עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי מחשב מאוד ישן (8 שנים) שיש בו כונן 30GB של Seagate וכונן בן שנתיים בערך של WD 200GB. שני הכוננים מחוברים דרך IDE כמובן. הזמנתי מחשב חדש, עם כונן 500GB SATA II, והייתי רוצה לשים בו גם את הכונן של ה-200 מהמחשב הישן שיש לי בו המון דברים. איך אני יכול לבדוק אם הכונן יכול להתחבר ב-SATA מבלי לפתוח את המחשב ולהסתכל? הדגם של הכונן הוא WD2000JB, ניסיתי לחפש בגוגל וגם בדקתי ב-EVEREST אבל אני לא מצליח למצוא את זה בנוסף, האם הכונן הזה יאיט את העבודה המחשב החדש או בכונן הקשיח החדש? האם מומלץ לא לחבר אותו?

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  2. Started by oshoman,

מישהו שמע על הדיסקים שלהם? שווה משהו? לא מצאתי מי מוכר בארץ, הכוונה לחנויות תודה מראש

3. Started by hachling,

בכמה ימים האחרונים כל הקבצים שהורדתי מהאינטרנט לדיסק מסוים נתקלים בבעיות. או שהטורנט נעצר באמצע ומודיע על בעיות CRC או שקובץ שירד בצורה אחרת גם כן מודיע על בעיות CRC לאחר שירד כבר בשלמותו לדיסק. ניסיונות לפתוח או להעתיק את הקבצים הבעייתיים לדיסק אחר גם כן לא צולח. לעומת זאת קבצים ישנים על אותו הדיסק לא נתקלים בבעיות. בהתחלה חשבתי שאולי יש לי בעיה עם המודם ופשוט ההעתקה למחשב מהרשת מתבצעת עם תקלות אבל לאחר כיבוי והדלקה של המודם לא שינה כלום. ניסיון הורדת קבצים לדיסק אחר לא נתקל כלל בבעיות. הפעלתי תוכנה של windows 7 לזיהוי בעיות בדיסק ולא נמצא דבר. האם הדיסק באמת גמור?

• 10 תגובות
    • 996 צפיות
  4. Started by shimon956,

חברה מיהו יכול להסביר לי איזה צורב שווה לי לקנות ומה זה Large 8MB data buffer ומה ההבדל בנו לבין שתי מגה :D

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  5. Started by composite,

שלום לכולם. ברשותי שני הארדיסקים ישנים. אני חושש שמצב רחוק מלהיות טוב. ביצעתי עליהם שתי בדיקות של תוכנות שאני שאני מרבה להשתמש בהן: SpeedFan, ו- HDTune. התוצאות מצורפות בשני הקבצים. הקובץ הראשון מציג שלוש בדיקות לאותו הכונן, והקובץ השני בדיקה אחת לכונן השני. לא יצא לי לערוך את שתי הבדיקות האחרות על הכונן השני. שאלתי היא: מה התוצאות למעשה אומרות? האם ניתן לסמוך על הכוננים ועל אמינותם לטווח ארוך? או שכנראה שהם הגיעו לסוף חייהם? ואם כן, ניתן איכשהו לתקן זאת? בנוסף, אני מחפש תוכנה שתעשה מחיקה תמידית ואמיתית (Secure wipe) לכונן. יש המלצות? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  6. Started by aiw,

מה מיוחד ב- special version של WD? מה ההבדל בין הכוננים האלו לרגילים? והאם עדיף SATA באותו גודל (אבל בלי מטמון של 8MB)? תוספת: SATA בלי באפר עולה יותר זול מהרגיל עם הבאפר. SATA עם הבאפר עולה 60 שקל יותר. מה יותר כדאי?

• 9 תגובות
    • 996 צפיות
  7. שלום, יש לי כרטיס mSD של סוני שהפך לcorrupted בטלפון. לאחר שנסיון תיקון באנדרואיד לא צלח ניסיתי לפרמט במחשב אבל אני מקבל הודעה: The disk is write protected. אפילו לא יכול למחוק קבצים ידנית למרות שיש גישה ואפשרות copy. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  8. Started by wrecker,

נכנסתי ל MANAGE ורשום לי Dynamic ומתחת invalid ולא נותן לי לעשות כלום.. אני מנסה לעשות reactivate disc ורושם לי this operation is not alowed on the invalid disk pack אני לא מוכן לאבד את מה שיש לי שם :'(

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  9. חשבתי על SSD Samsung 850 EVO 250GB יש מעוניינים? עוד לא ניסיתי להציע לחנויות. מה אתם/ן אומרים/ות?

