכמה RPM הוא רץ אבל אני לא יודע אז אם יש בבקשה תגידו לי את השם שלה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by ofer_mat,

DAO TAO

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. Started by itay.h.,

איזה צורב אפשר להשיג ב-500-400 ש"ח?

11. Started by wow,

אני מתכוון לצורב Toshiba SD-R5112 4/2/12//16/10/40 Bulk DVD-RW למה המחיר שלו נמוך כל כך? או שעדיף להשקיע עוד טיפה למשהו אחר. ואם כן אז על מה אתם יכולים להמליץ לי (מחיר כמה שיותר נמוך אבל שיתן תמורה).

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Guy950,

הדיסק הקשיח שלי מחולק לשתי מחיצות, אני רוצה להגדיל את אחת המחיצות-איך אני עושה את זה?

13. Started by Saliman,

זה הדיוידי: איך אני יכול לחבר דיוידי כזה לחיבור IDE כדיוידי רגיל במקום סידירום? אני יודע שהתמונות באיכות ששווה לאיזורים מסוימים בגוף שאני לא אזכיר אותם כרגע, אבל הסידירום שלי שבק חיים אז אין ברירה! (זה מה שקורה כששכן שלא מבין בגרוש במחשבים מחליט לקנות מצלמה דיגיטלית...)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום אף פעם לא הבנתי את הנתונים בממשקי דיסקים קשיחים, של Transfer rate למשל בסאטה 2 זה 3 ג'יגה ביט שהם כ 375 מגה בייט לשנייה ובמציאות הדיסקים מגיעים לקצב העברה של כ-90 מגה בייט לשנייה בקריאה ונראה לי קצת פחות בכתיבה (כמובן כאשר מדובר על דיסק בודד ולא RAID) בנוסף, כאשר היה מעבר מסאטה לסאטה 2 ששוב הנתון של ה-Transfer rate הוכפל, הקצבים האמיתיים לא הוכפלו עכשיו עם הסאטה 3 שצפוי להגיע, 6 גיגה ביט קצב העברה, מה זה בדיוק אומר ואיך מתרגמים את הנתון הזה? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום יש לי כונן די וי די שאם אני מכניס אילו דיסק רגיל אז הדיסק עובד ואז שאני מנסה להכניס דיסק של די וי די זה מראה לי כאילו הדיסק רק ואין בו כלום מישהו יכול לעזור לי אם זה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. Started by Revolver,

הי, האם למישהו יש נסיון עם תחנות עגינה לדיסק? דוגמת http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4032 ? (יש גם של THERMALTAKE אבל ב 100 ש"ח יותר יקרה). תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  17. wd data lifeguard diagnostic. יש שני אפשרויות לבדיקה quick\extended. עד כמה הבדיקה המהירה איכותית ואמינה? או שעדיף לתת למורחבת לרוץ? והוא מתריע לסגור את כל הישומיים במהלך הבדיקה על מנת למנוע איבוד מידע, איך מריצים על הכונן של מערכת הפעלה? והאם אפשר להריץ את המורחבת כאשר עובדים על קבצים מאותו כונן? לא יגרום לאיבוד מידע? בנוגע לתוצאות הבדיקה. אם מסומן בירוק שהוא עבר (pass), אז הכל תקין? תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. כאמור קיבלתי היום את SP1213C ואני רוצה לשמוע דעות

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  19. -------------------------------------------------------------------------------- שלום לכם. רציתי לדעת האם כדי לי לקנות ארד-דיסק חיצוני למחשב נייד למטרת התקנת vista עליו. השאלה שלי היא כזאת: אם אני קונה את הארד דיסק הזה , ורוצה להתקין עליו ויסטה , האם אני יכול לתת לו בביוס שיעלה את הארד דיסק החיצוני ראשון כאילו זה שמותקן לו ויסטה. האם זה עדיף לי? והאם ארד דיסק נייד הוא כאילו משמש כמו ארד דיסק פנימי של המחשב ( הכוונה היא ל boot למערכת הפעלה שתעלה מהארד דיסק החיצוני). מה הבדל בין ארד דיסק חיצוני לפנימי?(חוץ מי זה שאני יכול לקחת את החיצוני איתי לכל מקום)? בתודה מראש בר לוי!!!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם רכשתי מחשב עם הדיסק המדובר ואני שומע את הדיסק בכל פעולה של קריאה ממנו לדוגמא בעליית המחשב או פתיחת אפליציות שונות נאמר לי בחנות שהסדרה השחורה ידועה כרועשת ואם חשוב לי השקט לוותר במעט על הביצועים ולקחת את הסדרה הכחולה האם הדבר נכון ? ובמידה וכן האם אני בכלל ארגיש הבדל בביצועים בין 2 הדיסקים הבאים ואיפה זה יבוא לידי ביטוי: http://hdd-compare.com/en/compare/?d=wd10ealx,wd1002faex תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Unavoidable Encounter,

אני מעוניין בדיסק קשיח 160GB ומההודעות בפורום הבנתי שסמסונג הכי שקטים אני לא יודע מה ההבדל בין שני אלה (וד"א, לא כתוב שזה SATA2, זה SATA2?) http://shopping.com/xPF-Samsung_Samsung_SpinPoint_P80SD_160GB_SATA_II8MB_7200RPM_NCQ או http://shopping.com/xPF-Samsung_Hard_Drives_160GB_7200_RPM_SATA_HD_bulk איזה יותר טוב, למה והאם יש אחרים יותר טובים של סמסונג 160GB?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by mushka,

שלום רב, קראתי על ערכות השבבים החדשות (יחסית) של אינטל שבהן (לפחות ב H77/Z77) ניתן להנות מביצועים מוגברים של כונן SSD על ידי יצירת מערך RAID בין כונן קשיח רגיל לכונן או כרטיס SSD. ואז מתקינים את התוכנה של אינטל (rapid storage) ובתוכנה הזו אפשר להגדיר להעביר את הקבצים שנצרכים ביותר אל ה-SSD ועל ידי כך לשפר את ביצועי המחשב. וגם ראיתי שמגיעים מחשבים ניידים שכתוב שהאחסון שלהם זה (500GB HDD + 32GB ssd) כלומר יש להם כרטיס mSata שמשמש כבאפר. רציתי לשאול בעלי ניסיון מה הם יודעים על הביצועים במצב הזה (RAID), והאם כדאי להשתמש באפשרות זו או עדיין מומלץ להתקין את windows על כונן SSD ואת קבצי הדאטה בנפרד על כונן קשיח רגיל, מה עדיף ומה היתרון בכל שיטה. תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. השנה 2012 חדשה. האם בחנויות מוכרים כל סוגי דיסק קשיח ירד אחריות לשנה או ישאר אחריות 3 שנים וגם 5 שנים אחריות? מה המצב היום בשוק בחנויות מחשבים לשנת 2012? מיקי

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. השאלה היא בעצם אם כדאי לשנות את ברירת המדחל ל-DVD-ROM כי יוצא שאני שוכח לשנות כשאני מעוניין לצרוב סרט. האם יש לזה איזשהו השפעה פרט לעניין של התאימות? האם צריבה כ-DVD-ROM של מידע (DATA) יכול לצאת פחות טוב מ-DVD+R?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. קניתי דיסק קשיח של western digital (הישן נדפק, אני כותב את זה ממחשב אחר). המחשב ישן, כמעט בן חמש, והדיסק הישן היה IDE וזה SATA. בהוראות יצרן כתוב הוראות חיבור עם הכבל שאמור להיות מצורף (קניתי ב-ksp שנותנים רק את הכונן עצמו בלי הבאנדל), ויש שם אזהרה לגבי חיבור של כבל SATA רגיל + מתח. כתוב שם לחבר רק את הכבל SATA, אבל לא נראה לי שהוא מעביר גם מתח. http://www.wdc.com/en/library/sata/2779-001006.pdf בקיצור, מישהו מוכן להסביר לי אם אני מחבר רק את הכבל SATA הרגיל (לא את ה-wd secure....), או גם את המתח 4 פינים? ועוד שאלה קטנה, הלוח הוא ASUS P4S800D יש סיכוי שאני לא אצטרך דיסקט בהתקנה של ה-XP? עריכה: אני מתנצל, לא עברתי כמו שצריך על ההוראות, עכשיו זה ברור שאני חייב לחבר את שניה…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.