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  10. Started by integral,

ה REVIEW הראשון הרציני של הצורב: http://www.cdfreaks.com/article/172/9 עוד נתון מעניין, HLDS ראשונים במכירות בכל תחומי הכוננים האופטיים גם ב 2004: Year 2004 results: CD-ROM: HLDS - TSST - LiteOn DVD-ROM: HLDS - TSST - LiteOn Combo: HLDS - TSST - LiteOn CD Writers: HLDS - LiteOn - TSST DVD Writers: HLDS - NEC - Panasonic LG (or HLDS) was No. 1 in 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, and 2004. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  11. אני רוצה לדעת מה תפקידו בדיסק הקשיח ואיפה אני אמצא את ההבדלים בביצועים בין דיסקים שונים עם זכרון Buffer שונה. תודה.

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  12. Started by ztahie,

שלום, יש לי צורב של סוני 24\10\40 הבעייה היא שאטני לא מצליח לצרוב מעל מהירות X8 אני משתמש ב -NERO , ויש לי את האופציה לצרוב X24. אבל שמתחיחלים לצרוב המהירות יורדת ל-X8. אם אתם יכולים לעזור........... תודה

• 4 תגובות
    • 995 צפיות
  13. מישהו התנסה עם בקר ל-Firewire 800 1394b עם חיבור PCI Express ויכול לדווח אם הוא נתמך ב-Vista/Win7 64bit? מקריאה ברשת ממליצים על כרטיסים שמבוססים על צ'יפסט של TI XIO2213 אבל לא מצאתי אף כרטיס כזה שנמכר בארץ ולחנויות שהתקשרתי אין מושג על מה אני מדבר... יש לכם המלצות (מניסיון) על דגמים ספציפים לבקרים? חשובה לי המהירות של הבקר (עבור קורא כרטיסים). אלו הדגמים שמצאתי בארץ: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SE-PCIE-1394B&cart=126775120518525986〈=heb http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PE-107&cart=126775120518525986〈=heb http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=5150 דגם שמומלץ בחו"ל עם הצ'יפסט של TI: http://www.firewiredirect.com/product/347/

• 4 תגובות
    • 995 צפיות
  14. יש לי הארד דיסק 320GB שמחולק לשתי מחיצות, על האחת מותקנת מערכת הפעלה, על השנייה ישנם קבצים בעיקר תמונות. הדיסק הוא פנימי לא חיצוני. לאחר שניתקתי וחיברתי כמה פעמים את ההארד דיסק (אני מדבר בשם חבר, אז יותר נכון הוא עשה את זה), אני כבר לא רואה את המחיצה השנייה שמכילה את כל התמונות, פשוט לא ניתן לגשת אליה יותר. רואים אותה אבל אי אפשר לעשות כלום. בנוסף יש לי תחנת עגינה וכשחיברתי את הכונן אליה ואז למחשב MAC אני יכול לראות את שני הכוננים, גם את זה עם הקבצים האבודים. אבל אני לא מצליח להעתיק את הקבצים למחשב. ממש חלק קטן מהם הצלחתי כמו שצריך, על כל השאר הוא נותן לי הודעה שהקבצים מוגנים, או שההעתקה שלהם למחשב מפסיקה באמצע. ניסיתי להשתמש ב-Windows commander אך ללא הצלחה. יש דברים נוס…

15. Started by b-or,

שלום, קיבלתי צורב כזה (LG 4167B) שנרכש היום בנעה (על ידי חבר, בשבילי), אריזת BULK. מידע קודם ומנסיון הבנתי ש BULK=ללא אריזת קרטון. שכשקיבלתי את המכשיר נבהלתי. רק הכונן בתוך שקית ניילון (לא סגורה אפילו), זה מילא, אבל איפה התוכנות? איפה הנרו? איפה הפאוורDVD? אפילו ברגים לא הגיעו איתו, שלא נדבר על כבל IDE וכבל אודיו. מישהו מוכן להאיר את עיני בנושא בבקשה? 1. האם ציפיתי יותר מדי מ BULK? 2.דאגתי נכונה? 3. BULK= המכשיר תכלס לבד בלי כלום? 4. יש טעם לפנות אליהם במקרה כזה? 5. שאלה לכאלה שקנו מנועה את הנ"ל, ככה הוא הגיע אצלכם? 6. מה לגבי הצורב הנ"ל שנמכר בKSP? בתיאורו לא מוזכר "BULK" אבל מוזכר "EC" מה זה אומר? לכאלה שרכשו כזה ב KSP, איך הוא הגיע? אשמח אם תענו על שאלותי. תודה רבה …

• 11 תגובות
    • 995 צפיות
  16. Started by matan13,

ניסתי לחבר כ-3 HD's דרך מתאם usb 2.0 to ide ואף אחד מהם לא מזוהה, ה-USB גם לא מזוהה במחשב. שלושת ה-HD's הם IDE. יש לציין שהמתאם עובד תקין, הארד דיסקים אחרים גם בחיבור ה-IDE הוא מזהה לי. באיזה דרך אוכל לגשת למידע שבהם ? תודה רבה מראש.

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  17. Started by alon83438,

איזה צורב טוב מהיר והכי חשוב אמין כדאי לקנות בעד450 שקלים חדשים???

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  18. קבלתי שלשום מחשב חדש לוח אם M2N-E הוא לא מזהה 2 הארדיסקים: wd2500jb wd600 לא ביחד ולא כל אחד בנפרד. (בביוס הם לא נראים) (חיבורי IDE) כבל הIDE שהשתמשתי הוא חדש מהניילון ועבד עם צורב ישן. מה לעשות?

• 10 תגובות
    • 995 צפיות
  19. Started by Symbore,

יש לי כונן חיצוני אשר אני מחזיק לצורך אחסון מידע וכרגע יש שם 100 מגה פנויים. אני אוכל לקנות כונן נוסף רק עוד חודשיים. האם הפעלת הכונן כאשר הוא מלוי עד הסוף, יכולה לפגוע בו בצורה כלשהי?

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  20. אני חושב לקנות לאצמי צורב דיוידי Samsung Super-WriteMaster SH-S223 מה אתם אומרים על הדגם ואיך הוא בכללי..?

• 1 תגובה
    • 995 צפיות
  21. האמת שמאז ומתמיד הייתי קונה רק צורבים של פיוניר, והייתי מרוצה- שום דיסק לא היה נהרס. שקניתי את המערכת האחרונה שלי, לפני כשנה לא היה במלאי ולקחתי צורב LG דגם lg gh22ns40. עכשיו המצב בלתי נסבל, 1 מתוך 5-6 דיסקים נדפקים, וכשזה מתחיל זה ברצף... הפסקה של חצי שעה פותרת את הבעיה אבל ממש אין לי זמן להמתנות האלה. אני צורב כ 150-דיסקים בחודש. קשור להתחממות? יש פיתרון או לזרוק אותו ?

• 8 תגובות
    • 995 צפיות
  22. Started by noam1979,

שלום לכל חברי הפורום בירצוני לעשות מערך raid 0 . הבעיה שלי שאני לא ממש יודע איפו הכוננים מיתחברים על לוח האם ואיזה כבלים אני צריך. לוח האם שלי הוא asus p5q-e כמו כן אשמח ליקנות שני הרדיסקים חדשים לצורך העיניין בעלי 1 טרהבייט כל אחד בעלות כוללת של עד 800 ש"ח עם יש המלצות על דיסקים טובים יותר לביצוע ה raid אשמח להמלצות בתודה מראש לכל המשיבים נ.ב עם אפשר לקבל לינק עם תמונות ללוח אם הספציפי שלי ואופן החיבור של ה raid 0 זה יכול ממש לעזור ושוב פעם תודה רבה לכולם ויום טוב

• 8 תגובות
    • 995 צפיות
  23. Started by arpa,

אני מעוניין לרכוש שרת NAS, עוד לא ברור לי איזה בדיוק (יש המלצות?), אני מעוניין לחבר אליו 2x2TB עם סרטים וסדרות. הרשת שלי בבית מחוברת עם Power adapters שהם הרבה יותר אמינים ומהירים מ WIFI, אבל חשוב לי להבין אם זה יאפשר לי להזרים את הסרטי FHD למחשבים בבית.. יש למישהו ניסיון עם זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 995 צפיות
  24. שלום חברים, קראתי את הת'רד המושקע של NIKE בנושא כוננים חיצוניים והגעתי למסקנה שאני צריך כונן 1TB חיצוני, 3.5 כמובן, חיבור סטנדרטי (לא מעוניין ב ESATA), לגיבוי ביתי רגיל של תמונות וכו'. כמו כן אינני מעוניין להתעסק עם הרכבה כלשהיא של כונן ומארז, אלא מחפש מוצר מוכן. אז על איזה דגם הייתם ממליצים? (מוכן להשקיע עד סביבות 600-700 ש"ח) והאם הדגמים הבאים שמצאתי הם בסדר מנסיונכם? http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=19345 http://www.cstc.co.il/Product.asp?productid=542 תודה על עזרתכם.

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  25. Started by Lyoko,

מחשב עם שני הארדיסקים, אחד 320, שני 250.. האם אפשרי RAID תוכנה דרך וינדוס?

• 1 תגובה
    • 995 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.